sobota 2. března 2024

1. Radosti a strasti

První kapitola druhé části povídky.

A/N: Nejdřív bych snad měla zmínit fakt, že jsem nedodržela podmínky, které jsem dala sama sobě. Chtěla jsem udělat tlustou čáru za první částí a začít psát jinak, respektive řečeno lépe. Bohužel se mi to nedaří.

Řekla bych, že nové kapitoly jsou na naprosto stejné, opravdu velmi průměrné úrovni. Ale snad vám tento fakt nebude tolik vadit. Pokusím se to vylepšit, ale moc tomu nevěřím.

Beta-read: Narcisa

You can complain because roses have thorns, or you can rejoice because thorns have roses.

( Můžete si stěžovat, že růže mají trny, nebo se můžete radovat, že trny mají růže.)

„Ale proč ne?“

„Znova to vysvětlovat nebudu! Řekl jsem to dost jasně na to, aby to pochopila i akromantule.“

Dívka naproti němu na něj pohlédla ublíženým pohledem. Přesně takovým, o jakém věděla, že téměř vždy zabere. Muž naproti ní byl dnes ale neoblomný.

„Naposledy, a o to důrazněji, říkám NE! A teď bych vám doporučoval, slečno, abyste se okamžitě odebrala do vaší společenské místnosti a pořádně se naučila lektvary. Písemky neoznamuji pro nic za nic.“

Dívka se vzpurně otočila a ještě vzpurněji za sebou práskla dveřmi.

Muž si zničeně povzdychl.

Z křesla s vysokým opěradlem, do kterého nebylo z míst odkud se ještě před chvílí ozývala slovní roztržka vidět, se zvedla drobná žena.

„Bylo nutné, abys na ni byl tak tvrdý?“ zeptala se měkce.

„Vůbec jsem na ni nebyl tvrdý. Já, na rozdíl od tebe, naši dceru nerozmazluji, ale vychovávám!“

„Ano, rozumím. Ten výlet minulý týden do Kanady, to bylo čistě z výchovných důvodů,“ usmála se žena shovívavě.

„Samozřejmě. Učil jsem ji rozeznávat byliny v tamějších lesích. Bylo to pouze na akademické úrovni. Žádná zábava.“

„Opravdu? Ona se mi zmínila o nějakém velkém knihkupectví, kde jí otec koupil knihy, o kterých ani nepředpokládala, že by je někdy mohla číst. Natožpak vlastnit.“

„Jsi dnes doma nějak brzy,“ změnil muž téma hovoru, aniž by se snažil udělat to nenápadně.

„Neodbíhej od tématu. Proč ji oslovuješ „slečno“? Nemá toho od tebe dost už z vyučování?“

„Domnívám se, že nikoliv. A navíc to byl rozhovor týkající se školy. Oslovení, které jsem použil, bylo na místě.“

„Severusi, seděla jsem v tom křesle ještě dřív, než jste přišli. Slyšela jsem naprosto přesně, čeho se ten rozhovor týkal. A kromě tvojí poznámky o lektvarech na něm nebylo nic, co by byť jen vzdáleně připomínalo rozhovor o škole, školních povinnostech a podobně.“

„Vskutku?“ pozvedl muž ve zcela typickém gestu pravé obočí. „A ještě mi řekni, že jí ten ztřeštěný nápad schvaluješ!“

„Neschvaluji, ale ani bych nebyla tak kategoricky proti.“

„Hermiono, uvědomuješ si vůbec, co chtěla dovolit? Jet po Vánocích na pět dní k Evansovi. Postrach nebelvírské koleje. V lektvarech totální ignorant.“

„Slyšela jsem, o co tě žádala,“ připomněla mu jeho žena mile. „Ale nechápu, co tě na tom štve víc. Jestli to, že je Nebelvír, nebo to, že je špatný v lektvarech. A nebo by to snad mohly být obavy z toho, že nejen ona jemu, ale ani on jí není lhostejný?“

„Nebuď směšná. Selie by se s někým takovým nezahazovala!“

„Asi máš pravdu. Potom je vcelku logické, že k němu chce jet na Vánoce,“ konstatovala a přešla ke svému stolu, kde měla rozdělanou práci.

„Vždyť je jí teprve šestnáct!“ zaúpěl Severus.

„No a? To má zůstat přes prázdniny na Hradě a dřít lektvary, aby měl tatínek radost?“

„Nemluv takhle! Do ničeho ji nenutím.“

„Ne, ale jsi pro ni velký vzor. Obdivuje tě, snaží se ti ve všem a kdykoliv zavděčit. Dokonce tě nezklamala ani při zařazování do kolejí před pěti lety. Je pyšná, že je Zmijozel a že se za ni otec nemusí stydět.“

„Přeháníš. Ty jsi pro ni také vzorem. A navíc, nikdy bych se za ni nestyděl. Ani kdyby chodila do toho zpropadeného Nebelvíru.“

„Ano, možná jsem pro ni vzorem, ale tebe vidí neustále při práci. Vidí tvůj zápal pro věc a lásku i k těm nejnechutnějším přísadám ponořeným v nálevu. Ale kolikrát viděla mě při operaci? Rozumíš, co tím chci říct? A pak jde za tebou s prosbou a ty se k ní zachováš naprosto odmítavě. Nedal jsi jí ani chvilkovou naději, že bys o tom snad chtěl popřemýšlet. Řekla ti to s dostatečným předstihem. Půl roku před Vánoci. Jen proto, aby sis to mohl promyslet. A ty jí takhle odbudeš. Zklamal jsi ji, Severusi. Přestože předpokládala, že jí to nikdy nedovolíš, dala ti možnost všechno to promyslet. Poskytla ti čas na stanovení podmínek, za kterých bys jí to snad někdy dovolil. A tys ji vyhodil,“ zakončila zklamaně Hermiona.

„Ten tvůj proslov mi zněl, jako bys o tom už něco věděla, je to tak?“ zeptal se podezřívavě a sedl si za svůj pracovní stůl, který byl přímo proti tomu jejímu. Zároveň lehce shrnul papíry, které přesahovaly na jeho část, na stranu Hermiony.

„Věděla. A řekla jsem jí, aby to neodkládala a šla za tebou co nejdříve.“

„Skvělé, takže jsem zase ten nejhorší!“

„Pro ni nikdy nebudeš nejhorší. Pro ni nebudeš dokonce ani chybující. Mám pocit, že jsem ti to vysvětlila dostatečně.“

Severus cosi zamumlal a natáhl se pro brk. Když si přitahoval červený inkoust, opět se ozvala jeho žena.

„Zítra s ní promluvím. Jestli ji vůbec uvidím. V nemocnici je zase hlava na hlavě,“ povzdychla si. „Kdybych se nevrátila do desíti, ani mě nečekej. Přespím ve svém bytě. V nejhorším možná i v nemocnici.“

Od doby, kdy se rozhodli, že budou bydlet všichni v Bradavicích, uplynula již pořádná řádka let. A kupodivu to všem vyhovovalo. Severus nemusel stěhovat svoje přísady a Hermiona se jednoduše vždy odletaxovala ze svého bytu do jejich soukromých komnat na Hradě. Sice neměla v Bradavicích možnost připojit se k internetové síti, což bylo pro její práci nevyhnutelné, ale zvykla si. Vše nejnutnější si udělala v práci a domů si brala jen papírování, posudky a psaní odborných recenzí. Severusovy, teď už jejich společné komnaty, upravili tak, aby oba měli dostatek prostoru. Jediná věc, na kterou si oba dva těžce zvykali, byly psací potřeby toho druhého.

Hermionu rozčilovalo škrábání brku po pergamenu, protože tomuto zvuku už dávno odvykla a při práci byla zvyklá na ticho a klid. Severus byl zase vzteky bez sebe z Hermioniných propisek. Zvláště pak v momentě, kdy jí začala nevědomky cvakat. Ale i tohle překonali a společné soužití ve sklepních prostorách bylo více či méně klidné. Možná i proto, že u nich nehrozila ponorková nemoc.

Oba byli přes den v práci a večer se každý věnoval svým povinnostem. Ve vzácných chvílích spolu seděli u krbu a vychutnávali si blízkost toho druhého. Časové intervaly těchto milých situací se však prohlubovaly, až nakonec zanikly téměř úplně. Jejich vztah nabýval pomalu ale jistě na stereotypnosti. Stále si dokázali skvěle popovídat, ale co se týkalo osobního života, ba dokonce milostného, zamrzli na jednom bodě. Už to nebylo jako dříve. Ani jeden však nevěděl jak, nebo možná ani nechtěl, navrátit vše do starých kolejí.

„To už by bylo tento týden podruhé, kdy bys nespala doma. Nezdá se ti to trochu přehnané?“ otázal se poněkud škrobeně a přitáhl si eseje, které dnes vybral od prvních ročníků. Vzhledem k faktu, že bude s Hermionou očividně ještě nějakou dobu konverzovat, volil ročník, který už byl schopen opravovat téměř poslepu.

„Přehnané? Co tím máš na mysli?“ otázala se jeho žena a sama si přisunula papíry, které před okamžikem shrnul na její stůl.

„Tím mám na mysli, že trávíš v nemocnici, dle mého názoru, až příliš mnoho času.“

„Přeháníš. Prostě je mě teď jen více potřeba.“

„Pouze vyjadřuji své mínění. Jsi vdaná žena a měla by ses více než své práci věnovat rodině,“ prohodil jen tak mimochodem.

„Severusi, nemíním se s tebou dohadovat nakolik by se vdaná žena měla věnovat práci a nakolik rodině. Tohle téma jsme probrali, nemýlím-li se, nesčetněkrát. A stejně jako ty mi nejsi ochoten vysvětlit fakt, že za celých šestnáct let manželství jsi nebyl schopen naučit se nosit snubní prsten, nejsem já povinna vysvětlovat ti tohle.“

Dostávali se pomalu, ale jistě na tenký led. Hermiona nakousla velmi nebezpečné téma a on se dnes rozhodně nechtěl pohádat do krve. A že ta krev téměř tekla, když se dostali k tématu nošení snubního prstenu. Raději zvolil možnost okamžitého smíru.

„Nechtěl jsem se tě dotknout. Jen jsem se domníval, že bychom si zítra mohli udělat pěkný večer. Ale vzhledem k faktu, že možná ani nedorazíš domů na to zapomeň.“

Severus jí sám od sebe nabízí pěkný večer? A ještě ke všemu společný? Zřejmě už začíná být poněkud frustrovaný z faktu, že se naposledy milovali asi před... řekněme na začátku letních prázdnin. A teď bylo devátého září. To opravdu není úsměvná statistika.

Ale jak se s ním má sblížit, když jednoduše není čas?! A ne, že by se nepokoušela. Nové, řekla by i velmi rafinované, prádlo. V černé, samozřejmě. Pozvánka do restaurace ledabyle položená na jeho stole. Nebo snad žádost o umytí zad. Vždy se jí dostalo stejné odpovědi. Vydrž, Hermiono, jen dodělám... A přimyslete si, co je libo. Opravu esejí, fázi výzkumu, článek do časopisu,...

Jenže ji už čekání nebavilo. Vzdala se všech těch, pro ni tak potupných, pokusů svést svého manžela a usoudila, že prostě nemá zájem. A teď, když prokázal jistou dávku iniciativy, musí odmítnout ona.

„To je opravdu nemožné,“ odpověděla po chvíli neutrálním hlasem.

„Samozřejmě,“ ozval se Severus co možná nejlhostejněji. Razantním pohybem se podepsal na poslední práci nebohého prváka a zvedl se.

„Jdu se osprchovat. Budu si pak ještě chvíli číst.“

Ano, tohle byl způsob, kterým v dřívějších dobách vyjadřoval, že by ocenil společnost manželky i v ložnici.

Hermiona jen zběžně kývla, aniž by snad naznačila, že se hodlá přidat. Proč taky, když něco podobného neměla v plánu.

Když se pak po několika hodinách psaní recenzí a odborných článků šla osprchovat, její muž už samozřejmě spal.



elulinek

23.08.2009 22:15:28

88.81.88.2

Reagovat

Smazat

proč mají jenom všichni dobří autoři ff pocit, že píšou špatně =oD


akromantule =oD


nežárli, já ti taky koupím nějakou knížku =oD


mě taky neje matika, doufejme, že otci mého přítele to nebude vadit =oD


vždycky jsem měla ráda pletací vzory... hladce obratce...


ona mu tak klidným flegmtickým hlasem vysvětluje, že to prostě dovolí, jinak bude vytrestanej od ní. chytrá holka =oD


no teda, ale to je škaredá rutina smiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

wixie

19.08.2009 15:06:08

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Lily, děkuji. K minulosti se vracím (viz flashback)smiley a s těmi smajlíky to mohlo být zapříčiněné tím, že jsem si zrovna hrála v administraci (rozumněj, přidávala jsem kapitolu) tak snad už je vše v pořádkusmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Lily

19.08.2009 14:45:03

94.113.13.35

Reagovat

Smazat

Omlouvám se za chyby.. Mimochodem nejdou mi přidávat smailíci, neví někdo proč..??

Lily

19.08.2009 14:43:25

94.113.13.35

Reagovat

Smazat

Mě se to líbí, nezdá se mi že by tvé psaní bylo na nějaké špatné úrovni. Jen jsem čekala, že pokračování bude od toho jak odjela tak mě tohle docela překvapilo. Ale nevadí, taky je to zajímavé. Jj, to s tatínkem "dokonalým" znám. Svého jsem jako malá skoro nevídala, tak byl pro mě skoro Bůh. Jsem zvědavá jak to půjde dál..:)

wixie

19.08.2009 14:30:43

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Sis, takže razíš s námi?smiley Doufám, že do batůžku přibalíš i Tereznikasmileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

ASISI

19.08.2009 14:18:19

213.220.198.211

Reagovat

Smazat

Já a klasik? No díky, dámy. smileysmiley HP7 v Londýně? smiley "hledá pokladničku a lepí na ni cedulku - LONDÝN - V.I.P.+ pitomá děcka". smiley

wixie

19.08.2009 11:31:34

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Super!smiley Snad to vyjdesmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Mariana088

19.08.2009 11:03:25

85.207.84.198

Reagovat

Smazat

Soraki - děkuji.smiley


Wixie - tak bezva, začnu šetřit a budu doufat, že za ten rok se nestane nic, co by mi zabránilo jet.smiley

wixie

19.08.2009 10:00:49

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

soraki, děkuji!smiley Připisovat varování mě vážně nenapadlosmileysmiley Ano, Sevi je tvrdý, ale jak bude patrné z dalších kapitol, Selie je mu víc něž rovnoceným soupeřemsmiley


A flashback bude brzy smiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

wixie

19.08.2009 09:58:33

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Mari, já už to včera vzala směr postelsmiley Ale jinak máš pravdu, je to daleko (časově), jenže je to možná i dobře. Alespoň se stihne všechno dobře zorganizovat, našetříme příslušné obnosy atd. (i když je více než pravděpodobné, že na letišti někdo zjistí, že zapomněl zubní nit apod.smiley)


Jestli to všechno vyjde, tak to bude akce opravdu dobrásmiley a jestli pojedeš, tak to bude super. Vždyť na rozmýšlení je ještě času...smiley


A klidně tapetuj, já jsem ten poslední komu by to vadilosmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain



soraki

19.08.2009 09:51:34

79.127.176.70

Reagovat

Smazat

Wixie!!! Takový šok a bez varování, vždyť jsem mohla dostat infarkt smiley


Těším se na tvé flashbacky smiley!!! A Severus se teda na dceru hóóódně tvrdý - není to náhodou můj otec? Nevzala sis inspiraci smileysmiley?


A ten pomalu vyhasínající vztah - ten je tak skutečný a reálně popsaný, až je mi z toho smutno, protože tak to, žel Merlinovi, chodí. Netvrdím, že ve všech manželstvích, ale v některých ano.


Takže, těším se na další a co se týče toho úvodu - nejlepší by bylo smazat ho, protože píšeš hezky, nepodceňuj se, jsi úžasný človíček, to přeci víš - hotovej detektiv smiley




P.S. Mari, moc hezký vzorek smiley

Vždy říkej, co si myslíš a podlý člověk se ti vyhne William Blake

Mariana088

19.08.2009 00:02:40

85.207.84.198

Reagovat

Smazat

Ale ne...smiley Pěkně ti to tady tapetuju, Wixie, co?smileysmiley

Mariana088

19.08.2009 00:01:00

85.207.84.198

Reagovat

Smazat

A tím daleko myslím ani ne tak Londýn, jako spíš to, že je to až v roce 2010 a ještě na konci...smiley

Mariana088

19.08.2009 00:00:33

85.207.84.198

Reagovat

Smazat

A tím daleko myslím ani ne tak Londýn, jako spíš to, že je to až v roce 2010 a ještě na konci...smiley

Mariana088

18.08.2009 23:36:25

85.207.84.198

Reagovat

Smazat

Hele ale to není špatné... já bych o tom uvažovala... že se taky přidám... Kdyby nás jelo víc - nemám problém.smiley Jen škoda, že je to tak daleko...smiley

Mariana088

18.08.2009 23:31:04

85.207.84.198

Reagovat

Smazat

No dobrotivý Merline, to jsem si teda opravdu nevšimla!smiley Díky za informaci, Wixie!smiley Hmm, že by?smiley Teda, to by byla akce... Moc ti přeju, aby ti to vyšlo.smiley

wixie

18.08.2009 23:17:58

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Mari, vypadá to, že se snad zadaří. Nevím jestli sis všimla ale na http://www.alanrickman.cz je extra diskuze pro lidi, kteří by jeli společně na HP7 do Londýna. Tak doufám, že to vyjdesmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Mariana088

18.08.2009 23:10:50

85.207.84.198

Reagovat

Smazat

Děkuji moc.smiley Doufám, že se tam podíváš znovu. Fakt si to ta země zaslouží.smiley Hezká citace, Sisi by měla radost.smiley Klasik... smiley

wixie

18.08.2009 20:33:22

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Tak to je super. Přeju ti to. Ano, Anglie má své kouzlosmileysmiley Snad se tam někdy zase podívám. Naštěstí už to není tak nereálné a navíc, budu citovat klasika: "Co se ti zdá nemožné, není nereálné."smileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Mariana088

18.08.2009 20:23:51

85.207.84.198

Reagovat

Smazat

Wixie, tys v Anglii byla, tak víš.smileysmileysmileysmiley Já byla naprosto konsternovaná, nadšená, v sedmém nebi, s očima vykulenýma a s výrazem malého dítětě, kterému dali tunu bonbónů.smiley Já to tam miluju, byl to pro mě nejhezčí skorotýden v životě. Prostě se mi splnil obrovský sen. Tak tak nějak...smiley A díky za zeptání.



wixie

18.08.2009 17:33:50

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Mari, um... heh! Tedy to je komentsmiley Vidím, že dle tvého komentáře se mi podařilo časovým posunem překvapit i tebesmiley S těmi flashbacky... když je tu tolik lidí tak chtělo, tak mám něco v plánu, ale zatím nebudu prozrazovat. Ale slibné situace z učení vlastní dcery slíbit můžusmiley Moc děkuji a nedá mi se nezeptat. Jak bylo v UK?smiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

wixie

18.08.2009 17:30:21

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Lufi, děkuji. A neomlouvejse, je fajn, že komentuješ vůbec. Nezáleží na tom, kdysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Mariana088

18.08.2009 16:45:10

85.207.84.198

Reagovat

Smazat

Um… Heh? Teeeda! No Wixie, překvapení prvotřídní! Tohle jsem tedy nečekala ani velikou náhodou. Zprvu jsem neustále doufala, že skočíš zase do minulosti a budeš vysvětlovat, ale potom přišel konec a já pochopila, že k tomu, co se před těmi šestnácti lety (a během nich) stalo, se příliš vracet nehodláš. (Pak jsem četla komenty a moc mě potěšilo, že flashbacky budou :-) Ale jako – když se nad tím chvíli zamyslím – perfektní tah. Vlastně to ani není až tak důležité, jak se stalo, že jsou spolu (i když…) – hlavně, že jsou :-) ALE – cos jim to udělala?! Vždyť oni se nemůžou skoro ani cítit… No jo, šestnáct let je dlouhá doba, ale stejně… Každopádně – opět si udržuješ originalitu. Tohle jsem opravdu ještě nečetla a tím víc se těším, co se všechno bude dít. Bude úžasné sledovat, jak se jejich vztah zase staví na nohy. Píšeš tedy sice pokračování, ale jak já to vidím, čára za „první částí“ je skutečně tlustá a spíš se mi ta „druhá část“ jeví jako úplně nová povídka. Skvělé.


Taky se mi moc líbí, že Severus svou dceru učí. Z toho by mohly vzejít slibné situace… :-) Ale chuděra to s ním tedy nemá jednoduché…


Jo abych nezapomněla – krásný citát.


A ještě – Wixie – KUŠ! Co ten úvod? Sebekritika je fajn vlastnost, ale jen pokud se nepřehání. A ty přeháníš nesmírně. Podívej se prosím na tu spoustu komentářů od spousty nadšených komentujících. Dnes, když komenty jsou tak nedostatkové zboží. Řekla bych, že pokud už se s nimi někdo obtěžuje, o něčem to vypovídá.

lufiiinka

18.08.2009 14:52:01

90.178.126.40

Reagovat

Smazat

ahojda...


ja se strasne omlouvam, ze pridavam koment az teď, ale ja jsem byla pryč, takže to dřív ani nevyšlo...


Klidně si za trest přivřu uši do trouby... no to asi ne...páč nemám uši jako Dobby, ale nějak se vytrestat bych měla, páč jsem sem měla napsat už dřív...


promiň...


jinak... krásná kapitolka... jsem totálně vykulená, že jsou manželé... doufám, že tam aspoň budou vzpomínky, abysme vůbec všichni věděli, jak se dali "dohromady".


Docela dost mě to zajímá...


no nic... jdu čekat na další kapitolku:D


paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

wixie

16.08.2009 20:40:51

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Saro, moc děkuji. Je fajn, že se v podstatě všem časový posun líbí. snad se budou líbit i další kapitolysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

sarapolanska

16.08.2009 17:44:40

84.42.172.204

Reagovat

Smazat

Téda to je ale překvapení :-) můžu jen říci, že jsi mě velmi potěšila a toto potěšení zakrylo jakýkékoliv další pocity a emoce. Jsem zvědavá jak se to bude vyvíjet dál! Přeji lehké pero a časté návštěvy múz :-)

wixie

16.08.2009 11:54:39

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Sam, díky moc. Ano, ta písnička se k tomu docela hodísmiley A neboj, atmosférů začnu, když ne rozpalovat, tak alespoň zahřívatsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

samantha.c

15.08.2009 22:30:18

83.208.4.173

Reagovat

Smazat

No teda wixie, tys do toho ale vlítla. Tomu říkám skok. Já čekala, jak bude Severus složitě dobývat Hermioninu pozornost a oni jsou zatím už pěkných pár let manželé.smiley Místo spalující vášně to vypadá na severní ledový oceán. Trochu mi to připomnělo píseň dvojice Hapka-Horáček "S cizí ženou v cizím pokoji". Snad tu atmosféru trochu rozpálíš smiley Teším se na další kapitolu


smiley. Vlastně jsem hrozně napjatá, tím začátkem jsi mě tak překvapila, že vůbec nevím, co od tebe teď čekat. Ale to je prostě skvělééé!smiley Tak to má být! Hurá do toho!


Nepřehnala jsem to? smiley

wixie

15.08.2009 18:17:47

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Jiki, díky moc a právě TUHLE scénu plánuji na sto procentsmiley O to bych vás nemohla připravitsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Jikita

15.08.2009 18:13:48

87.249.148.28

Reagovat

Smazat

Uf, skok v čase mi nevadí, ale mrzí mě, že chybí scénka, jak Hermionu našel poté, co mu odjela a jak ji přemluvil ke společnému životu... No, třeba? se ot om ještě nekdy dozvíme? Každopádně nová kapitolka je nádherná a těším se, co vše se z toho vyvrbí smiley



wixie

15.08.2009 18:03:33

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

snapeova, moc děkuju. O jisté části z jejich minolosti vás nepřipravím, jen přemýšlím, jak dalece do té mynulosti zajdusmileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

snapeova

15.08.2009 16:01:13

90.177.189.4

Reagovat

Smazat

Teda ten skok v čase mě dost zaskočil smileyale podle toho co jsem četla v komentářích nás o to jak se daly dohromady nepřipravíšsmileyjsem natěšená na další kapitolku a doufám že ty dva hodíš do jedné postele smileysmiley

http://pisupovidky.blog.cz

wixie

15.08.2009 14:08:36

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

niko, vzpomínky budou, protože vidím, že vás to zajímá, tak něco vymyslímsmiley Děkuji za komentář.


Doreo, těší mě, že tě tu mohu přivítat. Aslibuji, že nějaké ty flashbacky budousmiley. Děkuji

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Dorea

15.08.2009 00:02:31

87.244.203.8

Reagovat

Smazat

myslím, že i pokračování vypadá velmi velmi zajímavě...těch 16 let mi vůbec nevadí, naopak myslím, že je to dobré a těším se na další... třeba na nějakou ukázku z minulosti co co??smiley


...........................................




http://decka-nad-kotlikama.blog.cz/

nika

14.08.2009 23:17:09

91.127.176.183

Reagovat

Smazat

pridávam sa k ostatným, pekná kapitola...nejaké spomienky by potesili, 16 rokov je dost dlha doba

wixie

14.08.2009 22:49:59

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Gwen, Evans rozhodně není ničí příbuzý. To jméno mě napadlo bez větších úmyslů a až později mi došla možná souvislost s Lili. Tu tady ale nehledej(tu souvislost). Děkuji za komentářsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

GwenLoguir

14.08.2009 22:13:18

88.212.37.73

Reagovat

Smazat

Akosi mi nepridalo meno :?

Anonym

14.08.2009 22:12:40

88.212.37.73

Reagovat

Smazat

To čo je?! Protestujem! Hej! Kde je prekvitajúci vzťah a láska rastúca s ich vekom? Ts, no dobre, máš pravdu, to je už ohraná platňa, ale som zvyknutá ;-) Evansovi.... Nejaká vzdialená rodina Pottera? Viem, že nejaký Evans sa objavil v knihách, ale tuším to tam nikdy neriešili.

wixie

14.08.2009 13:03:10

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Jituš, díky za koment. Seknuté to bylo z jednoho prostého důvodu - nebyly nápady na vhodné pokračévání v tomto časovém sledu. Teď si troufám tvrdit, že nápady jsou a pokusím se je dát "na papír"smiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Jituš

14.08.2009 12:58:40

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

No když jsme my museli rozdýchat ten tvůj "konec" tak proč by Sevie nerozdýchal i třeba vnoučata. Jinak pěkné pokračování. Skok v čase nevadí, aspoň není stereotypem způsob psaní. Jenom pořád nevím, proč to bylo tak useknuté když zůstali spolu. Aspoň tak.



wixie

13.08.2009 22:50:29

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Taky se mmi to trošku popletlo. Skoro máš pravdu Nadin, ale zase vnoučata... to by Severus asi jen tak nerozdýchalsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

nadin

13.08.2009 22:41:02

91.127.246.145

Reagovat

Smazat

Mala by som už ísť spať, preskakujú mi slová. Malo to byť, ...lebo skôr prídu...

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

nadin

13.08.2009 22:39:22

91.127.246.145

Reagovat

Smazat

Určite nie. Len ich pekne zas dostrkaj k sebe, skôr lebo prídu k vnúčatám, ako k búrke v žltomsmileysmiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

wixie

13.08.2009 22:35:04

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Nadin, děkuju moc. Ano, je tu jistá menší časová prodlevasmiley snad nebude na škodusmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

nadin

13.08.2009 22:25:12

91.127.246.145

Reagovat

Smazat

Kuš, pitomé děcko!!! Opováž sa písať inak! Píšeš skvele, tak to nemeň.


V deji poviedky nastalo "menšie" popojedem, rovno do stereotypu. Ale ty nám určite dopraješ aj dáke pikantnosti.


Teším sa, ako to pôjde ďalej.smileysmileysmiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

wixie

13.08.2009 22:08:15

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

evi, díky moc. koukám, o návraty do minulosti je velký zájem. tak to tam budu muset ještě nějak zakomponovatsmileysmiley Ano, jak se dali dohromady se dozvíte. To s těmi dětmi jsem neplánovala, ale když je zájem, tak třeba něco vymyslímsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

wixie

13.08.2009 22:05:22

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Arival, ano jsi první. A moc ti děkuji za krásný komentář. Drobné návraty do minulosti plánuji, abystě měly alespoň představu, jak se dali dohromady apod.smiley




Evčo, stereotipní je to spíš jen v té posteli. Jinak máš pravdu, se Sevim stereotip... to nejde doromadysmiley Děkuji




Jane, vztahy se vylepšit pokusím. Ale musí na tom zapracovat také hlavní hrdinové. Děkuji za koment.




Sisi, předpokládala jsem, že časový skok zaujme. Když už nic tak alespoň ten skoksmiley Proč se nechtěla tulit? Protože cítí jakési prázdno mezi oběma. V dalších kapitolách snad vysvětlím blížsmiley Děkuji za komentsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

evi111

13.08.2009 21:56:45

89.176.77.95

Reagovat

Smazat

Ty že jsi neudělala tlustou čáru za první částí? Tak to už nevím, jak to nazvatsmiley Já tomu nemohla ani uvěřit, že od nedořešené scény s odjíždějící Herminou jsme najednou po tolika letech v Bradavicích uprostřed stereotypního, pomalu odumírajícího manželství... Dozvíme se, jak se ti dva nakonec dali dohromady? A co následovalo poté? Jak Severus přijal fakt, že je otcem? Atd.? Doufám, že ano a moc se těším! Tedy - povídku o zevšednělém vztahu Severuse a Hermiony jsem ještě nečetla, ale 16 let je 16 let, chválím, chválím!Velice nadějné a realistické! smiley

ASISI

13.08.2009 21:49:07

213.220.198.211

Reagovat

Smazat

Tak to je teda.. velký skok. To jsem nečekala. Jak říká Arval, nějaké pohledy do minulosti by nebyly na škodu.smiley


Wixie... kuš. Samozřejmě, že píšeš stejně. Máš svůj styl, ten je v tobě a ty do psaní dáváš jeho otisk.


A je to skvělé, takže toho nech, dítě pitomé. smiley


Mimochodem... proč se k němu na konci odmítla přidat? smiley


Děkuju za skvělou úvodní kapitolu. smiley

Jane

13.08.2009 21:47:54

213.29.146.242

Reagovat

Smazat

Tak takový skok v čase jsem teda nečekala. Naprosto jsi mě dostala. Kapitolka je naprosto úžasná. Jen snad vylepšíš ty jejich milostné vztahy. Takový nezájem o toho druhého. Na začátku se od sebe málem neodlepili, a když jsou spolu tak už nic. No nic, snad bude další brzo, nemůžu se totiž dočkat



Evča

13.08.2009 21:46:00

88.103.150.155

Reagovat

Smazat

Ach, další povídka! Super! Moc pěkný začátek. 16 let manželství... to je na Severuse opravdu hodně smiley Jen bych o manželství s ním nikdy neřekla, že je stereotipní. No, možná už jsem jenom zblblá z těch svých fan-fiction smiley Ještě jednou moc chválím a už se těším na pokráčko smiley

Arival

13.08.2009 21:25:21

89.111.98.66

Reagovat

Smazat

Tak snad stihnu okomentovat tuhletu novou skvělou půvabnou a nepřekonatelně úžasnou kapitolu, kterou začala "nová éra" jejich společného soužití, jako první smiley Mile jsi mě překvapila tím, vcelku velkým, skokem v čase. Páni, 16 let... Naposledy si oba pamatujeme, jak ze sebe strhávali oblečení v kuchyni, na chodbě, v obývacím pokoji, v ložnici a teď? smiley smiley


Vážně se těším na to, kam že to vůbec povede a doufám, že budou i nějaký ty "comebacky"(?)


A pro příště si tu svou kritiku v úvodech vážně nechej jen pro sebe, wixie. Se skutečností nemá pramálo společného, víš?! měj se! zatím!


smileysmiley



Žádné komentáře:

Okomentovat