neděle 3. března 2024

Část osmnáctá

Dny utíkaly jako voda a Hermiona by téměř nabyla dojmu, že kolega Snape není na hradě, kdyby sem-tam na chodbě nezaslechla stesky studentů nad strženými body a dalšími příkořími, kterých se podle nich profesor dopustil. Ona sama na něj buď neměla štěstí, nebo, a tuto variantu jí nevědomky potvrdilo několik kolegů, se vyhýbal vyjma vyučování jakémukoliv styku s čímkoliv živým, co by se mohlo zajímat o černou obálku.

Svým způsobem ho chápala, ale doufala, že se neuzavře ještě víc do sebe. Zvlášť dnes, v lichou sobotu, kdy měl tento den po velkou část jeho života zvláštní význam. Teď pro něj musel být obzvlášť prázdný. Příliš nedoufala v úspěch, ale přesto se rozhodla kolegu vyhledat a nabídnout mu společnost a rozptýlení.

*****

Apatie, která ho sužovala od smrti matky, dnešního dne dosáhla pomyslného maxima. Po lehkém obědě, který si od skřítků nechal donést do svých komnat, přelétl s nadějí v očích kupičky pergamenů na svém stole, marně. Všechny eseje, pojednání a úkoly opravil už včera večer a teď nebylo nic, čím by zaměstnal svou mysl. Lektvary pro ošetřovnu navařil na několik týdnů dopředu, dvakrát přerovnal sklad přísad, a když se pokoušel svou pozornost věnovat knize, zjistil, že desítky minut zírá na stejnou stránku, aniž by měl ponětí, o čem se tam píše.

Zhluboka se nadechl, lokty opřel o kolena a prsty vjel v zoufalém gestu do vlasů. Nikdy si nepomyslel, že ho ztráta matky zasáhne natolik, že nebude schopný fungovat jako obvykle. Zvlášť bolestně si to uvědomoval v den, který pravidelně několik let věnoval právě jí. Ale nechtěl na to myslet, chtěl zapomenout, a protože v jeho komnatách to prozatím nebylo možné, rozhodl se hledat jinde.

Prudce se zvedl a přehodil si přes ramena tmavý kabátec neztráceje čas zapínáním četného množství knoflíků, které by za chvíli stejně rozepínal. Do rukávu si nedbale zastrčil hůlku a opustil své komnaty.

*****

Nerozhodně postávala před dveřmi do jeho soukromých komnat a připadala si jako by se vrátila v čase, kdy se šla Snapeovi omluvit za své nemístné chování v době prázdnin. Teď ovšem byla v jiném postavení, troufala si tvrdit, že se jako kolegové snesou a jejich vztah je kolegiální, i když ona sama by se nezlobila za vřelejší formu jejich soužití.

Nervózně přešlápla a naštvaná sama na sebe a svou zdrženlivost několikrát rázně klepla na dveře. Nic. Zkusila to znovu a hlasitěji, ale nezaznamenala žádnou odezvu. Zamračila se a začala horlivě přemýšlet. Je možné, že Severus není na hradě? Vyloučeno, zamítla okamžitě. Ale co když... Sešpulila rty, protože se jí vůbec nelíbila myšlenka na kolegu, kterého ve své náruči konejší jiná žena. Zavrtěla hlavou a rozhodla se, že dřív, než nechá svou mysl užírat těmito domněnkami, projde všechny prostory na hradě, kde by Snapea mohla najít. A začne učebnou lektvarů, i když jeho výskyt v této části hradu byl ve víkendový čas velmi nepravděpodobný.

Učebna lektvarů byla zavřená, ale hluk, který se zpoza dveří ozýval, dával najevo, že není prázdná. Odhodlaně zaťukala, ale stejně jako v případě soukromých komnat bez většího úspěchu. Usoudila, že ji dotyčný přeslechl a protože si byla jistá, že uvnitř najde Severuse, opatrně pootevřela dveře a zvědavě nakoukla dovnitř. Pohled, který se jí naskytl, byl vskutku nevídaný.

Její kolega stál jen v černých kalhotách a bílé košili s rukávy vyhrnutými k loktům u jedné z lavic, na které byla vyrovnaná řada studentských kotlíků. On sám měl v jednom z nich ruku, druhou si ho přidržoval a ručně z nich odstraňoval připečené zbytky lektvarů, jež měli na svědomí neúspěšní studenti. Čelo orosené potem a sloupek z kotlíků, které prošli jeho péčí, jasně naznačovali, že tu tráví docela dlouhou dobu.

Hermiona rychle přemýšlela, zda by neměla raději vycouvat a dělat, že nic neviděla nebo zůstat a čekat až si jí všimne anebo ho přímo oslovit, což se jí úplně nezamlouvalo, protože si nebyla zcela jistá, jestli by nedostala kotlíkem po hlavě. I když se snažila přemluvit své já o tom, že je Nebelvír, nakonec raději zvolila variantu ústupu. Bohužel pozdě.

Chvíli po tom, co ustal zvuk drátěnky dobývající připečené dno, ji probodl pichlavý pohled profesora lektvarů.

Severus byl plně ponořen do toho, co dělal; ne že by ho drhnutí kotlíků naplňovalo, ale jednalo se o činnost, která ho pohltila, a cítil, že by dnes mohl snad i vlivem únavy konečně klidně usnout. Ale i přes koncentraci na kotlík, který zrovna svíral, ucítil, že není sám. Dokonce si byl vědom toho, že ho někdo už několik vteřin upřeně pozoruje a to nebylo něco, co by strpěl.

Prudce vzhlédl, aby mohl následně zpražit nezvaného hosta, ale slova zloby mu zamrzla na rtech, když na prahu dveří spatřil kolegyni Grangerovou v ne zcela typickém oděvu. Tedy alespoň on ji ve žlutém přiléhavém svetříku s lodičkovým výstřihem a černých upnutých džínách viděl poprvé a nemohl říci, že by ten pohled byl nepříjemný. Rozhodně to způsobilo alespoň vteřinové zapomnění na všechno, co se kolem něj v posledních dnech dělo.

Střetl se s jejím plachým pohledem a cítil, že zloba definitivně opadla. Rezignovaně si povzdychl.

„Potřebujete něco, kolegyně?“ zeptal se neutrálně a nenápadně začal rukávy rolovat dolů, aby zakryl jizvy na zápěstích.

„Já...tedy...já jsem...“ koktala zmateně, protože najednou jí všechny proslovy, které si předem připravila, přišly stupidní a ubohé.

„Slečno Grangerová, nadechněte se, vydechněte a zkuste to ještě jednou,“ vyzval ji klidně a bez jakékoli stopy ironie v hlase. To Hermionu dostatečně podpořilo v tom, co se chystala říct.

„Ehm... Chtěla jsem se vás zeptat, zda byste se nechtěl jít projít?“ řekla tiše.

Severusovo obočí dávalo jasně najevo překvapení a pevně semknutá ústa přicházející vztek.

„Uhodla jste, nechtěl,“ jeho hlas už rozhodně nezněl tak vlídně jako před chvílí.

„Ale já-“ zkusila to ještě, ale přerušil ji odmítavým pohybem ruky.

„Slečno Grangerová, chápu váš záměr vytrhnout mě z...“ odmlčel se a hledal vhodný výraz, „řekněme zádumčivosti, která mě zřejmě podle vás provází po smrti matky. Je to od vás milé, ale neobtěžujte se, ano?“ požádal ji stále klidně, ale v jeho hlase bylo patrné napětí.

Hermiona přikývla a s pohledem upřeným na špičky svých kožených polobotek začala couvat k východu. Po dvou krocích se náhle zastavila a rozhodně vzhlédla. Severuse překvapila náhlá horlivost a jiskra v jejích očích.

„Ne!“ řekla rázně a než se Severus stačil zeptat co ne, pokračovala, „nenechám vás užírat se a zpustnout v učebně lektvarů mezi špinavými kotlíky, profesore.“ Ruce si založila na prsou a popošla k muži. „Neobtěžuje mě to, nedělám to ze samaritánství, já jen nechci, abyste se trápil kvůli něčemu, co se stalo, ale co nejde vzít zpátky!“ chrlila ze sebe své argumenty. „A navíc, slíbila jsem to vaší mamince,“ uzavřela vítězoslavně v domnění, že našla trumf, který bude na Snapea platit.

Naštvaně přimhouřil oči, protože se mu v nejmenším nelíbil odpor, kterým začala jeho kolegyně oplývat.

„Slečno, rád bych vám připomněl, že jakékoliv sliby dala mé matce Gillian, ne vy.“

„Tak to se šeredně pletete,“ upozornila ho. „Když jste mě tenkrát vzal do nemocnice, měl jste očekávat následky. Slíbila jsem, že se o vás postarám. Sice nemíním kontrolovat kalorickou hodnotu vašeho jídla a uklízet vám koupelnu, ale rozhodně vás nenechám zpustnout. Ať se vám to líbí nebo ne!“

„No to si piště, že se mi to nelíbí,“ zasyčel a také on udělal několik kroků jejím směrem, až stanul přímo před ní a mohl si tak vychutnat svou výškovou převahu. Ovšem ani tou se mu nepodařilo ženu odradit.

„Jestli si teď připadáte v převaze, nebudu vám brát iluze,“ sekla po něm posměšně a zvrátila hlavu, aby mu znovu mohla hledět do očí. „Každopádně si uvědomte, že se přede mnou nemůžete schovávat pořád. Pokud se mi nepodaří vytáhnout vás ven dneska, podaří se mi to jindy.“

Severus se ušklíbl, protože čekal, že si ta žába před ním snad ještě dupne nohou; tak rozkošně se vztekala a teď z bezprostřední blízkosti se mu to líbilo víc než před tím. Téměř nad sebou zavrtěl hlavou; tyhle úvahy nepatřily do jeho mysli.

„A vy si uvědomte, že jste pro mě cizí člověk, který mi nebude diktovat, co budu dělat,“ upozornil ji a sklonil se na vzdálenost palce k jejímu obličeji, aby ji zastrašil temným šeptem a pronikavým pohledem. Když se jí na tváři usadil šibalský úsměv, zapochyboval o svém rozhodnutí.

„Fajn,“ řekla prostě. „Takže se sejdeme za půl hodiny před hlavní bránou, ano? A teple se oblečte, je tam zima,“ upozornila ho věcně a dřív než stačil zareagovat, byla pryč.

Už do osamělého ticha tak splynulo Severusovo naštvané „Cože?!“

*****

Uplynulo skoro čtyřicet minut, kdy za sebou nechala stát překvapeného Snapea a teď začínala pochybovat o svých přesvědčovacích taktikách. Víc než deset minut už čekala na určeném místě a protože se do ní začal vkrádat chlad, začala přecházet z místa na místo. Když se otočila, aby se ve svých stopách vrátila na původní místo, zahlédla vycházet z hradu vysokou mužskou postavu. Bezděčně se usmála a vyšla muži vstříc.

„Neodolal jste odpolední procházce zasněženými pozemky v přítomnosti mé maličkosti? To je od vás milé, ale máte zpoždění,“ rýpla si.

Přitáhl si límec ke krku a shlédl na ženu před sebou. „Předpokládal jsem, že delší vystavení mrazu vás přiměje držet váš drzý jazyk za zuby, žel bohu, očividně jsem se mýlil a vaši užvaněnost nezastaví ani extrémní podmínky.“

„Věděla bych o něčem, co by mě dokázalo umlčet,“ řekla zasněně při pomyšlení, jak ji její platonická láska uchvátí ve vášnivém polibku.

Severus po ní šlehl pohledem, když i jemu došlo, jakou činnost měla na mysli.

„Omlouvám se, to bylo netaktní“ řekla pokorně a o upřímnosti jejích slov vypovídal jemný ruměnec objeviv se na její tváři.

„Omluva se přijímá,“ vzal ji po chvilkovém váhání na milost. „A pojďte už nebo tady zmrzneme,“ vyjádřil své obavy o jejich zdravotní stav a první vykročil vstříc nekonečné sněhové pokrývce.

 


elulinek

20.11.2011 21:05:28

79.170.249.2

Reagovat

Smazat

Osmnáct


Vodo, kam jdeš?


No doufám, že se za ním zastaví


Jo! Do toho! A opakuj po mně „Oční kontakt, objetí, polibek, sex.“ „Oční kontakt, objetí, polibek, sex.“ „Oční kontakt, objetí, polibek, sex.“…


Kam jde? Ať nikam nejde? Nebo jo, jdi do prefektské koupelny a vem Hermionu. Nebo Komnata nejvyšší potřeby…?


Počkej, však beztak šel do sprchy a přijde jí otevřít jen v županu. A vlítnou na to! Neztrácím naději. Pamatuj: Doufám v žití, jsem připravena zemřít


Kam jde? A kam šel Severus?


Ach…. Vrrr… Severus, v košili, kalhotách, zpocený… ORGASMUS


Zůstaň, koukej, měj sex. Pamatuj „Oční kontakt, objetí, polibek, sex.“


Vrrr… sexy Hermiona, sexy Severus…. „Oční kontakt, objetí, polibek, sex.“


Jo počkej, Severus má jizvy a nechce, aby je Hermiona viděla? Trapák. Když je hrdej panic, tak ať to neskrývá.


Achá…


Ano! Do toho! Poď! Máš na to!


Jo, založila ruce na prsou a Severus ty prsa chytal :-D


Tsé, na Hermu výškou nevyzraješ, když je v ráži. To nevíš?


Já úplně slyším, jak Severus říká „WHAT?“ tím mužsky vysokým nechápavým hlasem :-D


To je geniální scéna :-D Herma hustě :-D


„Předpokládal jsem, že delší vystavení mrazu vás přiměje držet váš drzý jazyk za zuby, žel bohu, očividně jsem se mýlil a vaši užvaněnost nezastaví ani extrémní podmínky.“ – Severusi? Proč nemluvíš tímhle stylem i v mých povídkách? Geniální. Husí kůže. Naprosto přesné.


He he, HErmiona sní nahlas :-D pěkněěěěěěěěěěě! Realizovat!


No jo, jdou do další kapitoly, tak já nebudu zdržovat a jdu taky.


„Oční kontakt, objetí, polibek, sex.“? Bude? Kam dojdou? Jaký bude závěr procházky? Já se těším. Letíííííííím!


Výborně, skvěle, úžasně


„Oční kontakt, objetí, polibek, sex.“


Působivé smileysmiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

evi111

14.10.2011 04:10:57

85.161.19.142

Reagovat

Smazat

Předpokládal jsem, že delší vystavení mrazu vás přiměje držet váš drzý jazyk za zuby, žel bohu, očividně jsem se mýlil a vaši užvaněnost nezastaví ani extrémní podmínkysmiley Holt Severusovy mrazivé poznámky ani mráz nezastaví. Hermiona se do toho jeho utěšování pěkně obula, jen tak dálsmiley

koketka

13.10.2011 23:01:22

93.91.48.1

Reagovat

Smazat

Kočičko, prosím honem další, protože tohle čekání mě zničí. Je to úžasné. Moc se těším na pokračování.

koketka

13.10.2011 22:02:45

93.91.48.1

Reagovat

Smazat

Kočičko, prosím honem další, protože tohle čekání mě zničí. Je to úžasné. Moc se těším na pokračování.

eggy

13.10.2011 18:49:08

178.41.125.130

Reagovat

Smazat

dakujem za kapitolu... severusova reakcia sa dala cakat... teda... tak velmi ako sa to da povedat o postave z knihy :) dakujemmm

Amelie

12.10.2011 19:19:34

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

smileymlásk skvostné

diana

12.10.2011 18:19:17

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

krásna kapitola

hanka

12.10.2011 18:18:33

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

uzasna kapitola moc hezky píšeš

Michelle_Flamelova

11.10.2011 22:18:51

83.240.107.196

Reagovat

Smazat

nádherná kapitolka, jsem moc zvědavá, co se bude na a po procházce dít.. takhle bych se taky nechala umlčovat smiley

<:3 )~~~

Chavelierka

11.10.2011 21:33:53

188.75.133.226

Reagovat

Smazat

Hermiona to možná nepoznala, ale studenti si Severusovi přítomnost doslova užívali :D:D


Jenže ona se nezajímá o černou obálku, ale o černou látku, nejlépe tu nejblíže tělu :D


Ono je rozptýlení a rozptýlení, co asi vybere? :D


Nuda je hroznej pravit, navrhuju místo zaměstnání hlavy, zaměstnat ruce. Nejlépe na dívčím těle :D


Nedáš mu taky do ruky lahev?


Teď ovšem byla v jiném.. Stavu? :D


Nic. To muselo být vážně rázně, když ji ani neslyšel :D


Proč by nemohl být mimo hrad?


Mně se taky nelíbí myšlenka, že je s jinou a přesto pořád čtu povídky SS/HG :D


To tam stěhuje nábytek? :D


Proč jsem čekala, že bude přinejmenším přiopilý? :D Ale tvoje verze je lákavější ;)


Já čekala, že bude jen v kalhotách bez košile, ale jsem ochotna košili akceptovat, když má vyhrnuté rukávy :D


Upřímně. Když jsem si ho představila v póze, jakou jsi nám nabídla – manuálně pracující, uvolněný. Normálně mě to dostalo do kolen. Zas a znovu se do něj zamilovávám :D


Jestli Severus v mládí nevrhal koulí, mohla by stihnout před kotlíkem uhnout :D


Chvíli po tom, co ustal zvuk drátěnky dobývající připečené dno, ji probodl pichlavý pohled profesora lektvarů. Uf perfektní, on je sladký :D


Jo do nich Severusi, nejsi zvířátko v zoologický :D


Anitypický oděv? To bude župan, asi jí budilo škrábání drátěnky :D


No měla by se převlékat častěji, když mu to pomáhá zapomenout a když se navíc bude převlékat před ním… :D


Tak se nadechneme a ještě jednou. Zatlačte maminko :D


A když ne, můžem dělat něco na hradě, mám hezkou ložnici :D


Kdo koho nakonec bude mlátit kotlíkem? :D


To není samaritánství, to je sobecký záměr být s vámi :D


Sice nemíním kontrolovat kalorickou hodnotu vašeho jídla a uklízet vám koupelnu, ale rozhodně vás nenechám zpustnout. Chlemst Chlemst :D:D klidně se vrhnu i na ten úklid, když za to bude Severus :D


Co to chlapi pořád mají s tou výškovou převahou? Se jich stejně nikdo nelekne :D


Jen se skláněj, už by mě měl přicuclou na puse :D


Přijde, nepřijde, přijde, nepřijde… Dozvíte se za pár minut po reklamě :D


Severus nechodí pozdě, to ostatní jsou tam brzy :D


To by umlčelo více žen, ale taky by to mohlo mít opačný efekt, jak by se dožadovaly pokračování :D






Wixie perfektní. Hermiona je příjemně vlezlá a Severus rozkošně odevzdaný :D:D Jak já jsem zvědavá, co se jim z té procházky vyklube. Jen tak dál, je tě radost číst.


smileysmileysmiley

---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ach, svět mi připomíná čokoládu, hořký a tvrdý v lákavém balení. Když budu trpělivá, na patře vzadu mne sladkou chutí po čase odmění. - Strašlivá podívaná, Čokoláda



zuzule

11.10.2011 21:01:19

90.178.30.52

Reagovat

Smazat

Mnó, to si troufla, kamarádka, ale nakonec jí to vyšlo a Severus vylezl na světlo. smiley Dííík!

Petra

11.10.2011 19:20:56

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

mám velmi ráda tuto povídku taková příjemná oddechovka

olga

11.10.2011 19:20:06

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

miluji tuto povídku je vážně uzasna

anetka

11.10.2011 19:19:51

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

uzasna kapitola Hermiona si umí poradit:D

Linda

11.10.2011 16:49:31

78.98.118.146

Reagovat

Smazat

kedze som zabudla napisat meno, ten komentar pod tymto je moj smiley

Anonym

11.10.2011 15:50:30

78.98.118.146

Reagovat

Smazat

smiley Předpokládal jsem, že delší vystavení mrazu vás přiměje držet váš drzý jazyk za zuby, žel bohu, očividně jsem se mýlil a vaši užvaněnost nezastaví ani extrémní podmínky.“


„Věděla bych o něčem, co by mě dokázalo umlčet,“ řekla zasněně při pomyšlení, jak ji její platonická láska uchvátí ve vášnivém polibku.


uzasna kapitola, fakt skvela, super uz davno som sa tak nezasmiala


dufam, ze sa Severus dostane z tejto letargie a Hermiona dostane vytuzeny boztek smiley

GwenLoguir

11.10.2011 15:04:55

88.212.37.120

Reagovat

Smazat

Myslím, že keby sa tak desne nenudil, tak by mala smolu... Ale super....pokračko?

wixie

11.10.2011 08:59:00

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Pokračování dřív než za týden? Za tak málo komentářů? Ts ts ts smileysmiley Ne, dělám si legraci, to už mě nerozčílí, ale... Co se týče přidávání.


V pondělky 17.10. a 24.10 bude Budoucnost a pak každé další pondělí dostanete Jedinou. Po dokončení Jediné bude následovat dokončení Budoucnosti (cca 3 kapitoly?) toť k interním informacím smiley


Bětko, díky.


Zuzi, slibuju, že Severus brzy vyvine vlastní iniciativu smiley


Elzo, asi by mi neprošlo, kdybych napsala, že to bylo schválně, že smiley Nedokončené to není, přísahám, že tahle povídka už je dokončená úplně celičká smiley Díky!


Nade, bylo na čase použít proti Severusovi jeho vlastní zbraně smiley Díky!

Nade

10.10.2011 21:14:43

89.103.225.4

Reagovat

Smazat

Hermiona mě překvapila svou neústupností, vzhledem k tomu, jak dokáže být Severus protivný.


Držím jí palce a těším se na pokračování. smiley

Elza

10.10.2011 20:53:01

89.203.192.194

Reagovat

Smazat

nebude shodný fungovat - *:DD vzdor melancholičnosti mne to 'shodný' rozesmálo... *:D půvabný překlep (já tuhle měla cosi jako 'polední' výkřik místo 'poslední' - tuším u jakési oběti čehosi nepěkného... takže mučený v mém podání místo neartikulovaného sténání nejspíše řve: 'Oběěěd!')


jestli by nedostala kotlíkem po hlavě *:DDD Taková představa by zarazila jistě leckoho, nedivím se, že i naši akční Hermionu. *;-)


Tedy! Není to nějaké... nedokončené? *;D doufám, že další kus bude dříve než za týden.



Zuzana

10.10.2011 20:27:49

178.40.234.203

Reagovat

Smazat

To bolo veľmi krásne :) Nedúfala som, že ho vytiahne von. Bol očarujúci ako s vyhrnutými rukávmi drhol tie kotlíky. Ako to, že mu neponúkla pomoc s ich čistením? A škoda, že jej tú pusu nezapchal :) Veľmi sa teším na pokračovanie, bude skoro?


Ďakujem za kapitolu.

ZJTrane

Bětka

10.10.2011 18:17:14

82.117.143.101

Reagovat

Smazat

Pěkné...





Žádné komentáře:

Okomentovat