sobota 2. března 2024

19. Jsme rodina (flashback)

Po opravdu velmi dlouhé době jsem se dokopala k pokračování Člověka. Jsem si vědoma, že to není nic moc a navíc extrémně OOC, ale na to už jste si u mě snad zvykli.

Doufám, že se kapitolka bude alespoň malinko líbit :-)

„Severusi! Miláčku, vylez! Nemůžeš na té toaletě strávit celou dobu letu. Pojď ven, už ti bude líp, uvidíš,“ snažila se Hermiona dostat svého muže ze sociálního zařízení v letadle, kam se zavřel krátce po vzletu.

Zmoženě se opřela o dveře toalety a vrhla soucitný pohled na postarší dámu, která podupávala kousek od ní a zřejmě stále doufala, že se ten strašpytel přeci jen rozhoupe a uvolní tolik potřebnou místnost.

„Víte co, mladá paní, zkusím to na druhé,“ nevydržela to nakonec dáma a houpavým krokem se rozešla na druhou stranu letadla.

Hermiona si v tu chvíli oddechla a děkovala Bohu, že si připlatili za letenky v první třídě. Tok myšlenek jí přerušil nenadálý pohyb a ona se ocitla ani nevěděla jak ve stísněné kabince spolu se svým mužem ve výšce deset tisíc metrů nad mořem.

„Co to děláš?“ vydechla překvapeně.

„Potřebuji psychickou podporu a navíc jsem někde slyšel, že sex v letadle je … řekněme zajímavá zkušenost,“ protáhl líně.

„Severusi!“ obořila se na něj a zapíchla mu pohoršeně prst do hrudi. „Ty jsi to celé jen hrál! A já umírala strachy a vyčítala si, že jsem tě k tomu donutila,“ vzdychla si.

„Vážně? To mě mrzí. Kdybych to tušil, nechal bych tě ještě chvilku zpytovat svědomí.“ Mrkl na ni zcela nesnapeovsky a začal si rukama prodírat cestičku pod její halenkou.

„Sev...ach...to nejde,“ snažila se ho odstrčit, ale na tak malém prostoru to bylo jako házet hrách na zeď.

„Hermiono,“ vydechl šeptem její jméno a přisál se k jejímu krku, „musí to jít, protože já už nemůžu jen tak vylézt,“ upozornil ji jemně a přitiskl si na svůj klín její ruku, aby pochopila.

„Jsi strašný a nevypočitatelný,“ upozornila ho.

„A přesně proto mě miluješ,“ pronesl samolibě a nepřestával se na ni tisknout a dobývat se jí pod sukni.

„A ještě tak namyšlený,“ vydechla, ale vzápětí hodila všechny starosti za hlavu a užívala si toho úžasného pocitu, který je oba obklopoval.

***** ***** ***** *****

„Nechci tě poučovat, ale v té černé se brzy upečeš,“ podotkla Hermiona, když zpozorovala, že se Severus již druhý den jejich dovolené nehodlá vzdát černých kalhot a opět je doplňuje černou košilí.

„Zato tobě by mohlo být chladno,“ odsekl trochu naštvaně, když si všiml, že má na sobě jen dvojdílné plavky a okolo pasu zavázaný průhledný květovaný šátek.

Jeho odpověď vyvolala pobavený smích.

„Venku je přes třicet stupňů, jsme v Karibiku, miláčku,“ upozornila ho něžně a rozepnula mu alespoň jeden knoflíček u krku.

„Ale ti zírající chlapi by rozhodně potřebovali zchladit,“ poznamenal nabručeně a Hermioně v tu chvíli došlo, kam že to vítr vane.

„Ty žárlíš?“ zeptala se ho s úsměvem na rtech.

„Ne, to rozhodně ne,“ řekl až příliš rychle na to, aby mu to Hermiona mohla uvěřit. „Já jen... no dobře, tak žárlím,“ přiznal neochotně, když se setkal s šibalským pohledem své ženy.

„Ale to přeci vůbec nemusíš. A navíc, kdyby ses nechoval jako moje tělesná stráž, ale jako můj muž, třeba by těch pohledů bylo méně,“ upozornila ho na fakt, že místo toho, aby si užívali blízkosti toho druhého, on při každé příležitosti rentgenuje okolí a hledá potenciální nebezpečí.

„Chovám se jako tvůj manžel,“ oponoval jí dotčeně.

„Ano, ale jen když jsme sami. Zkus to také přenést i do společenského života. Máme se rádi a za to se stydět nemusíme,“ snažila se mu vysvětlit a přitom ho jemně pohladila po tváři a prsty se pokusila vyhladit vrásky na jeho čele.

„To není tak jednoduché, když vypadám jako tvůj otec,“ prohlásil sklíčeně.

„Severusi, máme krásnou dceru, já tě miluju i přes tvé věčně nabručené nálady, věř mi, že je mi jedno, jestli jsi o pár let starší. Pro mě jsi úžasný a ostatní jsou mi ukradení. Tak už se přes to konečně přenes,“ požádala ho.

„Pokusím se,“ souhlasil neochotně.

„A teď mi dovol malou úpravu tvého oblečení,“ uculila se potutelně a než ji stihl Severus zarazit, měl na sobě bílé plátěné kalhoty a plátěnou košili stejné barvy rozhalenou do půlky těla.

„Hermiono, to nemůžeš myslet vážně!“ zděsil se při pohledu na své oblečení. „Okamžitě mi vrať hůlku,“ žádal ji, když si uvědomil, že ji i s tou svojí svírá pevně ve své dlani.

Odpovědí mu bylo zavrtění hlavou.

„Hermiono, myslím to vážně. V bílé se necítím dobře.“

„Tak si zvykej, sluší ti a já nechci, abys vedle mě celou dobu chodil jako maskovaný terorista.“

„Jsi strašně panovačná ženská,“ upozornil jí ale to, že to nemyslí tak úplně vážně prozradilo drobné zacukání koutků.

„Já vím, ale musíš uznat, že jinou bys mě nechtěl,“ zakřenila se na něj.

„Koukám, že když se rozdávalo sebevědomí, byla sis přidat, viď?“

„Nech toho dobírání si mě a pojď už konečně ven. Mimochodem, ráda bych tě připravila na to, že procházky po pobřeží mi přestávají stačit,“ oznámila mu a v očích jí plály rošťácké ohníčky.

„Dobře, pokud si přeješ, můžeme do našeho programu zařadit více postelového působení,“ prohodil ledabyle, za což si vysloužil herdu do zad.

„Tak jsem to nemyslela a ty to víš. Já nevím, proč se pořád tolik bráníš chodit mezi lidi.“

„Protože jsem raději jen s tebou,“ odpověděl prostě a přitáhl si ji do náruče.

Hermiona už se nevzmohla na žádné protesty a nechala ho, aby vyhledal svými rty ty její.

Nakonec ten týden nestrávili jen procházkami po pobřeží a v hotelovém pokoji, respektive posteli. Severus se nechal přemluvit i ke koupání a návštěvě tamního zábavního centra. Na atrakce ho Hermiona však už nedostala. Z uctivé dálky sledoval, jak jeho žena sjíždí jeden tobogan za druhým a se zdviženým obočím respektoval její šílený jekot, když padala do vody. Každý večer si vyšli do nedalekého města na dobrou večeři a našli si čas i na nějaké ty památky.

Když se pak vrátili domů, nikdo nebyl na pochybách, že manželé Snapeovi si své opožděné líbánky náležitě užili. Hermiona byla krásně opálená a rozdávala úsměvy na všechny strany. Ani Severusovi se nevyhnuly sluneční paprsky, takže jeho pokožka též získala tmavší odstín a vypadala zdravěji. I on si dovolil uvolnit ztuhlost ve své tváři a spolu s rodinou si užíval fakt, že ho čeká ještě minimálně měsíc bez toho, aniž by dennodenně musel něco vysvětlovat nechápavým studentům.

Dny pomalu plynuly a oni si společné prázdniny náramně užívali. Spoustu času trávili s Teddem a Paulou, kteří se koncem srpna rozhodli vzít a požádali je o svědectví při svatebním obřadu. Jejich sňatek nebyl nic neobvyklého, zvlášť když si Severus povšiml, že se Teddova přítelkyně začíná poněkud zakulacovat a zpravil o svém mínění i Hermionu. Paula byla ve čtvrtém měsíci těhotenství.

Ani začátek roku s sebou nepřinesl žádné změny. Severus si při první hodině s prváky odbyl své každoroční řečnění o stáčení slávy a pošetilém mávání hůlkou a zadal jim za úkol třiceti palcovou esej, aby si zvykli. Naopak u vyšších ročníků udělal bububu až po tom, co jim zadal opakovací test a srazil zhruba dvě stě bodů během hodiny.

Po návratu do sklepení se jako vždy přivítal se ženou a dcerou a zasedl k opravování. Chtěl to mít co nejdříve hotové, aby se pak mohl věnovat rodině. Hermiona vzala většinou Selii na bradavické pozemky, aby se malá nadýchala čerstvého vzduchu a zároveň proto, aby nerušily Severuse. Hermiona věděla, že by nikdy on sám neřekl, že ho žvatlání, hihňání a plakání jejich dcery ruší, a už jen proto mu chtěla dopřát chvilku klidu. A Severus to tiše přijímal.

Domníval se, že ne jinak tomu bude i dnes, když po příchodu do komnat zahlédl svou ženu, jak se snaží uvázat vztekajícímu se dítku čepeček na hlavičku. A protože Selie byla jako deseti měsíční batole již velice aktivní, velmi rychle se přesouvala po posteli z Hermioniny vzdálenosti, po peřině se sklouzla na zem a po čtyřech si to pelášila z jejího dosahu.

„Kampak, mladá dámo?“ Zvedl ji znenadání do výšky její otec, kterému se přibatolila pod nohy.

Selie se na něj zašklebila tak, že mohl postřehnout dva zoubky, které se měly čile k světu, a když se klubaly z dásní, daly zabrat nejen malému dítěti, ale i věčně nevyspalému Severusovi.

„Ahoj, miláčku,“ dostalo se mu milého přijetí v podobě usměvavé ženy, která mu vyšla v ústrety a políbila ho na rty.

„Ahoj, Hermiono. Chystáte se na procházku?“

„Ano, ale je to dneska boj. Vůbec se nechce oblékat a tu růžovou čepičku od Minervy si pořád strhává z hlavy,“ povzdychla si Hermiona.

„Já se jí nedivím. Zkoušela jsi jí dát tu tmavě zelenou?“ zeptal se, ale nečekal na odpověď.

Odnesl malou do ložnice a položil ji na postel. Rychle se vytratil do dětského pokoje a v komodě našel to, co hledal. Ani ne za minutu byl zpátky, ale spatřil už jen Seliin zadeček, jak mizí za rohem postele. Neubránil se úsměvu.

Hermiona pro jistotu stála ve dveřích pokoje opřená a zárubeň, ale zatím nezasahovala, jen sledovala Seliin pokus o útěk.

„Říkám ti, že dneska se jí do oblékání moc nechce. Má zaječí úmysly,“ prohodila.

„Je po mamince,“ zamumlal Severus a ušklíbl se na Hermionu. Té bylo okamžitě jasné, že naráží na její úprk do Plymouthu. Než se však stačila zamračit, vtiskl jí polibek na semknuté rty a zašeptal jí do ucha: „Nečerti se.“

Nato se odvrátil od své ženy a zamířil do míst, kde zmizela jeho dcera.

„Selie, kdepak tě mám?“ ptal se zcela zbytečně, ale Hermionu při jeho slovech příjemně hřálo u srdce. Severus byl skvělý otec. Na malou sice nikdy nešišlal, ale dělal spoustu jiných věcí, při kterých si ho ve chvíli, kdy zjistila změnu svého stavu, vůbec neuměla představit.

Z rozjímání ji vytrhlo dětské zavýsknutí a to ve chvíli, kdy Severus malou překvapil a aniž by ho zpozorovala, ji opět vyzdvihl do vzduchu. Neúnavně ji znovu posadil na postel a nahnul se nad ní.

„Sel, líbí se ti tahle čepička? Líbí, viď? Je mi to jasné, tohle je barva hodná malého Zmijozela a ne ta protivná růžová,“ mluvil na ni a mezitím ji onu pokrývku nasadil na hlavu. „A teď ti ji pořádně zavážu, abys nenastydla, ano?“ pokračoval a sledoval, jak se Selie zahyhňala.

Potom ji postavil na postel, a aniž by ji jednou rukou přestal přidržovat, druhou jí urovnal tričko s dlouhými rukávy, které měla na sobě. Malé se ještě malinko podlamovaly nohy, ale když měla pevnou oporu, dokázala se sama postavit.

„Severusi, nechceš jít s námi?“ napadlo Hermionu náhle. Vlastně si uvědomila, že jako rodina spolu na procházce ještě nebyli. Netušila, jak je možné, že si to neuvědomila dřív.

„Myslíš?“ podíval se na ni najednou nejistě.

„No jistě. Proč ne?“

„Já… nevím, mám pocit, že to není dobrý nápad.“

„A proč by nebyl? Severusi, jsme rodina. Lidé tady na Hradě o nás ví, a-“

„Ale co řeknou ti ostatní?“ zeptal se a obočí stáhl do jedné linky.

Selie v jeho náručí, jako by vycítila, že se její otec trápí, přimkla se k němu a drobnou ručkou mu přejela po čele. Toho se chytila Hermiona.

„Vidíš, i Sel ti naznačuje, aby ses netrápil. Nemůžeš pořád dělat, že k nám nepatříš. Pokud jsi to chtěl praktikovat, měl jsi na to myslet dřív, než sis nás vzal,“ upozornila.

„Sama dobře víš, že se tebe ani malé nestraním, ale-“

„Žádné ale, shoď ze sebe ten kabátec a pojď. Venku je teplo, fouká tam jen slabý vítr. Projdeme se do Prasinek a zpátky. Potřebuješ se po celém dni ve sklepení provětrat,“ rozhodla Hermiona nesmlouvavě a rázným švihnutím hůlky zmenšila kočárek, aby ho mohli pohodlně vynést před brány Hradu.

Severus jí neoponoval. Když nepočítal zdi Bradavic a pobyty v Londýně nebo u Tedda a Pauly Becketových, bude to úplně poprvé, kdy se objeví na veřejnosti s rodinou. On, bývalý Smrtijed a vrah. Dělalo mu to vrásky, ale nakonec se rozhodl hodit to za hlavu. Jak mu radila Hermiona, shodil ze sebe vrchní část oděvu a s dcerou v náruči vyšel jako první z jejich komnat.

Ještě ani nestačil na pozemcích vložit Selii do kočárku a už se k nim hrnula skupinka chichotajících dívek. Před jejich prokletím ho zastavila Hermionina ruka na jeho paži a tiché zašeptání: „Nech je.“

Pokusil se zachovat klid.

„Jé, pane profesore, můžeme se podívat?“ hnaly se dívky ke kočárku jako stádo krav. Dodatečně ještě pozdravily i Hermionu. Nejspíše ta a její úsměv jim právě dodaly odvahu. Jinak by se ke kočárku nepřiblížily ani na sto metrů.

Severus chtěl zamumlat něco alespoň trochu ironického, ale předběhla ho Selie, která se s nesrozumitelným žvatláním vyklonila z kočárku na nově příchozí.

„Jé, ta je krásná.“

„Jů, ta je vám podobná.“

„Páni, ta má krásný oči.“

„Jejda, ta umí krásně žvatlat,“ ozývalo se ze všech stran a Selie si svou chvilku slávy náležitě užívala a rozdávala úsměvy na všechny strany.

Severus protočil oči a skupinku Zmijozelek zachránila od jeho ironie Hermiona.

„Děvčata, nezlobte se, ale jdeme se projít. Selie potřebuje na čerstvý vzduch a také se vyspinkat.“

„Samozřejmě,“ ozvalo se zase mnohohlasně. „Na shledanou paní Snapeová, pane profesore,“ rozloučily se s nimi a zmizely do Hradu.

Severus Selii znovu uložil do vodorovné polohy a Hermiona se ujala řízení kočárku. Než došli do Prasinek, malá spokojeně chrupkala.



elulinek

02.06.2010 09:03:43

79.170.249.2

Reagovat

Smazat

nemáš zač smiley


jo, to je dost dobře možný smiley


nemáš zač, vrhnu se na něj co nejdřív smiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

wixie

01.06.2010 22:54:48

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Michelle_Flamelova, ano, rošťanda po tatínkovismileyděkuji




elu, díky za komentík i za betusmiley já bych se nedivila, kdyby té babce ještě vnukl myšlenku, že je to v jejím vlastním dobrusmiley další dílek už máš na mailu tak se snad bude líbit i ten. Díky ještě jednousmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

elulinek

01.06.2010 18:19:45

79.170.249.2

Reagovat

Smazat

proč je tam zase šest hodin jako čas přidání komentáře? smileysmiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

elulinek

01.06.2010 18:00:24

79.170.249.2

Reagovat

Smazat

beta zpět v plné síle =D a rozhodla se, že si to přečte tady a pak až se vrhne na opravu, aby ti zdělila své první dojmy smiley


„Severusi! Miláčku, vylez! Nemůžeš na té toaletě strávit celou dobu letu. Pojď ven, už ti bude líp, uvidíš,“ snažila se Hermiona dostat svého muže ze sociálního zařízení v letadle, kam se zavřel krátce po vzletu. =D =D chceš mě zabít? já se málem počůrala =D


že ten zmetek čekal, až ta babka vysmahne? =D beztak =D


no moment, vylízt může, ale bude to vypadat divně =D


jo upeče? smažený severus s pískovým kořením... no to není zas až tak hrozná vyhlídka =D


ty žárlíš-toto prohlášení je naprosto a kompletně absolutně lživé


pěkně ho přečůrala, když mu přeměnila oblečení =D


Koukám, že když se rozdávalo sebevědomí, byla sis přidat, viď? =D =D


no jo, viděli spoustu pamaaátek, třeba hermiona severuse, když má pocit, že je starej =D


severus se bojí jít ven? to je ale osel


smiley


já jsem příjemně překvapená, že to tu je, tak ani nevím, co napsat čéče =D


kdy se připomeneš dalším dílem, který nebude flashbackový? a dalším, který též nebude flashbackový? a flashbackem?


líbilo se mi to a vrhám se na opravování (i když mám pocit, že tam asi žádná není) smiley


výborně, skvěle, úžasně =))


Působivé smiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

Michelle_Flamelova

31.05.2010 10:53:45

147.251.34.19

Reagovat

Smazat

super, konečně jsme se dočkali pokráčka smiley


to je ale malá rošťanda smiley a Mia se nezdá, se Sevíkem to umí smiley

<:3 )~~~

wixie

30.05.2010 23:41:53

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

SISI, já jsem tvůj komentář v tom množství "obviňujících" komentářů z týráné téměř přehlédlasmiley Moc ti děkuji, jsem si vědoma, že odmlka u této povídky byla obrovská a pokusím se, aby se to už neopakovalosmiley Děkuji za komentíksmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

ASISI

30.05.2010 22:58:38

213.220.198.211

Reagovat

Smazat

Mě osobně dostal "maskovaný terorista", to se ti moc povedlo, wixie. smileyJinak už mi kapitoly k téhle povídce chyběly, takže moc děkuju za pokračování a těším se na další. smiley

Chavelierka

30.05.2010 00:22:31

188.75.129.158

Reagovat

Smazat

jj to jsem taky už kdysi dááááááávno a dááááávno prošla a Sev ve vaně mě tak konsternoval, že jsem z toho nemohla několik nocí spát. Chudáčku tohle nalést po únavném dni asi bych raději přenechala svého bezchybného přítele někomu jinému (ehm hlásím se dobrovolně, abych tě zabvila toho břímě) smiley

---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ach, svět mi připomíná čokoládu, hořký a tvrdý v lákavém balení. Když budu trpělivá, na patře vzadu mne sladkou chutí po čase odmění. - Strašlivá podívaná, Čokoláda

wixie

30.05.2010 00:16:40

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Ale já se dělilasmiley mskni do rubriky Ministoriessmileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Chavelierka

30.05.2010 00:13:40

188.75.129.158

Reagovat

Smazat

Hele, ale to si ujasněme. Jak tě může chránit, když ho chceš poslat? Ty ho někde máš a nepodělíš se smiley

---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ach, svět mi připomíná čokoládu, hořký a tvrdý v lákavém balení. Když budu trpělivá, na patře vzadu mne sladkou chutí po čase odmění. - Strašlivá podívaná, Čokoláda



wixie

29.05.2010 23:58:45

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Mě ochrání velký Severussmileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Chavelierka

29.05.2010 23:39:21

188.75.129.158

Reagovat

Smazat

Pozdě, to už víme muhehehe

---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ach, svět mi připomíná čokoládu, hořký a tvrdý v lákavém balení. Když budu trpělivá, na patře vzadu mne sladkou chutí po čase odmění. - Strašlivá podívaná, Čokoláda

wixie

29.05.2010 23:36:40

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Jsem z Pardubic, abys to měla jednoduššísmileysmileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Chavelierka

29.05.2010 23:32:06

188.75.129.158

Reagovat

Smazat

Já si tě najdu přísahám, že zjistím kde se schováváš smiley


---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ach, svět mi připomíná čokoládu, hořký a tvrdý v lákavém balení. Když budu trpělivá, na patře vzadu mne sladkou chutí po čase odmění. - Strašlivá podívaná, Čokoláda

wixie

29.05.2010 23:28:55

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

No jo, ale ten nebyl 3D smileysmiley s Klofana na hlavu... no někdy si tak připadám smiley tak já vám toho člověka teda možná dám, no, abyste o mě neměly špatné mínění...smiley a nebo radši ne smiley ááá, já jsem zlááá smileysmileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Chavelierka

29.05.2010 23:04:39

188.75.129.158

Reagovat

Smazat

Na jogurt nekašlu ten raději pojídánm smiley


Mít Seva tak ti ho určitě budu posílatsmiley si spadla z Klofana na hlavu ne smiley To by mi pak všechny kapitolky byly ukradený smiley


Ps.: Mám dojem, že jsem ti jednoho Sevq už posílala smiley

---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ach, svět mi připomíná čokoládu, hořký a tvrdý v lákavém balení. Když budu trpělivá, na patře vzadu mne sladkou chutí po čase odmění. - Strašlivá podívaná, Čokoláda

wixie

29.05.2010 22:53:16

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

jogurt?smileysmileysmiley co je to žač??? vykašlete se na jogurt a pošlete mi Severuse, to vám vydám všechny kapitoly dobrovolněsmileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Chavelierka

29.05.2010 21:43:46

188.75.129.158

Reagovat

Smazat

Zrádkyně, podrobíme tě velmi nepříjemnému mučení zvané jogurt, dokud nevydáš kapitolky dobrovolně smiley

---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ach, svět mi připomíná čokoládu, hořký a tvrdý v lákavém balení. Když budu trpělivá, na patře vzadu mne sladkou chutí po čase odmění. - Strašlivá podívaná, Čokoláda

Chavelierka

29.05.2010 21:24:06

188.75.129.158

Reagovat

Smazat

Celá kapča, ale jdi smiley


nechi vážně přísahám, protože je mi jasné, že pak by si mě tvé čtenářky našly a smrt by byla pro mě vysvobozením smiley


Ty si jako, řekneš, že je máš dopsaný a tady nejsou? smiley


A to jsem se koukala všude i za roh vážněsmiley

---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ach, svět mi připomíná čokoládu, hořký a tvrdý v lákavém balení. Když budu trpělivá, na patře vzadu mne sladkou chutí po čase odmění. - Strašlivá podívaná, Čokoláda

wixie

29.05.2010 21:12:02

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Chavy, tady fakt nejsou, jsou na mém HDD pečlivě schovanésmileysmiley a čekají na vhodnou příležitostsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain



wixie

29.05.2010 18:28:10

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Chavy, já nejdřív myslela, že se nejdná o komentík, ale že jsi mi sem překopírovala celou kapitolu, blázínkusmiley


Prý tři se tam fakt nevejdeme, Seve, kam jdeš... ty mě chceš zabítsmiley


No to já nevím, co je obklopovalo, já tam nebylasmiley


Ano, Seví na toboganu to už by hraničilo s parodií, radši jsem ho nechala na pěvnině smiley


Seve stárneš, nestíhášsmiley a já definitivně umírám, nebo ne uplně definitivně, ještě si ten koment dočtusmiley


Chavy, moc děkuji za komentík, byl báječný, brečela jsem u něj smíchy. Ano, OOC to bylo a hodně, jsem si toho vědoma a hrdě se k tomu hlásímsmiley Akce SSS už je napsaná, takže určitě o nic nepřijdete. Zároveň je napsané i pokráčko Společnice, tak jsem vám neunikne vůbec ale vůbec nic :-D díky moc ještě jednousmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Chavelierka

29.05.2010 18:18:41

188.75.129.158

Reagovat

Smazat

Poslední mezi posledními, přidávám svůj momentík




Ano Severusi miláčku vylez, mi chceme taky kousek ;)


Hermi ten jen tak nevyleze, je nám tam dobře :D


Co si to dovoluje? O našem mistrovi říct, že je strašpitel? Dostane nabacáno


Že to tý babce taky došlo :D


To není vtipný, tři se tam fakt nevejdem, jeden musí pryč! Počkat Seve, kam jdeš? :D


No není on zmijozel? Prý by ji ještě potrápil :D


Jo chudák nemůže ven, přicvakl si plášť do dveří, musí počkat, až je přijdou vysvobodit. Já říkala, že pro tři je málo místa :D


Strašný a nevypočitatelný? Že by se tu mluvilo o Severusovi? Zapomněla dodat černý zmijozel :D


Jseš si jistá, že to byl pocit, co je na té toaletě obklopoval?


Dva dny mu to nevadí, tak proč by mělo dneska? Ta ženská je otravná :D


Jo kulicha a baloňák, co si myslí jít v plavkách na pláž, no není divná?


Nesahat, třicet netřicet rýma je prevít a mráz je vlezlej :D


To jako, že žárlí? Tý jox Sev normálně dostal úžech :D


Kdo by Seva za tělesnou stráž nebral? Pokud se jí to nelíbí, já si ho půjčím ;)


Nevypadáš, můj otec nemá tak velký nos a černé vlasy :D


Bílou nebrat, vraťte mi na něj černou šup, ale rozhalená košile může zůstat :D


Hermi kradéééééééééé :D


Maskovaný terorista :D :D


Asi jich moc neviděla slečna :D


Ano prosím a půjdu si ještě :D


Co se jí zas nelíbí na postelových aktivitách? Ta holka je vážně divná.


Severus na tobogánu no to si fakt nedovedu představit :D


Jo Hermionu tu si tam představit dovedu :D


Opálený Severus, oh, jak nesnapovské :D


Jako on jim někdy něco vysvětloval? Kde jsem v té době byla?


To manželství je nějaký nakažlivý ne?


A těhotenství koukám taky? Už na to někdo vymyslel vakcínu?


Malé batole, horší než pytel blech :D


Trochu ji nejprve přišláp, než si jí všiml, ale Selie to nevadilo, už si stihla zvyknout :D


Sevovi se taky klubou zoubky, že mu daly zabrat? :D


Minervě spadla na hlavu cihla? Nebo jak přišla na nápad s růžovou čepičkou?


Ha Selie bere kramle, Seve stárneš, nestíháš :D


Nešišlal, ale třeba dělal pošklebky, oblékal si směšné oblečky a jinak dcerku bavil? :D


Hezky utáhneme mašličku, no tak přestaň modrat, pravý zmijozel vydrží i malé dušení :D


A jako kdo ostatní? Když to ví na hradě vědí to všichni. Taková drbárna jako Bradavice nic neutají :D


Jo je tam jen slabí vítr, zrovna kolem mě proletěla Hagridova hájenka :D


Chichotající dívky, no postrach :D Úplně vidím Seva jak zdrhá s kočárkem po Bradavických pozemcích a za ním houf puberťaček :D


Jo prd ironického, beztak chtěl zamumlat nějakou pěknou kledbičku :D


Já nechci bejt zlá, ale jestli je mu ta holka podobná no tak to nebude moc rozkošný miminko. Jako chlap je hezkej, ale batolící se holčička se Severusovím kxichtíkem? :D


Selie musí spinkat a tatínek potřebuje opravit nervi :D




No jak jsem řekla Wixie malinko OOC to bylo, ale zase tvůj vytříbený styl psaní to srovnal, takže vážně pěkná kapitolka, ale já se víc těším na akci SSS ;)


---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ach, svět mi připomíná čokoládu, hořký a tvrdý v lákavém balení. Když budu trpělivá, na patře vzadu mne sladkou chutí po čase odmění. - Strašlivá podívaná, Čokoláda

wixie

29.05.2010 17:39:05

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Lia, ona ta kapitla byla celkově taková "nereálná", ale jsme moc ráda, že se líbila a že ti zvedla náladu, děkujismiley




olga, nezapomněla, neboj, pokráčko budesmiley




meggi, gratulace obrovskásmiley a díky že sis našla čas




Gwen, to jsem spíš dorazila já, on by se k tomuhle asi nedopracovalsmiley




Rita, díky :)




zuzik, děkujismiley




soraki, ale že to trvalo, viď? smiley díky že jsi vydržela :-)




LadyKarmelka, děkuji :-)




Janko, nemáš se za co stydět, také se mi nedaří komentovat všechny povídky, které čtu, v den přidánísmiley jsem ráda, že se ti to líbilo, děkuji




hanka, děkujismiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

wixie

29.05.2010 17:14:23

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

nadin, obrázek k této kapitole sedí jak pověstný hrnec na zadní části tělasmiley a koukám, že tys je na té dovolené šmírovala?smiley další něco, nevím co (co byste rádi?) bude brzy, slibuju a děkujusmileysmileysmiley




Růženka, děkujji, to mi lichotíš a příliš ale moc děkujismiley




Lila, to jsem ráda, děkuji za komentář :-D




evička, no jo, jsem si předělala k obrazu svému smiley díky :-)




Uršula, no to mi povídej, já bych se Sevem jela klidně i na rybysmiley děkuji

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

wixie

29.05.2010 17:10:44

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

andělčin, děkuji smiley




Anetka, doufám, že krize ve španělštině už je zažehnaná a děkuji za komentík smiley




jitka, každé mimi je krásné, ale to Severusovo... raději nebeme pochybovat, nebo přiletí kletba. Díkysmiley




petra, díky smiley




rawsonka, to každopádněsmiley díky za komentík




ketrin_b, díky. no já jsem si říkala, aby to bylo uvěřitelné, ale víc už snad tahle povídka být OOC nemůžesmiley díky




domča, díkysmiley




dobby, také děkujismiley




Gabrielka, děkujismiley




Kika, super, že se líbilo, díkysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

hanka

29.05.2010 09:54:12

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

jupí taky mám ráda tudle povídku skvělá

Janka

29.05.2010 01:20:39

82.100.5.125

Reagovat

Smazat

Já se stydím. Kapitolka tu je už tak dlouho a já jsem si nevšimla. Ale jsem moc ráda, že pokračuješ v téhle povídce. Mám ji totiž moc ráda.smileysmiley


No a u téhle kapitolky jsem se celou dobu uculovala, fakt mi zvedla náladusmileyDíky...

LadyKarmelka

27.05.2010 16:15:17

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

souhlasím skvěla kapča ajko všechny

soraki

26.05.2010 20:19:18

79.127.176.70

Reagovat

Smazat

já věděla, že se dočkám smiley, díky smiley


kapitola skvělá - ale to jsou všechny, že smiley, těším se na další (věděla jsem, že to bez nás dlouho nevydržíš)

Vždy říkej, co si myslíš a podlý člověk se ti vyhne William Blake

zuzik

26.05.2010 19:48:00

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

Ty jo super..další kapitolka:)jsme ráda,že přibyla,.mmoc hezkasmiley



Ricky

26.05.2010 18:36:16

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

Letadlo..mě dostalo supééér:)

Rita

26.05.2010 18:15:48

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

skvělý:smileysmiley

GwenLoguir

26.05.2010 16:47:56

88.212.37.120

Reagovat

Smazat

:D Seversu celý v bielom...juuuu


ale tým lietadlom to dorazil...

deny

26.05.2010 15:50:08

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

smileynádherne jako vždy

ester

26.05.2010 15:48:09

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

:D:Dseverus je vypočitavý:D


super kapča

meggi

26.05.2010 15:30:47

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

konečně...po maturitě:-Ptak mám čás i na čtění:)


krásné..tadle povídka je super..uplně sevíka vidím v těch kalhotech světlychsmiley

olga

26.05.2010 15:28:35

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

jéé a ja myslela,že si na tuhle POVÍDKU zapomněla:(:Dsupersmileysmiley

Lia

26.05.2010 14:52:35

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

TAk konečně jsem měla na čtení čas a kapitola je úžasná. Moc mi zvedla náladu a potěšila mě! A že dnešní den zlepšení opravdu potřeboval!


Letadlová scéna neměla chybu...a pak bílá barvasmileysmiley. Nějak si nedovedu představit Severuse jak hledá Seli pod postelí a všude možněsmiley. A ten konec...božísmileysmileysmiley

Urušula

26.05.2010 07:09:27

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

Nemám slov..nádherna kapitolka..taky bych hned jela na dovolenou ještě se Severusem


smiley

evička

25.05.2010 21:51:00

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

jééé sebik jaky je podctivy tatínek


super



Lila

25.05.2010 21:44:11

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

jupí budu se těšit na dalšísmiley

Růženka

25.05.2010 21:41:03

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

smileynejlepší povídka

nadin

25.05.2010 21:33:34

178.40.120.205

Reagovat

Smazat

Wixie, tak v lietadle... hmmm.... a na pláži.... hm... fotočky by neboli??? Zato ja pre Teba fotočku mám : http://elunadwix.jex.cz/


Skvelá kapitolka, študentky riskovali,keď sa opovážili čučať na Mistrovu dcéru!!!


Ja sa už teším, kedy nám dáš pokračovanie...


Čohokoľvek!!!!


Len nech je....




smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

Kika

25.05.2010 21:15:54

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

smileyoooch...krásne

Gabrielka

25.05.2010 21:01:11

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

smileypíšeš fakt nádherně...


krásné

dobby

25.05.2010 20:38:41

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

jéé má oblibená povídka super

domča

25.05.2010 19:55:27

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

nádhera,,severus jak dává čepičku krása

ketrin_b

25.05.2010 19:29:03

82.100.45.74

Reagovat

Smazat

ooo nádhera,úplně jsem si živě představila jak jí Severus dává to čepičku...moc hezká kapitola....

rawsonka

25.05.2010 18:56:45

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

Bilé kalhoty och to musel vypadat nádherne..:-Pslint..


super kapča

petra

25.05.2010 18:50:42

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

super kapitolka:D:-*



jitka

25.05.2010 17:29:31

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

:D:Dseverus jak hraje:Dtakovej herec:D


Seilie musela byt krásné miminko

Anetka

25.05.2010 17:10:45

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

Udělala jsem si pauzu po špánině..(neumim vubec nic hrozí mi propadnuti:D)


a tahle kapitolka mi hned zlepšila náladu děkujju

andělčin

25.05.2010 17:10:06

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

Jupí další kapitolka..no moc hezka jako všechny

wixie

25.05.2010 16:29:58

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Elzo, ano, máš pravdu, myslím, že tato scéna by dovedla postavu Severuse snapea k dokonalostismiley díky




Jituš, jsem ráda, že to vzpomínání dopadlo dobře a nemysli si, i já se musela podívat, o čem že to vlastně píšusmiley díky, že ti to vzpomínání stálo za tosmiley




mac, irena, fialka, martina, winiska, pampeliška, snapeova, díky moc smiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

wixie

25.05.2010 16:27:42

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Miriabar, to jsem moc ráda :-) já děkujismiley




barbrozinka, mno to jsem si mohla myslet, že tě zaujme zrovna tohlesmiley




klaris, dobby, zuzule, mirka - díky, holky smiley




midnight, nezanevřela, ale nějak jsem se nemohla dokopat k pokráčku smiley




ZJTrane, myslíš terorista s dítětem na klíně? smiley ale tak proč ne, díky moc




ansus, ano, to by Sevík měl, se mít na pozoru, uvidíme, jestli bude či nikoliv. díkysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

snapeova

25.05.2010 15:32:17

90.177.189.4

Reagovat

Smazat

jůů,to je pěkné překvápko :)Tahle kapitola je fakt krásná :) moc se povedla ;)

http://pisupovidky.blog.cz

pampeliška

25.05.2010 14:45:32

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

smileysmileysuper..miluju tuto povídku

winiska

25.05.2010 14:45:19

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

jéé super pokráčko:Dsuper kapča

martina

25.05.2010 14:36:17

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

Sevík se nezdá:D


krásné

fialka

25.05.2010 14:28:24

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

smileyslint..nejlepší



irena

25.05.2010 14:16:04

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

nejelšpí kapitolka:D

irena

25.05.2010 14:16:04

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

nejelšpí kapitolka:D

mac

25.05.2010 12:02:25

195.168.45.2

Reagovat

Smazat

xixi, uz som ani nedufala :o))) vdaka moc za Cloveka :o)) prijemne, oddychove a usmevne, takmer ako vzdy ;o)

Jituš

25.05.2010 08:24:51

93.91.145.202

Reagovat

Smazat

No to bylo překvápko. ALe zase jsem si musela přečíst aspoň něco z předešlého děje - ty prostě zkoušíš naší paměť. Upozorňuji tě, že už to dávno není co bývalo, ale nakonec jsem si na hlavní body vzpomněla.smileysmiley

Elza

25.05.2010 08:09:59

89.203.192.194

Reagovat

Smazat

Dobré! smiley Mám dojem, že Hermiona se Severusem se hledali, až se našli... smiley Desítiměsíční neřízená střela, jo jo, to jsou věci. Ještě aby jim zdrhala po hradě - víš, jak by se vyjímal Severusův vlající hábit při sprintu za prchajícím děckem? smiley

ansus

25.05.2010 02:17:48

88.101.108.230

Reagovat

Smazat

Díky za kapitolku - pěkná. Hermiona je nebezpečná ženská - dostat Severuse do bílého oblečení ... navíc ještě s rozhalenou košilí - měla bych se před ní na pozoru. smiley

Zuzana

24.05.2010 23:40:11

195.146.132.62

Reagovat

Smazat

Jééé ja som vedela, že sa sem mám ešte pozrieť. A teda člověka som nečakala, potešilo ma to. Severus ako ocino ma uchvátil. Severus v bielom? Neviem to asi radšej ten terorista, ale tak aby náhodou nechytil úpal smiley

ZJTrane

midnight

24.05.2010 22:56:31

90.180.182.118

Reagovat

Smazat

No konečně. Myslela jsem si, žes už na tuhle povídku zanevřela. KOnečně. Moc jsem si ji užila. doufám, že se co nevidět dočkám pokračování

Mirka

24.05.2010 22:54:10

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

Jééé:D:D:Dno miluju tuto povidku

zuzule

24.05.2010 22:34:07

90.178.30.52

Reagovat

Smazat

Příjemně uklidňující kapitola. smiley



dobby

24.05.2010 22:05:52

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

och enjlepší:D

klaris

24.05.2010 22:05:43

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

jupí po delší době


:D:D:Dsev je mazanej krásné

barbrozinka

24.05.2010 21:55:32

89.176.90.185

Reagovat

Smazat

to byla moc milá kapitola, obzvlášť tenhle moment mě pobavil - Jé, pane profesore, můžeme se podívat?“ hnaly se dívky ke kočárku jako stádo krav -




příjemné odreagování od všeho stresu okolo.

Miriabar

24.05.2010 21:19:06

95.103.64.75

Reagovat

Smazat

jeeeeeej!nova kapitola cloveka!!!strasne sa mi pacila...a dakujem,spravila si mi pekny vecer:)

wixie

24.05.2010 21:10:39

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Míšo, také jsem ráda, že jsem se do člověka zase pustila, snad už další interval nebude tak dlouhýsmiley jsem ráda, že jsi se pobavila a moc děkuju za komentářsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Míša

24.05.2010 20:23:04

85.207.116.239

Reagovat

Smazat

úžasný, hrozně jsem se na další kapitolu těšila a dočkala jsem sesmiley


pravý Zmijozel, ale tak hlavně, že si let užili


smiley


maskovaný terorista, to mě dostalo společně se stádem krav, ženoucích se podívat na Seliismileysmiley


bílé plátěné kalhoty a košile, to bych chtěla vidětsmiley a ještě, když se opálí


skvělá kapitola, děkujusmiley

wixie

24.05.2010 20:20:18

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Saruško, drahá, já se ti hluboce omlouvám, že jsem tě nezmínila jako konzultantkusmileysmiley ehm, tak tedy s turbanem, nevím, takovou montáž jsem snad ještě neviděla i když už jsem viděla ledacos :-D


ano, tady se matka jednoho dítěte nezapře, dobře no, tak by měla po zoubkách, ještě jsou ve hře druhý ne?smiley trjčata nee, ale uvidíš, že to taky nebude mít lehké... ano, pokusím se to jim oběma navrhnout, ale nevím, jak se jim to bude líbit :-D prý s tebou by šel dobrovolně .-D no nevím, kdo si šel přidat víc :-D díky díky za krásný komentář a pokusím se zase s ním hnout, zvlášť, když teď je na řadě zakončení akce SSSsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

wixie

24.05.2010 20:15:48

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Jane, děkuji ti, jsem ráda, že se na tuto povídku nezapomnělo a snad to společně s vámi čtenáři už dotáhneme do zdárného konce smiley ano, Severus v bílém je také můj sensmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

sarapolanska

24.05.2010 20:06:51

89.176.226.151

Reagovat

Smazat

Ano, ano tu letdlovou část od někud znám.. počkej, počkej odkud? jo od tebe vlastně, vždyť jsi mi jí dopřála před nějakým časem (heč heč) :-D


V černé se neupeče, třicet stupňů co to je :-D bilá mu sluší? no dobře, když to říkáš ty.


Při slovech maskovaný terorista jsem se málem udusila, tos mě fakt málem zabila, protože severusovi v té černé fakt chybí jen nějaký šátek a turban :-D


A s tím sebevědomím se mi taky moc líbí, obzvláště vtipná část.. jsi si taky byla dvakrát viď? :-D


Já se hlásím na to postelové působení a Herma at si chodí po památkách.. bereš? :-D


Jaká je zdravá barva? Ze slonovinové na pouhou bílou? :-D


Paula nám těhotní? a trojčata jí nalož :-D


Jo Selie a její utíkání, jasně, proč zmiňovat mou konzultaci :-D mimochodem, nechávat dítě na posteli samotné je v tomto věku o držku neb to ti spadne jak pytel brambor a bude mít po zoubkách i když je Severus tak pěkně obdivuje :-D


Růžová a tmavě zelená. To je jasná volba :-D ale já být dítě (nebo spíš být tam ta moje Gábi, tak vám strhne jakoukoliv barvu) :-D


Jasně běž vem at se trochu provětráš a čerstvý vítr ti z plic seškrábne ten plísňový obal ze sklepů.


No jo furt. máš rodinu, ale já bych tě ven nenutila, semnou bys šel dobrovolně.. :-D


Ha, útok slintajících žen. A kdo se dítěte dotkne ten do roka a do dne taky počne.. (sice to platí jen o dětech v šestinedělí, ale to určitě dívky neví) tím je mohl strašit :-D


Do Prasinek je to štreka.. neboleli ho nohy? :-D


Nádhera, jsem ráda, že po dlouhé době zase čtu člověka, který mě k tobě kdysi dávno přivedl. :-))

Jane

24.05.2010 19:54:08

213.29.146.242

Reagovat

Smazat

Jůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůů, to bylo nádherné. Po pěkně dlouhé době přibylo i pokráčko k Člověkovi. Těšila jsem se na něj, ani nevíš jak moc. Hned ze začátku jsem si představovala zeleného Severuse, jak zvrací na záchodě v letadle, ale ten zase hrál Zmijozeláka, který má jiné záměry. Taky bych ho chtěla vidět v bílých kalhotech a košili smiley.


A Selii se nedivím, že se jí růžová čepička nelíbila, je přeci po Severusovi a ten by se k něčemu takovému nepříblížil ani na metr.


wixie, tleskám, fakt nádherná kapitolka, díky za ní.



Žádné komentáře:

Okomentovat