neděle 3. března 2024

Část devátá

Naposledy si roztěkaně upravila už tak dost uhlazené vlasy. Dýchej, Grangerová, přeci se neudusíš ještě před tím, než se vůbec odhodláš zaklepat na ty zpropadené dveře Snapeova příbytku, napomenula se v duchu, ale příliš to nepomohlo.

Nervózně si skousla spodní ret. Zabolelo to a na jazyku ucítila kovovou chuť vlastní krve. Výborně, skvěle, úžasně.

Nádech.

Vztáhla ruku. Prsty zatnula do dlaně a dřív než by ji opustily i poslední zbytky odhodlání, nechala své klouby několikrát dutě dopadnout na opracované dřevo.

Výdech.

S doznívajícím zvukem se kamsi vytrácel i strach, který ji do teď svazoval. Rozhodně přešlápla a čekala, až jí pán sklepních prostor otevře.

Automaticky zapínal knoflíčky na bílé košili, když ho vyrušilo klepání. Spěšně sjel pohledem na hodiny umístěné nad psacím stolem. Osm večer. V tuhle dobu už očekával kýžený klid a ne rušení zaběhlé nedělní rutiny, jež v sobě zahrnovala sprchu a následný relax u dobré knihy a ještě lepšího vína. A navíc – nikoho nečekal. Brumbál mu narozeninový dárek poslal po sově a nikdo další už se neodvážil připomenout mu dnešní datum. Rozmrzele nakrčil nos a přestože spěšně použil na mokré vlasy sušící kouzlo, nepodařilo se mu zabránit zbloudilým kapkám, aby smáčely látku na ramenou.

Bosýma nohama překonal vzdálenost několika metrů ke dveřím. Ještě než otevřel, obezřetně nechal vyhrnutý rukáv na levé paži sklouznout dolů, aby tak skryl nezhojenou ránu po hlubokém řezu. Jako mávnutím kouzelné hůlky uvolněný výraz tváře nahradil klasickým stažením rtů do tenké linky a neproniknutelným pohledem. Prudce otevřel.

Úlekem zalapala po dechu a doširoka otevřenýma očima sjela kolegu hodnotícím pohledem. Jakkoliv reálně jí v tento okamžik hrozila kletba, nemohla se tomu ubránit. Byl bosý, sněhobílá košile byla v černých kalhotách zastrčena jen ledabyle. Pohledem analyzoval její úmysly, a když si s úšklebkem založil ruce na hrudi, měla pocit, že se jí podlomí kolena. Opravdu tenhle chlap neměl nejmenší ponětí, jak neuvěřitelně je přitažlivý?

Když za dveřmi uviděl stát ji, chtěl se rozkřiknout a vyprovodit kolegyni nějakou dobře cílenou ironií. Jenže o setinu vteřiny později zrak sklopil k sevřeným dlaním, v nichž svírala čokoládový muffin se zelenou svíčkou.

Co tím Grangerová zamýšlela? Provokaci? Pokus o sebevraždu?

Chtěl ji proklít a hlasitě vykřičet až na konec dlouhé chodby, ale jeho ústa odmítala spolupracovat. Mozek byl momentálně zcela zaměstnán studováním tváře Hermiony Grangerové a odmítal se jakkoliv aktivně podílet na jejím odstranění ze zorného pole. A tak se podivoval sám nad svou reakcí, když si jen klidně založil ruce na prsou a vyčkával.

„Já jsem-“ začala nesměle.

„Všiml jsem si,“ skočil jí do řeči.

Na okamžik pevně semkla víčka. Ne, neulehčoval jí to.

„Chtějsepopřnazninám,“ vychrlila bleskovou rychlostí a vyčkávavě k němu vzhlédla.

Pomalu naklonil hlavu mírně na stranu a zvedl pravé obočí. Když otevřel rty, dolehla k ní sametová slova: „Říkala jste něco důležitého, nebo se mám tvářit, že jsem tomu rozuměl?“

„Máte dnes narozeniny,“ konstatovala po chvilkovém zaváhání. Vzápětí si vynadala. Lépe už to říci ani nemohla.

„Vskutku,“ ušklíbl se, spokojen s její nervozitou a roztěkaností.

Hermiona sklopila oči a líce se začaly barvit růžovým odstínem. Bylo mnohem snazší flirtovat s ním pod rouškou anonymity. Teď jí činil problém i jednoduchý dialog. Celý tenhle rozhovor si nijak zvlášť nepřipravovala, ale nečekala, že to dopadne až tak katastrofálně.

„Všechno nejlepší,“ zamumlala směrem ke špičkám svých bot.

Význam pronesených slov spíše více odtušil, než že by rozuměl jejímu šepotu. Ale i tak se musel mírně pousmát jejím rozpakům. Kdyby tu nebyl její hlas a parfém, který svérázně útočil na jeho čich, nikdy by nevěřil, že ona je tou suverénní ženou z večírků. Byl na vážkách, zda jí současné chování věřit. Nebyl si jist, zda se nejedná o další úskočný manévr a zda se za rohem přitrouble nechichotají Potter s Weasleyem.

Až příliš dlouho v sobě dusil pochybnosti ohledně jejího chování. Bylo na čase zjistit pravdu. Možná bude litovat, každopádně více by ho dráždilo vědomí toho, že neví, jak to tenkrát bylo.

Se zamyšleným výrazem o krok ustoupil.

„Měl jsem v plánu otevřít láhev Château Ausone, nepřidáte se?“ nadhodil zdánlivě nevzrušeně a bez zájmu.

Hermiona si málem sbírala čelist ze země. Čekala všechno, od zásahu kletbou až po nelichotivá označení její osoby, ale pozvání na sklenku? Ani v těch nejrůžovějších představách!

Dřív, než by si to snad stihl rozmyslet, prosmýkla se kolem něj do místnosti, jež ji zaujala svou prostorností a účelností. Zřejmě se jednalo o pracovnu, soudě podle velkého stolu zavaleného pergameny, ale též o obývací část jeho komnat, čemuž napovídala černá pohovka a dvě křesla u krbu doplněná konferenčním stolkem.

Popošla několik kroků směrem do místnosti a čekala, co přijde. Stále ještě svírala v dlaních narozeninový muffin, který sloužil jako záminka k započetí rozhovoru.

Bez zájmu ji obešel a přistoupil k prosklené vitríně v rohu pokoje. Stál k ní zády a jen klouzavý zvuk korkové zátky odstanivší z lahve a cinkot skla dával tušit, co právě provádí. Když se k ní otočil, svíral dvě sklenice naplněné do poloviny rudou tekutinou. Před tím, než k ní vztáhl ruku s nápojem, výmluvně se zahleděl na dortík s plápolající svíčkou.

„Promiňte,“ vyhrkla a hledala místo, kam by jej odložila.

„Možná by nebylo od věci uhasit tu svíčku. Nemám v plánu dnes večer zakládat požár,“ rýpl si na účet její roztěkanosti.

„Ale to bych neměla. Je pro vás a... měl byste si něco přát a sfouknout ji,“ navrhla. Pohled do jeho očí dával tušit, že tohle nebyl dobrý nápad a slova také nevolila dvakrát s rozmyslem.

Semkl rty tak těsně, že se mu v koutcích udělaly drobné dolíčky a sám se rozhlédl kolem, kam by odložil obě sklenice, aby tak mohl slečnu Grangerovou snáze uškrtit. K své smůle shledal veškerý nábytek natolik přehlcený různými „důležitými“ věcmi, že se rozhodl celou situaci řešit poněkud rozumněji, než vraždou.

Popošel ke své kolegyni, naklonil se blíže k muffinu v jejích dlaních a foukl. Z překvapení ji vytrhl až štiplavý kouř stoupající z uhaslého knotu.

„Přál jste si něco?“ zeptala se zvědavě a konečně odložila záminku své dnešní návštěvy na jednu z kupiček pergamenů na jeho stole.

Jakmile měla volné ruce, podal jí konečně sklenici s lahodnou tekutinou a neproniknutelným pohledem se jí na okamžik zahleděl do očí. Tíha jeho pohledu Hermionu přikovala na místě.

„Možná,“ odtušil s leskem v očích.



Michelle_Flamelova

29.08.2017 00:18:02

109.105.39.19

Reagovat

Smazat

Víno, narozeniny...to bychom se konečně mohli někam pohnout smileysmiley

<:3 )~~~

Eve

17.07.2011 15:56:42

88.103.150.155

Reagovat

Smazat

Opět úžasně napsaná kapitola. Hermioniny rozpaky, Severusovo nečekané jednání. Moc se mi to líbilo smiley

elulinek

26.06.2011 13:50:30

79.170.249.2

Reagovat

Smazat

Já se z ní taky roztěkaně upravím asi nebo co


Jak říkám: Hermiono, klid. Nádech, výdech, vyzvracet a jdeme


Výborně, skvěle, úžasně


Ale víš na co sem přišla? Že když si to řeknu, tak mě to podvědomě uklidní =D


Severus v nedopnuté košili a s bosýma nohama mi dveře otvírá, ten pohled na sexy muže ve futrech mě do mrákot posílá


Sjížděj, sjížděj, já už se taky svezla


Je nádhernej, víme


Ne, Hermiono, neměl ani páru. Tím spíš, že je panic


Pokus o sebevraždu =D


Hele neskač jí do řeči, nebo ti skočím do klína (muhehehehehe =D)


Vskutku očividně


Achjo. A pusa k narozeninám nehrozí, což? Hmmmm…


No vidíš, růžové představy se nenaplnily, tak jsou tu jedny černé


Severusi, přej si Hermionu


Semkl rty tak těsně, že se mu v koutcích udělaly drobné dolíčky a sám se rozhlédl kolem, kam by odložil obě sklenice, aby tak mohl slečnu Grangerovou snáze uškrtit. – já to úplně vidím =D sem se málem svalila smíchy ze židle =D


Jak možná? Určitě! A přál si Hermionu


Já si přála další kapitolu, tak jdu na ni honem rychleeee!


Výborně, skvěle, úžasně


Působivé smiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

liza

11.06.2011 11:52:40

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

nádherna kapitola

larkinh

10.06.2011 22:34:20

89.241.230.224

Reagovat

Smazat

To byla hezká kapitola! Úplně si představuju Severuse, jak stál v těch dveřích a slintám! A šíleně Hermioně závidím! Prosím prosím rychle další kapitolu.

Suzanne

10.06.2011 18:44:10

217.195.161.210

Reagovat

Smazat

Úžasné, skvělé, dokonalé... Kdyby mi to někdo dal přečíst s tím, ať uhodnu autora, tak řeknu, že je to wixie. Tahle kapitola opět potvrzuje to, proč tě - a tvého Severuse - zbožňujeme:) Má jen jednu malou - vlastně velkou - chybu: nemá pokračování! Strašně se těším...

Emily

08.06.2011 22:53:27

83.208.165.73

Reagovat

Smazat

Wow.. nejlepší povídka.. jsem z ní vážně nadšena! Už aby byla další kapča!!


emily.blog.cz

koketka

08.06.2011 22:28:31

81.90.169.3

Reagovat

Smazat

Já se z tebe zblázním, věříš mi to. Něco úžasného. Díky

Nade

08.06.2011 20:21:13

89.103.23.110

Reagovat

Smazat

Možná? Jak mnohoslibné. A právě teď to skončí, abych mohla přemýšlet nad tím, jestli si přál, aby se Hermiona proměnila v něco odporné, a nebo ... měl na mysli něco nemravného? Merline, může to být cokoliv v nekonečném rozsahu!


Uff, těším se na pokračování. To si piš!smiley

eggy

07.06.2011 23:36:57

95.103.86.25

Reagovat

Smazat

:) ja nie som taky spisovatel ako chavelierka... ked vidim ako komentuje ona a potom mam nieco napisat ja... tak... ehmm... aspon to skusim :)




Dakujem za kapitolu bola genialna... som zvedava ako sa to bude vyvijat dalej... ci severus dovoli hermione vysvetlit ako to bolo... a ci vobec bude ochotny pocuvat ze to nebol vtip... takze... hura k dalsiemu kusku skladacky :)



Chavelierka

07.06.2011 19:49:13

188.75.133.226

Reagovat

Smazat

Hermiona s vlasy jak hřebíky dusící se na chodě temného sklepení, zajímavá myšlenka :D


Ještě párkrát a sní se zevnitř :D


nechala své klouby několikrát dutě dopadnout na opracované dřevo. Drobné důlky znamenaly, že Hermiona začala posilovat :D


Čekat můžeš pán má na starosti jiné věci – Filchovou kočkou umývá okna :D


Wixie, tady ses uklepla, on je určitě rozepínal :D


Osm večer. Zrovna mu začíná Ordinace :D


jež v sobě zahrnovala sprchu a následné oblbování čtenářek FF :D Mě nemusí, já už jsem oblbnutá na nejvyšší možnou :D


Brumbál mu narozeninový dárek poslal po sově, která skončila na uhlíky :D


Rozmrzele nakrčil nos a přestože spěšně použil na mokré vlasy sušící kouzlo, nepodařilo se mu zabránit zbloudilým kapkám, aby smáčely látku na ramenou. Jj vidím to v živých barvách, bílou košili má mokrou na troud a úúúúúplně průhlednou ;) Jen moje skromná představa, vy si udělejte svojí :D


Bosýma nohama překonal vzdálenost několika metrů ke dveřím. Tychceš, abych si cikla do prádla?


Jako mávnutím kouzelné hůlky uvolněný výraz tváře nahradil klasickým stažením rtů do tenké linky a neproniknutelným pohledem. Nesnaž se stejně už mám vlhko od prvního knoflíčku :D


Ano Grangerová proto já při kontaktu se Severusem zásadně sedím, nemusím mu pak objíždět bosé tlapičky :D


Já si myslím, po tom co si mu dokonale poslintala již zmíněnou mokrou košili, dokonale pochopil, jak je sexy :D


Kde se zelená muchláním slévala do černé :D Muffyn na placku :D


A tak se podivoval sám nad svou reakcí, já četla ere… no všichni už dávno pochopili na co myslím :D:D


Pomalu naklonil hlavu mírně na stranu a zvedl pravé obočí. Wixie, si dělá zářezy za každou, kterou přivede do mrákot? :D


Když otevřel rty, dolehla k ní sametová slova: „Říkala jste něco důležitého, nebo se mám tvářit, že jsem tomu rozuměl?“ Jo tohle mě rozštíplo :D dokonalé perfektní, Snapeovské, sladké, ironické, prostě úchvatné


Konečně moudré rozhodnutí, Severusi :D


do místnosti, jež ji zaujala svou prostorností… My negramoti čteme pozorností :D Tudíž se vůbec nedivíme, že Hermionu tak zaujala :D V Bradavicích i stěny mají uši, doslova :D


Pohovka, to mě zaujalo, tam by se dalo dít věcí…


Dá se ta hmota ještě definovat jako Muffyn? :D


„Promiňte,“ vyhrkla a hledala místo, kam by jej odložila. Nenašla ho, tak dortík snědla :D


Jo vono to ještě ke všemu celou dobu hoří? :D


Snape bordelář, naštěstí :D


Najednou to odložit jde :D


Já chci vědět co si přál!!!!!!!!!!!!!!!!!




Wixie!!!! No co toto jako to no tuto tady? Jak k tomu my nebohé, nevinné, věrné, čtenářky přijdem? Takhle nám to seknout, to je za trest :D Takže šup sfouknout zkoušky, aby si nás mohla krmit Muffyny, tedy kapitolami, jsem myslela :D


smileysmileysmileysmiley

---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ach, svět mi připomíná čokoládu, hořký a tvrdý v lákavém balení. Když budu trpělivá, na patře vzadu mne sladkou chutí po čase odmění. - Strašlivá podívaná, Čokoláda

grid

07.06.2011 15:25:59

85.135.158.128

Reagovat

Smazat

To se ďelá?! smiley Už som mala pocit, že Severus urobí niečo veľmi "snapeovské" a ty to ukončíš sfúknutím sviečky ...smiley No myslím, že majster na tieto narodeniny tak ľahko nezabudne.smiley Rýchlo pokračovanie, zlatko.

ansus

07.06.2011 11:33:59

88.101.108.230

Reagovat

Smazat

Krásná kapitola - v téhle povídce je Severus naprosto dokonale svůj. Jsem moc zvědavá, zda dobré víno z Hermiony pomůže vyloupnout něco z té sebevědomé dámy a u Severuse trošku rozpustí chladnou masku - ať už to bude mít účinek jakýkoli - moc se těším na pokračování. (a pevně doufám, že bradavické košíčky na muffiny jsou kvalitnější než u mudlů dostupné výrobky a že mladou gratulantku nestihne nějaká drobná nepromíjitelná za to, že slovutnému Mistrovi udělala mastný flek na nějakém důležitém pergamenusmiley

Anonym

07.06.2011 08:13:44

92.52.55.47

Reagovat

Smazat

Super kapitola na odreagovanie. Veľmi vtipná muffin ma veľmi pobavil. Som zvedavá ako to bude pokračovať s vínkom :)

wixie

06.06.2011 22:38:40

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

moc děkuji za kometníky - a za tu délku se na mě nezlobte, lepší kratší, než žádná, no ne?smiley nebojte, o nic nepřijdete, načatý večer bude pokračovatsmileysmiley

Blesk

06.06.2011 22:14:03

78.102.43.39

Reagovat

Smazat

Tahle kapitola se dá popsat jediným slovem... krátkáááááááááááááááááá smiley Jen co se to dalo alepsoň trošičku do pohybu, tak to utneš. Ty jsi mučitel! smiley Ale jinak výborný! smiley Takový muffinek. Strašně se mi líbí, jak vždycky Severus chce jednu věc udělat a jinou udělá smiley Teď jen, jestli tenhle večer je už trochu posune kupředu nebo to Hermiona zase nějak lehe pohnojí... těším se na další smiley

kapi

06.06.2011 22:10:33

91.219.132.9

Reagovat

Smazat

super, konečne dnes niečo zmysluplné k prečítaniu


dala by sa kritizovať dĺžka, ale človek nemôže mať asi všetko smiley

nadin

06.06.2011 21:51:50

178.41.124.91

Reagovat

Smazat

Ách! Asi rovno pôjdem spať a túto nádhernú rozohrávku si dohrám v sne podľa fantázie.smiley


A hádajte ako to tam dopadne???smileysmiley


Presne tak! Mňamózne, ako muffin, ktorý Hermiona určite dostala od wixie. smileysmiley


Wixie, mňam! ďakujem!


Idem hľadať stratené slová...

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

Linda

06.06.2011 21:39:10

91.127.178.233

Reagovat

Smazat

Co tím Grangerova zamýšlela? Provokaci? Pokus o sebevraždu? smiley vazne, toto ma dorazilo, vazne som cakala ako to cele dopadne a skoro som sa bala, ze by to mohlo dopadnut aj zle, ale to by si nam Wixie neurobila, dufam. No tiez som rada, ze namiesto skrtenia sfukol sviecky, hmmm a co si asi tak prial... no mozno sa to raz dozvieme smiley

kapi

06.06.2011 21:31:36

91.219.132.9

Reagovat

Smazat

super, konečne dnes niečo zmysluplné k prečítaniu


dala by sa kritizovať dĺžka, ale človek nemôže mať asi všetko smiley



Elza

06.06.2011 21:14:38

89.203.192.194

Reagovat

Smazat

Tohle nemělo chybu... smileysmileysmiley Prostě paráda. Ani nevím, co bych měla vypíchnout dřív, tak se vzmůžu jen na troufalé tvrzení, že o tomhle načatém večeru se mi nejspíš bude ještě zdát... smiley Díky, Wixie!

zuzule

06.06.2011 20:59:19

90.178.30.52

Reagovat

Smazat

Šikovnej chlapec, i svíčku umí sfouknout. smiley

Michelle_Flamelova

06.06.2011 20:56:40

83.240.107.196

Reagovat

Smazat

Hurááá, hurááá, kapitolka.. sice krátká, ale i tak potěšila smiley


mlask, mnáám, osprchovany mistr v "nedbalkách" smiley


taky jsem necekala, ze ji pozve dále.. ted by to chtelo Legilimens a zjistit, co si přál smiley


doufám, že pokráčko bude brzy, jinak ti spadnou stránky, jak na ně všechny několikrát denně polezeme smiley

<:3 )~~~

Snapea

06.06.2011 20:49:07

82.145.208.109

Reagovat

Smazat

Hmmm, to jsem netušila, že Hermiona fandí kamikatze:-DDDD Mufin se svíčkou, úžasně artikulované přání, inteligentní pohled....ta holka je k ,,sežrání":-DDDD Copak si Sever přál...aby mu pevně stál...přítel...po boku;-) Mě chtěli darovat k narozeninám pánský striptýz...po menší výměně názorů a umělého chrupu, se tak díky Merlinovi nestalo! Dobré počtení:-D a jsem zvědavá jak onen dýchánek dopadne;-)

Zuzana

06.06.2011 20:01:48

178.40.103.44

Reagovat

Smazat

A som po dlhočiznom čase zase prvááááá!!!!!

ZJTrane

Zuzana

06.06.2011 20:01:20

178.40.103.44

Reagovat

Smazat

Mňamka, osprchovaný Severus v bielej košieľke a rozopnutejjjjj.... vŕŕŕŕ závidím šprtke, že ho tak môže vidieť naživo. Takmer som padla z postele keď som si prečítala tú vetu : „Říkala jste něco důležitého, nebo se mám tvářit, že jsem tomu rozuměl?“ To je náš super- skvelý sarkastický profesor, ktorého milujeme. Dokonalé. A po jeho pozvaní padla sánka aj mne a to naozaj... zmohla som sa iba na „inteligentné“ civenie na obrazovku a slina mi tiekla po brade pri predstave čo sa tam môže udiať. A ono sa nič neudialo, lebo je koniec kapitoly... Ale fantázia pracuje. Ach wixie to je úžasná poviedka. Dokonalá.

ZJTrane

GwenLoguir

06.06.2011 19:45:27

88.212.37.120

Reagovat

Smazat

Tss, také odrobinky nazývať kapitolami, ty nás týraš.





Žádné komentáře:

Okomentovat