neděle 3. března 2024

Část třetí

Kapitolku věnuji elu, nadin, Sáře, chave, Martě a Lee. Úžasným osůbkám, se kterýma jsem strávila ještě úžasnější víkend kdesi v lesích mezi vlky (skoro doslova :-D). Moc jsem si to užila a rozhodně se těším na opáčko - jak se říká: Znovu a lépe :-D Mám vás všechny moc ráda, zlatíčka moje.

Postával na strategicky výhodném místě a bedlivě pozoroval, co se kolem dělo. V rohu obrovského sálu umístěný bar mu poskytoval dokonalý přehled o účastnících ministerského večírku. Když zvedal ke rtům sklenku s bílým vínem, zahlédl, jak na něj mává samotný ministr kouzel. Pokynul mu hlavou, ale to už si to k němu Kingsley Pastorek šinul přes zástupy významných hostů.

Přivítal ho dobrosrdečným úsměvem. „Nečekal jsem, že dorazíš,“ poplácal jej po rameni.

„Tak jsi mě neměl zvát,“ utrousil ironickou odpověď. Věděl, že ke Kingsleymu si to může dovolit. Strávili spolu dostatek času během války i po válce a stali se z nich přátelé.

Ministr se ušklíbl a nechal tak problesknout dokonale bílé zuby kontrastující s jeho tmavou pletí. „Rád tě zase vidím, Severusi. Bavíš se tu?“

„V rámci možností,“ oplatil mu zdvižený koutek úst a prsty poklepal na sklenku ve své ruce.

„Vidím, společnost na dnešní večer už máš,“ rýpl si Pastorek s pohledem upřeným na poloprázdnou sklenici. Pak ale zvážněl a se špatně skrývaným smutkem pohlédl na muže před sebou. Ztišil hlas. „Severusi, potřeboval bych-“

„Už ho máš pár minut v kapse,“ skočil mu do řeči mladší kouzelník a významně sklonil zrak ke Kingsleyho hábitu.

Ministr si překvapeně přejel po kapse u boku. Drobný flakónek se v ní téměř ztrácel, přesto sliboval obrovskou naději.

„Děkuji,“ šeptl dojatě.

„Nemáš za co. Ten, kdo by měl projevit díky, jsem já, za to, že mě nenecháš zavřít za používání přísně zakázaných přísad.“

Kingsleymu se vrátil úsměv na tvář. „Tak to bych byl sám proti sobě. Díky, Severusi. A dej si něco na můj účet,“ prohodil ještě a s rukou ochranitelsky přitisknutou na skrytém flakónku zamířil nejspíš do své kanceláře, jak tušil Severus, aby tam uložil lektvar na bezpečné místo.

A to byla další věc, která je dva spojovala. Drobné tajemství, za jehož prozrazení by jistojistě skončil v Azkabanu nejen on, ale i samotný ministr. Stačilo by, aby někdo udělal rozbor byť jen jediné kapky čiré tekutiny. A zároveň ta jedna jediná kapka pomáhala Kingsleyho matce ve zmírnění bolestí choroby, která ji postihla. Trpěla neznámou nemocí, jež se bez ustání šířila jejím tělem a napadala každou zdravou buňku. Ani ti nejlepší lékouzelníci si nevěděli rady a podle nich nezbývalo staré dámě příliš času. A pak přišel Ministr za ním.

Severus si velmi živě pamatoval rozhovor, při kterém nebyly výjimkou slzy, vzteklý křik ani výhrůžky. Nabídl mu tenkrát řešení. Ne úplné, ale jistojistě nejúčinnější. Lektvar s přídavkem neposkvrněné krve. Kingsley se tenkrát rozlítil k nepříčetnosti. Bylo nemožné, aby kdokoliv mohl použít panenskou krev legálně a překupníci obchodující s touto přísadou byli velmi tvrdě trestáni, proto bylo v dnešním kouzelnickém světě nemožné ji sehnat. Dokonce ani dobrovolně vydaná nebyla uznávaná jako legální. A nebylo ani v moci ministra kouzel udělovat výjimky. Severus mu tenkrát slíbil, že je schopen něco takového obstarat, ale žádal protislužbu. Aby se jeho jméno vymazalo ze seznamů kontrolorů, kteří čas od času dělali audity u nositelů titulu Mistr lektvarů a dalších lektvarologů. Cílem bylo zamezení používání zakázaných surovin.

A tak to fungovalo už několik let. On si mohl obstarávat nejrůznější suroviny a experimentovat s nimi bez obav z nečekané kontroly. Kingsley ho čas od času požádal o další dávku lektvaru pro matku, ale nikdy se na nic neptal.

Potřepal hlavou, aby zahnal vlezlé vzpomínky. Teď na to nebyl prostor. V davu zahlédl ženu, jíž na záda spadala kaštanová záplava vlasů. Zbystřil, ale v okamžiku, kdy se neznámá otočila jeho směrem, sklopil zrak. Tohle rozhodně nebyla ona Tajemná. Její nos mohl velikostí velmi směle konkurovat tomu jeho a on si byl jistý, že tohle by onoho večera nepřehlédl.

Dopil víno a posunkem barmanovi naznačil, že další si pro zatím nedá. Rozhodl se, jak jen to šlo nenápadně infiltrovat do davu a porozhlédnout se trochu blíže. A také cítil, že brzy bude nutně potřebovat odlehčit svému močovému měchýři.

Zkoumavými pohledy si měřil každou přítomnou dámu. Žádná mu nepřišla dostatečně podobná ženě z nedávného plesu. Zapojil i čich, aby mohl zaznamenat v tom množství různých vůní tu, která by se podobala té, kterou si pamatoval.

Náhle se kdesi v davu mihla kštice hnědých vlasů. Zpozorněl. Ovšem jeho zájem opadl ve chvíli, kdy se k dívce připojili dva mladíci. Potter a Weasley. Nebylo divu, ti mezi vyvolenými hosty nesměli chybět. Jen stěží ovládl odfrknutí a zamířil na toalety. Ovšem neodpustil si koutkem oka přelétnout ty tři zkoumavým pohledem. U těch dvou nezaznamenal žádnou výraznou změnu. Tedy alespoň jejich výrazy byly stejně tupé. Grangerovou zahlédl jen z profilu, ale i to stačilo k tomu, aby poznal, že slečna Všechno-jsem-četla dospěla... tedy minimálně v jistých partiích. Dál už se o hvězdné trio nezajímal a odebral se vyhledat dveře s panáčkem.

Hermiona ho spatřila okamžitě. Přeci jen nebylo těžké najít metr osmdesát vysokého netopýra. Zvlášť, když se tak rozkošně rozhlížel kolem sebe a jistě si myslel, bůhví jak není nenápadný. Potměšile se uculila a připojila se ke svým přátelům. Neopomněla však neustále sledovat Snapeův pohyb, protože nemínila dopustit, aby se dostal do její blízkosti dřív, než to bude chtít ona sama.

Harry jí zrovna podával sklenku šampaňského a Ron štěbetal něco o své přítelkyni, která nemohla přijít, když si všimla, že Severus míří pryč. Rychle se klukům vymluvila a opatrně vyrazila za ním. Její domněnky, že už odchází, se naštěstí nenaplnily. Očividně si potřeboval ulevit, došlo jí, když za ním zapadly dveře na pánské toalety.

Zkoumavě se rozhlédla kolem. Nevypadalo to, že by se někdo další chystal poctít tuto místnost svou návštěvou. Ostatní muži využívali toalety, které byly blíž hlavnímu sálu, ale Snape si vybral ty v přízemí. Asi nemá rád, když ho někdo okukuje. Ušklíbla se té představě a postavila se za dveře tak, aby ji nespatřil hned, jak vyjde.

Dopnul poslední knoflíček na svém poklopci a umyl si ruce. Svému odrazu v zrcadle nad umyvadlem věnoval znuděný výraz a z boxu na papírové utěrky jednu vyjmul. Pečlivě si osušil ruce a zmuchlaný vlhký kus papíru hodil do koše. Uhladil neviditelné záhyby na svém kabátci a vyšel ven.

Ještě ani neprošel dveřmi a do nosu ho udeřila známá vůně. Nedokázal ji identifikovat. Snad hřebíček spolu s nektarinkou nebo nějakým citrusem, nebyl si jistý. Co ale věděl jistě – byla tu.

Ať už si tohle setkání plánoval jakkoliv, veškeré jeho plány vzaly za své, když mu položila dlaň na páteř a klouzavým dotekem ji navedla až do vlasů.

„Neotáčejte se,“ oslovila ho rázně.

„Proč bych to neměl dělat?“

„Protože vás to baví a nechcete tu hru jen tak dohrát?“ nadhodila.

„Jste drzá a namyšlená. To, co jste si dovolila minule, bylo-“ nestačil dokončit.

Její prsty zesílily stisk ve vlasech a ucítil, jak se celým tělem přitiskla na jeho záda. Slova se mu zadrhla v hrdle, když se mu o ucho otřel horký dech a její slova: „Ano? Jaké to bylo?“

„Drzé a-“

„No tak,“ protáhla konejšivě. „Co takhle obohatit slovní zásobu? Zatím vím jen to, že jsem drzá.“

„Kdo jste?“ změnil téma. Mohl se otočit. Mohl to zjistit okamžitě, ale měla pravdu. Ta hra ho začínala bavit, i když tam někde vzadu ve své hlavě věděl, že by se mu to nemuselo vyplatit.

„Ta, jíž jste učaroval, Severusi,“ zapředla mu naposledy do ucha a než stihl něco namítnout, polaskala jazykem pulzující cévu na jeho krku.

Zmaten tou něhou, přivřel na okamžik víčka. Jakmile je znovu otevřel a otočil se po neznámé, jediné co spatřil, byl nepatrný cíp šatů mizející za nedalekým rohem.


Michelle_Flamelova

28.08.2017 23:52:41

109.105.39.19

Reagovat

Smazat

Ha, tak dokonce jsem si vzpomněla na heslo smileysmiley tedy já očekávala nějaký protiútok.. nějak nám profesor a špión v jednom měkne, 2:0 pro Miu smiley

<:3 )~~~

Eve

17.07.2011 16:11:44

88.103.150.155

Reagovat

Smazat

Hra svádění pokračuje, ani se Hermioně nedivím, že se před pěti lety nechtěla zahazovat ani s Harrym, ani s Ronem, oba jsou pod její úroveň.


Skvělá povídka, opravdu se mi moc líbí

Sandra

11.04.2011 23:02:29

213.180.62.166

Reagovat

Smazat

doufám, že to bude dloouhá hra, jelikož je opravdu skvělá! veliké ovace autorce! a doufám, že se co nejdříve dočkáme pokrašování

Sandra

11.04.2011 23:00:26

213.180.62.166

Reagovat

Smazat

doufám, že to bude dloouhá hra, jelikož je opravdu skvělá! veliké ovace autorce! a doufám, že se co nejdříve dočkáme pokrašování

Susan

10.04.2011 17:55:50

90.176.78.111

Reagovat

Smazat

jo tak tahle hra mě taky baví :-D jen tak dál Hermiono, jsi skvělá :-)

Cici

10.04.2011 12:37:22

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

uffff božíí

Kača

09.04.2011 13:14:24

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

nádherná kapitolasmiley

fialka

09.04.2011 12:35:05

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

nádherna kapitola moc zajímavé

evi111

09.04.2011 01:59:56

88.102.61.194

Reagovat

Smazat

Dokonalé!smiley Nečekaně hravá Hermiona a nečekaně na hru přistoupivší Severus - takový krásný osvěžující nápad, že mi nezbývá než doufat v novou kapitolusmiley

Koketka

08.04.2011 09:04:42

81.90.169.3

Reagovat

Smazat

Gratuluji ti, opět se ti podařilo povzbudit dnešní den pro probdělé noci k příjemnějšímu. Moc ti děkuji a prosím, nenechávej mě dlouho čekat. Díky



elulinek

08.04.2011 00:15:52

79.170.249.2

Reagovat

Smazat

tak si tady chvilku po půlnoci místo učení pročítám zcela trapě a egoisticky svoje komentáře (za tři hodiny vstávám, tak proč ne, že) a musím uznat, že kdybych napsala delší, tak by to byly matlanice písmen, neb to "krátkost" přesně vystihuje to, jak mě to vždycky otupí. nic, táhnu se učit


jo, a víš že se to okýnko, do kterýho píšu, dá roztáhnout? to mi něco připomnělo... smileysmiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

Vikouš

07.04.2011 19:15:18

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

nádherně píšeš kapitola moc zajímávásmiley

Vikouš

07.04.2011 18:45:37

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

nádherně píšeš kapitola moc zajímávásmiley

jitka

07.04.2011 17:48:36

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

krásna povídka honem dalšé

jitka

07.04.2011 17:48:36

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

krásna povídka honem dalšé

alice

07.04.2011 17:48:17

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

nádherna kapča

alice

07.04.2011 17:48:16

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

nádherna kapča

MARKY

07.04.2011 17:19:55

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

booomba

alice

07.04.2011 17:18:46

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

nádherna kapča

Michelle_Flamelova

06.04.2011 20:44:50

83.240.107.196

Reagovat

Smazat

hu, hůů.. ůůžasná kapitolka, Mia to s ním pěkně koulí smiley


a je to tááák sexy smileysmiley


ohledně Bleska- myslím, že Sevík pozorovací talent neztrácí, jen se mu jaksi vytratila krev z mozku smiley


Taky si mi líbí tajná dohoda s Pastorkem, jen se divím, že dívky dobrovolně dávající krev v jeho okolí nedochází.. já vím, co bych od něj chtěla na oplátku smiley O:-)

<:3 )~~~



Michelle_Flamelova

06.04.2011 20:19:52

83.240.107.196

Reagovat

Smazat

ad Chave- levnější varianta je slintáček, dělají i s kapsičkou smiley

<:3 )~~~

Míša

05.04.2011 18:15:44

78.80.24.163

Reagovat

Smazat

ÚžasnýsmileyHermiona je, ale vypočítavásmiley


jsem zvědavá, co bude dál. Těším se na další kapitlusmiley

Blesk

05.04.2011 16:34:46

78.102.43.39

Reagovat

Smazat

já nenechala komentář smiley No fuj, já jsem ale ošklivá, Lockharta na mě! smiley Strašně se mi líbí Kingsley, ten jeho vztah k Severusovi, tohle je prostě špica smiley A závidím Hermioně její odvahu, i když se trochu divím, že ji Severus nepoznal, buď se ona tolik změnila nebo on ztrácí pozorovací talent... ale stejně je tahle povídka další z tvých mňamek smiley

anetka

05.04.2011 15:18:41

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

booomba:D

zuzule

05.04.2011 10:06:29

90.178.30.52

Reagovat

Smazat

Héj ta holka je vyčůraná. smiley Kdo by si takovou hru nechtěl zahrát?smiley Perfektní!

Zuzana

05.04.2011 01:18:01

95.103.205.51

Reagovat

Smazat

Skorumpovaný minister a Severus obchodujúci so zakázanými omamnými látkami :D Super. To sa mi páči. Dej poviedky sa odohráva v našom parlamente? Ahááá, tak panenská krv? Myslím, že pre Severusa ju nebude moc ťažké zohnať :D Zľakla (alebo potešila?) som sa keď sa Hermiona vybrala za ním na toaletu. Mohli vyskúšať kabínku :D Ale aj takto to bolo ááách, mám strach či som nedostala slintačku. Zááávidíím Hermiiiiione odvahu a hlavne toho chlapa. Krásne geniálne a skvelé.


P.S. Holky o čom nevieme, čo vy viete?


ZJTrane

GwenLoguir

04.04.2011 21:24:25

88.212.37.120

Reagovat

Smazat

Som zvedavá, ako dlho ho takto zvládne dopaľovať... ani jej výhoda jeho nezáujmu voči nej nemôže pomôcť, keď ju bude počuť hovoriť... Alebo zacíti predtým, ako uvidí.

Elza

04.04.2011 17:02:56

89.203.192.194

Reagovat

Smazat

Hermiona nám pořádně vyrostla, takhle na něj dosáhnout jazykem... Nebo za to mohou podpatky? smiley (Běžně mám problém dosáhout rty na šíji vlastnímu mužskému, a to není ani o 10 cm vyšší než já, mrňavec jeden.) smiley


Stále se divím, že ji ještě nepoznal. Asi ho dostatečně zmátla.


Dobré, Wix!

Renée

03.04.2011 22:30:30

109.80.67.67

Reagovat

Smazat

Tak tuhle hru bych si taky ráda zahrála :o)


btw: záchody nejsou tak neobvyklé místo na "nečekané" setkání. Mám kamarádku (která imho z češek potkala Alana nejčastěji) a ta velmi touží ho potkat na či před toaletou. Vedly se nad tím už rozsáhlé debaty. A já byla dvakrát u toho, když se k tomu aspoň vzdáleně schylovalo. (jednou to měla "náhodné" setkání před dveřmi toalety dobře promyšlené a mimochodem to byla jediná toaleta v restauraci a podle mého nejhezčí, jakou jsem dosud viděla. Kdo by řekl, že potom kolik toho ten chlap za večer snědl a hlavně vypil, nepůjde ani jednou na záchod)

Chavelierka

03.04.2011 21:57:45

188.75.133.226

Reagovat

Smazat

Moc děkuju za věnování, sluníčko naše. Taky na náš výlet budu dlouho vzpomínat a doufat, že zas někdy a na dýl ;) tentokrát bez Lupina :D




Postával na strategicky výhodném místě uprostřed sálu, okolo tančících párů si nevšímal :D


Bar mu poskytoval dokonalý přehled o nabídce alkoholu ve tamějším supermarketu :D


Když zvedal ke rtům sklenku s bílým vínem, dokonale se polil až k patě :D


„Tak jsi mě neměl zvát,“ utrousil ironickou odpověď. Dobře mu :D


prsty poklepal na sklenku ve své ruce, která se, jako těch pět předchozích, rozpadla :D


Severus překupník?


Geniální myšlenka s tím lektvarem pro ministra ;)


tohle by onoho večera nepřehlédl. V jisté chvíli by přehlídl i slona si myslím :D


Dopil víno a posunkem barmanovi naznačil, že další barel si pro zatím nedá. :D


Jen jestli to bude měchýř, co se bude vyprazdňovat :D


Zapojil i čich, aby mohl zaznamenat v tom množství různých vůní tu, která by se podobala té, kterou si pamatoval. Já si ho představila s čenichem u země, jak vlčáka :D:D:D


Potter a Weasley. Hele rodina mi přišla :D


tedy minimálně v jistých partiích. Že myslí ofinu? :D


Hermiona ho spatřila okamžitě. Štěnice nasazená první večer se v kapse rozvibrovala :D


Přeci jen nebylo těžké najít metr osmdesát vysokého netopýra. :D:D:D


Zkoumavě se rozhlédla kolem a vklouzla za ním mu pomoct s těžkým nákladem :D


Asi nemá rád, když ho někdo okukuje. To má marný s tisícem čtenářek na krku :D


postavila se za dveře tak, aby ji nespatřil hned, jak vyjde. Takže plastika dveřmi po jeho příchodu ji neminula :D


Dopnul poslední knoflíček na svém poklopci a Chave zasténala rozkoší :D


Svému odrazu v zrcadle nad umyvadlem věnoval znuděný výraz a z boxu na další náhradní :D


Ještě ani neprošel dveřmi a do nosu ho udeřila známá vůně čpavku :D


Snad hřebíček muškátový oříšek spolu s nektarinkou nebo nějakým citrusem, to wix vaří čaj? :D


když mu položila dlaň na páteř a klouzavým dotekem ji navedla až do vlasů, Chave si poslintala počítač.


„Proč bych to neměl dělat?“ protože máš na zádech pavouka :D


Severus zřejmě málo čte, asi mu pošlu pár odkazů, třeba k wix :D


polaskala jazykem pulzující cévu na jeho krku. Je to jasné, to bude jedna z Twiling :D


dobře Hermi, takhle se na něj musí :D




Wixie, budeš mi kupovat novou klávesnici, tahle je už řádně oslintaná a monitor taky :D a navíc mi zaplatíš léčebnu jestli hned nebude další kapitolka :D




---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ach, svět mi připomíná čokoládu, hořký a tvrdý v lákavém balení. Když budu trpělivá, na patře vzadu mne sladkou chutí po čase odmění. - Strašlivá podívaná, Čokoláda



nadin

03.04.2011 21:48:39

95.103.191.213

Reagovat

Smazat

No kam by sa elu nedostala ako prvá, že? smileysmiley


wixie, kapitolka skvelá, Ty si skvelá a ja sa strašne teším na rozuzlovanie.smiley


Záchody - aké to romantické miesto pre rande! No ale Ty urobíš romantickú scénu asi aj v krčme štvrtej cenovej (rozumej pajzli)smiley


Zlatíčko, ďakujem za venovanie, úplne si vyjadrila moje pocity.


ĎAKUJEM.smileysmileysmiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

elulinek

03.04.2011 21:18:52

79.170.249.2

Reagovat

Smazat

Děkuji za věnování


Můj život mezi vlky… není to povídka?


Taky tě mám ráda, jsem ráda, že jsme se srazily =)


Bílé víno? Značka?


Něco na kingsleyho účet? Šampaňské za 2500 kč =D


teď nebyl prostor na Pastorka, jde sem Hermiona. Údy do pozoru!


Tedy v jistých partiích se mu dostane do jeho snění


No jasně, to, jak kalhoty zapíná, tam dáš, ale to, jak ho do nich zandavá, tam není


Snad hřebíček, muškátový oříšek spolu s nektarinkou nebo nějakým citrusem, nebyl si jistý. Co ale věděl jistě – byla tu. – a kde máš mandarinku?


Ach! Já se taky polaskám za uchem z toho, jak je to dokonalé!


Doufám, že brzo bude další. Manzelska erotika neni nic pro me STOP


Jsem vzrušená jak ocelově pevné péro. Asi si dám viagru.


Výborně, skvěle, úžasně


Působivá železná tvrdost smileysmiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

elulinek

03.04.2011 20:55:10

79.170.249.2

Reagovat

Smazat

prvnísmileysmiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...



Žádné komentáře:

Okomentovat