neděle 3. března 2024

22. Předčasný dárek a první slůvko (flashback)

Tak a je to tu. Po velmi dlouhé době, jak říká moje beta, které děkuji za rychlou opravu, další dávka emocí. Užijte si to, příště nás čeká pokračování ze současnosti.

Hermiona se tak jako obvykle vracela se Selií z procházky po bradavických pozemcích v době, kdy předpokládala, že už bude mít Severus vše hotové, ony ho nebudou rušit a on se jim bude moci věnovat. Nemýlila se.

S úsměvem na rtech zavřela dveře a pustila doposud za ruku držící Selii. Děvčátko se na zatím vratkých nohách zakymácelo a raději se sesunulo na všechny čtyři a s nabytou jistotou zamířilo k otci sedícímu za stolem. Ten se s hřejivým pohledem upřeným na dítě odsunul od stolu a vyrazil mu naproti.

Jakmile ji vyzvedl vysoko nad hlavu, Selie mu ukázala dva přední zoubky v širokém úsměvu.

„Dede,“ oznámila mu a drobnou dlaní ho poplácala po tváři.

„Taky tě zdravím, mladá dámo,“ odvětil klidně a udělal několik kroků směrem ke své ženě. „A tebe taky, Hermiono,“ pronesl měkce a políbil ji na rty.

„Jaký jsi měl den?“ zeptala se, aniž by musela předstírat zájem.

„Šest hodin s Nebelvírem. Stačí tahle odpověď?“ odvětil s jemnou ironií. „Ale to teď není důležité,“ začal znovu dřív, než mu stihla Hermiona oponovat. „Rád bych tobě a Selii něco ukázal,“ pronesl tajemně.

„A co?“ vyhrkla Hermiona a zvědavost ve svém hlase už potlačit nezvládla.

„Nebuď tak nedočkavá, miláčku,“ odpovídal stále tajemně s úsměvem na tváři. „Oblečená jsi vhodně, malé také zima nebude, tak můžeme vyrazit,“ dokončil, pohodlněji si v náruči umístil Selii sedící mu na ruce a vesele mu čechrající vlasy na temeni a galantně podržel Hermioně dveře.

„Vhodně oblečené? Severusi, kam to jdeme?“ ptala se zvědavě, ale poslušně ho následovala.

Až teď si však všimla, že má Severus na sobě teplý hábit, který se k počasí panujícímu na počátku prosince hodil nejlépe. Napadlo ji, že to celé už dávno plánoval.

„Proč zrovna já si musel vzít tak zvědavou ženskou,“ povzdechl si naoko a dál mířil na zasněžené pozemky.

Poslušně cupitala po jeho boku a hlavou ji vířily myšlenky na to, co chystá.

„Hermiono, věříš mi?“ otázal se, jakmile překročili hranici určenou pro přemístění.

„Samozřejmě,“ vzhlédla k němu překvapeně.

„Tak podrž na moment Selii,“ požádal ji, předal dítě ženě a obešel ji. Z kapsy vytáhl saténovou černou pásku a jemně jí s ní zavázal oči. Hermiona jen překvapeně vydechla. Pak ucítila, jak si od ní Severus dceru zase bere a pevně ji chytá za ruku.

„Teď nás přemístím,“ upozornil ji a než stihla odpovědět, ucítila známý pocit smrsknutého žaludku a při přistání se malinko zapotácela. Muž ji obezřetně podepřel a počkal, až získá ztracenou stabilitu.

Hermionu okamžitě ovanul ostrý chladný vítr. V Bradavicích sice byla zima, ale tohle bylo o něčem jiném. Ve vzduchu cítila sychravo a chlad. Ani nevěděla proč, ale uvědomila si, že se pomalu blíží Vánoce. Jejich druhé Vánoce, které oslaví jako rodina. Z těch prvních Selie nic neměla, ale teď už jí bylo třináct měsíců a mnohé vnímala. Na její první slůvko čekali oba každým dnem. Z přemítání ji vytrhl jeho hlas.

„Teď ti sundám tu pásku,“ informoval ji a opravdu jí za ně kolik okamžiků zmizela z tváře příjemně hebká látka. Hermiona musela několikrát zamrkat, aby odehnala mžitky před očima způsobené nedobrovolným zahalením do tmy.

Před jejím zrakem se rozléhala obrovská honosná usedlost. Nevěřícně hleděla na prostorný objekt a nedostávalo se jí slov.

„Líbí se ti?“ ozvalo se vedle ní.

„Severusi, to je nádhera! To jo kouzelné a-“

„A naše, Hermiono. Veselé Vánoce,“ řekl tiše a políbil ji na rty.

„Vánoce? Naše? Já nerozumím,“ přiznala se stále ještě příliš překvapená.

„Říkal jsem si, že naše komnaty v Bradavicích jsou sice velmi pohodlné a prostorné, ale pro Selii nevhodné. Nevhodné ve smyslu stálého setrvání. Proto jsem se porozhlédl po nějakých domech, které jsou mimo okolní svět, budete tu obě v bezpečí a všem se nám tu bude líbit. Chtěl jsem ti dům ukázat až o Vánocích, ale přiznám se, nevydržel jsem čekat tak dlouho,“ usmál se téměř provinile. „Je to jedna z původních usedlostí v Dartmooru. Doufám, že se ti líbí,“ vyslovil své přání.

„Severusi, je nádherný!“ vydechla nadšeně a měla co dělat, aby se jí po tváři nezačaly kutálet slzy dojetí. Nikdy si nestěžovala, že by se jí v Bradavicích nelíbilo, ale častokrát si pomyslela, že bradavické zdi nejsou to pravé pro malé dítě a neškodilo by, kdyby se občas mohli uchýlit na klidnější místo někde v přírodě.

Její muž postavil Selii na zem a poskytl jí svou velkou dlaň jako oporu, aby se udržela. Svou ženu si pak přitáhl blíž, a objal ji kolem ramen.

„Mám ještě jedno překvapení,“ zašeptal jí do ucha.

Zvědavě na něj pohlédla.

„Vidíš tam ten dům?“ ukázal na budovu ne o moc honosnější a vzdálenou sotva sto metrů od té jejich.

„Sousedi?“

„Ne tak ledajací,“ zatvářil se tajuplně. „Dbal jsem též na to, aby sis mohla se svou nejlepší přítelkyní sdělovat nejnovější a naprosto nezbytné informace a nemusela se kvůli tomu přemisťovat kilometry daleko. Ten dům patří Teddovi a Paule.“

„Oh, Severusi! Ale jak jsi… chci říct, Becketovi nemají tolik peněz, aby si mohli podobný dům dovolit,“ dokončila smutně.

„Hermiono, opravdu si myslíš, že mám tak zabedněné myšlení? Přesvědčil jsem ženu z realitní kanceláře o tom, že zlevnit ten dům téměř o osmdesát procent a prodat ho Becketovým je ten nejlepší nápad, jaký kdy mohla dostat,“ ušklíbl se svému plánu. Ano, byl ješitně pyšný na svůj intelekt.

„Ty jsi můj Zmijozel, víš o tom?“ zeptala se ho láskyplně a přitiskla se na jeho rty. „Miluju tě,“ zašeptala. Její slova okamžitě rozfoukal vítr, ale přesto se donesla až k Severusovi.

„Skoupil bych celou Anglii, jen abych tě slyšel říkat to znovu,“ pronesl vážně a přitáhl si ji k sobě.

„Nemusíš,“ ujistila ho a její pohled ho plně přesvědčil o tom, že svá slova myslí vážně.

„Je chladno, nepůjdeme se podívat dovnitř?“ změnil téma a znovu si vzal Selii, která si něco spokojeně broukala, do náruče.

„Dedede,“ upozornila na sebe.

„Jdeme, i Selie by ráda viděla, co se skrývá uvnitř,“ uzavřela to Hermiona a společně se vydali do jejich nového domu.

Celou tu dobu, kdy jí Severus seznamoval s domem Hermiona jen nevěřícně hleděla na vše kolem a představovala si, jaké to bude tu přechodně pobývat. Dům byl velký a zcela podsklepený. Větší část těchto prostor si už stihl Severus přetvořit k obrazu svému a udělal tam velmi rozsáhlou laboratoř. V přízemí se pak nacházel obrovský obývací pokoj, jídelna, kuchyně, přijímací salonek a menší knihovna. Tady Hermiona mírně svěsila ramena, ale Severus ji okamžitě ujistil, že v patře je další a mnohem větší.

Měl pravdu.

V prvním patře se nacházely dva pokoje pro hosty, dvě pracovny, ložnice a dětský pokoj. Severus myslel na vše, takže Hermiona překvapeně vydechla, když shledala svou pracovnu plně připravenou pro novou majitelku. Uprostřed stál prostorný dřevěný stůl, zdi byly vymalovány světle zelenou barvou a jedna stěna byla plně vyhrazena majestátné knihovně, ke které náležely i schůdky.

Dokonale připraveny byly i ostatní pokoje. Ty pro hosty byly zařízeny v jednoduchém stylu, zato na dětském pokoji se Severus očividně vyřádil. Všude bylo spousta hraček, stavebnic, plyšáků a chrastítek, nechyběla však bezpečná dětská postýlka, videochůvička, která se jim osvědčila i v Bradavicích, dále pak přebalovací pultík, komody na oblečení a proutěné koše na pohodlné sklizení hraček.

Malá se okamžitě rozeběhla doprostřed všech těch hraček a to, že bez jakýchkoliv pádů používá své nohy, si uvědomila až před cílem. S výskotem spadla na velkého plyšového medvěda.

Hermiona chytila Severuse za ruku a donutila ho tak odvrátit zrak od jejich dcery. Hřejivě na ni pohlédl.

„Severusi, moc ti děkuju. Tohle je ten nejkrásnější dům, jaký jsem kdy viděla.“

„Těší mě, že se ti líbí. Snad nebudeš mít nic proti, když tu strávíme vánoční svátky? Mluvil jsem s Teddem a také se sem s rodinou chystá. Zařídil jsem pro ně letaxové spojení od nich z bytu do domu. Přeci jen je to z Londýna zhruba šest hodin cesty a to by bylo zbytečné. Zvlášť, když už ví, že jsme kouzelníci.“

„Ty jsi vážně úžasný,“zapředla.

„Proto sis mě také vzala, ne?“ opáčil samolibě.

„A taky ješitný,“ neodpustila si.

Měkce se zasmál.

„Který muž není,“ pronesl a zamířil k Selii, která si jich vůbec nevšímala. Klekl si před ni na jedno koleno a vyrušil ji ze zápolení s plyšovým dráčkem.

„Selie, můžu tě o něco poprosit?“ zeptal se jí, jako by mluvil s dospělým a ne s batoletem.

Hermiona se zájmem sledovala jejich rozhovor.

Malá upřela na svého otce černá kukadla podobná těm jeho a skutečně vypadala, že mu věnuje plnou pozornost. Pak k němu natáhla jednu ruku, a aniž by to v tu chvíli některý z jejích rodičů čekal, vydala ze sebe dvě slabiky: „Táta.“

Severus byl v tu chvíli natolik ochromený, že nebyl schopen slova. Hermioně se na tváři kutálela jedna osamělá slza dojetí a rychle přispěchala k své dceři.

„Miláčku, ty jsi řekla táta.“ Klekla si k ní a objala ji.

Dítě, jako by ji rozumělo, potvrdilo svá slova: „Táta.“

Severus se naklonil k těm dvěma a vtiskl své dceři na čelo drobné políbení.

„Je úžasná,“ řekl nahlas.

„Je,“ souhlasila Hermiona a pustila dceru z náručí, protože ta se, nevědomá si natolik, jak se jí podařilo rozčarovat oba rodiče, začala znovu dožadovat přístupu k hračkám.

Severus se naklonil ke své ženě a také ji políbil. Avšak na rty a velmi brzy se mu podařilo vydobýt si přístup do jejích úst. Skoro se skulili na koberec, ale Hermiona se v poslední chvilce odtáhla a se zarudlými tvářemi upozornila muže naproti sobě: „Tady nemůžeme.“

„Máš pravdu. A jsme zase u toho, o co jsem tě chtěl požádat, Selie,“ vyslovením dívčího jména si opět vyžádal její pozornost. „Sel, myslíš, že si tu budeš hrát jako doteď a já mamince zatím ukážu ložnici, ano?“ zeptal se vážně.

Hermiona se jeho slovům zasmála. Selie se na něj vážně podívala a opět zopakovala slůvko, které slavilo u rodičů takový úspěch: „Táta.“

„Asi souhlasí,“ podíval se Severus na Hermionu. Zvedl se a pomohl na nohy i své ženě.

„Počkej, Severusi, nemůžeme ji tu nechat samotnou, co kdyby-“

„Nic se nestane. Budeme ji mít na příjmu a uvidíme na ni,“ poukázal na chůvičku stojící na komodě. „A navíc jsem zakouzlil pokoj tak, aby nás na jakoukoliv změnu upozornil. Nic se nestane, neboj se,“ ujišťoval ji a svými rty začal klouzat po jejím krku k dekoltu.

Hermiona se částečně utěšená jeho vysvětlením nechala odvést do pokoje hned vedle. Tam jí Severus nedovolil ani prohlédnout si místnost a okamžitě ji povalil do obrovské postele.

*****       *****       *****

O několik měsíců později

„Vážně to zvládneš?“ ujišťovala se Hermiona ještě jednou a v rychlosti si zapínala sukni.

„Samozřejmě, že to zvládnu. Selie už je velká holka, takže určitě nebude problém. Vždyť už jí jsou tři roky,“ poznamenal Severus a zpoza novin sledoval od jídelního stolu svou ženu pobíhající po bytě.

Malá Selie si nevšímala ani jednoho a spokojeně si rozmazávala svou snídani po bryndáčku a rukávech pyžamka. Fakt, že dnes bude muset strávit celý den se svým otcem, přijala více než vlažně. Stále ji víc zajímaly ty úžasně bouchající kotlíky, které jí dal otec k Vánocům, než fakt, že její matka jde dnes po téměř čtyřech letech do práce a vrátí se až večer.

„Dobře, ale kdyby něco, tak mi pošli patrona, ano?“ vyžadovala si Hermiona slib od svého muže.

„Co by se mělo dít? Je sobota. Půlka Hradu je v Prasinkách, a druhá půlka pracuje na eseji, kterou jsem zadal,“ mrmlal za novinami Severus, ale raději se rozhodl ještě svou ženu nakonec uklidnit. „Ale slibuji, že kdyby se cokoliv dělo, dám ti vědět.“

„Tak jo. Ještě jsem ti napsala seznam, co je třeba udělat, máš ho na stole,“ upozornila ještě Severuse a rozešla se ke krbu. Pak jako by si na něco vzpomněla, rychle odběhla zpátky do kuchyně.

„Opatruj tady tatínka, miláčku,“ šeptla Selii do ucha a vtiskla jí polibek na čelo. Přitom se ještě umně vyhnula jejím zapatlaným ručkám od jahodové přesnídávky, kterými se dožadovala objetí.

„A já utřu?“ ozvalo se hlubokým hlasem za novinami.

Hermiona se usmála a poodešla pár kroků ke svému muži. Ten okamžitě složil noviny a rychle se postavil, aby si to ještě nechtěla rozmyslet. Přitáhl si ji do náruče a palcem přejel linii její tváře až k bradě.

„Sluší ti to,“ složil jí kompliment a zlehka políbil na rty.

„Mám strach vás tu nechat samotné,“ svěřila mu své obavy.

„Zvládneme to,“ ujistil ji a palcem vyhladil vrásku, která se jí objevila uprostřed čela. „A už jdi, nebo přijdeš pozdě,“ vyháněl jí, protože věděl, že by se loučení brzy mohlo zvrhnout a náležitě protáhnout.

Hermiona se s lehkým povzdechem otočila a došla ke krbu. Nabrala hrst letaxu a s adresou svého londýnského bytu na rtech zmizela v zelených plamenech.


wixie

07.10.2010 19:23:36

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Dodatečně všem děkuji za komentáře. Omlouvám se, že to tu zanedbávám, ale dost mě zahlcuje škola a ještě na mě skočil nějaký bacilsmiley Pokusím se polepšitsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Marketka

05.10.2010 14:10:24

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

nádherně píšeš

Jarek

04.10.2010 22:20:35

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

¨nemám slov skvele

nadin

04.10.2010 18:44:15

95.103.72.229

Reagovat

Smazat

Už som dočítala aj Chavynu paródiu na rodinnú idylku a hovorím si : "Ktorý Severus je bližší tomu kánonickému?"


Ten Chavyn, ale ja všetkými desiatimi beriem toho Tvojho, wixie!!!smileysmileysmiley


Aj s domom, prinajhoršom aj s dieťaťom a Hermionu môžeme najať ako domáceho škriatka, alebo zavrieť do podkrovia. Keďže Sevie trávi čas v podzemí, hore ju hľadať nebude.


Skvele oddychová kapitolka, ďakujem wixie!!!

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

jitka

04.10.2010 16:50:00

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

krásna povídka mam ji hodně ráda

agatka

03.10.2010 14:39:27

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

krásna kapitolka

agata

30.09.2010 13:13:24

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

krásné

Chavelierka

30.09.2010 13:03:48

188.75.133.222

Reagovat

Smazat

néééé zase obráceně, vrrrrrr smiley

---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ach, svět mi připomíná čokoládu, hořký a tvrdý v lákavém balení. Když budu trpělivá, na patře vzadu mne sladkou chutí po čase odmění. - Strašlivá podívaná, Čokoláda

Chavelierka

30.09.2010 13:03:34

188.75.133.222

Reagovat

Smazat

Třeba kdyby mohli žít pod stanem? Je to dost v přírodě? Naši popojeli :D


„Mám ještě jedno překvapení,“ zašeptal jí do ucha. „Ty tu se mnou žít nebudeš!“ :D


Stěhovat se moc nechtěli, ale svázaní už nic nenamítali :D


„Dedede,“ upozornila na sebe, řádným šťouchancem do žeber :D


A kdo bude uklízet, víš kolik to má oken?


Dům byl velký a zcela podsklepený, Sev se konečně cítí doma. :D


Všude bylo spousta hraček, pár šibenic, gilotina, elektrické křeslo atd. :D


S výskotem spadla na velkého plyšového medvěda. Ten ovšem nebyl vycpaný, ale živý. Hračkou se stala Selii. :D


Já chci taky plyšového Draka, kde to koupil?


Pak k němu natáhla jednu ruku, a aniž by to v tu chvíli některý z jejích rodičů čekal, vydala ze sebe: „Neotravuj.“ :D


No bezva hvězdičky i sem zasáhla komerce, já chci vědět jestli ji v ložnici fakt umlátil :D


Severus zpoza novin strkal dcerušce zapalovač :D


„Malá Selie si nevšímala ani jednoho a spokojeně si rozmazávala svou snídani po bryndáčku a rukávech pyžamka“ zjistila, že ji chtěj rodiče otrávit tak nulovala nebezpečí. :D


Stále ji víc zajímaly ty úžasně bouchající kotlíky, které jí dal Nevill Longbotom. :D


Pošlu sms, zavolám, vypustím holuba klidně znásilním i Brumbála jen už vypadni :D


„Tak jo. Ještě jsem ti napsala seznam, co je třeba udělat, máš ho na stole,“ ukázala na počmáranou roli toaletního papíru :D


Ne tebe se ujmu já (muheheehe)




Wixie, jedna oddychová. Děkuji. Bezva, ale už se těším na akci :D Rychle honem, šup šup šup další. S jídlem roste chuť :D


smileysmileysmiley

---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ach, svět mi připomíná čokoládu, hořký a tvrdý v lákavém balení. Když budu trpělivá, na patře vzadu mne sladkou chutí po čase odmění. - Strašlivá podívaná, Čokoláda

Chavelierka

30.09.2010 13:03:27

188.75.133.222

Reagovat

Smazat

Takže po dlouhé době jsem tu a komentuju :D




Lezla s funěním po čtyřech a nadávala na Bradavické kopce. :D


Nemýlila, milenky schované, postel ustlaná, Sev nenápadně za stolem. :D


Ta se bez opory zřítila vyděšeně k zemi :D


Odsunul od stolu a s jekotem utíkal ze sklepení :D


Které se mu okamžitě zakousli do krku. :D Učí se rychle netopýrče :D


Dveře? :D


Nebuď zvědavá budeš brzy stará :D


„Oblečená jsi vhodně, malé také zima nebude, tak můžeme vyrazit na Kanári :D


Vesele mu prohánějící breberky :D


Až teď si však všimla, že má Severus na sobě plavky :D


Hlavou ji vířily myšlenky na to, co chystá, když pod hábitem schovává luk a šípy :D


Ne proč? :D


Z kapsy vytáhl saténovou černou pásku, na které ji pomalu uškrtil. Hermiona jen překvapeně vydechla. :D


V Bradavicích sice byla zima, ale mrazák je mrazák :D


A bylo tu: „rodičovství, tady je ale zima.“ :D


Nevěřícně hleděla na zříceninu horší než Chroptící Chýše :D


Vysněný domov :D


Rozbil jsem prasátko, prodal kotlíky, ale stálo to za to :D




---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ach, svět mi připomíná čokoládu, hořký a tvrdý v lákavém balení. Když budu trpělivá, na patře vzadu mne sladkou chutí po čase odmění. - Strašlivá podívaná, Čokoláda



Elza

30.09.2010 10:58:59

90.179.151.250

Reagovat

Smazat

Hezoučké a miloučké. Škoda, že tam není scéna, jak se Sev a Sel baví bez dozoru přísné matinky... smiley


Koupil jí dům a ani se předem nezeptal? Tedy, to mi také jeden mladý muž udělal - a vyhodila jsem ho i s domem. Mno, on to ale nebyl manžel, takže to se asi nepočítá... smiley


Severusi, Severusi, za zneužití mudly je Azkaban! A to že umíš Nitrozpyt bez hůlky tě neomlouvá. Nota bene, kde Ted s Paulou vezmou na opravy, když už neměli na koupi? - Hm, kouzelníci v sousedství se asi vážně hodí. Jen si bude muset Hermiona oprášit kouzelnické stavebnictví, aby mohla Paule při čajových dýcháncích s lecčíms pomoct... smiley Ono i takové utírání prachu a luxování takové haciendy dá bez kouzel celkem zabrat... smiley


Díky za kapitolu, byla skvělá!!! smiley

elulinek

29.09.2010 16:25:12

79.170.249.2

Reagovat

Smazat

jo hele to o těch modrých vsuvkách tam ani být nemuselo, co smiley magor, no smileysmiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

elulinek

29.09.2010 16:23:57

79.170.249.2

Reagovat

Smazat

Nemám strach, co se bude dít, je mi jasný, že to bude katastrofa, ale mám strach o svoji bránici, až to budu číst =D


Modrý vsuvky jsou čistě vtipná záležitost. Když se nebudeš bavit, nic se neděje, hlavně je neber osobně, když se budeš bavit, tím líp.


Abych to tak ňák shrnula. Heřma dostala křásnej dárek od Severa. Sever je klasickej Sever, nemám co dál dodávat =D


Scéna s tím, jak Selie poprvé promluvila, byla taky výbordelná. Zbytek si myslím, žes v textu pochopila.


Jinak se mi to samozřejmě líbilo, po takové době nová dávka emocí ;o)


Mecht ještěže já mám tu přednostní výhodu a vím, co se bude dál dít, muhahahahahaha smiley


Výborně, skvěle, úžasně smiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

barbrozinka

29.09.2010 11:24:08

62.245.64.202

Reagovat

Smazat

ten nepodepsany koment jsem já :-D nesnašm přihlašování

Anonym

29.09.2010 11:23:24

62.245.64.202

Reagovat

Smazat

Rozhodně nesouhlasím s komentářem, že je kapitola zbytečná. To se dá hodnotit až potom, co je dílo ukončené. Copak můžeme vědět, na co bude v budoucnu navazovat? A i kdyby na nic nenavazovala, to je tak špatné se dozvědět, co čemu předcházelo? Nebo si jen prostě užívat nějakých štastných okamžiků? Zbytečné jsou komentáře, které dají najevo jen nespokojenost, milá El, tvoji přezdívku vůbec neznám...




Mně se to líbilo. tečka.

Miriabar

28.09.2010 23:43:38

158.195.219.11

Reagovat

Smazat

To bolo milé! Prvé slovo a hneď "táta""smiley Je to ocinkova dcérenka predsa...smileyĎakujem za kapitolku!!! Veeeľmi potešila...

Míša

28.09.2010 20:42:45

78.80.24.163

Reagovat

Smazat

úžasné, krásné...hned mi to zlepšilo náladusmiley


Bylo to roztomilésmiley


Ooo...já chci taky důmsmiley

nika

28.09.2010 20:35:15

95.102.187.189

Reagovat

Smazat

ja mám takéto kapitoly rada, perfektne zdvihnú náladu...tí traja sú naozaj pekná rodinka a to prekvapenie naozaj stálo za to

wixie

28.09.2010 20:17:56

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

zuzule, ten satelit možná, ale jak bych tam propašovala pštrosa, to vážně netušímsmiley díky




Gwen, jako cukrkandlsmiley




Intruitus, já taky smiley




Jituš,pokusím se, pokusím se, pokusím se smileyDíky za komentíksmiley




ZJTrane, já děkuji za tvůj úsměv, protože tahle kapitola byla obsahově opravdu slabá. Já osobně měla na tváři "úsměv" až při čtení Sářina komentu (tedy jestli se úsměvem dá nazvat mé hýkánísmiley) Kapitola z přítomnosti snad bude obsahově bohatší a v dalším flashbacku se nejspíš dozvíte, jak Severus a Selie válčili smiley děkuji za komentíksmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Zuzana

28.09.2010 20:13:14

178.40.55.229

Reagovat

Smazat

Sara: ten Tvoj bonus ku kapitole (lebo to nie je obyčajný komentár ale bonus) nemal chybu. Rehním sa ako pako.




ZJTrane


Zuzana

28.09.2010 20:05:11

178.40.55.229

Reagovat

Smazat

Toto je milé prekvapenie. Bez akéhokoľvek avíza a naťahovania sa tu objavila taká milá kapitola. Celý čas som mala na tvári obrovský úsmev. Milujem také oddychové kapitoly. A Severusa tiež. Ten úsmev mám ešte stále. Strašne by som si chcela ešte prečítať ako to Severus so Seliou zvládli :D s vybuchujúcimi kotlíkmi mali určite srandu. Páčilo sa mi ako sa malej prihováral akoby bola dospelá. A rada by som tú novú posteľ testovala s ním. Ďakujem kapitola bola strááášne pekná.

ZJTrane

Jituš

28.09.2010 19:21:46

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

Já tedy taková překvápka ráda, jak obsahově tak svou existencí. Díky za kapitolku. A na kritiky nehleď a piš dál a dál a dál. A rychle a rychle a rychle. Mě teda takový slaďárničky vůůůbec nevadí. smiley

Intruitus

28.09.2010 18:47:07

90.176.180.75

Reagovat

Smazat

Jéé taky bych brala takový překvapení...chichichi

GwenLoguir

28.09.2010 18:37:57

88.212.37.120

Reagovat

Smazat

Sladký Severus Snape

zuzule

28.09.2010 18:20:42

90.178.30.52

Reagovat

Smazat

Hehe, Selie je ale upovídaná. smiley Barák má, ještě pštrosa a satelit a bude to dokonalý. smiley smiley Mě se to líbí.

wixie

28.09.2010 15:54:49

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Ano, SaraPolanska zvedač sebevědomí :-D


Hele, Budoucnost bude, sice taky absolutně "zbytečná" ale bude. Jednou jsem to slíbila, tak to splním, ale pak bude velký kulový, vážení :-D


„debil,“ oznámila mu Selie a vypíchla mu levé oko :-D sem si fakt poprskala monitor :-D


Velmi pěkně mi to tu paroduješ, ale musím se smát a fakt se u toho bavím :-D


Hypo od lišky :-D :-D


Zcela podsklepený.. ano, to je důležité. Severus by jinak neměl žádný výběh :-D :-D


No jistě. Selie udělala bys pro mě taky něco? Honem se zvedni, utíkej seč ti nohy stačí a bafni vedle do ložnice na nahé rodiče :-D


O několik sexuálních čísel později: :-D


Božínku, musela bych okopírovat celý komentář, abych vyjádřila, jak moc se mi líbil. Děkuji, jsem z něj nadšená i když je trochu prudšího ražení smiley


Díky moc :-)

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

sarapolanska

28.09.2010 15:41:34

89.176.233.149

Reagovat

Smazat

To je škoda, že nás nečeká pokračování z budoucnosti… ale dobře, jdem na to


Hermiona se vracela z procházky z pozemků a nesla si v nůši čerstvě vytažené řepy a Selii, které se už nechtělo šlapat zpět do kopce. Severus měl sice hotovo, ale jelikož Hermiona padla na hubu, neměl už tento den na sex nárok… tak. :-D


Jo aha. On ještě na sex nemá ani pomyšlení, protože Selie je ještě malá :-D


A má jen dva zuby. Tak to ještě Herma nezapomněla na trauma z porodu… :-D


„debil,“ oznámila mu Selie a vypíchla mu levé oko :-D


Odvětil klidně a hodil dítě do vařícího se kotlíku :-D


Dobrý měl den. Zabil několik studentů a nakonec Brumbála jako bonus :-D


Rád bych vám něco ukázal – a strčil Hermionu i Selii do tmavého kumbálu zamykajíc za sebou pořádně dveře. :-D


A vesele mu trhající vlasy po celých chomáčích :-D


Měl na sobě teplý hábit zatímco Hermiona byla v tričku s krátkám rukávem a Selie měla tenké bodýčko. – „Jste oblečeny vhodně,.. jen už si nic neber a pojď…“ :-D


Jasně, věř mu, bude prdel :-D


Předal své ženě dítě a oběsil je :-D


Vánoce, vánoce přicházejí – jděte někam s vánocemi, už máte nazdobený stromeček a napečené cukroví? Ne? Tak to je už docela pozdě začínat.. za chvilku tu máme říjen, to už nebudete in :-D


Stará polorozpadlá usedlost. :-D To je k vánocům. Vzal jsem si na to hypotéku od Lišky :-D


Bradavické zdi nejsou to pravé pro děti, to je fakt.. takových divných potvor tam běhá a plachtí..:-D


Zcela podsklepený.. ano, to je důležité. Severus by jinak neměl žádný výběh :-D


Světle zelenou.. proč ne světle červenou? :-D


„Táta,“ a Severus se pokal štěstím :-D


No jistě. Selie udělala bys pro mě taky něco? Honem se zvedni, utíkej seč ti nohy stačí a bafni vedle do ložnice na nahé rodiče :-D


O několik sexuálních čísel později: :-D




Pošli patrona, sovu, auto a nebo milion dolars bejby :-D


Kam šla? Milenec? :-D Dobře, dobře.


Tak tedy další kapitola za námi a my se velice těšíme na přítomnost. (He, he já vím, co tam budééé) :-D


Mě se to líbilo. Lehké, svižné, romantické a takové, jaké to má být.




elulinek

28.09.2010 15:28:38

79.170.249.2

Reagovat

Smazat

El: no to jsem nějak nepochopila, čéče. Jakože čím míň autor přidává tím je dílo horší? To by se dalo obrátit i na mozek, čím míň ho člověk používá, tím větší bludy se pak valí na povrch... smiley smiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

wixie

28.09.2010 15:27:26

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

El, děkuji za názor, respektuji ho a dokonce s ním možná i souhlasím, ale co naplat? nechat povídku rozepsanou? Spíš mě mrzí, že se takovíto čtenáři ozývají, když se jim něco nelíbí, v opačném případě nicsmiley Ale i přes to, děkuji

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

El

28.09.2010 15:22:59

90.177.252.56

Reagovat

Smazat

S kvantitou kvalita klesá. Takovéto kapitoly mi příjdou zbytečné i když jsou dobře napsané o ději se to už říct nedá. Škoda...smiley





Žádné komentáře:

Okomentovat