neděle 3. března 2024

Část čtvrtá

Ta, jíž jste učaroval, Severusi.“

Těch pár slov mu rezonovalo v hlavě ještě dlouho poté, a ani teď, o nějaký měsíc později, nezněly nijak vzdáleně. Nebyl překvapený, že ho znala jménem. Bylo až příliš známé, ale to, jak ho vyslovila, jej naplňovalo pocitem, že o něm ví víc, než jen to.

Sklopil zrak ke knize, kterou měl rozevřenou v klíně. Písmenka se mu okamžitě začala rozpíjet a myšlenky ubíhaly jinam. Nemohl se soustředit. A přispíval k tomu i nenadálý klid, který byl důsledkem konce školního roku. V Bradavicích se téměř měsíc proháněli po chodbách jen duchové a sem tam Filch s paní Norissovou. Mnoho profesorů odjelo na letní prázdniny do svých letních příbytků, a tak bylo téměř nemožné potkat na rozlehlých chodbách živou duši. Měl spoustu času na přemítání, co by bylo, kdyby...

Najednou mu přišel sled nedávných událostí děsivě rychlý. Roky už žije po Voldemortově porážce ve svém poklidném stereotypu a zničehonic se objeví nějaká ženská, která mu ho obrátí dokonale vzhůru nohama. A co ho děsilo víc, byl fakt, že se tomu vůbec nebránil. Zvedl zrak, pohled zabodl do vyhasínajícího krbu a uvědomil si, že se nejen nebránil, ale jemu se to dokonce líbilo!

***

Mile se usmála na postarší paní, jež byla na odchodu, a zvedla se, aby navrácené knihy vrátila na původní místo v regálech. Necelý měsíc už brigádničila v jedné z Londýnských knihoven a vyhovovalo jí to. Bylo to příjemné zpestření oproti dnům, kdy jen seděla a nevěděla, do čeho dloubnout. Tedy, věděla, ale objekt jejího pošťuchování o tom nevěděl.

Vzdychla si. Už zase na něj musela myslet. Několikrát si slibovala, že na to, co se událo na plese a večírku ministerstva, jednoduše zapomene. Ovšem to se lehko řekne, když měla za pár týdnů nastoupit do Bradavic jako Snapeova kolegyně a bylo by bláhové věřit, že ji nepozná. Nehledě na to, že zapomenout na něj a jeho vláčné rty bylo zhola nemožné! Až po nějaké době si uvědomila, že to, co mu řekla na večírku, byla jednoduše pravda. Dvě hříšná setkání stačila k tomu, aby muži s nádechem tajemna podlehla. Učaroval jí. A chyběl jí.

Přemítala, jak zařídit další setkání. Do září nemohla čekat. V myšlenkách se probírala poštou, kterou během minulých dní obdržela. Vždycky se tam našlo několik pozvánek na různé společenské události. Její aura válečné hrdinky doposud nevyprchala, a ačkoliv si na to v minulosti několikrát stěžovala, teď za to byla vděčná. V duchu vybrala z hromádky pozvánek tu nejbarevnější a vzhledově nejstřelenější. Nejspíš Lunin návrh přijme a objeví se na oslavě pořádané k vydání její první knihy: Jak se ubránit splašeným řízeným švestkám.

***

Z rozjímání jej vytrhl dutý zvuk sovího zobáku dopadající na skleněnou tabuli. Ještě stále částečně nepřítomně zavrtěl hlavou, aby odehnal poslední zbytky myšlenek na slečnu Tajemnou a vstal, aby mohl znaveného výra vpustit dovnitř. Za své otálení si vysloužil pobouřené klovnutí. Zamračil se na ptáka a podal mu misku s pamlsky, aby bez další újmy na zdraví odvázal balíček, který nesl.

Nechal opeřence na pokoji a se zájmem a částečně i nedůvěrou věnoval plnou pozornost hnědé vyduté obálce. Podezřívavě ji protočil v ruce, ale zpáteční adresu nenašel. Hůlkou zkusil nejběžnější diagnostická kouzla, a když shledal psaní neškodným, opatrně odtrhl kratší část papírové obálky. Útržek odhodil do koše a pohodlně se posadil zpět do křesla před krbem.

Obrátil balíček a do klína se mu vysypalo několik věcí. První ho do očí udeřila pestrobarevná pozvánka na nějakou událost. Když si přečetl, oč se jedná, přimhouřil podezřívavě oči. Nikdy by do slečny Láskorádové neřekl, že ho bude zvát na oslavu vydání své knihy, proto za tím viděl nějaký nejapný žert. Ovšem ani tohle mu na jeho bývalou studentku nesedělo. Skousl si spodní ret a dal na stranu i vstupenku ve stejně bláznivém designu jako byla sama pozvánka.

Další součástí obálky byl přeložený sněhově bílý list papíru. Jakmile jej zvedl, ovanul jej závan známé vůně. V tu chvíli mu bylo jasné, že odesílatelem balíčku rozhodně nebyla slečna Láskorádová. Pokud si tedy nezměnila barvu vlasů a nepokoušela se ho svést, což okamžitě zavrhl. Zmíněná slečna žila ve svém vlastním světě plném škrken a řízených švestek a to poslední, o co by se jistě zajímala, byl on.

Rozevřel list papíru a s údivem shledal, že těch pár slov, které svou černí rušily dokonalou bělobu podkladu, byly napsány strojově. To ho jen utvrdilo v tom, že by dotyčnou mohl znát, ona to ví a takhle se pokouší zamezit odhalení. Pozorně přelétl těch pár řádků.

Chybí mi naše drzá setkání.

PS: Nezapomeňte si růžky!

Nechápavě se zadíval na poslední slovo. Růžky? Jaké růžky? S nakrčeným nosem shlédl do klína, zda tam na něj nečeká ještě nějaká opomenutá věc z balíčku a opravdu! Ale tohle... to snad ne! Zrak upíral na dva krvavě rudé mírně deformované kužele poseté flitry, dokonale odpovídající představě... Merline, ona mu vážně poslala rohy!

Zbrkle hmátl po odložené pozvánce a vyhledal řádek se žlutě psanou poznámkou, která hlásala: Převlek nutný!



Michelle_Flamelova

28.08.2017 23:57:23

109.105.39.19

Reagovat

Smazat

Cim dál lepší, růžky smileysmileysmiley Severus rozhodně používá sekundární mozek, pokud na to přistoupí, tohle se mu ani trochu nepodoba smileysmiley

<:3 )~~~

baja

21.04.2011 11:16:00

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

méc krásna kapitola

jana

19.04.2011 11:38:00

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

nádherna kapča

Sonick

17.04.2011 21:27:54

90.179.166.172

Reagovat

Smazat

růůůůžky....to je dokonalesmiley už se moc těším na pokračování, takovou oddychovku jsem už potřebovala...jen tak dál! smiley

Kitti

17.04.2011 15:30:00

62.24.93.108

Reagovat

Smazat

Tak to bude veselé setkání:-))) Lunin večírek a v převleku.... hmm už se těším na pokračování

Michelle_Flamelova

16.04.2011 18:42:19

83.240.107.196

Reagovat

Smazat

Další setkání v převleku? Supééér, těším se smiley

<:3 )~~~

anetka

16.04.2011 14:39:42

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

ooo růůůžky bomba:D

lucy

16.04.2011 14:07:44

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

nádherna kapitola

Koketka

15.04.2011 22:19:43

81.90.169.3

Reagovat

Smazat

Prosím prosím smutně koukám a pokračování

Zuzana

15.04.2011 22:05:27

178.40.113.5

Reagovat

Smazat

To je sila. Ja som celú kapitolu čítala napätá ako struna, akoby to bol nejaký krvák. To bolo úžasné, dokonalé, skvelé. Tak strašne čakám na ten ďalší ples. Severus ako diabol? A ona bude anjel? Chudák, bojím sa toho, keď sa dozvie, že je to Hermiona. Už teraz mám absťák. Ďakujem za tento príbeh.smileysmileysmiley

ZJTrane



Elza

15.04.2011 21:13:49

89.203.192.194

Reagovat

Smazat

...aby si ty parohy blbě nevyložil... smileysmileysmiley

nadin

15.04.2011 20:24:09

95.103.191.213

Reagovat

Smazat

Jéé, tí dvaja sú podarení. Obaja si sedia vo svojich svetoch a o tom druhom iba snívajú. Ale Hermi je, zdá sa, činnejšia(žena na svojom mieste)!!!


Rožky! A Hermi bude andel, zvádzajúci ďábla?? smileysmileysmiley


Rozhodne sa teším na Lunin večierok!


Ďakujem za kapitolkusmileysmileysmileysmileysmileysmiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

Chavelierka

15.04.2011 20:04:43

188.75.133.226

Reagovat

Smazat

Prej je život zlej a proto nám ho wix dělá sladší další kapitolkou. Za to jí patří dík ;)




No tak to je na začátku, těch jsou miliony :D


Těch pár slov mu rezonovalo v hlavě ještě dlouho poté, nikdy nepotkal člověka s takovým ježkem :D


Písmenka se mu okamžitě začala rozpíjet, to může mít jen dva důvody a ani jeden není hezký :D


Kdo koho chytil Filch Norisovou nebo opačně? A před pikolou za pikolou Severus u krbu :D


Mile se usmála na postarší paní, která měla zachycenou sukni, za spodky :D


Málo šťouchá, zkus vidle :D


Kdybych měla vzdychat pokaždé, když na něj myslím, tak funím jak lokomotiva při porodu :D


Nehledě na to, že zapomenout na něj a jeho vláčné rty bylo zhola nemožné! Svatá pravda sestro :D


Učaroval jí. Ať zvedne ruku komu ne! Ruka ve vzduchu nevlála ani McGonagalové :D


Přemítala, jak zařídit další setkání. No u dveří (to je to dřevěný, co se dá otevřít) je většinou takové pěkné tlačítko a po jeho stisku by se děli věci :D


Nejspíš Lunin návrh přijme Já četla Lupin :D


Kdo jiný dokáže něco takového vymyslet než Luna :D


A bude tam i Ginny? :D


Z rozjímání jej vytrhl dutý zvuk sovího zobáku dopadající mu na zátilek :D


Ještě stále částečně nepřítomně zavrtěl hlavou, aby ptáka setřásl. :D


Za své otálení si vysloužil pobouřené klovnutí mezi oči. :D


Zamračil se na ptáka a podržel ho o něco dýl pod krkem, aby bez další újmy na zdraví odvázal balíček, který nesl. :D


Nechal opeřence viset na lustru a se zájmem a částečně i nedůvěrou věnoval plnou pozornost hnědé hmotě co to zvíře utrousilo :D


Podezřívavě ji protočil v ruce v kloubech :D


Mudlovské výbušniny obyčejným kouzlem nezjistitelné stihl přečíst než se vydal k měsíci :D


Obrátil balíček a do klína se mu vysypalo několik věcí. Kladívko, kovadlina, nůžky, lepidlo …


První ho do očí udeřila plastelína, po té vždy toužil :D


Nikdy by do slečny Láskorádové neřekl, že zrovna od Luny se dá něco předvídat :D


Skousl si spodní ret a spolkl ho :D


Já si říkala co je to za blbost, vždyť by poznal kdo to píše a on to strojopis :D


zda tam na něj nečeká ještě nějaká opomenutá věc z balíčku a opravdu! Chave si tam lebedí :D


Jé maškarní já miluju :D




Tož wix jako vždy neopakovatelně skvělé a překvapující do posledního písmene :D


Jen tak dál a čím dál tím líp :D Severusův infarkt náš cíl :D


smileysmileysmileysmiley

---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ach, svět mi připomíná čokoládu, hořký a tvrdý v lákavém balení. Když budu trpělivá, na patře vzadu mne sladkou chutí po čase odmění. - Strašlivá podívaná, Čokoláda

GwenLoguir

15.04.2011 15:22:09

88.212.37.120

Reagovat

Smazat

Nenapínaj nás!

Janka

15.04.2011 14:53:01

82.100.5.125

Reagovat

Smazat

Dokonalé.


Hermiona je ale pěkně drzá, jsem zvědavá jestli si Severus ty růžky vezme smileysmiley Jestli jo, tak by to chtělo přidat ke kapitolce nějakou fotomontáž smiley.


Už se moc těším na pokračování. smileysmiley

Intruitus

15.04.2011 09:35:07

90.176.180.75

Reagovat

Smazat

Hmm, zajímavá návnada. Ta představa netopýra s rohama je vážně super...smiley...už se těším na další pokračování smiley, protože tohle beru jako předkrm smiley k něčemu vážně hodně dobrýmu. smiley

zuzule

15.04.2011 09:27:46

90.178.30.52

Reagovat

Smazat

Měla mu poslat ty blikající rohy. smiley Ty jsou veselejší. smiley A byl by vidět i ve svém oblíbeném koutě.

Blesk

15.04.2011 00:10:08

89.103.36.137

Reagovat

Smazat

Teda, Luna se bude divit, až se jí tím obeví ďábel Snape převlečený za ďábelského lektvaristu smiley Ale rozhodně se těším, tahle povídka začíná vypadat věru mňamózně smiley A jsi si jistá, že ji Severus na začátku školního roku hned pozná? Nebo děj plánuješ hlavně před začátkem školního roku? Nechám se překvapit a budu se těšit smiley

elulinek

14.04.2011 22:08:18

79.170.249.2

Reagovat

Smazat

tady chce někdo na lamku...


já ti taky zakroužím, obsahem střev, se mi zdá smiley


chudák pták, ten se tak těšil... smiley


nebude nás honit švestka? řízená? ne? fakt? škemry škemry...? smiley


makej makej smileysmiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

sarapolanska

14.04.2011 22:05:48

84.42.140.10

Reagovat

Smazat

elu se očividně nudí, takže má potřebu mi odpovídat. Ale jaksi zapomněla, ve svém skvělém komentu, že jsem tam mimo mickeyho narvala i Nevilla, který zde stále krouží :-D


Nechte si to, nebo vás ve snu vezmu do Bradavic a přímo před očima i ptákem vám tam severuse svedu na jídelním stole :-D tak, a máte to, já už to měla dlouho :-D knížku píšu, ale nemám na to čas. Bohužel název bude kapku jiný :-D


neseru na tebe ani tě ani do tě a makám jako blázen :-D



elulinek

14.04.2011 22:01:31

79.170.249.2

Reagovat

Smazat

sara: a jak jsem říkala, že ten vtip bude trapnej, a všichni ho používají smiley


a kde stojíš? v septiku? tak bacha, aby ses neprobudila s rukou v nočníku =D


ty si kup Lupina, bude prdel =D a plyšovýho


jau si blbá? ty si přeješ, aby přišel a on mi padnul na nohu v těch gládách do pole


nechceš tu knížku spíš napsat? =D


Z rozjímání jej vytrhl dutý zvuk, jak malá sova narazila hlavou do skla. Zamračil se na toho tvora, co tam visel za ptáka… - "Jak nepříjemné," poznamenal a zatahal se za ptáka.


a myslíš, že to chce/chceme vědět? čeho si schopna?


jo mě by to s tím strojem taky nenapadlo, bych se snažila psát jinak =D anebo bych to přetvořila kouzlem


měla by sis spíš dělat křížky, kolikrát kam nacpeš mickeyho mouse


neser mě a opravuj smileysmiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

elulinek

14.04.2011 21:57:51

79.170.249.2

Reagovat

Smazat

Prvnííííí!!!!!!!!!! smileysmiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

elulinek

14.04.2011 21:55:22

79.170.249.2

Reagovat

Smazat

Já jsem měla koment dřív, Sara je tam napsaná dřív jenom proto, že je webgarden posranej smiley


Podle té první věty jsou to všechny, které právě čtou, tak nevím nevím, jestli se mu bude dobře hledat. Střevíček mu tam nenechala? =D


To, jak ho vyslovila – mu připravovalo horké chvilky, když si na to vzpomněl. Děkoval Merlinovi za vzdušné hábity.


Sklopil zrak ke knize, kterou měl rozevřenou v klíně. – kámasútra lektvaristy.


Prej ženská se objeví. A to neznáš mě! Aspoň v téhle povídce…


On se tomu nebránil? Já bych se mu taky nebránila. Pojď na mou hrud a hodinu tam buď…


Jo ona měla do čeho dloubat, jo? Mně je jasný, proč tam není to píchnout, ale já si ho tam ráda domyslím. A myslím, že Severus by si měl taky píchnout


Vzdychla si. Už zase na něj musela myslet. – Vypadni z mojí hlavy, twixko!


Dvě hříšná setkání stačila k tomu, aby muži s nádechem tajemna podlehla. – to je dobrá, že už napodruhé. Mě to většinou trvá dlouho


Švestky a Luna! Doufám, že Severus půjde…


Zamračil se na ptáka – a pevně ho uchopil


Aneb Jak utřít Saru: „Zmíněná slečna žila ve svém vlastním světě plném škrken a řízených švestek a to poslední, o co by se jistě zajímala, byl on.“


Severus je ďábel sám o sobě, ale ach… ta představa… no myslím, že budou zajímavé sny dnes


Nemohlo by být pokračování dřív? Je to dokonalé. Výborné téma. Chtěla bych vědět, u čeho tě to napadlo.


Jak se severus doobleče? Co bude mít na sobě Hermiona? Kdy bude pokračování? Slintám, cintám, ty máš dopsáno, já se tu mlátím hlavou do stolu, abych si řádně vštípila, o čem chci, aby se mi zdálo. ACH!


Veroně, skvěle, úžasně


Působivé!! smileysmileysmiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

sarapolanska

14.04.2011 21:52:30

84.42.140.10

Reagovat

Smazat

Ta, jíž jste minule dal přes hubu, Severusi. (nééé, do očíčka nééé)


Měl by vypnout to rádio a jít něco dělat. Třeba loupat banány. Severusi, jak ty všechno stíháš, když furt sedíš a myslíš na hlasy v hlavě? Vem si prášek a padni komu padni. Já už stojím připravena k akci. :-D


Jo, dělá že čte. To znám, že si sednu, že si budu číst a čumím do blba a myslím na blba. Ne, na Severuse... :-D


Jo tak to je! On se nudí a tak přemýšlí nad volovinama :-D Nudíš se? Kup si medvídka mývala, nebo Nevilla Longbottoma :-D


Když mu vadí stereotyp, má si obléci hellboye… :-D :-D pochopí jen wixie :-D


Sněží! Padaj hvězdy! Přej si něco… přeji si, aby přišel Severus. :-D


Co se tu má co usmívat Herma, když si přeju jeho? :-D


Mě taky chybí. A přiznám to klidně i jemu do očí, okamžitě a střelhbitě :-D


Ano, Luna má vždycky skvělé knihy. Taky na ten křest půjdu, se mi zdá :-D


Zase padaj hvězdy! Tak teď si budu přát něco jiného… aaa bude toooo… Severus! Ano správně, vyhráváte deset tisíc korun.


Z rozjímání jej vytrhl dutý zvuk, jak malá sova narazila hlavou do skla. Zamračil se na toho tvora, co tam visel za ptáka… .-D


To bude bomba, Severusi. Nebo antrax. Moc to neotáčej, ať ti to neupálí chlupy v nose.


Hele ale kdybyste věděli, že původně ten obří balík nesla nevelká sova, tak byste se zasmáli jako já :-D foukne vítr a sova se octne nad pacifikem… :-D


Skousl si ret tak silně, až po chvíli dopadl na pozvánku. Ten ret :-D


Vůně domova :-D


Já jsem pro Severuse například schopna se i ostříhat a obarvit :-D to ještě neví, čeho jsem schopna, chlapec. :-D


Je dobrá, že píše na stroji, mě by to nedošlo a už by mě škrtil… :-D


Převlek nutný :-D hellboy :-D nebo že by za idiota? :-D já bych mu poslala uši mickeyho mouse :-D a ocásek :-D kriste, měla bych si začít dělat křížky, kolikrát bych už byla mrtvá… :-D


Úžasné, jako vždy. Těšíme se na další :-D jo, počkat, tu mám v mailu, že? Hečte, slintejte, já jdu pokračovat. :-D




Žádné komentáře:

Okomentovat