neděle 3. března 2024

20. Neděle (část první)

Po delší době další dílek. Ještě nás, vás, mě, Severuse, Hermionu a mojí betu čekají dva dílky do kompletního složení obrázku, ale tento dílek, ač obyčejný, bez akce a dosti nudný je tu od toho, abych ho darovala.

Chtěla bych ho věnovat především vám, všem mým čtenářům, kteří mě už dva roky podporujete v psaní tím, že čtete mé výplody zbloudilé fantazie a rok chodíte na tyto stránky. Za to vám patří velký dík!

Další věnování si zaslouží čtenářka Zuzanka (ZJTrane), která v den výročí prvních narozenin tohoto webu, tedy 13.8, oslavila narozeniny. Dodatečně přeji vše nejlepší, hodně zdraví, lásky, dobrých přátel ale také štěstí, bez kterého by to nešlo :-) A také trochu sobecky jí přeji, aby stále ráda četla ff a ráda zavítala na moje stránky :-)

Další v pořadí jsou má sluníčka nadin, Chavelierka, elulinek a Sára – těm děkuji za podílení se na výročního dárečku – díky :-)

A poslední věnování patří mé obětavé betě, která se neváhá vrhnout po hlavě na betování a hlavně mi bezmezně radí, poučuje a podporuje v psaní. Drahá, děkuji, vážím si toho a opravdu to pro mě moc znamená.

S neznatelnou úlevou otevřel v okamžik rozednění oči. Už ho přestávalo předstírání spánku před sebou samým bavit. Připadal si jak totální zoufalec. A idiot. Zamilovaný idiot. Zoufalý zamilovaný idiot!

Vztekle sevřel v levé ruce povlečení a pevným stiskem ho dokonale zmuchlal. Ve svých myšlenkách se hned po ránu dostal dál, než původně zamýšlel. Už ani jeho myšlenky nepodléhaly sebekontrole tak jako obvykle a za to všechno mohla ona.

Cherchez La Femme.1

Prudce vstal a zabočil do koupelny. Potřeboval sprchu a důkladně zvážit svůj plán. I když v podstatě nebylo o čem přemýšlet. Byl rozhodnut to udělat, ať už to má dopadnout jakkoliv.

Aniž by nad tím víc uvažoval, oblékl se do mudlovského a přes ramena si přehodil kabát. Sevřel v ruce flakónek se zbytkem Mnoholičného lektvaru, který mu zbyl od minulé soboty. Opět ho uložil na bezpečné místo ve své kapse a přidal ještě peněženku naditou librovými bankovkami.

Pohledem přelétl své komnaty, aby se ujistil, že nic neopomněl a vydal se na bradavické pozemky. Když se přemístil do Londýna, do jedné z odlehlých uliček poblíž agentury Bílý lotos, znovu zalovil ve své kapse. Stále ještě se špetkou pochybností, zda dělá vůbec dobře, vypil jeho obsah. Po několika okamžicích věděl, že je přeměna u konce. Kdyby se teď podíval do zrcadla, hleděl by na něj mudlovský finančník John Clawis.

Vystoupil ze stínu a vyšel na poněkud klidnou ulici. Věděl, že Bílý lotos otevírá v devět ráno po celý týden. Netušil, proč i v neděli, ale nejspíš služeb společnice využívalo více lidí, než by si byl myslel.

S kamennou tváří, jak jen mu to obličej toho mudly dovoloval, vešel do budovy. Obavy, že by ho snad žena za prostorným stolem nepoznala a on se musel potupně připomínat, se rozplynuly v okamžiku, kdy k němu vzhlédla. Okamžitě se jí na tváři objevil afektovaný úsměv doprovázený sladkým švitořením.

„Á, pan Clawis. Doufám, že všechno dopadlo k vaší spokojenosti a se společnicí jste neměl žádné problémy,“ přivítala ho majitelka agentury.

„Dobrý den. Přiznám se, poněkud mě překvapil fakt, že se na informativní schůzku nedostavila mnou vybraná společnice, ale vše se vysvětlilo a já jsem byl s Hermionou spokojený,“ připustil.

„To jsem ráda. Bývala bych vám to dala vědět, ale uvědomila jsem si příliš pozdě, že jsem si od vás nevzala žádný kontakt. Jsem ráda, že se to obešlo bez problémů.“

„Ano, dalo by se říci,“ souhlasil Severus.

„Ale předpokládám, že pro vás mohu ještě něco udělat, když jste tu. Nemám pravdu?“ dotírala žena při představě, že by tu tenhle pracháč nechal obdobný balík peněz jako před týdnem.

„Vlastně ano. Mám dnes na programu jednu důležitou akci a můj šéf si vyžaduje přítomnost půvabné ženy po mém boku, proto jsem vás vyhledal.“

„Tak to jste, už jistě víte, na správné adrese,“ uculovala se Diana a počítala, kolik jí to vynese.

„Ano, a doufám, že nebude příliš troufalé, když si budu žádat, aby to byla slečna Grangerová. Za ten týden jsme se stihli po pracovní stránce poznat, takže věřím, že to proběhne bez problémů.“

„Samozřejmě respektuji vaše přání a docela ho chápu. Většina klientů vyžaduje při opětovné návštěvě naší agentury stejnou společnici. Určitě to nebude problém. Jen mi řekněte, o jakou akci se jedná.“

„Návštěva opery a já mám za úkol doprovodit svého nadřízeného a jeho ženu do lóže.“ Severus lhal, jako když tiskne a jen léta tréninku zabránila tomu, aby se nerozesmál nad horlivým kýváním ženy před sebou.

„Dobrá. Hned Hermioně zavolám. Tato akce bude jistě vyžadovat náležité oblečení a přípravy, tak aby vše stihla. Sraz bude v kolik hodin?“

„Ve tři čtvrtě na osm v Royal Opera House. Počkám na ni u šaten v prvním patře.“

„Dobrá, není nic jednoduššího. Vydržíte chvilinku, abych jí to mohla dát vědět?“

„Ale jistě,“ zatvářil se Severus znuděně a ležérně si přehodil nohu přes nohu.

Diana okamžitě vytočila číslo své kamarádky.

Hermiona se probudila celá rozlámaná a s bolavým krkem. Se zaskuhráním se posadila a vynadala si za svou blbost. Usnout na pohovce nebyl dobrý nápad a její krční páteř jí to dávala náležitě najevo. Usoudila, že tady pomůže jen horká koupel, aby povolilo ztuhlé svalstvo. Došla do koupelny a napustila si plnou vanu vody, do které přidala několik kapek vonných esencí a koupelovou pěnu. Svlékla se a s úlevným povzdechem nechala pohltit své rozlámané tělo vodou.

Jemná květinová vůně, která ji obklopovala, jí navozovala příjemné okamžiky strávené ve společnosti jednoho mrzouta v černém. Vybavovaly se jí vzpomínky na jeho doteky v onen středeční večer. Živě si dokázala vybavit jeho horké rty na své šíji. Jeho dech a jeho slova... Proč jen to ten večer musel tak pokazit?! Tolik mu chtěla říct, že až tohle všechno skončí, mohli by pokračovat. Už ne jako klient a společnice, ale jako... Dost, zakázala si na to myslet, tak to musí dodržet.

Zavřela oči a donutila se myslet na to, že dnes musí dodělat svou seminární práci, kterou chtěla dokončit už ve Francii. Zítra začíná letní semestr a ona se konečně vrátí do školy a přijde na jiné myšlenky.

Z rozjímání ji vytrhlo zvonění mobilního telefonu. Svůj zrak nejprve nasměrovala na malé vodotěsné hodiny v rohu velké rohové vany. Kdo může otravovat o půl desáté ráno a ještě ke všemu v neděli? Podle vytrvalosti volajícího hádala na svou kamarádku a šéfovou v jednom.

Rozmrzele vylezla z vany a oblékla si červený huňatý župan. Teprve potom v klidu došla k telefonu. Pohled na jméno volající ji jen utvrdil v jejích spekulacích.

„Ty si nedáš pokoj ani v neděli a zvlášť, když víš, že za sebou mám týden s klientem a ještě ke všemu mi začíná zítra semestr, co?“ uvítala Dianu ne zrovna přívětivě.

„Ty jsi ráno vstávala špatnou nohou, viď?“ ptala se jí se smíchem Diana a mrkla na Severuse, který dělal, jako by ho jejich rozhovor absolutně nezajímal.

„Neřeš to, Di. Uplynulý týden byl poněkud náročnější povahy.“

„Herm, tak se vzpamatuj, mám pro tebe práci na dnešní večer,“ přerušila Diana její skuhrání.

„To si děláš legraci, že jo? Je ti doufám jasné, že jsem chtěla mít volný týden? A kvůli komu jsem ho volný neměla? A ty mi chceš vzít i neděli,“ ozvala se Hermiona trochu podrážděně při představě, že bude seminárku dodělávat bůhví kdy.

„Hermiono, mám tu pana-“ Diana se zarazila. Najednou jako by nemohla jméno muže naproti sobě vůbec vyslovit. Jen stěží si mohla všimnout Severusova nepostřehnutelného pohybu hůlkou schovanou v rukávu. To poslední, o co stál, bylo, aby ta ženská Hermioně vyslepičila, že se s ní chce sejít on.

„Poslouchám tě, Diano,“ upozornila ji Hermiona po chvíli ticha.

„Prostě potřebuji, abys tohle vzala. Je to vážený klient. Jedná se jen o večerní představení v Opeře. Dám ti sedmdesát procent,“ zkusila Diana zaútočit výší odměny.

„Víš, že mi o peníze nejde. Ale co mám s tebou dělat. V kolik a kde?“ povzdychla si Hermiona odevzdaně.

„Ve tři čtvrtě na osm v Royal Opera House u šaten v prvním patře. Zákazník si tě už najde, ano?“

„Dobře, budu tam,“ odvětila Hermiona a zavěsila.

Naštvaně odhodila mobil na stůl. Nikdy nechápala, jak to Diana dělá, že se jí téměř pokaždé podaří narušit její plány.  Zamyšleně se vrátila do koupelny, uvedla vanu do původního stavu a vyčistila si zuby.

Oblékla se do pohodlného oblečení a vyrazila ven. Potřebovala nakoupit potraviny, sypaný čaj, a nějakou drogerii, protože jak včera po příjezdu zjistila, její byt zel po všech stránkách prázdnotou.

Z nákupů se vrátila lehce po druhé hodině. Stavila se ještě na obědě, protože to poslední, co se jí dnes chtělo, bylo vařit pro sebe teplé jídlo. Domů se vrátila obtěžkaná několika taškami, ve kterých mimo věcí, jež koupit plánovala, bylo také několik triček, jedny kalhoty a lodičky a dvě halenky, které prostě koupit musela, samozřejmě.

Zbytek volného času věnovala úklidu. Smířila se s tím, že klidnou mysl na psaní seminárky bude mít nejdřív v jedenáct, takže si poklidila byt, přerovnala knihovnu a šatník a lehce po páté se s křupnutím v zádech narovnala od žehlení. Mohla to udělat několika kouzly, ale to by se pak minimálně dvě hodiny nudila, což se jí opravdu nechtělo.

O půl šesté se zavřela v koupelně a dopřála si dlouhou uvolňující sprchu. Umyla si i vlasy a důkladně si vyčistila obličej pleťovým mlékem. Lehce před sedmou pak stála jen ve spodním prádle před skříní a zvažovala výběr večerních šatů. Měla na to dost času, protože účes i večerní líčení zvládla během pěti minut za pomoci hůlky. Ovšem výběr šatů byl vždycky oříšek.

Prsty přejela po hladké látce několika večerních rób, ale všechny jí přišly až příliš obyčejné pro představení v Opeře. Kdyby nebyla neděle, mohla si šaty půjčit v půjčovně, ale takhle se musela spolehnout jen na svůj šatník. Z usilovného přemýšlení svraštila obočí a jen tak tak, že si nezkazila dokonale nalíčené rty skousnutím spodního rtu. Pohled jí sklouzl na černý obal visící na ramínku úplně v rohu skříně. Skoro se plácla do čela nad svou roztěkaností.

Sňala ramínko z tyče ve skříni a neforemný obal opatrně položila na postel. Se zatajeným dechem pomalu rozepínala zip. Konečně se před ní objevily nejlepší šaty, jaké vlastnila. Měla je na sobě jen jednou a to když si je zkoušela v obchodě. Doposud se nenašla vhodná příležitost, aby si je oblékla, ale něco jí říkalo, že dnešní událost je ta pravá.

Rychle zkontrolovala čas a usoudila, že na další úvahy není ta správná doba. Pomocí kouzla se oblékla a při pohledu do zrcadla shledala svůj vzhled více než ucházejícím. Byla se sebou spokojená. Snad bude podobně spokojený i zákazník, zadoufala. Obula si černé lodičky, do ruky vzala černé psaníčko a hůlku bezpečně uložila pod polštář. Naposledy zkontrolovala letmým pohledem byt a konečně za sebou zavřela vchodové dveře. Zbývalo jen chytit taxi.

Nenápadně si uvolnil příliš utažený plastron2 a děkoval Merlinovi, že měl tolik prozřetelnosti, aby jím nahradil černého motýlka. Kdyby to neudělal, byl už by teď nejspíš udušený nehledě na to, že s motýlkem vypadal jak blbec. Teď tak možná nevypadal, ale rozhodně si tak připadal. Mudlovské obleky nosil často vzhledem k různým konferencím a dalším akcím v mudlovském světě, které tento styl oblečení předpokládaly, ale nefalšované tuxedo3 měl na sobě úplně poprvé. Když ovšem uvažoval nad významem dnešní akce, bylo téměř nasnadě vyměnit klasické sako za smokingové s jedním knoflíkem a sametovými klopami, bílou košili doplnit černou vestou, rukávy manžetovými knoflíčky a pro jeho dobro zaměnit motýlek za černý saténový plastron s nezbytným šperkem zhotoveným z platiny, který celý jeho tvar držel pohromadě. Dnešní událost si tohle všechno vyžadovala a on byl ochotný to podstoupit. Teď zvlášť, než kdykoliv jindy.

Zahlédl ji hned, jakmile vyšel schody do prvního patra. Stála u šaten, plášť ještě přehozený přes ramena, trochu zmateně se rozhlížela okolo sebe. Jeho nezaznamenala. Dovolil si drobný, i když mírně nervózní úsměv. Neměl tušení, jak to celé přijme, ale doufal, že v budově Národní Opery neudělá ostudu ani sobě ani jemu. Koneckonců, byla profesionálka.

Několika zkušenými pohyby si uvolnil knoflíky na svém kabátu a zamířil k baru rozhodnut vyplnit těch několik zbývajících minut do začátku představení bílým vínem.

„Budete si přát uschovat kabát, pane?“ oslovil ho úslužně mladík v šatně, kolem které procházel.

„Ne, mám lóži,“ odvětil prostě a prošel kolem mladíka. Seběhl tři schůdky vedoucí k jednotlivým soukromým lóžím, vyhledal tu, do které se mu podařilo sehnat lístky, a odložil si tam. Spěšně se zastavil u baru. S dvěma sklenkami bílého vína byl konečně ten pravý čas dojít pro Hermionu.

1- Cherchez La Femme. - Za vším hledej ženu.

2- Plastron – krátká kravata doplněná ozdobným knoflíčkem, který má za úkol držet tvar.

http://www.svatebniatelier.cz/obrazky/plastron-pl0021.jpg

3- Tuxedo (Am.) neboli smoking. K jeho současnému standardu patří jedno či dvouřadé, zpravidla černé sako s hedvábnými klopami, kalhoty bez záložek stejné barvy, bílá košile s tuhým límcem a s dvojitými manžetami, manžetové knoflíky a černý motýlek (možno použít vázanku či plastron) plus hladké černé polobotky, černé ponožky a bílý kapesníček (popřípadě ve stejné barvě jako je plastron, vázanka).


wixie

09.09.2010 13:15:26

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Gigi, popis reakce bude, ale možná nebude takový, jak si ho představujete smiley Díky za komentík




fialko, děkujismiley




Ááá, chavy se mě svým komentářem zase snaží zabít smileysmiley I love it smiley Díky moc




pampeliško, děkuji :-)




jitko, to mě těší :-)




Magdo, děkuji :-)




Susan, snad se to brzy dozvíš :-) díky




jimmy, děkuji :)




ZJTrane, nebuď takový pesimista, copak ty bys odmítla návštěvu opery s panem profesorem? smiley Ano, popis bude a bude i foto smiley Pokráčko je za dveřmi, díky moc :)




Nade, předpokládáš vraždu v závěru povídky smiley No, rozhodně by to bylo originálnísmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Nade

24.08.2010 23:21:48

89.103.56.93

Reagovat

Smazat

Moc pěkně si to Severus vymyslel. Stejně si ale myslím, že ho Hermiona nejspíš zabije za tu smazanou seminárku.smiley


Díky, těším se na další. smileysmileysmiley

Zuzana

23.08.2010 12:29:51

78.99.109.121

Reagovat

Smazat

Ďakujem Wixie za venovanie, aj za prianie, dúfam, že si výročie oslávila, ja som svoje narodky oslávila na Rysoch bola to nádherná oslava a táto kapitola je krásny darček.


Zamilovaný Severus, nuž mohol jej predsa poslať sovu. Ona určite tú operu odmietne.


Ahá, tak Severus vedel, že by asi odmietla, malé mätúce kúzlo a vybavené :D len ešte sa asi neteším, lebo keď si chudera všimne, že hard-disk je prázdny tak profesor môže očakávať peklo na zemi.


Tak si to našťastie nevšimla, namiesto seminárky žehlí, ani sa jej nečudujem:)


Aké šaty mala Hermiona? Dúfam, že v ďalšej kapitole bude ich opis :D Už by som si rada prečítala niečo akože si padnú vzájomne do náručia. Teším sa na pokračovanie. Táto poviedka je perfektná.


ZJTrane

jimmy

21.08.2010 10:49:31

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

nádherne

Susan

20.08.2010 22:26:38

90.178.139.48

Reagovat

Smazat

No tak to jsem zvědavá jak to Herm přijme. Ale vzhledem k jejímu srdceryvnému pláči hned po odjezdu snad dobře. I když bych se nedivila kdyby měla vztek smileybájo kapitola

Magda

19.08.2010 22:32:34

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

smileyskvělě píšeš uzasne

jitka

19.08.2010 22:31:04

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

miluju tuto povídku vááázne

pampeliška

19.08.2010 22:29:11

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

super

Chavelierka

19.08.2010 12:08:57

188.75.133.222

Reagovat

Smazat

Wixie, si určitě dělá srandu, to už nemůže být do konce jen dva dílky?


Nemáš zač, čtu s radostí ;)


Jé vážně? Tak vše nej nej nej nej pro Zuzku, Susan neboj na povídce se maká ;)


Červenám se! Sluníčko? Oh děkuju a nemáš zač


Ano ano bety mají nelehký úkol, vřelé díky i ode mě




Hmm můj přesný opak já je otevřu s námahou a přemýšlím, proč si hraju na to, že jsem vzhůru :D


Zamilovaný idiot? Sev? Můžu ho vidět? :D


No snad si ho taky dokonale vyžehlí, když ho muchlá mamlas :D Jak vlastně vypadá nedokonalé zmuchlání?


Ještě dál a ještě kousek a je u mě ;) :D Seve to lechtá kousek dál :D


Já? Já za nic nemůžu já neviňátko (nenápadně pozoruje strukturu stropu)


Pak se s motající hlavou posadil a zanadával, na vyskakování z postele už nemám věk :D


No já první chvátám na záchod, ale Sev je přeci jen rarita :D


Jo udělám to udělám, vážně si ten nový lustr koupím :D


Taky jsem to už párkrát takhle udělala, ale ani nechtěj vidět v čem jsem vyšla ven, nyní už při oblékání přemýšlím :D


Naditá peněženka? Počkám si na něj v nějaké tmavé uličce…. Kašlu na peněženku, beru Seva :D


Ano ano mám vše, zaplou televizi, puštěnou vodu, žehličku na sporáku, hrnec pod vanou jj už můžu jít :D


A je tu má odlehlá ulička muhehehehe


A tam našel mojí ruku :D


A kterému kolem krku vysí podivná ženština :D


Maj na to snad myslet celou neděli, než jim v pondělí otevřou? :D


To byl nějaký hodně vysmátý chlap, když jeho tvář ani Sev nezkrotí :D Asi občas papal zajímavý houbičky :D


Až na jeden zlomený nos, pár modřin, vykradený hotel a trestné oznámení vše proběhlo jak jsem chtěl :D


---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ach, svět mi připomíná čokoládu, hořký a tvrdý v lákavém balení. Když budu trpělivá, na patře vzadu mne sladkou chutí po čase odmění. - Strašlivá podívaná, Čokoláda

Chavelierka

19.08.2010 11:35:55

188.75.133.222

Reagovat

Smazat

Jistě Hermi umí chlapa potěšit v mnoha ohledech ;)


Pravda, taky na něj nemám žádný kontakt, naval telefon :D


Jistě, že můžete, přestaňte mi lézt zadní částí dovnitř a přední ven ;)


Kecá, Brumbálovi by stačil i pohledný chlap :D


Prej popracovní, ve které práci se dělaj cucfleky? :D


Kdy se Albus oženil? Že mi nepřišlo oznámení? :D


Nemá v noci křičet na sousedy, nebolelo by jí v krku :D


Žádná vana, ale masáž, znám jednoho báječného černého maséra a není drahý, adresa Bradavické sklepení :D


Jako co? Dopovědět prosím. Jako sestra a bratr? Jako kolega a kolegyně? Jako kočka a myš? :D


Hi hi hi jj práce nepočká šup otevřít notebook :D


Nohou ne, přepadla jsem z pohovky celá :D


O prachy mi nejde, ale když dáš tak to beru :D


To šéfové umí perfektně, to nevíš, že na to maj kurzy? :D


A pak, že šla pro jídlo, měla jedny sušenky a zbytek byly hadříky :D Na Seva se budou hodit ;)


Žehlení? Je normální? Tahle činnost by se měla zakázat


No jistě na žehlení hůlku nepoužije, ale na líčení jo, ona je vážně švihlá :D


Jasně, že mě to nenapadlo, půjdu v pytli na šaty, nikdo nic nepozná dnes se nosí různá móda :D


Samou nedočkavostí ani nedýchala až si do něj vleze :D


Zahodila šaty a už si lebedila ve vaku :D


A jako šaty nám nepopíšeš bo co? Moje fantazie vidí hodně, ale do hlavy ti nedohlédne :D Je mi to jasný napínáš nás i Seva do posledního písmenka :D au x pěkně škrábe :D


Není to ten hadr na ubrusy v hospodě? Aha ne to je napron :D


Proč takový Otakárek by mu určitě slušel ;)


Tuxedo? No chlap je suterén :D


Slyšíš tu ránu? No tak už se hrabu ze zemně na židli. Úplně ten pohled na Seva se mnou švihl o koberec. Slint, fůůůůj mám ulepenou klávesnici


Divadlo se do divadla hodí. Hermi může jančit :D


Blázníš, jak znám šatnářky už bych ho neviděl :D


Zmateně běhal od jedné k druhé než zjistil, že jeho lóže leží na opačném konci :D




Ha a to j e jako konec? To nemyslíš vážně. Kde je další pokračování? Ono to vážně už dál není. Nééééééééééééé koušnu


Aaaaa honem další. Nenávidím autorky tyranky co usekávaj konce a děláte to všechny :D


Wixie nádherná kapča, ale už by byla dobrá další ;)


smiley

---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ach, svět mi připomíná čokoládu, hořký a tvrdý v lákavém balení. Když budu trpělivá, na patře vzadu mne sladkou chutí po čase odmění. - Strašlivá podívaná, Čokoláda



fialka

18.08.2010 21:23:31

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

uzasna kapča

Gigi...

18.08.2010 18:04:19

89.24.6.102

Reagovat

Smazat

Děkuji za kapitolu... smiley Severus se opravdu překonal... a Hermiona se z toho málem vyvlíkla... smiley jen ať ho pěkně vyslechna a nechá se trochu opít... smiley to nezaškodí... smiley těším se na další... nemůžu se dočkat... smiley smiley a ještě něco... hrozně ráda bych tu potom chtěla popis Hermioniny reakce až se dozví, co přesně se stalo s obsahem jejího notebooku... smiley

"Chtěl bych" není nic. "Chci" dělá divy.

wixie

18.08.2010 13:49:14

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

mac, děkuji za gratulacismiley neboj, za pár dnů je tu pokráčko i s očekávanou sladkou tečkou smiley




Elzo, dobrý postřeh, noc bude hoooooodně dlouhá smiley S česáním a líčením jsem na tom podobně, taky bych brala hůlku smiley no třeba v příštím životěsmiley




Gwen, nefňukej, slibuji že i bez žádosti to bude (snad) stát za to smiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

GwenLoguir

17.08.2010 20:51:10

88.212.37.120

Reagovat

Smazat

Fňuk. Škoda

Elza

17.08.2010 19:43:02

89.203.192.194

Reagovat

Smazat

Joj, to už to vypadá, že se sejdou. Mimochodem - večer pomalu přechází v noc a my jsme teprve na konci první části. Hmmmm... Čuju, že tady se ještě budou dít věci!


Líčení a česání otázkou pár tahů hůlkou? Jé, já chci taky! Mně trvá pět minut jen se rozčesat, natož se učesat - o líčení nemluvě, to nedělám, nebo to neumím (neb na to nevidím).

mac

17.08.2010 14:48:49

195.168.45.2

Reagovat

Smazat

no, pripajam sa k vsetkym komentikom, mnohi z vas mi vzali slova z ust, v prvom rade Wixie, gratulujem k vyrociu a som rada, ze sa stale mame kam vracat :o) v druhom rade diky za kapitolku, uz som sa nevedela dockat :o) asi ani nemusim hovorit o tom, ako budem ocakavat pokracovanie :D co uz, musime si cibrit trpezlivost, snad nas nenechas dlho cakat :))

wixie

17.08.2010 14:41:17

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Gwen, žádost o ruku nečekej smiley Díky za komentík smiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

GwenLoguir

17.08.2010 13:00:06

88.212.37.120

Reagovat

Smazat

Jaaaj... Tá vec vyzerá podľa mňa smiešnejšie ako motýlik, al emáš pravdu, k Sevovi sa hodí viac... Tak čo, požiada ju o ruku?

wixie

17.08.2010 11:18:29

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

By mě zajímalo, co se vám na těch koncích kapitol nezdá? smiley




niko, to se asi "těší" i Severus smiley




nadin, já ti dám odstavčulíčeksmiley ale slibuji, že další kapitolka bude mnohem delší a zábavnější (doufám). Chichi, to přirovnání s boxerkama mě málem složilo ze židle smiley moc děkuji za komentář smiley




Intruitus, ty jsi zlatíčko, myslím, že jsi napsala komentář snad všude kde to bylo možné smiley Děkuji za pochvalu smiley




Jituš, ty už si zase stěžuješ? Chjo, vám se člověk vážně nezavděčí smiley Doufám, že jsi se vyspala dobřesmiley




Miriabar, máš pravdu, nebudu trápit ani vás ani ty dva, slibujusmiley Díky za komentík :-)




ansus, kam se poděla seminárka se dozvíte brzy, slibuju a dozví se to i Hermiona smiley Ano, laskavý čtenář se podusí a laskavý autor má čas do psat další kousek (i když tedy v tomto případě už je vše dopsané :-D) Díky za komentík smiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

ansus

17.08.2010 00:18:22

88.101.108.230

Reagovat

Smazat

Wixie, díky za kapitolu, krása. Tak si pro sebe říkám, jaké štěstí má Severus, že Hermiona dopsání té seminárky odložila...sic by ho tam zakousla Opera neoperasmileyTedy pokud je můj předpoklad, že se Hermionina seminárka po Sevově seznámení s noťasem odebrala do věčných lovišť, správný. Tak teď mu jen držet palec, ať to teď s Mione uhraje hodně dobře, aby mu pak tu seminárku v háji odpustila. Tedy...ale skončit kapitolu umíš fakt v pravý okamžik smiley...laskavý čtenář se podusí zvědavostí.smiley


Miriabar

16.08.2010 22:55:53

213.151.217.149

Reagovat

Smazat

Ale to snaaaaaaď nie!!! ZASE?? :D:D:D Tieto tvoje konce! :D:D:D No, každopádne máme vyfešákovanú Hermionu a Severusa, máme operu, kede bude príjemné šero, a máme perfektnú autorku, ktorá nás už naozaj nechce trápiť (všaaak?)...to vyzerá veľmi nádejne :D

Jituš

16.08.2010 22:05:23

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

Aaaaaaaaaaa?????????? Co jako dál?? Ty se nenaučíš končit pro nás méně infarktově??? Jak teď mám jít spát.


Díky za kapitolku. A pokud možno brzy pokračování.smiley

Intruitus

16.08.2010 21:50:00

217.117.216.107

Reagovat

Smazat

tak ještě jednou moc děkuju za další kapitolku a už teď se těším na tu další. Jsi vážně úžasná autorka. Jen ať ti to vydrží.

nadin

16.08.2010 21:13:55

95.103.134.246

Reagovat

Smazat

A toto malo byť ČO??? Chuťovka? Odstavčulíček??? Lákadlo??? Vábnička???


Lebo inak sa tejto neakčnej, zato maximálne prípravnej kapitolke povedať nedá. Som napätá ako guma v čiernych hodvábnych boxerkách značky Elunadwix, keď ich má na sebe oblečené náš zbožňovaný a zazrie ženu snov(rozumej mňa!)


Za venovaníčko Ti posielam smileysmiley, ale kým pridáš pokračovanie, asi rozhryziem klávesnicu!!!

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

nika

16.08.2010 21:09:22

95.103.232.40

Reagovat

Smazat

no, už sa teším na Hermioninu rekciu, kapitola perfektná a teraz iba čakať na pokračovanie

wixie

16.08.2010 21:07:22

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

zuzule, díky za poklonu i za komentář smiley




Blesku, já nic, já jen autor smiley Teda, jak to tu čtu, vy byste mu přály pěkný věci smileysmiley ale vzhledem k tomu, že se blížíme ke konci, tak facky lítat nebudou, slibuju smiley Díky moc :-)




Michelle, no jo, to je prostě Severus smiley Na seminárku dojde už v další kapitolce, slibuju, ale na můj vkus z toho vyjde Severus docela lehko, no uvidíte smiley Děkuji za gratulaci, pokud budou nápady a čtenáři, třeba oslavíme i další rok společné "spolupráce" smiley Díky mocsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Michelle_Flamelova

16.08.2010 21:01:57

83.240.107.196

Reagovat

Smazat

OO, další kapitolka, hurááá! smiley


Teda, Sevík je pravý Zmijozel, takhle donutit Miu na rande smiley


a to může být rád, že nezačala psát semínárku.. to by ho minimálně uškrtila smiley


to jsem vážně zvědavá, jak se bude tvářit.. já bych ho asi vytáhla před operu a udělala scénu tam.. nebo zatáhla do nějakého tmavého kouta


Jibak moc gratuluju k narozeninám a doufám, že jich budeme společně slavit ještě hodně smiley


ten konec jsi nám samozřejmě zase udělala naschvál, viď smiley


Prosím, prosím, přídej další před 24.8, pak jedu na měsíc do lázní a nebudu moct trávit tolik času na netu (smutný psí oči)smiley

<:3 )~~~

Blesk

16.08.2010 21:00:01

89.176.60.58

Reagovat

Smazat

Wixíku, Wixíku, co nám to děláš? smiley Jak po takovýhle kapitole máme vydržet další týden? Já si připadám, jako kdybych seděla v tom lóži a sledovala, jak se k ní Severus blíží. To mám čekat tak dlouho, dokud se Hermiona neotočí a jednu mu nevrazí? smiley Ne, že bych mu to přála, ale taková možnost tu je... ale snad to bude jinak, doufáááám. smiley Moc se těším na další dílek, snad je trochu postrčíš k sobě! smiley

Michelle_Flamelova

16.08.2010 20:31:35

83.240.107.196

Reagovat

Smazat

smiley je tu nějaké divné časování.. pozdější příspěvek se mi ukazuje jako dřívější, já mám teď 20:23 a toto je třetí část komentáře..

<:3 )~~~

Michelle_Flamelova

16.08.2010 20:30:22

83.240.107.196

Reagovat

Smazat

ten smajlík smiley patřil za ten tmavý kout.. ale nějak mi přeskočil na konec smiley

<:3 )~~~



zuzule

16.08.2010 20:11:01

90.178.30.52

Reagovat

Smazat

No, musím uznat, že na to jde velmi dobře. Hermiona mu určitě neuteče. Teď už jen pozor na pusu, Severusi, a máš to v kapse.


Jinak velký dík za to, že pořád píšeš, bo tvoje povídky nemají chybu!smiley

wixie

16.08.2010 20:09:02

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Saruško, komentářík naprosto luxusní, dostalo mě to zrcadlo :-D :-D Postřehy skvělé, díky za zhodnocení kapitoly, ale řekla bych, že tvá chvála bude aktuálnější spíše na druhou část kapitoly, která je určitě o 100% lepší, to musíš uznat :-D


Co se týče vykřičníků, vím na co narážíš, a zatím jsem názor nezměnila, ale to je ještě moře času... ;-)


Díky moc :-)




Jane1987, ani nevíš, jakou radost děláte vy komentující mě :-) Jsem ráda, že se ti kapitolka líbila a věřím, že se bude líbit i ta následující. Neuniklo mi, že stejně jako mě tak i čtenářům se Společnice líbí a to jsem moc ráda. A neboj, Hermi je Nebelvír, ta se Severuse jen tak nezalekne :-D Děkuji

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Jane87

16.08.2010 19:10:05

213.29.146.242

Reagovat

Smazat

wixie, ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost přidáním kapitolky. Neuvěřitelně se těším, jak celá povídka dopadne a hlavně, jak se bude Herm tvářit, až zjistí, kdo ji na večer chtěl za společnici. Snad si s ním večer hezky užije a neuteče hned, jak ho uvidí. Jinak super Snapeovské pozvání na rande smiley

sarapolanska

16.08.2010 19:04:17

89.102.78.187

Reagovat

Smazat

To je stihoman... jak je to dlouho, co jsem to dobetovala? 10 minut? tak jdem na to :-D




Moc děkuji za krásné věnování, jsem ostuda, co ti zapoměla popřát, ale věř, že již vymýšlím, jak to odčinit. :-) Tímto ti gratuluji ke krásnému druhému výročí ve ff a přeji spousty dalších let!!!! (ano, ty víš proč jsou tam ty vikřičníky) :-D




Severusi, takto já se budím každé ráno s pomyšlením na tebe.. to já jsem teprv idiot :-D


Nemuchlej si to! Blbe víš jak se to dementně žehlí? Skřítci ani já nepoužíváme Perwoll kolor medžik nemačkavý :-D


Prudce vstal a počůral se... jde rozflákat dlaždičky.. je to jistý.


Já taky moc neuvažuji, když se oblékám.. podle toho to pak vypadá :-D


Ehm, naditou.. takže Severusi, chceš seznam nebo si to budeš pamatovat? :-D :-D


Kdyby se podíval do zrcadla, tak zrcadlo omdlí touhou :-D


vystoupil ze stínů (ale já se do povídky k sobě dívala a furt tam je... :-D)


já bych si ho taky pamatovala... :-D


Ano s Hermionou jsem byl moc spokojen, ale ted bych raději Sáru :-D


To je profesionálka jak stehno z rejží, když si nevezme icq na našeho netopýrka :-D


Kam půjdem? ále mám navštívit klec s tygry a rád bych vzal Hermionu sebou.. ať se prosím potře medem... :-D


Hermiona se probudila s rukou v nočníku ... :-D


Najednou na pohovce spí... :-D


Aby se neutopila.. ještě se musí namazat medem.


Necukej se, klec už čeká :-D


To byl skutečně náročný týden, zažila tam snad úplně všechno :-D


Šla ven pro ten med? :-D


Nakoupit, najíst, vykakat a spinkat.. jo a ta klec vlastně .. :-D


Ta je blbá, kdybych uměla kouzlit tak první čeho se již nikdy nevzdám je žehlení kouzlem :-D


No dobrý tak šaty si vybrala.. kde je obrázek? až ke dvojce? tak jo :-D


Severus už se potí, mačká, tlačká a škrtí.. pocem já ti od toho pomůžu.. mě by stačilo vzít na procházku do parku nebo jen k tobě do sklepení se speciálním výletem do tvých komnat a beru trasu ločnice :-D


Ne nechci nic uschovat, bojím se o něj :-D


Tak pro ní teda běž, ale schoď jí z toho balkónu jo? :-D




Krásná, jemná, spádová, energická a přitom nádherně tulivá kapitola, která musí potěšit každého, protože je napsaná s nebývalým citem od naší již dvouročně píšící autorky wixinky :-)



Žádné komentáře:

Okomentovat