sobota 2. března 2024

10. "TO" 2 aneb Táta v akci (flashback)

Pokusila o trochu humornější kapitolu a budu moc ráda, když mi napíšete, jestli se mi to alespoň trochu povedlo... :)

Příjemné čtení!

„Severusi, opravdu rád jsem vás poznal. A jsem rád, že už je Hermiona konečně šťastná, ale zároveň mě mrzí, že si ji odvádíte zpátky do Londýna,“ posteskl si ředitel plymouthské nemocnice.

„Thomasi, určitě se někdy přijedu podívat. Plymouth není zase tak daleko. A nebo k nám někdy můžeš přijet na víkend s manželkou. Byli bychom rádi, viď, Severusi?“

„Samozřejmě,“ snažil se Severus reagovat co nejzdvořileji.

„Tak ať se vám daří,“ řekl ještě Thomas mladé dvojici a otočil se k návratu do budovy.

Oba mu souhlasně odpověděli na pozdrav a rozešli se k zaparkovanému taxíku.

„Hermiono, opravdu tam chceš jít se Selií? Klidně bych se tam mohl zastavit sám, vzít tvé věci a-“

„Severusi, musím té ženské ještě zaplatit. A ano, chci tam jít. A pokud mě doprovodíš, budu moc ráda,“ usmála se na něj Hermiona a chytila ho za volnou ruku. V druhé totiž nesl sedačku s miminkem, které si ničeho nevšímalo a pohodlně spinkalo.

Severuse ta blízkost a spontánnost, která z toho doteku vycházela, překvapila. Myslel si, že opětovné sbližování s Hermionou nebude nic jednoduchého.

Ruku jí povzbudivě stiskl, aby tak vyjádřil svou přítomnost po jejím boku a následně ji pustil, aby jí mohl otevřít dveře od taxíku.

„Queen´s street 68,“ oznámila Hermiona taxikáři a o několik minut později mu již děkovala a podávala příslušný obnos peněz.

„Asi bych tě měla upozornit, Severusi. Moje bytná není zrovna příjemná a-“

A co už nestihla dopovědět, protože se z vchodových dveří vyhrnula jako velká voda zmiňovaná bytná.

„Tak to jsme si nedomluvily, slečinko. Nejen, že sem chodíte jako do houslí, ale navíc ste se mi neuráčila za poslední měsíc zaplatit. Jestli mi okamžitě nezaplatíte, dám vás k soudu. Taková pakáž,“ remcala dál bytná.

Hermiona si vzdychla.

„Určitě jste si všimla, že jsem byla těhotná. A důvod mé nepřítomnosti byl zapříčiněn překvapivě porodem, takže mě, prosím, neosočujte z toho, že jsem vás chtěla podvést, nebo cokoliv jiného. Přišla jsem vám zaplatit.“

„A to dítě máte kde? Co?“ vypískla majitelka domu hlasitě, čímž se jí, jak zaznamenal Severus stojící za Hermioninými zády, podařilo vzbudit Selii.

„To dítě momentálně drží můj manžel,“ odsekla jí Hermiona bez rozmyslu, protože jí jednání té babizny začínalo jít na nervy. A její dceři asi taky, protože se hlasitě rozplakala.

„Fuj, to jsem se lekla! Dejte to pryč a uklidněte si to,“ rozčilovala se bytná.

„TO je moje dítě. Ne žádné to,“ zasyčel té babě Severus do obličeje.

„Ahá, a vy si jako myslíte, že se vás leknu jo? To se, chlapečku, šeredně pleteš,“ vmetla mu ta ženská bez rozpaků do tváře.

Severus se musel hodně ovládat, aby jí v ten moment neskočil po krku. Jediné, co ho trochu brzdilo byla sedačka se Selií, kterou držel v ruce. Ale rozhodně se nenechal jen tak odbýt. Pozorně se té ženské zadíval do očí a ...

„Být vámi, tak okamžitě změním své chování, mohlo by se totiž stát, že byste si čistě náhodou nasypala ze své plechovky, kterou máte v druhé poličce v kuchyni ne kávu, ale nějaký příjemný jed. Dejme tomu arsen? A nebo by se mohlo stát, že by vám náhodou spadla do postele svíčka, kterou si svítíte, protože jste držgrešle!“ vybafl na ni ještě.

„Co si to... Jak víte, že...,“ koktala bytná a naprosto nechápala, kde mohl ten cizí chlap vzít tak podrobné informace z jejího života.

„A teď, když dovolíte, naposledy zajdeme do pronajatého bytu, zaplatíme a v klidu odejdeme, aniž bychom museli znovu poslouchat ten váš ječák. Souhlasíte?“ zeptal se ještě naprosto nenuceně, tak jak to uměl jen on.

Majitelka domu jen zaskočeně kývala a s otevřenou pusou a hlavou plnou zmatených myšlenek pozorovala, jak mladá rodinka vychází schody do patra.

„Děkuji ti, Severusi,“ promluvila Hermiona v okamžiku, kdy zavřela dveře od bytu, který si pronajímala.

„Nerozumím,“ zatvářil se Severus nechápavě a položil sedačku s uplakaným dítětem na postel. A to jen proto, aby z ní mohl Selii vyndat a pochovat.

Jak sám zjišťoval, s rolí otce se sžíval neuvěřitelně rychle. A přestože to mimino neustále slintalo, brečelo, nebo kdo ví co ještě, co zatím nestačil poznat, byl z něj naprosto unešený. Donekonečna si připomínal, že on by své city neměl tolik projevovat. Nadával si a v duchu přemýšlel, kolik jeho studentů by z něj mělo alespoň minimální respekt poté, co by ho viděli chovat dobrovolně dítě v náruči. Tok jeho myšlenek však pro tentokrát přerušila Hermiona.

„Mám na mysli to, jak jsi se nás zastal,“ promluvila a rozešla se k němu.

„Hermiono, myslím, že je na místě, když bráním svou budoucí ženu a dceru.“

„Ano, ale jiný muž-“

„Já nejsem jiný muž. Jsem připraven se o tebe i malou bít, kdyby to bylo nutné. Už tě nikdy nechci ztratit,“ řekl nahlas svou nejhorší obavu. A přestože se mu svým způsobem ulevilo, měl pocit, že až příliš odhalil své city. Hermiona však jeho obavy okamžitě vyvrátila.

„Neztratíš,“ pronesla šeptem a přes Selii v jeho náruči se k němu natáhla, aby ho mohla políbit.

Než se jí však podařilo uskutečnit původní záměr, dítě se opět rozplakalo.

„Asi trochu žárlí,“ podotkla Hermiona s milým úsměvem a vzala si Selii k sobě. „A bude mít nejspíš hlad.“

„Nic se neděje. Zmenším tvé věci a dám je dohromady. Mohl bych je přemístit rovnou k tobě do londýnského bytu.“

„To by bylo skvělé,“ odtušila Hermiona a i s malou se pohodlněji uvelebila na posteli.

Jakmile bylo vše hotovo, veškeré věci přemístěny do Londýna, malá Selie nakrmena a peníze bytné odevzdány, vyvstal poslední, přesto však poměrně zásadní problém. Zvládne Selie přemístění?

„Hermiono, nejsi ještě dost silná, abys absolvovala asistované přemístění s novorozenětem. Je nutné, aby někdo vstřebal veškeré pocity za Selii a tebe to udělat nenechám,“ opakoval poněkolikáté Severus.

„Severusi, já to zvládnu,“ oponovala mu. Také poněkolikáté.

„Řekl jsem ne, a nehodlám se o tom víc bavit. Přenesu vás obě.“

Pohodlněji uchopil Selii, která mu teď hlavičkou spokojeně spočívala na rameni a druhou ruku natáhl k Hermioně.

„Neboj, zvládne to,“ kývl nepatrně na stranu na jejich dceru a pevně chytil Hermioninu ruku.

Oba ucítili známý pocit stažených vnitřností, ale Severus dělal co mohl, aby veškeré nepříjemné pocity vstřebal za ženu i dítě. Jakmile se všichni ocitli v Hermionině londýnském bytě, oba dospělí nabrali dojmu, že se to Severusovi zcela podařilo a Selie si ničeho výraznějšího nevšila.

Omyl byl však pravdou. Sice několik vteřin nejevila žádné negativní následky svého prvního přemístění, ale očividně zapůsobilo nedávné krmení. Zničeho nic zbledla a posléze se zaťatýma pěstičkama poblinkala Severusovi rameno.

Její otec se snažil zachovat vážnou tvář, ale jakmile se mu pod nos dostal charakteristický zápach, měl co dělat, aby si ze své dcery nevzal příklad.

„Hermiono, mohla bys-“ podával Selii přítelkyni. Načež si bleskurychle vyčistil hůlkou plášť a následně i malou Selii.

„Myslím, že toho dnes na vás obě bylo až až. Měla by sis odpočinout, Hermiono. Vrátím se do Bradavic a začnu to tam připravovat na váš příchod.“

„Severusi, nemohl bys zůstat? Alespoň chvíli,“ upřela na něj prosebná kukadla jeho budoucí žena a on věděl, že tomuhle pohledu nikdy nebude moci nic upřít.

„Dobře, ale pod podmínkou, že zalezeš do postele a budeš spát. Já se zatím pokusím uspat Selii.“

Hermiona se rozesmála.

„Jsi si jistý, že se do toho chceš pouštět?“ ptala se ho se smíchem.

„Zvládnu třicet rozjívených trollů, jedno dítě nebude problém,“ prohlásil sebevědomě a odebral se k postýlce, která už stála připravená vedle Hermioniny postele.

Opatrně do ní Selii uložil a vzal do ruky plyšového medvídka. Jeho dcera na něj koukala značně nevěřícně. Vždycky ji uspávaly sestřičky v bílém a teď se nad ní najednou sklání něco obrovského a černého. Jakmile se ruka toho tvora přiblížila, Selie toho dne již poněkolikáté spustila křik.

Severus se v tu chvíli skoro lekl. Tak silný hlas od takového drobka nečekal. Zahodil plyšáka do rohu postýlky a rychle uvažoval, co dál. Pokud si má Hermiona odpočinout, to dítě musí být ticho. A aby bylo ticho, on musí něco podniknout. Ale co?

Zoufale se rozhlížel po pokoji ve snaze najít něco, čím by toho tvorečka mohl zaměstnat nebo zabavit, že si ani nevšiml pobaveného úsměvu, s jakým ho sledovala Hermiona z postele.

Hlas jeho dcery jako by snad ještě víc nabíral na síle. Severus se skoro zpotil, jak horečně přemýšlel. A protože teplo začínalo působit, v rychlosti ze sebe shodil černý kabátec a rukávy bílé košile vyhrnul k loktům. Skoro zoufale si prohrábl rukou vlasy.

To už ale řev z postýlky slábl, protože Selie zaregistrovala známou bílou plochu a malinko se uklidnila. Severus si v tu chvíli oddychl a gratuloval si k malému velkému vítězství. Ne však na dlouho.

Jakmile přistoupil opět k postýlce, zaznamenal, že jeho dcera podivně změnila barvu z (ano musel to uznat) dětsky růžové na granátově rudou. Celé to bylo doprovázeno zaťatýma pěstičkama a „podivnými“ zvuky vycházejícími překvapivě také z postýlky.

Severus zbystřil.

Naslouchal oněm zvukům a nemohl je zatím zcela identifikovat.

Ale ani nemusel. Během chvíle mu bylo vše jasné.

To se totiž ozval jeden opravdu povedený zvuk, který on určil bezpochyby jako pohyb ve střevech toho tvorečka. Tento zvuk byl následován sérií dalších, uchu nelahodících počinů a byl klid.

Tedy klid. Jak se to vezme.

Malá Selie se zatvářila navýsost spokojeně. Povolila zaťaté pěstičky a navrátila se jí původní barva. Hermiona zkroucená na posteli mohla jen stěží předstírat dál spánek, když se chvěla v záchvatu zadržovaného smíchu při pohledu na otce své dcery.

Ten totiž očividně pochopil počin své dcery, ale jaksi nevěděl, jak ho řešit. Nevěřícně zíral na mimino s výrazem naprostého překvapení a rozčarování. Jeho pohled, kdyby mohl promluvit, jistě by se ozvalo něco ve smyslu: Jak jsi mi to mohla udělat?!

Pohled naštěstí mluvit nemohl. Zato mohl mluvit Severus a hned se o to pokusil.

„Ona se asi-“ zasekl se. Přestože začal vcelku srozumitelně, najednou nevěděl, jak dál. Jak ksakru pojmenovat „to“?

Hermiona se mezitím stačila malinko uklidnit a začala se zvedat z postele.

„To je dobré, Severusi. Přebalím ji.“

„Přebalíš?“ zeptal se inteligentně.

Hermiona nadzvedla obočí ve známém gestu. Kde jen ho už viděl?

„Myslím tím, že jí vyměním plínky,“ promluvila podruhé a tentokrát s přesnou výslovností a důrazem na každé slovo.

Připadal si jako totální idiot.

Věděl, že by měl říct ať leží, že je jistě unavená, že „to“ udělá sám, ale jaksi nemohl. Nebylo to v jeho momentálních silách. Vždyť neměl ani tušení, jak se „to“ dělá!

„Ehm, ano. To bude asi nejlepší,“ dostal ze sebe trochu přiškrceným hlasem, přesto však věru diplomaticky.

Hermiona se kolem něj prosmýkla a už brala Selii opatrně z postýlky. Jak si záhy uvědomila, ještě neměla k dispozici přebalovací plochu. Severus sice všechny její a vlastně i dětské věci, které za poslední měsíce v Plymouthu koupila, přenesl do jejího londýnského bytu, ale nemohla po něm chtít, aby vybalil přebalovací pultík a připravil vše ostatní na události podobné této.

„Severusi, mohl bys mi prosím podat ten přebalovací pultík?“ požádala ho a neurčitě kývla k místu, kde doufala, že se ona věc nachází.

„Cože?“ otázal se opět chytře. Toho dne již po-. Ne, raději snad ani nepočítat...

„Takové to gumové lehátko s vyvýšenými okraji. Je růžové a jsou na něm berušky,“ snažila se upřesnit Hermiona.

Severus se okamžitě začal rozhlížet kolem sebe a až poté mu došla Hermionina slova.

Růžové?! Berušky?!

Ještě že bude v následujícím týdnu zařizovat pokoje na příchod své rodiny. Umínil si, že se to cosi pokusí sehnat pokud možno v jiné, decentnější verzi. Jakmile ukončil tyto myšlenkové pochody, opravdu zahlédl něco nechutně růžového na jedné ze židlí. Vítězně se k tomu vydal a se samolibým výrazem ve tváři přinesl Hermioně.

„Fajn, dej, prosím tě, na postel čistou plenku a polož to na to,“ požádala ho dále.

Tentokrát se tak zaskočeně nezatvářil, protože něco, co by mohlo odpovídat popisu už někde viděl. Vzpomenout si pak byla otázka vteřiny. Udělal, co mu Hermiona řekla a ustoupil do pozadí.

Chvilku se nic nedělo. Tedy dělo, ale přes Hermionu nevěděl co. Ale čeho si stačil všimnout naprosto přesně byla Hermionina zadní část těla. Kdyby tak jen tušila, jak jí ty černé splývavé kalhoty sluší.

Než se však stačil zamyslet a zasnít podrobněji, byl opět vyrušen.

„Mohl bys to vyhodit? Děkuji.“ Byl mu do ruky strčen jakýsi balíček.

No, balíček. Bylo to teplé, tvar neurčitý a vcelku těžké. Kde to tak najednou mohla Hermiona vzít? Podivoval se až do chvíle, kdy mu naprosto přesně secvakly potřebné spoje a on si uvědomil, cože to tak znalecky hodnotí ve své ruce.

Rychle, opravdu velmi rychle se rozešel do kuchyně, kde si pamatoval umístění odpadkového koše ještě z doby, kdy se o něj málem přerazil.

Našel ho tam a úlevně si oddychl, když „to“ hodil do jeho hlubin. Následně zamířil do koupelny, kde si pečlivě umyl ruce a navrátil se zpět do ložnice.

Tak nějak doufal, že by pro dnešek mohlo být podobných překvapení už dost. Jeho přání byla vyslyšena.

Vrátil se v okamžiku, kdy Hermiona ukládala dítě opět do postýlky. Malá se teď tvářila více než spokojeně. Zívla si a potom unaveně zavřela kukadla. Taky toho dnes na ni bylo příliš.

„Teď už bude spát,“ otočila se Hermiona na Severuse a usmála se na něj.

„A ty bys měla jít taky,“ odvětil jí výchovným tónem.

„Půjdu se umýt a pak slibuji, že se taky zahrabu pod deku.“

„Počkám tady, kdyby se náhodou probudila.“

„Fajn, klidně se taky natáhni,“ prohodila ještě a zmizela i s ručníkem v jedné a zářivě žlutým župánkem, který evokoval tolik vzpomínek, v druhé ruce do koupelny.

Severus překvapivě poslechl. Měl toho dnes také plné zuby, proto si pohodlně sedl na postel a opřel se.

Zaposlouchal se do klidného dechu své dcery a v příslibu odpočinku přivřel oči. Byl připraven kdykoliv se probrat z letargie, kdyby zaslechl byť jen hlasitější vzdychnutí z postýlky. Jeho předsevzetí však skončilo snad ještě dříve než začalo.

Když se totiž Hermiona vrátila z koupelny, našla Severuse i Selii zkroucené do podivných, přesto však podobných si poloh. Oba klidně oddychovali a nevěděli o okolním světě.



wixie

28.10.2009 11:36:38

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Eve, o čase mi ani nemluvsmiley Moc děkuji za to, že jsi si přece jen pár minut na přečtení a koment našlasmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Eve

28.10.2009 10:04:19

88.103.150.155

Reagovat

Smazat

Poslední dobou skoro nemám čas, a tak jsem se ke komentáři dostala až teď. Kapitola skvělá, Severus je v roli tatínka docela zábavný smiley. Moc se mi to líbilo smiley

zuzka

24.10.2009 20:07:41

84.21.109.144

Reagovat

Smazat

"to" je velmi výmluvné slovosmiley teda představa severuse jak manipuluje s něčím růžovým a navíc s beruškama...smileyale tý ježibabě to pěkně natřel, patří jí to babě jedný jedovatý smiley

wixie

23.10.2009 15:46:24

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Saro, tak já to asi špatně pochopila, myslela jsem, že se ti i ta sedačka přišla oocsmiley jasný, chápu tě, každému to připadá více či méně ooc a já to hrdě přiznávámsmiley jinak raději bych mu to číst nedávala, nejsem si jistá, jestli by se se mnou pak bavilsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

sarapolanska

23.10.2009 10:28:50

84.42.172.204

Reagovat

Smazat

Wixie: nejde o tu sedačku, ale spíš to jednání s paní domácí :-D ale třeba je to jen tím, že si ho neumím představit jako bodygarda :-D koneckonců, můžu to nechat dát přečíst panu profesorovi a uvidíš co ti poví :-D :-D :-D

wixie

22.10.2009 20:16:15

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Doreo, s tvými úvahami souhlasím. Dnešní autor ff se dle mého jen stěží ubrání nebýt svým způsobem OOC. A souhlasím s tebou i s těmi přednáškami. Taky se mi to přestává vejít na stůlsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Dorea

22.10.2009 20:09:41

62.204.249.155

Reagovat

Smazat

no když to zase srovnám s jinými dílky, kde třeba Severus nosí růžové hábity a hábity s puntíky a nejsou to parodie, tak tvůj Severus je přesně dle kánonusmiley...je to jak jsem už psala, myslím, že každý autor má svoje postavy OOC, tomu se podle mě nedá vyhnout, když se v příběhu vyvíjí, postava a její charakter se mění, to jsem chtěla, říct, většinou každý otec je na svého potomka hrdý a myslím, že Severus by nebyl vyjímkou, od Rowlingové jsme ho v této pozici neviděli a tal nemůžeme říct, jak by se přesně choval...no myslím, že raději přestanu se svými teoriemi a půjdu si přepsat nějaké přednášky..Merlin ví, že se mi to začíná kupitsmiley


.........................


http://decka-nad-kotlikama.blog.cz/

wixie

22.10.2009 19:53:16

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Doreo, pravda, chtěla jsem ho v tom nejdřív nechat, ale pak si říkám, že by toho na něj mohlo být až příliš.smiley A díky za přímluvu, ale i já vím, že spojení "trošku OOC" je v mém případě velmi mírně řečenosmiley Děkuji.




katie, já děkuji za komentářsmiley




Sisi, surreální? Kde jen jsem to slovo slyšelasmiley Za pochvalu děkuji a pokusím se, aby to i nadále nesl statečněsmiley




Gwen, no jo, je dcerou svého otcesmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

wixie

22.10.2009 19:49:08

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

evi, moc děkujismiley A začátky, ty jsou vždycky těžké smiley




Elzo, děkujismiley




Jane, hlavně, že jsi se bavila. Děkujismiley




soraki, moc děkuji. Snažila jsem se nevynechat nic ze života kojence, a pokud se to povedlo, jsem rádasmiley




Saro, bylo to OOC, myslím, že již na začátku někde jsem psala, že postavy jsou OOC a s pokračováním bych řekla, že jsou na tom ohledně tohoto problému ještě hůř, ale tak je to ff, lidé to čtou, tak snad to není tak špatné. Ale na druhou stranu musím ti malinko oponovat. Myslím si, že scéna s taxíkem zase tak strašná co do charakteru nebyla. Jednoduše nesl sedačku. Sice je to neuvěřitelné, ale na druhou strahu, Herm byla jistě unavená a to dítě taky něco váží, ale pak máš pravdu, pak je to sladké, ale jinak to napsat neumímsmileysmiley Přesto děkuji za komentářsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

GwenLoguir

22.10.2009 19:48:13

88.212.37.73

Reagovat

Smazat

A to sa po ňom Selia ešte neoopakuje a aj tak podobne spia : :D



ASISI

22.10.2009 19:39:19

213.220.198.211

Reagovat

Smazat

Ale wixie! Ty píšeš vtipně vždy, když to má být vtipné. smiley Tak co to je za surreání otázku?! smileySeverus byl boží. Růžové? Berušky? Trefné! smiley Jeho úvaha o plenách neměla chybu, to se ti moc povedlo. smileysmiley Zatím to nese "statečně". smiley


Díky za skvělou kapitolu. smiley

katie1

22.10.2009 19:21:11

193.86.3.142

Reagovat

Smazat

naprosto úchvatná kapitola. moc za ni děkujismiley

láska je mocná čarodějka

Dorea

22.10.2009 18:49:20

62.204.249.155

Reagovat

Smazat

myslím, že kapitola vtipná byla a určitě si to nemyslím samasmileySeverus a TO v plínce, tak na to budu dlouho vzpomínat, tak jsem se dlouho nepobavila, škoda je, že Hermiona neusla a hrdý otec se nemusel o potřeby svého drobka postarat sám, vždyť je Mistr Lektvarů, pokakanou plínu musí zvládnout! i když vlastně je to chlapsmiley....možná, že byl trošku OOC ale jak my víme, jak by se choval kdyby měl dítě...o tom je vlastně celá fanfiction, myslím, že v každépovídce jsou postavy trošku OOC a jen autor si musí dát pozor, aby se nezačaly chovat až moc mimo svůj charakter, myslím, že tobě se to dařísmiley


............................................


http://decka-nad-kotlikama.blog.cz/

sarapolanska

22.10.2009 18:19:03

84.42.172.204

Reagovat

Smazat

Takže kritika (to se mi to kecá co? :-D ) je, že jsem část s taxíkem a následně bytnou Severusovi nevěřila. Byl tam trochu OCC a ačkoli věřím, že by ve skutečnosti pro své dítě a ženu udělal víc než bychom čekaly, nejsem si jistá jestli úplně takhle sladce :-D naopak se mi líbila část v bytě kdy se Severus seznamoval s potřebami dítěte a taky jak vtipně to řešil :-D Připomělo mi to mého manžela když viděl dceru poprvé v porodnici když jsem jí přebalovala :-D

soraki

22.10.2009 15:59:42

79.127.176.70

Reagovat

Smazat

Krása, krása, krása, nic jiného k tomu ani nemůžu říct! Kapitolka vtipná a milá, strašně dobře se četla (jako vždy smiley) Severus neměl jedinou chybu, jak mu došlo, že drží plenku smiley a jak ho poblinkala smiley - jak říkám, náhderná kapča, těším na další smiley

Vždy říkej, co si myslíš a podlý člověk se ti vyhne William Blake

Jane

22.10.2009 14:14:31

213.29.146.242

Reagovat

Smazat

wixie, to bylo naprosto skvělé. Severus jak přebaluje smiley a jak drží růžový přebalovací pultík s beruškamismileysmiley. A jak hezky uťal tu bytnou (megera jedna)

Elza

22.10.2009 13:23:18

89.203.192.194

Reagovat

Smazat

Mooc pěkné... ;)

evi111

22.10.2009 00:38:44

89.176.77.95

Reagovat

Smazat

Severusovy začátky coby otce - roztomilésmiley A tu bytnou uzemnil pěkně - parádně jsem si ten jeho bleskový nitrozpyt užilasmiley

elulinek

21.10.2009 22:20:07

88.81.88.2

Reagovat

Smazat

nemáš zač zač zač smileysmileysmiley smiley


nemáš zač =)


je krásně sladká smiley


jinak tohle mi přijde jako selie v postýlce smiley


smiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

wixie

21.10.2009 22:10:40

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

A_jo, děkuji. No jo, berušky jsem si nemohla odpustit, děkujismiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain



wixie

21.10.2009 22:09:01

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

elu, děkuji moc moc moc smileysmileysmiley


dostalo mě: on si nemyslí, že se ho leknete, on ví, že se ho leknete smiley A pak ještě dlouhé splývavé kalhotky smiley Děkuji za pochvalu, je to sladká kapitola, ale jinak tohle asi napsat nejde smiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

A_ja

21.10.2009 22:01:17

89.176.218.182

Reagovat

Smazat

Růžový přebalovák s beruškama byl nejlepší smiley. Popis zadělání plínky se ti také vydařil, jako bych to viděla na vlastní oči smiley.

A_ja

elulinek

21.10.2009 21:59:46

88.81.88.2

Reagovat

Smazat

chyby? to je jedno, hlavně že je kapitola. pokud tam nebude, že ženy byli a muži šly, tak je mi to asi jedno smiley


bytná dostane na budku od společnosti elunadwix, ať neruší


teď jsem měla na jazyku ale dost sprostou nadávku. taková hranatá, kosočtverečná. řeknu to slušně: ty blbko, co je ti do toho, kde to dítě je. dá ti peníze a ty zmlkni, nebo na tě vlítnu =D


drahá bytná, severus si nemyslí, že se ho leknete, severus VÍ, že se ho leknete


držgrešle =D


kde to vzal? ty bytná jedna vybydlená, proč by se ti díval do očí? protože ti chtěl vyznat nehynoucí lásku? jéžišmarja, a já měla za to, že v británii žijou chytrý lidi


ječák =D


mimino dělalo kdovícoještě na svého otce =D to zní dobře


správně, není to jiný muž, je to severák


ano, selie kdovícoješte severuse =D


no, třicet trollů zvládne, jenže ti trollové se ho bojí. selie nemá důvod, žeanojaksi


zvuky =D


severusi, to díte ti prdítkuje do plíny =D =D


ano, ona se asi =D


pane nováku, já vám teď vyměním plínu =D


hej, severáku, mozek má taky pleny, chceš je vyměnit? hlásím se dobrovolně


růžové? a berušky? hej, já mám nový kalhotky a dneska se severákovi docela líbily. hlavně když letěly... mno nic


a já už četla černé splývavé kalhotky =D


náhodou, já už taky znalecky hodnotila ho.. exkrement. musela jsem, no =D


navrátil se zpět do ložnice =D


áááá, žlutý župan na scéně


otec a dcera, no jo =D máti mi taky občas říká: připomínáš mi tvého milovaného tatínka


dneska? paráda, užasné. krásné, jak popsat chlapovi pocity při seznamováním s 'tím'. moc se ti to povedlo, kam na to chodíš? Působivé, jako vždy smiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

wixie

21.10.2009 21:40:44

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

protože ne by znamenalo, že NEmám ráda tapetky, ne? smileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

nadin

21.10.2009 21:34:50

78.99.106.154

Reagovat

Smazat

A prečóó??

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

wixie

21.10.2009 21:31:55

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

nie, nejdu na ne, a ne a ne a ne smiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

nadin

21.10.2009 21:21:24

78.99.106.154

Reagovat

Smazat

Tak fain, ideme na ne...smiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

wixie

21.10.2009 21:20:37

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

také ánosmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

nadin

21.10.2009 21:16:32

78.99.106.154

Reagovat

Smazat

Ja ánosmileysmiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

Lia

21.10.2009 21:15:13

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

a kdo ne?smileysmiley



nadin

21.10.2009 21:07:44

78.99.106.154

Reagovat

Smazat

Aj jasmileysmiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

wixie

21.10.2009 20:54:10

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

miluju tapetky smileysmileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

nadin

21.10.2009 20:47:56

78.99.106.154

Reagovat

Smazat

Sa teším... A určite zverejnímsmiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

nadin

21.10.2009 20:47:21

78.99.106.154

Reagovat

Smazat

Aj jasmileysmiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

wixie

21.10.2009 20:44:43

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Tak na to se těším, doufám, že to bude někde zveřejněné smiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Lia

21.10.2009 20:43:27

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

budu mít čas

Lia

21.10.2009 20:43:02

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

zkusim a pošlu na amil. Ale nevim kdy

nadin

21.10.2009 20:36:11

78.99.106.154

Reagovat

Smazat

Lia, v podstate niečo podobné, ako si písala u Asisi, k tomu humorná omáčka, niečo, aká môže byť poučná, na prvý pohľad nudná exkurzia... alebo tak...

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

wixie

21.10.2009 20:26:59

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Jituš, kam se na tohle hrabou bodíkysmiley Od tebe by se Mistr mohl učitsmiley Ale je to důležité, ta dnešní mládež (ok, nejsem o moc starší, ale stejně mi přijde že je to horší a horší) si dělá co chce..

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Jituš

21.10.2009 20:22:41

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

Tak já na ně zkusím řvát a zdvíhat obočí, ale asi budu muset být slušná. Bodíky asi dolů nepůjdou. I když dneska jsem naprdla jednu žákynku - nejdřív jsem jí donutila vyndat MP3 z ucha, pak v průběhu písemky vyhodit žvýkačku, kterou předváděla a nakonec opět tajně zastrčená sluchátka od MP3 s mým oblíbeným komentářem - odpojit pomocný mozek od hlavy. To by se dalo přirovnat bodíkům ne????smiley



Lia

21.10.2009 20:22:30

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

Nadin - Ako to myslíš??

nadin

21.10.2009 20:21:24

78.99.106.154

Reagovat

Smazat

Lia, nechcela by si z toho romantického hrdinu urobiť článok, ja by som ho pokojne dala na stránkysmiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

wixie

21.10.2009 20:20:17

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

A nebo třeba mával Severák utěrákemsmileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

nadin

21.10.2009 20:19:39

78.99.106.154

Reagovat

Smazat

A kde sa nám fláka elu??? To bolo rečí, vraj prečíta prvá!!!!! Alebo zas píše koment na päť strán vo worde...smiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

wixie

21.10.2009 20:18:53

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Souhlasím, obočí by jsi, Jitu, zkusit mohlasmiley


Ale já ti za to děkuji, protože už jsem se ke komentům u Asisi nevracela a tenhle skvost bych přehlídlasmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

nadin

21.10.2009 20:17:36

78.99.106.154

Reagovat

Smazat

wixie, časť komentu som ukradlasmiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

Lia

21.10.2009 20:17:21

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

Áno, to som ja

nadin

21.10.2009 20:16:23

78.99.106.154

Reagovat

Smazat

Ten anonym si ty, Lia??


Áno, ten tvoj komentík ma dostal do koliensmileysmiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

wixie

21.10.2009 20:16:10

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Nadin, jůůůů, takový komentíksmileysmiley Děkujismiley Já vím, je to neuvěřitelné, ale jak říká klasik, co se ti zdá nemožné, není nereálnésmiley Za citaci děkuji, opravdu sedí jko hrnec na, však vy vítesmileyDoufám, že pronásledování nebude moc dlouho a ještě jednou děkujismiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Lia

21.10.2009 20:15:47

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

Nejen že neumim psát ale je ze mě i anonym



Anonym

21.10.2009 20:15:07

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

NAdin - jsem moc ráda že se ti můj komentík líbil. Alespoň k něčemu byla dobrá ta exkurzesmiley

nadin

21.10.2009 20:14:12

78.99.106.154

Reagovat

Smazat

Jituš, ale dvíhať obočie by si mohla...smiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

wixie

21.10.2009 20:12:59

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Jitu, jakéhopak trotlíka. Zkus to jako Severus. Ale hlavně nestrhávej body, to by jim mohlo přijít divnésmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

nadin

21.10.2009 20:12:02

78.99.106.154

Reagovat

Smazat

Hneď v úvode ma dorazila jedna vec.


Severus držal v ruke autosedačku!! a nastupoval do taxíku!!


Situácia tak sureálna, akoby si napísala, že stredovekí zbrojnoši si posielali esemesky!smileysmileysmiley


Čo neurobí zamilovaný (Mistr a zamilovaný? Nonsens!) chlap ??smileysmiley


(Tak sa hrabem spod stola! ..buchla som si hlavu a bolí ma brucho... od smiechu!)


Lia, musela som si skopírovať tvoj koment u Asisi, ten o romantizme a čo si zistila o romantických hrdinoch... citujem...


1) Romantický hrdina je inteligentní


2) Romantický hrdina je na kraji společnosti


3) Romantický hrdina je silná individualita


4) Romantický hrdina je rozevlátý (!!!)


5) Romantický hrdina je výstřední


a ať si mi zkusí někdo tvrdit že Sevi není romantik!!


koniec citácie...


A keď toto naaplikujem na prečítanú kapitolku, znova padnem pod stôlsmileysmiley


Nie!! Severus a plienka!! Toto ma bude prenasledovať, ako vlezlá pesnička, ktorú keď počujete ráno, znie v ušiach celý deň...


Aspoň že to dobre skončilo, spinkajúce zlatíčkasmileysmiley


A wixie sa nevie dočkať, tak to skrátim...


Na tie dva pády pod stôl, čítala som jedným dychomsmiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

Jituš

21.10.2009 20:09:53

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

Přednáška má název Evidence majetku - prý novinky, software, vedení evidence ve školách - pro 22 osob (ředitelé, ekonomové škol). Mooooc se těším jak ze sebe udělám trotlíka.

wixie

21.10.2009 20:08:05

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

fajn smileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Lia

21.10.2009 20:06:45

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

hmmmm.......tak josmiley

wixie

21.10.2009 20:04:36

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Já nejsem Severus, na mě tohle neplatísmileysmiley A dvacet stran, uf, to bych vážně nedala. Ale pokusím se o delší počin, stačí tento příslib?smiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Lia

21.10.2009 20:03:12

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

ani kydž udělám smutný vočička???smiley

wixie

21.10.2009 20:01:55

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Liosmiley tak na dvacet stránek rovnou zapomeňte. Ale 2 je taky pěkný číslo, ne?smiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain



Lia

21.10.2009 19:59:43

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

No...bude 28.10. takže 2+8+10=20 takže takových 20 stránek by nám mohlo stačitsmiley




P.S.: živá ukázka přísloví : Iniciativa se trestásmiley

wixie

21.10.2009 19:59:25

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

A přednášku z čeho? smiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

wixie

21.10.2009 19:59:00

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Jituš, děkuji za přirovnání ke světlému bodíku. Pro mě to jsou zase vaše komentářesmiley No, dvojnásobná to tedy nevím. Protože ač je svátek, blíží se mi písemky, uvažuji o pisatelské pauze, protože nechci psát kapitoly na úkor učení a na druhou stranu ty kapitoly nechci odfláknout. Uvidíme, jak budu stíhat. Moc děkuji za komentíksmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Jituš

21.10.2009 19:57:04

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

Jistě, ona si čte a já chudinka si musím připravovat přednášku. Co jim tam mám tři hodiny kvákat, k čemu jsem se zase upsala.smiley

Jituš

21.10.2009 19:55:48

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

Konečně jeden z mála světlých dnešních bodíků - nová kapitolka. Už jsem se nemohla dočkat.


Souhlasím s mrňavou potvorou, opravdu pěkná kapitolka, já si ale na rozdíl od ní to přebalování dovedu představit velice živě. Zejména u synátora, který byl v noci tak líný, že se probudil, začal řvát a nakonec jsme z toho vydedukovali, že potřebuje chudinka otočit v postýlce - co chcete chlap. A ráno jsme ho mohli převlékat i s postýlkou - pročůrané plenky (ještě hadrové papírové nebyly), včetně oblečení od podpaží do kolen a totéž i postel. Takže tvůj popis sedí velice dobže.


A jinak také se říká - ona se PO TO.... takže název sedí.


Díky za kapitolku a těšíme se na další, příští týden ve středu svátek, tak by mohla být sváteční, nejméně dvojnásobně dlouhásmileysmileysmiley

wixie

21.10.2009 19:53:47

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

no jo, vy dvě a věčné "tahanice" Já z těch vašich komentů u Sisi umírám smíchysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Lia

21.10.2009 19:52:05

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

my jsme rozmlsaní už od začátku.


A za chvíli tu bude i kontář od mamky....nějak si toho nevšimla ajá jí to LASKAVĚ oznámila až po přečení....samozřejmě. Přece se nebudu odtrhávat od tak napínavých kousků

wixie

21.10.2009 19:48:52

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Lio, krátká? Jsem si vás tou minulou namlsala, protože tahle byla stejně dlouhá, jako většina ostatních smiley A moc děkuji za komentářsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Lia

21.10.2009 19:41:41

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

Krásná kapitola. Dokázala jsem si ji celou živě představit...jen to přebalování mi dalo trochu zabratsmiley.


Sevi se Hermiony moc hezky zastal a jedubaba dostala za vyučenousmiley


už se nemůžu dočkat dalšího...byla totiž dosti krátkásmileysmiley





Žádné komentáře:

Okomentovat