sobota 2. března 2024

9. Starý známý

Na úvod bych si dovolila několik sdělení. Mezi to první patří upozornění na délku kapitoly. Vůbec poprvé jsem se přehoupla přes tři tisíce a vůbec něchápu, jak k tomu došlo.  Tak si to užijte.

Za druhé je tu info o charakteru kapitoly. Nevím jak vám, ale mě přijde vcelku kostrbatá, což je dle mého zapříčiněno množstvím informací, ale třeba se to zdá jen mně...

A konečně poslední info - nevím, jak to bude s příští kapitolou. Blíží se mi semestrální písemka z chemie, tak uvidíme, jak to zvládnu.

„Hermiono?“ oslovil Severus svou ženu o několik dní později.

Ta zrovna procházela s knihou, kterou nesla vrátit do laboratoře, kolem jeho stolu. Využila blízkosti a zároveň šance a stoupla si za svého muže, jenž se věnoval opravě esejí.

„Potřebuješ něco?“ zapředla mu do ucha jen chvilku po tom, co položila své dlaně na jeho ramena a sklonila se k němu blíž.

Severus pod nečekaným dotekem na okamžik ztuhl, ale posléze se uvolnil natolik, že se pohodlně opřel do křesla a mírně zaklonil hlavu.

„Minerva mě požádala, abych ti řekl, že ta schůzka, na které by ses také měla objevit je už zítra. Začíná to v šest večer, ale bude stačit, když přijdeš až ke konci. Řekněme kolem sedmé.“

„Myslím, že mi nebude vadit být tam od začátku. Zajímá mě, co si zase vymyslela Frölová,“ odpověděla mu a dlaněmi sjela o trochu níž na jeho hrudník a svou tvář přitiskla na tu jeho.

Severus měl v tu chvíli pocit, že se v místnosti nějak rychle oteplilo. Nechtěl to ale dál zkoumat a užíval si blízkost své manželky. Ležérně si přehodil nohu přes nohu a odvětil:

„Dobře, takže se sejdeme až ve sborovně, protože já zítra až do šesti učím. Půjdu rovnou tam. Ale teď bychom mohli-,“ začal nenuceně a vzal její ruce do svých, za účelem přitáhnout si ji trochu blíž.

Přestože Hermiona tušila, co by mohli, nenechala ho domluvit.

„Nevím, co bychom mohli, ale vím, že já teď musím do práce. Mám noční, včera jsem ti to říkala. Vrátím se zítra kolem poledne,“ šeptala mu dál do ucha a s jistou radostí pozorovala, jak její muž mírně přivírá oči, jako by mu snad vyprávěla svá tajná postelová přání.

„Uvidíme se tedy zítra na poradě,“ dostal ze sebe jakmile se probral z lehkého transu, do kterého ho dostala Hermionina těsná blízkost. Bylo neuvěřitelné, jak na ni i po tolika letech reagovalo jeho tělo a mozek.

Hermiona se od něj odtáhla a zamířila do ložnice. Převlékla se do černých kalhot a bílého roláku. U dveří si pak z věšáku vzala ještě černý trenčkot.

„Bude ti zima,“ poznamenal její muž, když zaznamenal, že toho na sobě moc nemá.

„Nebude. Vezmu si taxík,“ usmála se na něj a místo toho, aby si to zamířila přímo ke krbu, rozešla se opět k němu.

„Pusu na rozloučenou nedostanu?“ zeptala se ho vyzývavě, když došla až k němu.

„Již delší dobu mi přijde, že o podobné praktiky jsi ztratila zájem,“ poznamenal Severus co možná nejlhostejněji. Nechtěl, aby na něm Hermiona poznala, jak moc ho její otázka potěšila.

„Nechtěj, abych tě začala podezírat z chybného úsudku,“ odvětila rozverně.

„Můj úsudek není nikdy chybný,“ odfrkl si.

„Tak to tě asi budu muset přesvědčit o opaku.“

Severus se rychle postavil, protože si vzpomněl na své několikeré pokusy o polibek, které Hermiona zarazila dřív, než vůbec mohly začít. A teď to vypadalo, že se do podobného pokusu pouští pro změnu ona. A on ho nemínil promarnit.

„Není nad pádné důkazy,“ pronesl a udělal krok směrem k ní.

Hermiona se rozpustile zasmála a chtěla ho obejít, aby mohla dojít ke krbu a odletaxovat se. Severus jí to ale nedovolil a jediným rychlým pohybem si ji přitáhl do náruče.

„Že bych měl přeci jen pravdu a ty nemáš zájem?“ dovolil si ji trochu škádlit, když věděl, že mu nemá kam utéci.

„Severusi, spěchám do práce.“

„A brání ti něco tam jít?“ ptal se naoko nechápavě a zcela ignoroval fakt, že je to on, kdo jí brání v odchodu.

„Dalo by se říci, že mi v tom brání asi metr osmdesát vysoký postarší muž s uhrančivýma očima.“

„Zajímavé, nikoho takového tu nevidím. Asi bych měl začít žárlit.“

„Víš to, že se dnes překonáváš v množství pokusů o vtip? Ale teď už mě vážně pusť. A než to uděláš, mohl by sis odpustit další mluvení a konečně mi dát tu pusu,“ zakřenila se na něj.

Severus se na ni samolibě ušklíbl, protože věděl, že je právě v převaze a mohl by mluvit, jak dlouho by se mu chtělo. Ale rty jeho manželky byly momentálně mnohem lákavější, než nějaké slovní rozepře, i když nebyly míněny vážně.

Mírně sklonil hlavu a políbil Hermionu na rty. Hermiona mu polibek oplatila a dovolila mu ho prohloubit.

Severus si užíval ten báječný pocit, který ho zaplavoval pokaždé, když spojil své rty s jejími. Nechal se unést natolik, že si ani příliš neuvědomoval, jak jeho ruka sjíždí ze středu jejích zad o poznání níž. Jakmile Hermiona ucítila na svém pozadí jeho ruku, myslí jí projela vítězná myšlenka. Dnes se jí podařilo dosáhnout svého. I když vcelku neochotně, přesto se od něj odtrhla a posléze se vymanila z jeho sevření.

„To už by mohlo stačit, co ty na to?“ zeptala se ho s jiskřičkami v očích.

Dokonalou odpovědí jí byl jeho zastřený pohled, který vyjadřoval něco úplně jiného, než co následně řekl.

„Ehm, samozřejmě. Uvidíme se zítra,“ dodal trochu chraplavým hlasem.

Hermiona se tedy konečně vydala ke krbu a nabrala si hrst letaxu. Vhodila ji do krbu a ještě než v něm mohla zmizet, naposledy se otočila na svého muže.

„A Severusi?“

„Hm?“ otočil se na ni.

„Máš tady rtěnku,“ naznačila kde všude se nachází její make-up na jeho tváři a se smíchem zmizela v krbu.

„Potvoro,“ zaznělo jí za zády, ale přes hučení plamenů to už nemohla slyšet.

Následující den se Hermiona z práce dostala později, než předpokládala, ale přesto si neodpustila osvěžující koupel. Vyspat se na schůzku by z časových důvodů nebylo možné, ale odpočinek ve vaně si odepřít nechtěla.

Byla velmi zvědavá, s čím zase přijde ta nána Frölová. Ona ani Severus jí od jisté doby nevěřili ani datum, ale přesto se museli přesvědčit, zda jí opravdu Selie neřekla něco ošklivého. Dceru už od malinka vychovávali k pravdomluvnosti a ačkoliv byla někdy divoká a drzá, byla to v podstatě velmi hodná dívka, která si i přes notnou dávku ironie, kterou zdědila po svém otci, získala mnoho přátel. Jakmile s ní tedy její rodiče otevřeli rozhovor na téma: Co jsi zase vyvedla před Frölovou, věděli, že ať jim řekne co jim řekne, nebude jim lhát. A oni se na ni nebudou zlobit.

Hermiona i Severus se toho trochu obávali, ale nakonec ze Selie vypadlo, že ji jen označila za cosi jako fuchtli a odešla z její hodiny, aniž by o to byla požádaná. A navíc to celé bylo značně zdramatizované, protože Frölová předpověděla Selii, že se její rodiče v nejbližší době po velké hádce rozejdou. Což si samozřejmě Selie nenechala líbit.

Když tedy Severus a Hermiona věděli, čeho se bude týkat následující stížnost, byli oba v klidu a Severus si nedělal nejmenší starosti s tím, že by snad svou dceru na poradě neobhájil. Hermiona mu za to byla hodně vděčná, protože pouštět se do rozhovoru s tou ženskou bylo to poslední po čem by toužila.

Jakmile se lehce po páté hodině odpolední naložila Hermiona do vany, začala uvažovat o tom, co se odehrálo těsně před jejím včerejším odchodem do práce.

Jednoduše spolu flirtovali. Skoro jako za starých časů, usmála se té představě. A podle jejího skromného názoru měla dojem, že se to nelíbilo jen jí. A přestože do práce toho dne nijak zvlášť nespěchala, nechtěla, aby to skončilo ještě dříve než by to zase stihlo začít, jak jí předpověděla Paula. Byla ochotná pro záchranu jejich vztahu udělat cokoliv a přestože se to mohlo zdát jako banalita, byla kvůli tomu rozhodnutá i počkat.

Zamyslela se natolik, že přestala mít pojem o čase. Uvědomila si to, až když uslyšela z ložnice zvuk budíku, který raději nařídila pro případ, že by snad ve vaně usnula.

Jakmile ze sebe smyla veškerou pěnu a usušila se do osušky, oblékla si spodní prádlo. Pak nastala otázka, jak se obléci. Netušila jestli tyhle schůzky bývají formálnějšího charakteru a od Severuse se to jen stěží mohla dozvědět. Za prvé, protože tu nebyl a za druhé on stejně chodil stále ve stylově stejném hábitu, takže by jí k tomu asi nic moc neřekl.

Ale pak si vzpomněla, že Minerva říkala něco o novém profesorovi formulí. Takže to bude jeho první schůzka. Všichni ho budou vítat, a proto by bylo lepší mít na sobě něco malinko formálnějšího. A navíc se rozhodla Severuse trochu potěšit a vyndala z šatníku černou sukni nad kolena a saténovou černou halenku s perleťovými knoflíčky. Vlasy nechala rozpuštěné. Od ranní úpravy, kdy je žehličkou na vlasy v práci lehce narovnala se ještě nestačily stočit úplně a zformovaly se jen do velkých vln. Kolem krku si pak připnula řetízek, který jí Severus koupil, když ho doslova dovlekla na svatební cestu. Byly tam jen několik hodin a Hermiona při první procházce objevila zapadlé zlatnictví, kam pak ještě několikrát zašla obdivovat jednoduchý náhrdelník z bílého zlata.

Neměla nejmenší tušení, že Severus něco zpozoroval, protože pokaždé, když ona se utrhla na chvilku na okukování toho krásného šperku, on zmizel do nejbližšího knihkupectví. Její překvapení proto bylo o poznání větší, když jí po příletu domů (přemluvit ho k letu letadlem dodnes pokládala za jeden z největších úspěchů, kterých kdy dosáhla) onen šperk dal.

Jakmile byla hotová, prohlédla se v zrcadle. A byla se svým obrazem vcelku spokojená. Nakonec se obula do černých lodiček a konečně se vydala směr sborovna.

„Ahoj mami, vy někam s tátou jdete?“ vybafla na ni Selie, která se právě vracela s několika spolužáky z knihovny.

„Dobrý den, paní Snapeová,“ ozvali se sborově.

Hermiona se mile usmála.

„Vám taky,“ popřála jim a obrátila se na Selii, která kamarádům pokynula, aby šli napřed.

„Ahoj Sel. Proč bychom měli někam chodit?“ ptala se trochu rozpačitě.

„Mami, viděla jsi se v zrcadle? Vypadáš naprosto báječně. Tak kam teda jdeš?“

„Báječně? Po noční? Díky za kompliment. Učitelé dnes mají poradu a profesorka McGonagallová chtěla, abych se připojila. A než se zeptáš, tak vím proč. Chce nás oficiálně pozvat na oslavu svých narozenin.“

„Tak to jo. Nebudu tě zdržovat, ale vážně ti to štěkne. Táta bude slintat,“ mrkla na ni její dcera a rozeběhla se, aby dohnala své spolužáky.

Hermiona se nad výrazem své dcery usmála, ale lhala by, kdyby tvrdila, že ji pochvala nepotěšila.

„Ale ale, není to naše malá šprtka Grangerová?“ ozvalo se jí za zády, když už byla skoro u sborovny. Ani se nemusela otáčet, aby identifikovala původce té jízlivé věty. Hlas jednoho ze svých bývalých spolužáků a zástupce Zmijozelu, který se jí hodně naurážel by poznala i po sto letech.

„Ale zase tak malá už není. Koukám, vyrostla z tebe pěkná ženská, Grangerová.“

„Malofoyi, z tebe je hulvát pořád stejný. Ty už z toho asi nevyrosteš, viď?“

„Škoda, že mi Minerva neřekla, když mě sem lákala, že tady taky pracuje takové šťavnaté masíčko. Neváhal bych tak dlouho,“ zasmál se Malfoy svému vlastnímu vtipu.

„Nemohla ti to říct, protože tu nepracuji.“

„A co tady teda děláš? Knihovnici?“ bavil se muž naproti ní dál.

„Ubohý ještě víc než jindy,“ podotkla Hermiona. „A tu Grangerovou si můžeš strčit za klobouk, protože-“

„Á, vidím, že už jste se potkali. Představovat vás asi nemusím. Očividně jste se oba poznali bez problémů,“ přerušila příchozí Minerva Hermionu zrovna v okamžiku, kdy chtěla Dracovi oznámit, že už je delší dobu Snapeová.

„Hermiono, Draco, pojďte, prosím, dál,“ pozvala je ředitelka do sborovny, kde už byla většina bradavických profesorů. Jak ale Hermiona zaznamenala, Severus ještě nedorazil.

Vybrala si křeslo u krbu, ze kterého měla slušný přehled o dění v místnosti, hlavně tedy u velkého stolu, určeného pro příležitosti, jako byla tato. Všimla si, jak se na ni nechápavě podíval Draco, ale to už si hověla v pohodlném křesle s šálkem zeleného čaje v ruce. Pohled mu oplatila a snažila se jím vyjádřit něco ve smyslu: Já ti to říkala, že tady nepracuji.

Minerva začátek nijak zvlášť neprotahovala a hned chtěla přejít k uvítací řeči. Jediné, co ale stihla bylo pořádně se nadechnout a byla okamžitě přerušena příchodem poslední chybějící osoby. Severusem.

Ten jen pokynul ředitelce a zkoumavým pohledem přelétl sborovnu. Když našel to, respektive toho, koho hledal, vyslal Hermioniným směrem mírné zvlnění koutků, o kterém věděli jen oni dva, že je úsměvem. Zároveň si i ji přejel zkoumavým pohledem. A Hermiona mohla s potěšením konstatovat, že se mu zajiskřilo v očích, když ji hodnotil.

„Takže už jsme opravdu všichni. Severusi, prosím, posaďte se, ať můžeme začít.“

Severus si sedl na poslední volné místo, a i když to bylo mezi Vnitřním okem a Poppy, byl za něj rád, protože odtud měl perfektní výhled do křesla u krbu.

„Všichni už jste si asi všimli nové tváře v našem kolektivu,“ pokračovala ředitelka a Severus až teď pořádně zaregistroval blonďáka sedícího křížem naproti němu.

Takže tohle je to překvapení v podobě nového profesora Kouzelných formulí, došla mu vzápětí nedávná slova Minervy.

„Někteří tohoto muže jistě znají, ale jsou i tací, kteří ještě neměli tu čest. Dovolte mi tedy, představit vám profesora Draca Malfoye. Necelých deset let učil v Kruvalu Kouzelné folmule a nedávno se mi podařilo ho chvíli přemlouvat, aby stejný předmět vyučoval v Bradavicích. A měla jsem štěstí, přijal mou nabídku.“

Malfoy se samolibě ušklíbl, ale naprosto vychovaně vstal, mírně se uklonil a dodal:

„Moc mě těší, že budu opět v Bradavicích ve společnosti tak skvělých kolegů.“

Severus se nad jeho teatrálností jen ušklíbl, ale většina mu to zbaštila. Jak si tam mohl všimnout, Frölová z něj byla naprosto unešená. Dal by ruku do ohně za to, že bude její příští kořistí.

Schůzka probíhala vcelku poklidně. Nový profesor se sžíval s prostředím a novými věcmi rychle a Severus si téměř celou dobu krátil chvíli pokukováním po manželce. Jak tam tak seděla u toho krbu, s nohou přehozenou přes druhou a šálkem v ruce, vypadala naprosto perfektně a v celé té šaškárně působila naprosto nepatřičně.

„Tak to bychom měli snad všechno. Snad jen – Silvie, vy jste, myslím, chtěla probrat chování jisté žákyně,“ připomenula Minerva.

Frölová jen neochotně odvracela vyzývavý pohled z Dracovi dokonalé tváře.

„Ano, Minervo. Mám stížnost na jednu studentku. Její chování se stále zhoršuje a je čím dám více drzejší.“

„A můžete nám, Silvie, říci o koho se jedná konkrétně?“ požádala ji zdvořile Minerva.

„Myslím, že všichni víme, o kom je řeč,“ odsekla jedovatě.

„Ne všichni s tou dívkou mají takové problémy jako vy, takže si nejsem jistá, že úplně všichni tuší kdo to je.“

„Minervo, je to nutné? Každý ví, že mám na mysli Selii Snapeovou,“ vyprskla Frölová.

V tu chvíli vyprskl i někdo jiný. A nikoho asi nepřekvapí, že tou osobou byl nový bradavický profesor. Ke své smůle se Draco při vzniklém konfliktu začal nalévat čajem a diskuzi sledoval jen na jedno ucho. Jakmile ale zaznělo jméno studentky, které byla předmětem zvýšených hlasů, měl co dělat, aby se neudusil. Jakmile dostal svůj kašel pod kontrolu, se zrudlými tvářemi od dušení se podíval na Severuse. Ten mu pohled opětoval s typicky zvednutým obočím. Malfoyovi to stačilo k tomu, aby pochopil, že zmíněná studentka je opravdu dcerou jeho bývalého profesora.

„Selie,“ obrátila pozornost na sebe opět Frölová, „mě nazvala fuchtlí a to jen pro to, že jsem jí řekla něco z budoucnosti.“

Severus se pohodlně opřel a obrátil svůj zrak na kolegyni.

„Profesorko, nemyslíte, že k tomu měla důvod?“ prohodil nedbale.

„Tím myslíte co?“ vyštěkla.

„Tím myslím to, že moje dcera není zvyklá lhát. Vychovali jsme ji s manželkou, „svůj pohled stočil k Dracovi, aby se ujistil, zda se opět nedusí. Ten se už jen mírně zakuckal, proto Severus považoval za vhodné pokračovat, „tak, aby se nenechala tahat za nos. Vy jste jí schválně vyložila věštbu ze šestnáctkové soustavy chybně, proto se nedivte, že vyjádřila svůj názor.“

„Takže vy jí to ještě schvalujete? Takové chování studenta k profesorovi je nepřístupné!“

„Neschvaluji, ale nebudu ji trestat za to, že řekla něco pravdivého.“

„Takže si také myslíte, že jsem fuchtle?“ rozkřikla se už frustrovaná Frölová.

„To jste řekla vy,“ pokrčil rameny Severus.

„Ale to je... to je,“ koktala Frölová.

„Profesorko, přestaňte se k mé dceři chovat jinak než k ostatním studentům a já vám zaručuji, že se upraví i její přístup k vám,“ promluvil ještě Severus a považoval tím věc za uzavřenou.

Silvie Frölová už nic neřekla. Ublíženě mlčela, ale v duchu mu slibovala pomstu.

„Minervo, myslím, že teď už je to opravdu všechno. Co myslíte?“ otočil se Severus do čela stolu na svou nadřízenou.

„Ano, Severusi, nepochybně. Snad jen, abych nezapomněla. Všichni jste srdečně zváni na oslavu mých narozenin. Doufám, že opravdu dorazíte všichni. Stovku oslaví člověk jen jednou za život,“ zasmála se ředitelka. „Pozvánky vám ještě přijdou po sovách. Tímto považuji tedy dnešní schůzi za uzavřenou, přeji vám dobrou noc,“ popřála svým kolegům a mezi prvními opustila místnost.

Draco se okamžitě po jejím odchodu vydal k Silvii. Domníval se, že Severus i ta vlezlá Grangerová jsou už dávno pryč, proto se vcelku bez okolků hlasitě zeptal:

„Silvie? Mohu vám tak říkat, že ano? Můžete mi říci, zda se mi to opravdu nezdálo a ten sklepní netopýr je vážně ženatý?“

Oslovená se na něj otočila a svůdně usmála.

„Pokud já vám smím říkat Draco,“ mrkla na něj. „Ano, už to tak asi bude. Vy ho zná-“ nedokončila.

Za Dracovými zády se vynořil Severus, o kterém ani jeden neměl do teď tušení, že je ještě ve sborovně. Frölová okamžitě ztuhla, sklopila pohled a s tichým pozdravem mířeným k Dracovi vyklidila bojiště.

„Draco, Draco, copak by bylo o tolik těžší se na to samé zeptat toho sklepního netopýra?“

„Ale Severusi, však víš, jen mě to překvapilo. Člověk se vrátí do Anglie po šestnácti letech a co nezjistí?! Snape má dítě a dokonce je ženatý. Nečekal bych, že zrovna ty se necháš navlíct do takového neštěstí. To musela být pěkná fúrie, co tě do toho dostala. Mám pravdu?“ afektovaně šťouchl do Severuse ve snaze si ho usmířit.

Severus se tvářil pořád stejně a očividně se v nejbližší chvíli nemínil bavit na účet své ženy. Zato ale řekl něco, co si mezi šesti očima mohl dovolit. I kdyby se to pak Malfoy pokoušel někomu vyzvonit, nikdo by mu nevěřil, že Snape je schopný vyslovit něco podobného.

„Miláčku, myslím, že bychom měli jít. S panem Malfoyem dnes už asi rozumná řeč nebude,“ natáhl ruku ke své ženě, která již delší dobu stála za Dracovými zády.

Hermiona ji bez váhání přijala a přivinula se do Severusovy náruče. Pohledem na Malfoye se pak bavili ti dva ještě hodně dlouho poté. Ten totiž nevěřícně pootevřel pusu a vydal ze sebe podivný zvuk, podobný tomu, který vydávají tokající tetřevi.

„Já ti říkala, Malfoyi, že oslovovat mě Grangerová již není moc aktuální. Jsem totiž už šestnáct let šťastně Snapeová. Dobrou noc,“ věnovala mu shovívavý úsměv a stále uhnízděná v manželově náruči opustila sborovnu.

„Co to do tebe vjelo?“ zeptala se ho hned za rohem se smíchem.

„Nemohl jsem si pomoci,“ odvětil ji Severus.

„Nemyslím to divadlo. Myslím to oslovení? To patřilo k tomu, nebo jsi to myslel vážně?“ dorážela na něj.

„Dnes ti to sluší,“ odvětil ji, aniž by se vůbec snažil maskovat změnu tématu.

„Zase se vytáčíš,“ zasmála se.

„Nevytáčím, jen konstatuji.“

„Jsi strašný.“

„Nápodobně,“ oponoval jí.

Než však stačila Hermiona něco rychle říci na svou obhajobu, uvěznil její rty v polibku.



wixie

25.10.2009 11:56:06

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

doxii, tak to je super, děkuji za komentářsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

doxii

25.10.2009 01:14:20

89.103.176.42

Reagovat

Smazat

konečně sem se dočetlaaž kekonci kapitoly :-D paráda...Hermionino svádění ááá!!! a potom jak to nandali ve zborovně Dracovi...moc sem si to užila :-D

wixie

19.10.2009 21:07:51

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Eve, no pár z nich zatím nezamýšlím udělat smiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Eve

19.10.2009 20:31:26

88.103.150.155

Reagovat

Smazat

Vidíš, to mě nějak nenapadlo. A vlastně proč by ne. Třeba by tvořili dobrý pár smiley

wixie

18.10.2009 18:50:11

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Eve, nemyslím se, že bude na Sel Draco nějak vysazený. Třeba to bude naopak smiley Děkuji za komentářsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Eve

18.10.2009 17:55:41

88.103.150.155

Reagovat

Smazat

Ta Frölová je vážně strašná baba. Draco jako nový profesor, to asi nepřinese nic dobrého. Hlavně pro Selii. Ale jinak opět nádherná kapitola smiley

elulinek

16.10.2009 19:42:51

88.81.88.2

Reagovat

Smazat

aj ta krajta, já zapomněla smiley smileysmiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

elulinek

16.10.2009 19:42:19

88.81.88.2

Reagovat

Smazat

no to doufám smiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

wixie

16.10.2009 17:31:50

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

elu, neboj, pokud s flashbackama neseknu, letadlo budesmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

wixie

16.10.2009 17:31:09

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

nadin, krásný komentářík smileysmileysmiley já doufám, že další kapitola zase tak pozdě nepřijde, ale zatím nemám ani řádku smiley Jsem ráda, že Draco se vám v ději líbí, ještě mu chystám jednu výraznější roli, chudáček, způsobí něco, o čem ani nebude vědět smileysmiley a konstrbaté nebolo? to je jen dobřesmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain


nadin

16.10.2009 17:16:38

95.103.33.196

Reagovat

Smazat

Miláčik... Bum!! Draco omdlie a nadin padá pod stôl!!


Úžasné!! Čakala som, kedy príde to kostrbaté, ale ty si nás, wixie, oklamala!! Žiadne nebolo!


Čítalo sa to úplne skvele, bavila som sa od Hermioniných provokácií pred odchodom do práce, prestrelky(slovnej) s Dracom na chodbe aj ako si ho chudáčika dráčika skoro pridusila skôr, ako si ho zatiahla do deja.


Sevík si pekne zastal Seliu! Fuchtla... smileysmiley


Ďalšia kapitola tak skoro nebudesmileysmileysmiley


Ajajaj!!!smiley


Táto bola skvelá, snáď mi dojem z nej vydrží až do tej nadchádzajúcej...smiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

elulinek

16.10.2009 16:50:09

88.81.88.2

Reagovat

Smazat

wixie, kdybys vynechala let letadlem, tak asi umřu smileysmileysmiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

wixie

16.10.2009 16:23:24

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

evi, legrace bude, ale myslím si, že bys uhodla, kdo se vážně bavit nebudesmiley Děkuji za kometnář.




Doreo, děkuji za komentář. Abych řekla pravdu, tak budoucnost "Budoucnosti" je vcelku nejasná. Zatím nemám nápady k pokračování smileysmiley




Trili, děkuji.




Saro, máš pravdu, uvidíme jakou má Severus trpělivost smiley Děkuji.




elusmiley Díky. Do flashbacků něco málo určitě hodím, let letadlem se pokusím nevynechatsmiley




A_jo, děkuji.




GwenLoguir, myslím, že vše bylo řečeno, nebo ne?smiley




Lio, ještě že ne na citonovém smiley Děkuji.




lufi, koukám, že asi nejsi jediná komu se ten výraz nelíbil. Docela mě to mrzí. Mě to přišlo vcelku vhodné. Hermiona má s dcerou velmi přátelský a kamarádský vztah takže si dokážu představit, že by jí to řekla. Ale je to můj názor. Děkuji za komentářsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

lufiiinka

16.10.2009 14:32:14

90.178.79.81

Reagovat

Smazat

no já jsem umírala... omlouvám se, že píšu až k této kapitolce...ale dlouho jsemtady nebyla...


jo...ehhh...a tahle věta je takhle naschvál'???:




Nebudu tě zdržovat, ale vážně ti to štěkne.




já jen, že mi to přijde takový...ehmmmm...divny...


Říká to dceruškasmiley Mie. Top štěkne mi tam vážně moc nesedí:'( :D




U "porady" jsem rotovala smíchy na podlaze...ne že bych byla tak moc škodolibá, ALE JSEM:D


Když mětak baví, dělat si srandu na Dracův účet:D...


Úžasná kapitolka...díky




smileysmiley

Lia

15.10.2009 22:37:06

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

No musím uznat, že fuchtel byla boží a pak poznámka , že sevi bude slintatsmiley Myslím že k tomu nakonec neměl moc daleko. A jak už tu někdo poznamenal Draco byl ,,třešnička na dortu" ...čokoládovymsmiley


Chudinka se málem zadusil čajem....smiley a ten konec neměl chybu - ,,Miláčku" to mluví samo za sebe a pak ta minihádka (nebo spíš ,,výměna názorů") na konci to krásně uzavřela.

GwenLoguir

15.10.2009 21:18:14

88.212.37.73

Reagovat

Smazat

Bomba, čo mu povedal Sev? Prezra)d *psie oči*

A_ja

15.10.2009 20:37:09

213.220.254.161

Reagovat

Smazat

Tak ještě Draco do toho smiley. Pěkná kapilotla, jako vždy. Hermiona se při svádění evidentně dobře baví a Severus nakonec také smiley. Už se těším na pokračování.

A_ja

elulinek

15.10.2009 18:52:45

88.81.88.2

Reagovat

Smazat

přes tři tisíce? vrrrrrrrrr smiley


kostrbatá? snížené sebehodnocení z důvodu základního onemocnění ( postižena ff =D)


ty se bojíš písemky z chemie? nevěřím smiley


hermiona jde na věc, ale věřím, že ho nechá se ještě chvilku trápit


lěžérně přehodil nohu přes nohu - působivé, hlavně v téhle situaci


no jo, severus je pořád chlap a klasický ženský triky na něj pořád fungujou smiley


severák a chybný úsudek ?


postarší =D


uvidíme se zítra a já budu pravděpodobně o pár gramů lehčí smiley


ááá, já sem taky zrovna přišla z vany =)


naznačila něco o fuchtli =D


samozřejmě, komu by se líbila taková blbá předpověď, žeanojaksi


fomrální-neformální, sukní nic nepokazí, ne?


juchůůůůů, sukně =D


severus v letadle =D to musíš hodit do flashbacku


malfoy smiley


ten čaj je zelenej? nevěřím =D


vnitřním okem ? =D =D =D


mám draca za frölovou litovat nebo mu to přát?


škoda že se neudusil


a do ní, severusi, do ní, umlať ji argumenty bez ohledu na to, jestli draco kucká bo ne


ano, já si myslím, drahá kolegyně, že jste fuchtle


miláčku =D


takovej konec? mám si pro tebe dojet k vám a vymlátit z tebe pokračování? smiley


dneska? skvělé, vůbec ne kostrbaté, úžasné. prostě tě žeru. Působivé, jako vždy smiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

sarapolanska

15.10.2009 17:40:02

84.42.172.204

Reagovat

Smazat

Mě se tahle kapitola moc líbila. Hodně se mi líbil Draco, mě osobně už napadlo do povídky nacpat někoho kdo by byl překvapen, že se Severus oženil a pořádně si vychutnat jeho překvapení :-D sváděcí techniky se mi líbí :-D ale severus je taky jen chlap a obávám se, že už by to nevydržel :-D

Trili

15.10.2009 13:54:50

193.165.135.155

Reagovat

Smazat

hihihi moc se mi to líbí :-D


Dorea

15.10.2009 12:30:03

62.204.249.155

Reagovat

Smazat

teda Hermiona se nezdásmileyskvělě jsem se pobavila....s Dracem jsi mi udělala radostsmiley...a Severusova reakce neměla chybu, miláčeksmiley...takový prjev náklonnosti a lásky smiley...díky za kapitolu a těším se na další.... jen pro moji zvědavost, kdy bys asi tak přidala Budoucnost...???


..............................


http://decka-nad-kotlikama.blog.cz/

evi111

15.10.2009 11:33:15

195.39.65.169

Reagovat

Smazat

Hermioniny sváděcí taktiky začínají být vážně zábavné, ovšem to nebylo nic proti scénce s Dracem - dobře, že jsi ho začlenila do povídky, bude legracesmiley

Anonym

14.10.2009 22:46:09

88.146.9.199

Reagovat

Smazat

Úža, moc jsem se bavila a se Snapovými to vypadá docela nadějně!

wixie

14.10.2009 22:31:17

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Elza smiley


zuzko, no jo, bylo toho na mě dnes moc a já to nepochopilasmiley i tak děkujismiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

zuzka

14.10.2009 21:55:45

84.21.109.144

Reagovat

Smazat

wixie, já myslela ty 3000 smiley ale s tou chemií ti držím palce, já s ní na gymplu zatím ňják bojuju, ale obdivuju všechny, co tomu rozumísmiley

Elza

14.10.2009 21:54:00

89.203.192.194

Reagovat

Smazat

Akci SSS 3 x hurá (hurá, hurá)!

wixie

14.10.2009 21:36:50

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Sisi, jsem ráda, že zrovna tahle hlášká sklízí úspěch smiley A moc děkuji za komentáříksmiley




Jituš, sekne používám taky, ale to štěkne jsem si myslela, že bude známějšísmileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Jituš

14.10.2009 21:34:49

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

U nás se používá spíš výraz sekne než štěkne, ale doma zase používáme slůvko "štěkanátek" pro karbanátek z mletého masa, takže možné je všechno

ASISI

14.10.2009 21:32:42

213.220.198.211

Reagovat

Smazat

"Takže si také myslíte, že jsem fuchtle?“ rozkřikla se už frustrovaná Frölová.




„To jste řekla vy,“ pokrčil rameny Severus.


smileysmileysmiley Očividně...


Severus a diplomat? Povedené! Draco... to byla třešnička na dortu. Skvělé, wixie. A dlouhé... smiley Na zápočet držím palce. smiley Jo - Hermiona ve své sváděcí roli nemá chybu. smiley


Díky za krásnou kapitolu. smiley

wixie

14.10.2009 21:32:29

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Jane, moc děkujismiley




soraki, k tvému dotazu, to štěkne je tam schválně, jsem zvyklá od kamarádů to ve slangové mluvě používat, ale i moje beta se vcelku podivovala, tak nevím, jestli to nemám přepsat Jinak moc děkuji za komentář, pokud jsi se bavila, kapitola splnila účel A děkuji za přání, budu průběžně informovatsmiley




Jituš, děkuji a udělám co je v mých silách co se týče kapitoly i té chemiesmiley




zuzko, ještě není k čemusmiley píšeme až 3.11. ale utíká to rychle a já nic neumímsmileysmiley moc děkuji za krásný komentářsmiley




katie11, to jsem moc rádasmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain


katie1

14.10.2009 21:28:29

193.86.3.142

Reagovat

Smazat

super kapitola moc se mi líbísmileysmiley

láska je mocná čarodějka

zuzka

14.10.2009 21:27:45

84.21.109.144

Reagovat

Smazat

tak to gratulujusmiley jinak kapitolka podle mě není vůbec kostrbatá,ale naprosto boží!!!smileysss se zdá úspěšnésmiley no a draco, nikoho lepšího jsi snad ani za nového profesora nemohla vymyslet smiley pěkně mu to s herm natřeli! ovšm věta "a o kolik by bylo těžší se na tu samou věc zeptat toho sklepního netopíra?"(či jak to bylo) mě dostala do kolen smiley


taky si myslím,že je to fuchtle, předpovídat rozvod, když to má herm se sss tak hezky rozjetý, to se nedělásmiley


velice velice povedená kapča!!!

Jituš

14.10.2009 21:25:16

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

Tak tohle je opravdu povedená kapitolka, přímo nabitá jak dějem tak "perlami". Takže moc díky, celý večer jsem se těšila a stálo to zato. Tak se hezky nauč chemii a ve chvílích odreagování od té "pavědy" která mi nic neříká (synáček to studuje taky jenom na UK) nám napiš další krásnou kapitolkulsmiley

soraki

14.10.2009 21:23:19

79.127.176.70

Reagovat

Smazat

Neskutečná nádhera! wixie, tohle se ti fakt moc povedlo! Jen technická, když Selie chválí Hermionin vzhled, říká jí, že jí to štěkne - to je schválně, nebo jsem jen zase něco nepochopilasmiley. Nemůžu ti ani vypsat všechny momenty, kdy jsem se skvěle bavila, o to se postará elu - žeanojaksi smiley, ale moc moc moc chválím!




Jo a přeju hodně studijních úspěchů a ať se zápočty podaří na první pokussmiley

Vždy říkej, co si myslíš a podlý člověk se ti vyhne William Blake

Jane

14.10.2009 21:19:47

213.29.146.242

Reagovat

Smazat

Krása. Krása. Krása. smiley Pěkně to Dracovi Severus natřel smileysmileysmiley. Taky se mi líbilo "takže si taky myslíte, že jsem fuchtle..., To jste řekla vy" smiley

Jane

14.10.2009 21:18:17

213.29.146.242

Reagovat

Smazat

Krása. Krása. Krása. smiley Pěkně to Dracovi Severus natřel smileysmileysmiley. Taky se mi líbilo "takže si taky myslíte, že jsem fuchtle..., To jste řekla vy" smiley




Žádné komentáře:

Okomentovat