neděle 3. března 2024

25. Výsledky testů

Děkuji elu za bleskovou opravu.

Info pro čtenáře: další kapitolu se pokusím dodat "relativně" brzy, ale pokud se mi to nepodaří, neproklínejte mě, prosím. Mám v posledních dnech docela fofr :-)

Spokojeně se uvelebila na pohovku před krbem a přikryla se kostkovanou dekou. Nechala si od Severuse naservírovat čaj a když k ní vztáhl ruku, aby jí přejel po lícní kosti, vystřela se proti tomu dotyku a tím mu dala najevo svou spokojenost. Hřejivě se na ni usmál a ona ho pohledem vyprovodila až ke stolu, kam se usadil a svůj zrak zavrtal do nespočtu esejí, seminárních prací a neopravených písemek, které se mu za několik dní nahromadily.

Byly to už dva týdny, co se vrátila z nemocnice. Jejich život se pomalu ale jistě vracel do starých kolejí, i když to nebyla zas tak docela pravda. Severus se v mnoha ohledech změnil. Neustále se jí ptal, zda něco nepotřebuje, staral se o ni jak o malé dítě a v neposlední řadě jí nosil různé maličkosti, byť to byla mnohdy jen zcela obyčejná květina. Podezírala ho, že je krade ze skleníku profesorky Prýtové, protože předevčírem na večeři zaslechla, jak si stěžuje Minervě, že jí nějací holomkové otrhali právě vykvetlé kosatce. Hermiona měla co dělat, aby se neudusila rýží, když si vzpomněla na vázu s tmavě fialovými kosatci na jejím pracovním stole.

A tak to bylo každý den. Jednou to byla květina, podruhé se zastavil v Londýně a přinesl jí pralinky. Včera jí dokonce dal knihu její oblíbené mudlovské autorky, která svým žánrem spadala více do červené knihovny než čehokoliv jiného. Teď se Hermiona spolu s knihou zavrtala pod deku a chtěla se ponořit do nového příběhu populární spisovatelky. Mohla si číst v ložnici, přesto podvědomě vycítila, že by to nebylo nejlepší řešení. Nechtěla se Severuse stranit. Bála se, že by mu tak nevědomky naznačila, že mu neodpustila jeho bláznivé chování před několika dny. Opak byl pravdou. Odpustila mu hned, když jí vše vysvětlil, ale zároveň ho požádala, aby jí dal příště také možnost na obhajobu, dřív než začne popouštět uzdu své fantazii. Toho dne se zapřísahal, že žádné příště už nikdy nebude.

A přesto přese všechno byl v jejich vztahu nadále patrný chlad a nejasná nejistota pramenící z nich obou. Hermiona strážila každý jeho prudký pohyb a Severus s ní zacházel jako s porcelánovou panenkou. Když usínali, tiskl ji k sobě stejně vroucně jako dříve, ale od neúspěšného polibku v nemocnici se jí už nikdy nepokusil políbit. Alespoň ne na rty. Opatrná políbení na čelo se stala naopak denní rutinou, příjemným zpestřením po jeho příchodu z práce nebo naopak, když učit odcházel. Přemýšlela, jestli je to způsobené její žádostí o čas. Tušila, že ano a obávala se nutnosti udělat první krok, až bude stát o víc.

Otevřela knihu na první stránce, ale místo na text upřela zrak na svého muže. Severus rázně proškrtával jednu esej za druhou, občas se někomu povedlo „zaujmout“ ho natolik, že zanechal na jeho pergamenu pár ne zrovna lichotivých poznámek. Hermiona s mírným úsměvem na rtech sledovala jeho profil, černé vlasy spadající téměř na ramena, ruku svírající brk ladně klouzající po pergamenu.

Severus si jejího zkoumavého pohledu nevšiml. Byl dokonale zabrán do opravy a z naprostého soustředění ho vytrhl až pramen vlasů sklouznuvší mu do tváře. Mírně sebou cukl, ale více pozornosti tomu nevěnoval. Chtěl mít veškeré resty v opravách dohnané do Vánoc a už mu moc času nezbývalo. Dnes psaly šesté ročníky onen očekávaný test, který mohl Selii zajistit pár dní u Evansových a on musel všechny práce do zítřka opravit. Samozřejmě, že tu své dcery stačil pročíst hned po vyučování ještě ve třídě, ale výsledek ho vskutku překvapil a způsobil jisté dilema. Proto si vzal Selii stranou na slovíčko a nemohl mu uniknout pohled Davida Evanse, v němž se zračilo očekávání spolu s napětím. Dostal jistý nápad, ale zatím přemýšlel, zda ho předem prokonzultovat s Hermionou nebo obě postavit před hotovou věc. Ale do večera času dost. Přednější je ta hora pergamenů.

Hermioně nemohlo ujít, že její muž nad něčím přemýšlí. Znala ho už dost dlouho na to, aby rozeznala, kdy se plně věnuje opravě a kdy jeho mysl zaměstnává něco dalšího.

Odložila knihu na konferenční stolek vedle šálku s čajem a vstala z pohovky. Pomalým krokem se rozešla k muži. Obešla ho, stoupla si za jeho záda a mírně se naklonila, aby viděla na svitky pergamenů.

„To jsou ty předvánoční testy?“ oslovila ho.

Mírné trhnutí naznačovalo, že ho vytrhla z koncentrace. Prudce se na ni otočil, až nohy židle, na které seděl, zaskřípaly o parkety.

„Říkala jsi něco?“ ptal se zmateně.

Hermiona se mírně opřela o jeho ramena a tvář přiblížila k té jeho. Donutila ho tak znovu obrátit pozornost na plochu stolu. „Ptala jsem se, jestli to jsou ty předvánoční testy,“ zopakovala.

Severus její slova vnímal, ale přesto si dovolil vychutnat chvíli, kdy se k němu po delší době sama a z vlastní iniciativy tiskne. Proto odpověděl až po krátké odmlce. „Ano, jsou. Selie nepřekvapila, ani nezklamala. To se ale nedá říct o panu Evansovi,“ dořekl a nabídl Hermioně výhled na pergamen, v jehož záhlaví se vyjímalo velké červené H v kolečku.

„Každý nemůže mít pro lektvary nadání,“ bránila mladíka, v jehož práci převládal nad černou tuží červený inkoust ze Severusova kalamáře.

„No dobře, Hermiono, ale podívej se třeba na tuhle odpověď,“ ukázal na řádek černého textu zakončený rudým vykřičníkem a poznámkou: Doplňte si piliny, ať máte čím přemýšlet. Očividně se vám již všechny vysypaly.

Hermiona se neubránila smíchu. Když si pak přečetla otázku i s Davidovou odpovědí, musela už smích tlumit v dlani. „Dobrá, uznávám, že považovat bezoár za francouzské označení pro kobylí trus je dosti,“ odmlčela se, aby našla vhodný výraz, „řekněme abstraktní myšlenka, ale jinak se ten mladík snažil,“ zastávala se Hermiona dceřina kamaráda dál.

„Podle čeho tak usuzuješ?“ zeptal se a v jeho hlase byl patrný zájem.

„Jinak bys mu nedal 'háčko', ale rovnou Trolla,“ šťouchla ho.

„Jen se nenech mýlit, miláčku,“ protáhl sladce, „Trolla nedostal jen proto, abych neměl horší celkový průměr šestého ročníku vyšší, než měla Minerva od těch samých tupců z testu v přeměňování. Kratiknot se vsadil s Firenzem o to, že za něj bude deset dní dělat dozor na chodbách, a to kdykoliv, kdy si kentaur určí, že výsledky šesťáků budou tradičně nejhorší z lektvarů.“

„Ještě bych pochopila, proč chceš trumfnout Minervu, ale co je ti po tom, kdo vyhraje sázku?“ ptala se nechápavě a zvědavě zároveň.

I když to Hermiona nemohla vidět, ďábelsky se ušklíbl. „Firenze mi slíbil padesátiprocentní podíl na výhře, když ho nechám vyhrát. Takže jsem si právě zařídil volno na celé vánoční prázdniny a nebudu se sem muset vracet, abych ještě o Vánocích dohlížel na ty duté palice,“ odfrkl si, ale hned pokračoval, „což znamená, že plných 14 dní strávím v pohodlí a klidu domova ve společnosti své rodiny,“ dokončil spokojeně a uvolněně se opřel ve svém křesle.

„Jak zmijozelské,“ ohodnotila jeho počínání Hermiona a vtiskla mu školáckou pusu na tvář.

Severus zvedl ruku a nahmatal na svém rameni její dlaň. Něžně ji překryl svou a po chvíli si ji přitáhl ke rtům, aby jí mohl do měkké prohlubně, kterou tvořila, vtisknout polibek. Hermiona se nepatrně zachvěla a prsty mu přejela po kontuře rtů.

„Udělal jsem to pro vás,“ řekl po chvíli, myslíc na svou dceru a ženu.

Hermiona ho pevný objetím ujistila o tom, že uděl dobře. Až poté se konečně narovnala, protože ji z dlouhého předklonu začínala bolet záda.

„A jak vlastně dopadla Selie?“ zeptala se náhle a snažila se pohledem najít dceřinu práci.

Severus se nahnul, aby mohl vytáhnout z hromady pergamenů ten se jménem jejich dcery. Bez řečí ho rozložil na stůl.

„97 bodů je dobrý výkon,“ zhodnotila Hermiona uznale.

„Ano, ale není to těch 98, které by ji zajistily prázdniny u pana Evanse.“

„Ty jí to vážně nepovolíš kvůli jednomu bodu?“ ptala se Hermiona užasle.

„Znáš mě,“ pokrčil rameny, jako by to byla odpověď na její otázku. „Nemůžu ji pustit, když nedodržela dohodu,“ našpulil nesouhlasně rty. „Ale uznávám,“ začal ještě dříve, než mu stihla žena oponovat, „že je to dobrý výsledek a bylo by ode mě příliš despotické ji za něj neodměnit,“ připustil.

Hermiona si byla jistá, že Severus už má plán a zvědavě čekala, jak bude pokračovat. Ovšem dalších slov se nedočkala. Severus místo toho znovu rozložil Davidův test a urovnal ho tak, aby ležel těsně vedle pergamenu Selie. Zamyšleně na oba hleděl a vyčkával, zda jeho žena pochopí.

Hermiona přejížděla pohledem z jednoho testu na druhý a přemýšlela, co má Severus za lubem. Pak jí zrak sklouzl na hodnocení obou testů a jí najednou všechno došlo. „To je spíš trest, než odměna. Minimálně pro toho chlapce,“ utrousila nesouhlasně, když pochopila Severusův plán.

Severus si spokojeně odfrkl. „Jsem vážně neskonale šťastný, že mám tak inteligentní manželku,“ řekl uznale a konečně shrnul obě práce na stranu. „A co se týče Selie a pana Evanse,“ pokračoval dál bezbarvě, „ať berou, nebo nechají být. Dle mě je to více než velkorysá nabídka.“

„A kdy jim to chceš říct?“

„Řekl jsem Selii, aby s námi dnes povečeřela tady dole, že bych s ní rád probral výsledky testu. Navrhnu jí svou nabídku a ona ať se rozhodne jak, či zda vůbec, ji bude panu Evansovi interpretovat,“ pokrčil rameny na znamení, že to už není jeho starost.

Hermiona se ušklíbla. To je celý Severus, něco si naplánuje a ona se to dozví na poslední chvíli. „A kdy jsi chtěl říct mně, že dnes budeme večeřet tady? Hm?“

„Právě jsme ti to řekl,“ odvětil s lehkou ironií.

„Jak typické,“ neodpustila si rýpnutí a odvrátila se od něj, aby ho obešla.

Rychle vstal a chytil ji za ruku, aby mu neutekla dřív, než se stihne ospravedlnit. V tu chvíli se chybně domníval, že svou samolibostí ženu rozzlobil. Hermiona překvapeně vypískla, když se ocitla v jeho objetí.

„Nechtěl jsem tě rozzlobit,“ řekl smířlivě.

„Já vím,“ uculila se na něj a pokusila se mu vysmeknout. „Pusť,“ požádala ho, když se jí to příliš nedařila.

„Kam chceš jít? Ani čaj jsi nevypila,“ zamumlal, a ačkoliv to neměl v úmyslu, Hermiona v jeho hlase postřehla známku výčitky.

„No přeci jít si vypít ten čaj,“ oplatila mu jeho nedávnou ironii.

Severus odevzdaně zavrtěl hlavou a uvolnil objetí. Předtím se ještě sehnul a vtiskl ženě polibek do vlasů. „Dokončím ty opravy, Selie tu bude každou chvíli, tak ať mám alespoň něco hotového,“ povzdychl si a vrátil se k rozdělané práci.

Hermiona kývla hlavou na znamení souhlasu a přešla ke konferenčnímu stolku, aby si vypila čaj, než docela vychladne.

Krátce po sedmé hodině se ozvalo štrachání za dveřmi, načež do místnosti vpadla rozesmátá Selie.

„Jdeš pozdě,“ ozvalo se od Severusova pracovního stolu.

„Tati, nejdu sem na trest, ani za trest,“ potřásla Selie hlavou a div, že neprotočila oči.

„Vážně? A to sis vydedukovala z čeho, smím-li se zeptat? Výsledky testu ještě nevíš, tak bych si být tebou nebyl tak jistý v kramflecích,“ pokusil se ji znejistit.

Velký úspěch však neměl.

Selie se rozesmála. „Jen se nedělej, je mi jasný, že mi chceš poblahopřát k nově vytvořenému bodovému rekordu v tebou vymyšleném písemném testu,“ překypovala Selie sebevědomím.

„Vskutku?“  podivil se hraně. „Abys nebyla zklamaná. Á propos, můžeš mi sdělit, kde jsi přišla k tak neskonale obrovskému sebevědomí? Že bych si tam taky zašel?“ zeptal se vážně.

„Severusi, ty nikam chodit nemusíš. Se Selií si můžete podat ruce. Vaše ega jsou vyšší než hradby Bradavic“ ozvala se Hermiona z kuchyně a ti dva na sebe spiklenecky mrkli. „A pojďte už jíst, vystydne to,“ popoháněla je ještě.

Oba se poslušně přesunuli do kuchyně a usadili se za připravený stůl, zatímco jim skřítka servírovala večeři.

„Ahoj, mami,“ ozvala se Selie, jakmile uviděla matku. „Jak ti je?“ starala se.

„Ahoj Sel, je mi fajn, proč se ptáš?“ podivila se nad nečekanou otázkou.

„No jen tak. Chtěla jsem vědět, že se nechystáš zase zmizet v nemocnici.“

„Do nemocnice se chystám zítra, ale pracovně,“ uklidnila dceru.

Severus po této odpovědi pozvedl obočí v náznaku nevyřčené otázky, dožvýkal, polkl a teprve poté se konečně ozval: „Neřekla jsi mi, že se chystáš znovu do práce. Myslel jsem, že si budeš chtít trochu odpočinout a vrátit se až po novém roce,“ dokončil a významně na ženu pohlédl.

„No tak ti to říkám teď,“ zašklebila se na něj.

Severus protočil oči.

Selie se zatvářila nechápavě. „Mám pocit, že mi něco uniká,“ ozvala se.

„Nic podstatného,“ ubezpečil ji Severus.

„Tati, tak povídej, jak jsem dopadla?“ zeptala se Selie dychtivě v okamžiku, kdy polkla poslední sousto.

Severus s odpovědí nikam nepospíchal. Složil příbor ke straně talíře a ubrouskem si otřel rty. Také Hermiona dojedla a napodobila svého muže. Spokojeně se opřela a čekala na následující rozhovor.

„Takže,“ promluvil Severus konečně, „nebudu to protahovat. Máš 97 bodů.“

Selii poklesla čelist. „Ale já se vážně učila,“ vyhrkla překotně připravena za prázdniny u Davida ještě bojovat.

„Já vím, já vím,“ přerušil ji Severus, „ale taky vím, co jsme si domluvili.“

„Tati, prosím. Vždyť je to jen o bod,“ škemrala jako malé dítě.

„Vzhledem k tomu, že i 97 je ucházející výsledek,“ promluvil, aniž by reagoval na dceřiny prosby, „a vzhledem k tomu, že pan Evans dopadl přímo katastrofálně, mám pro vás oba návrh.“

Selie mu visela pohledem na rtech, tak se rozhodl zbytečně ji nenapínat.

„Nedovolím ti jet k Evansovým, ale jsem ochoten Davida uvítat na pár dní mezi Vánoci a Novým rokem v našem domě v Dartmooru. Pod podmínkou, že se v zájmu vylepšení svých tragických výsledků bude mimo pokusy o jakýkoliv fyzický kontakt s tebou,“ povzdychl si, načež jeho dcera zrudla rozpaky a Hermiona se málem utopila v šálku čaje, „denně učit teorii lektvarů a když to uznám za vhodné, pod mým dohledem byste něco uvařili v mé laboratoři. Tato nabídka je neměnná a konečná,“ zakončil nekompromisně.

Selie se zakuckala a svraštila čelo na znamení, že usilovně přemýšlí. „Myslím, že přijímám,“ rozhodla se nakonec. „A bude moct spát u mě v pokoji?“ zeptala se nevinně.

Teď se pro změnu ve svém hrníčku topil Severus. „V žádném případě,“ vyštěkl a vykašlávat přitom z plic lipový čaj. „Jestli ho uvidím v blízkosti dveří tvého pokoje v době, kdy má dávno zařezávat, tak bude doma tak rychle, že ani nebude vědět jak. Pokojů pro hosty máme myslím dost.“

Selie se na otce zazubila. Jeho odpověď na tuhle otázku jí byla více než jasná, jen ho chtěla trochu pozlobit. A tak jako pokaždé jí na to skočil. Spokojeně se zvedla ze židle.

„Takže jsme domluveni. S Davidem všechno vyřídím a dvacátého šestého bych se pro něj odletaxovala. Může být?“ sjednávala přesné datum.

Severus kývl na souhlas.

„Díky, tati,“ projevila Selie svůj vděk, přešla k otci a vtiskla mu pusu na tvář. „Jsi skvělej, i když Davida o tom budu muset ještě přesvědčit,“ zašklebila se. „Až mu řeknu, že může jet k nám, tak mu z představy, že možná uvidí obávaného profesora v pyžamu, naskáčou pupínky.“

Hermiona se chtě-nechtě rozesmála, Severus si odfrkl. „Radši už jdi, nebo budu nucen změnit podmínky Davidova pobytu,“ zakroutil pobaveně hlavou.

„To bys neudělal. Snape svá rozhodnutí nemění,“ připomněla mu to, co ji učíval. Pak se rozloučila i s Hermionou a též jí neopomněla vtisknout na tvář školáckou pusu. Byla si vědoma toho, že bez matčina zásahu, by o společně strávených prázdninách s Davidem dál jen snila.

„Tak dobrou noc,“ mávla na pozdrav a s neurčitým mumláním, že těch šest dní do Štědrého dne snad nevydrží, opustila komnaty.

„Nečekal jsem tak horečný souhlas,“ připustil Severus, když Selie odešla.

„Nediv se, má Davida ráda. A pokud má rád i on ji, tak bude souhlasit. Ani vidina toho, že tě možná uvidí v pyžamu, ho neodradí, věřím tomu,“ použila Hermiona dceřiny slova a znovu se nad tvou představou usmála.

„To mi může být jedno,“ ujistil svou ženu. „Já kvůli tomu mladému Nebelvírovi rozhodně nebudu měnit své domácí návyky. Jen doufám, že to neodradí tebe, protože mám v plánu jít se osprchovat a spát. Mám toho za dnešek plné zuby,“ narážel na dvouhodinovku s Nebelvírem a Zmijozelem.

„Mě určitě ne. Zavolám skřítky, aby to tu poklidili, a taky si půjdu lehnout.“

O několik desítek minut později si Hermiona přilehla ke svému muži a pohodlně se uvelebila v jeho náručí. Severus si ji přitáhl ještě blíž, zabořil obličej do jejích kadeří a stejně jako ona spokojeně usnul.

Jikita

07.11.2010 18:44:41

87.249.155.35

Reagovat

Smazat

Tak jsem se dostala i k této povídce a opravdu se těším na vánoční prázdniny. Jsem zvědavá na Severuse v pyžamu smiley A díky za tak krásné nápady a tak fantasticky zpracované smileysmiley

misos

06.11.2010 10:25:16

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

už mam absťák nádhera:)ráda si počkám na další kapitolku

Dáša

05.11.2010 18:37:29

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

krásna

simona

04.11.2010 15:30:06

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

miluju tuto povídkusmiley

Daja

03.11.2010 16:32:54

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

Nádherné píšeš vážně kouzelno

pampeliška

03.11.2010 16:32:41

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

krásna kapitolka a hezky se u ní zasmalo:)

ANETKA..:)

03.11.2010 16:29:09

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

Och ..No to jsem zvědava jak to bude dál:Djestli uvidi obavaneho profesora třeba jen v růžových trenýrkách:D:D:D.D

Chavelierka

02.11.2010 22:14:35

188.75.133.222

Reagovat

Smazat

tak chyby zásadně nevnímám když čtu, to by musela ke mě přijít a praštit něčím do obličeje a i pak by možná neměla šanci když se začtu do dobrého příběhu smiley

---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ach, svět mi připomíná čokoládu, hořký a tvrdý v lákavém balení. Když budu trpělivá, na patře vzadu mne sladkou chutí po čase odmění. - Strašlivá podívaná, Čokoláda

Chavelierka

02.11.2010 22:07:53

188.75.133.222

Reagovat

Smazat

Neproklínáme neb taky fofruju, a při mé smůle si zas přečtu další kapču pozdě :(




Vložila nožky do plamenů a blaženě usnula :D


Sev v rozkošných krátkých šatičkách a zástěrce no mlask :D


No já bych snad i vrněla blahem ;)


To jako jde kam? Pokračování nebude?


Zešedivěl, narostlo mu bříško a vypadaly zuby :D


Jo potřebuju, lamborginy, vilu, bazén a neomezenou kreditku a pak to bude fajn ;)


Přebaloval ji, a dával dudlík? :D


Sever Lupin luč gentleman :D


No holky co to z něj děláte? U Sary krade krystaly a tady kytky :D


Božku Němcovou říznutou wixsaraelunad? :D


Název: „Jak Sev ke kotlíku přišel?“ :D


Stačilo, že si postavila barikádu, ale nechtěla to hrotit :D


Ale jen nepatrný, ty rampouchy už na stropě byly ;)


Kroutil ji ručičky a koukal pod sukni? To kluci s panenkami dělaj ne? :D


To by mě brzy přestalo bavit a vrhla bych se na něj, strhala hábit a … pardon nechala jsem se unést :D


Co krok, bych raději běžela ;) wixie bude postelová scéna brzy? :D


To je zajímavější čtivo což? (nevšímejte si mého ďábelského výrazu :D)


By mě zajímalo jestli má dost zásob červené? Hmm napadl mě zajímavý dárek pro Seva k vánocům :D


Jo tak na ten jsem zvědavá Selie bez tatínka… ;)


To chce s Davida udělat žirafu, tyran? :D


Co třeba Davida vykastrovat už před vánocemi? :D


Zvedla kudlu rozmáchla se ale Sev to očekával, už se naumíral dost, dnes umře jiná hlavní postava, třeba Hermííííí :D a Sev bude jen můj fanynky ruce pryč néééé nebdít :D


Ne letáky z Tesca proč? :D


Prudké trhnutí, až si hnul s krkem. „říkal jsem ti, že to už nemáš dělat! Jsem pán v letech“ :D


Pak křuply a židle nepřežila


Naklonila se, čelem mu vyrazila zuby, sama si rozsekla hlavu, ale konečně zjistila co to píše.


…milý ježíšku, chtěl bych horské kolo a nový mixér na lektvary…. Tvůj Severus


Už jsem ti jednou řekl, že to jsou letáky, ale ty mě prostě neposloucháš, to jsou ty lokny co ti lezou do uší


---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ach, svět mi připomíná čokoládu, hořký a tvrdý v lákavém balení. Když budu trpělivá, na patře vzadu mne sladkou chutí po čase odmění. - Strašlivá podívaná, Čokoláda

Chavelierka

02.11.2010 22:07:37

188.75.133.222

Reagovat

Smazat

Vnímal jak se na něj tiskne, protože ho tělem přimáčkla k hraně stolu, která se mu tlačila do žeber a navíc se mu v téhle pozici blbě dýchalo, takže než se vymáčkl chvilku to trvalo :D


Strčil ho sice trochu blíž než plánoval, takže se Hermioně obtisklo H na oko, ale přečetla si to nakonec


Piliny…. Vysypaly… já se počůráááám :D


No cpát se kobylím trusem, při otravě, se nedivím, že to zabírá :D


Krásně zmijozelské :D


A Filch utřel :D


Pak si to rozmyslel a raději ji ukousl palec :D


Ona se narovnala? Mě by museli už zvedat heverem :D


Co kuje?


Pochopila, ubrala Davidovi bod a dala ho Selii :D


„Jsem vážně neskonale šťastný, že mám tak inteligentní manželku, už si umí i sama dojít na toaletu“ řekl uznale :D


Právě jsem tit o řekl :D :D já miluju :D


Rozsekala ledy a dopila :D


Ztratila jsem klíče, ale Filch mě naučil príma trik se šperhákem :D


Na trest ani za trest :D :D se nám potatila :D


Nikam nechoď víc sebevědomí by Bradavice neunesly :D


Souhlas Mio :D


Říkám teď jsem si cikla :D


Dojedl, utřel si ústa, šel se znovu přelíčit a pak teprve dceři prozradil výsledek :D


A držela se dlouho než se mu ji povedlo sklepat, aby mohl mluvit :D


Jistě a kde jinde by měl spát? :D


Já chci vidět Seva v pižamu…. Počkat raději bez jo? :D


Hermionu ta vidina taky neodradila tak proč by měla Davida :D


Hermiona bude taky v pižamu? :D


To bude sranda až se v kuchyni nebo jinde potkaj Sev ve flanelce, David v boxerkách, Hermi v noční košilce a Selie v prádle :D


Tak o tom se mi snívá usínat v jeho náručí aaaaach




Wixie opět jednotka s hvězdičkou ;) ale už jsem kapůt takže bez vykecávání vynikající a já jdu hají a čekám brzký přídavek ;)


---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ach, svět mi připomíná čokoládu, hořký a tvrdý v lákavém balení. Když budu trpělivá, na patře vzadu mne sladkou chutí po čase odmění. - Strašlivá podívaná, Čokoláda



Anetka

02.11.2010 21:50:52

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

smekám krásna kapča:)

esterka

02.11.2010 21:30:25

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

píšeš nádherne:)krásaa

merssi

02.11.2010 21:30:13

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

nádherna kapitolka:)

sarapolanska

31.10.2010 19:03:40

84.42.140.10

Reagovat

Smazat

Spokojeně se uvelebila na krabici a přikryla se starými novinami… Herminka bezďák :-D


Severus s košíkem donášel své paní vše, co si přála.. chudák Severus subinka :-D


Severus se změnil.. nevěděla jsem, že píšeš sájencfikšn :-D


Prej jako malé dítě… jako… :-D


Hele aby milý severus nedopadl jako hůlka. Toho za drbání květeny nakonec chtěli zavřít :-D ten ale tuším narval tulipány… Severus krade Irisy :-D


Tak které autorky? Polanské nebo Austenové? :-D


No konečně! Žádné příště už nebude. Protože Severus odchází za mnou :-D


Severusi, přijď ke mně. Musí ti ty polibky chybět a když si jich Herma neváží tady za mnou je fronta až k oceánu :-D


Mé práce by ho jistě zaujaly. Vždycky jsem měla tendenci se u všeho vtipně rozepisovat, abych zamaskovala fakt, že absolutně netuším, která bije :-D


Hele vzal si Selii na slovíčko – co s ní probíral, když výsledek testu ještě nevěděla? Jo, už vím, ptal se, jak se dneska měla :-D


Rozhodně je mi jasné, co Severus chystá. Nepustí nikoho nikam :-D


Prudce se otočil až spadl ze židle, načež stihl nohou podkopnout i Hermionu, která spadla do ohně a začala hezky hořet. :-D


Říkala jsi něco? (překlad: Drž tlamu, teď nemám čas) :-D


„Ano jsou. Selie překvapila…“ (překlad: co jiného by to bylo? Selie to pěkně posrala....) :-D


„No dobře, Hermiono, ale podívej se třeba na tuhle odpověď,“ (překlad: ty woe Hermo, čum na tuhle lajnu!)


„Podle čeho tak usuzuješ?“ (překlad: co to tu meleš?) :-D


Dobrý končím s jasným překladem Severusových slov a vrhám se na svá vlastní slova a úsudky :-D


Háčko? Há jako Hidiot, nemám pravdu? :-D


Severus gembler. Tohle má určitě od Brumála :-D


Kecá, udělal to pro mě, stejně nebude doma. :-D


Jo už vidím, proč mluvil se Selií, chtěl, aby se navečeřela s nimi. Dobrý čeče já jsem to sice včera četla, ale už jsem mimo.


Co se škádlívá to se rádo mívá, ale v tomto případě to moc neplatí :-D


No a pak tu máme tu večeři. Nějak nemám v zásobě nic vtipného, jsem nějaká mrtvá, asi za to může ta nervozita. :-D


Jako představa, že uvidím Severuse v kostičkovaném pyžamu (nedejbože s medvídky) tak mě šlehne. Natož pana Evanse (mimochodem, pořád se mi to vrací, ale je mi jasné, proč je k němu Severus tak odměřený. Evansová :-D)


A kde budou spát? Snad chudáka Davida nenacpe mezi sebe a Hermu? :-D


Ne, pokoj pro hosty a zahodí klíč do křoví :-D


Já se chci taky tulit… a Herma má šestinedělí tak at to nepřeháněj jo? :-D




Já tedy nevím, co všichni mají. Já když čtu něco, co se mi líbí a není mi na to dílo dáno povolení negace, tak to čtu s radostí a chyby nevidím. Opravdu je nevidím. Navíc si myslím, že ani žádné nejsou, protože hrubky bysme ani elu, ani ty ani já nepřehlédly.


Takže žádné chmury. Já se na novou kapitolu vždycky těším, i když jsem teď nějaká opožděná :-D


Líbí se mi, že Severus si stojí za svým a Selie to bezmezně respektuje – tak to má vypadat ve správné výchově. Jasně daná pravidla, která odsouhlasí hned na začátku oba se pak nemají měnit tak, aby se někomu vyhovělo. Jsem tvrdá jak skála, což? :-D


Těším se na společné Vánoční chvíle, protože se vsadím, že to bude prdel a ty si tam neodpustíš pár setkání pánů v pyžamu :-D :-D


zuzka

31.10.2010 16:40:37

84.21.109.144

Reagovat

Smazat

těším se na severuse v pižamu! smiley

Elza

31.10.2010 16:27:56

89.203.192.194

Reagovat

Smazat

Tedy, tahle kapitola byla částečně slovensky né? smiley Co se to stalo...? smiley


Ale dějově dobrý, moc dobrý!!! smileysmileysmiley Topení se v čaji bylo bezkonkurenční a domácí lehce sarkastická pohodička také. Moc mě tato kapitola potěšila. Díky! smiley

Jana

31.10.2010 09:20:35

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

supér tak jsem zvědava na další kapitolky:D

bára

31.10.2010 09:20:13

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

nádherna kapitolka

Anetka

31.10.2010 09:15:49

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

vidět obaváného profesora v pyžamu tak to mě dostalo moc hezke

nadin

29.10.2010 21:47:11

95.102.203.136

Reagovat

Smazat

Severus sediaci pri svojej obľúbenej činnosti - plytvaní červeným atramentom!smileysmileysmiley (Inak si to pekne podelili, Hermiona červenú knihovňu, on atrament :))


Tušila som, že na Seliu navlečie niečo tak ľstivo zmijozelské!


"A môže spať v mojej izbe?" smileysmileysmiley


Severus to rozchodil? To je záhada!


Krásna kapitolka, pobavila som sa a posielam OBROVSKÉ ĎAKUJEMsmileysmiley



sessllik

29.10.2010 21:44:43

88.101.19.99

Reagovat

Smazat

kapitola pěkná,moc pěkná,vážně se těším na spolubydlení Davida a Severuse o Vánocích.Tatínek si bude svojí holčičku hlídat smiley takže to bude ještě zajímavé.

Blesk

29.10.2010 21:06:34

89.103.36.178

Reagovat

Smazat

Kapitola na jedničku s hvězdičkou. Myslím, že jsi s té nepříjemné situace vybruslila s elegancí. Kapitola není patetická, i když jsem z toho malinko měla strach smiley Omlouvám se, že jsem tě podcenila smiley Líbí se mi, jaký ti dva mezi sebou teď mají vztah, i když to určitě není snadné smiley A taky, jak Severus bravůrně vybruslil z tý dohody s Selií, prostě Snape smiley A co dál? No prostě se nemůžu dočkat další kapči smiley

Intruitus

29.10.2010 20:51:07

90.176.180.75

Reagovat

Smazat

Vážně pěkná kapitolka, dost jsem se nasmála, ty hlášky byly přesný... Až na těch pár hrubek, které mě malinko rozptylovaly.

sarapolanska

29.10.2010 20:20:38

89.176.233.149

Reagovat

Smazat

Hlásím, že jsem četla, ale koment bude zítra nebo v neděli. Je mi zle a nevydžím moc dlouho koukat do pc. Omluvuju se

Blesk

29.10.2010 18:27:38

89.103.36.178

Reagovat

Smazat

Kapitola na jedničku s hvězdičkou. Myslím, že jsi s té nepříjemné situace vybruslila s elegancí. Kapitola není patetická, i když jsem z toho malinko měla strach smiley Omlouvám se, že jsem tě podcenila smiley Líbí se mi, jaký ti dva mezi sebou teď mají vztah, i když to určitě není snadné smiley A taky, jak Severus bravůrně vybruslil z tý dohody s Selií, prostě Snape smiley A co dál? No prostě se nemůžu dočkat další kapči smiley

nika

29.10.2010 17:19:48

95.103.222.119

Reagovat

Smazat

krásna kapitola, obaja to majú istotne ťažké, no zvládajú to statočne a ten Severusov plán bol perfektný, teším sa na pokračovanie

zuzule

29.10.2010 17:15:45

90.178.30.52

Reagovat

Smazat

Hézky, šikovná holka. Test zvládla dobře. Už se těším na setkání v pyžamu. smiley


Jane87

29.10.2010 16:12:35

213.29.146.242

Reagovat

Smazat

Hezké, hezké, ani jsem nedoufala, že se objeví kapitolka (i když jsem každodenně koukala, či už náhodou není smiley). Severus to vymyslel pěkně, našoupne si Davídka do domu, aby si ho pěkně ohlídal, jestli náhodou není "fyzicky" dceři až moc blízko smiley

GwenLoguir

29.10.2010 15:30:55

88.212.37.120

Reagovat

Smazat

To ešte len bude vtipná kapitola..a aké to má návyky? Na raňajky chodí v pyžame či čo?

Zuzana

29.10.2010 14:20:15

178.41.49.133

Reagovat

Smazat

Je krásne, že sa Severus snaží, a snaží sa aj Hermiona, ale aj tak to nešťastie zasiahlo ich život, ale ten chlad v ich vzťahu ma strašne mrzí. Dúfam, že Hermione nebude trvať príliš dlho urobiť ten prvý krok, lebo od Severusa sa toho ťažko dočká.




...“ pramen vlasů sklouznuvší mu do tváře.“ ach ja milujem jeho vlasy, teraz by mala vstať a odhrnúť mu ho z tváre, pozerali by si do očí a....




No tak ona za ním šla a bolo to krásne a nežné a to bolo všetko. Na prelomenie ľadu si zrejme počkáme :(




Chúďa Sélia to jej nemohol ten jeden bod pridať? Keď Evansovi pridal :) A čo má Severus v pláne? Ja nie som tak inteligentná ako Hermiona, nepochopila som to :)




„Á propos, můžeš mi sdělit, kde jsi přišla k tak neskonale obrovskému sebevědomí? Že bych si tam taky zašel?“ zeptal se vážně.“


„Severusi, ty nikam chodit nemusíš.“ – tak toto je úplne dokonalé :DDD


Ahá!!! Tak on Evans príde k nim chudák, bude pod drobnohľadom Severusa a ešte sa bude drviť celé sviatky :D Ale keďže bude môcť byť so Séliou, určite bude rád. To by bolo pre Séliu prekvapko, keby odmietol a radšej s kamošmi doma hral metlobal :DD




Ach a koniec. A Hermiona sa uložila do jeho náručia. Krásne nádherné. Ďakujem


ZJTrane



Miriabar

29.10.2010 13:56:46

95.102.1.20

Reagovat

Smazat

No to bola proste radosť čítať!Naozaj som sa bála po tých predchádzajúcich kapitláchsmiley Tá stávka, do ktorej sa Sverus tak slizolinsky zaplietol nemala chybu...A ohľadom tých výsledkov sa zachoval naozaj dobre...je to porste dobrý tatko... budem sa asi vytešovať celý deň...a možno aj celý víkend, to je pravdepodobnejšiesmiley smiley

Míša

29.10.2010 12:05:55

78.80.24.163

Reagovat

Smazat

To bylo hezkésmiley


Zmijozel Severussmileydobře si připravil plánsmiley


Severusi, ty nikam chodit nemusíš. Se Selií si můžete podat ruce. Vaše ega jsou vyšší než hradby Bradavic - to mě dostalosmileysmiley


Úžasná kapitolka...moc se těším na dalšísmiley

elulinek

29.10.2010 11:53:59

79.170.249.2

Reagovat

Smazat

Nemáš zač smiley


Líbilo se mi, jakej plán měl Severus se Selii. Líbilo se mi, že Hermiona se ho zas až tak moc nestranní, toho si cením víc, než kdybys to roztahovala do komrdesáti kapitol. Austenovou jsem jakž-takž překousla, no, co mám s tebou dělat. Líbí se mi popis jejich vztahu v úvodu. Zbytek máš u textu.


Výborně, skvěle, úžasně.


Působivé, jako vždy. smiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...





Žádné komentáře:

Okomentovat