sobota 2. března 2024

5. Tajemství prstenu

Zatím poslední kapitola, kterou jsem měla napsanou. Teď nezbívá nic jiného, než zase chytat inspiraci...


Věnuji ji všem, kteří komentují a dělí se se mnou o své nápady, postřehy a dojmy. Děkuji.

 

Any time you think the problem is out there, that very thought is the problem.

Kdykoli si myslíš, že je tu problém, ta samotná myšlenka je ten problém.

-- Stephen R. Covey --

Severus znechuceně otevřel.

„Ach, Severusi, jsem ráda, že jsem vás zastihla. Potřebuji s vámi něco probrat. Sice to není nikterak důležité, ale nerada bych zapomněla.“

Severus pokynul své nadřízené a nechal ji vejít do svých komnat.

„A zřejmě to nemohlo počkat do večeře?“ zeptal se pochybovačně.

„Mohlo, ale-“

„Dobrý den, Minervo,“ ozvala se za manželovými zády Hermiona.

„Dobrý den, drahá. Doufám, že jsem vás od něčeho nevyrušila?“ ptala se zvědavě ředitelka.

Hermiona pohlédla na svého muže. V jejích očích byl smutek a snad i zklamání.

„Ne, Minervo. Samozřejmě, že ne. Nechám vás o samotě.“

„Neodcházejte, drahoušku. Týká se to i vás.“

Oslovená se zatvářila udiveně, ale nakonec přijala místo na pohovce vedle Severuse a pohlédla na Minervu, která si vybrala křeslo naproti krbu.

„Jde o to,“ začala ředitelka, „že Rudolphus už chce jít do důchodu. Sice mi to říkal už minulý školní rok, ale to víte, náhrady za schopné profesory se hledají těžko. Podařilo se mi jednoho přijatelného uchazeče na post profesora kouzelných formulí najít teprve před pár dny. Zatím si rozmýšlí možnost zde učit, proto by bylo předčasné říkat vám, o koho se jedná. Ale oba ho znáte, o tom není pochyb.“

Severus se tvářil naštvaně. Hodně naštvaně. Kvůli tomuhle sem musela Minerva neodkladně zavítat? Kdyby nebylo těch jejích hloupých úvah, mohl se právě v této chvíli věnovat vytržení manželského života ze stereotypu bez sexu. Pevně sevřel čelist, aby neřekl své nadřízené něco hodně ošklivého. Naštěstí povinnost jakkoliv reagovat na ředitelčin stupidní proslov za něj převzala Hermiona, která vycítila jeho napětí.

„Minervo, to je všechno, co jste nám potřebovala říct? Ale jak to souvisí se mnou?“

„Ale samozřejmě, že ne, Hermiono. Kvůli takové maličkosti bych vás přece neobtěžovala.“

Severus se zatvářil naprosto nesouhlasně, protože si byl velmi dobře vědom toho, že by je obtěžovala klidně i kvůli naprosté stupiditě. Raději ale stále mlčel.

„Jde o to, že budu mít zanedlouho kulaté narozeniny a ráda bych vás oba pozvala na menší oslavu. To víte, stovku má člověk jen jednou v životě,“ zasmála se Minerva.

Jediný muž v místnosti se v tu chvíli zatvářil, jakoby ho donutili spolknout celý citron. Jakže to říkala před chvílí? Že by kvůli maličkosti neobtěžovala? A co je k sakru tohle?!

I Hermiona se zatvářila pochybovačně.

„To je to, co jste nám chtěla říct?“

„Ano, vlastně ano. A navíc bych byla ráda kdybyste, Hermiono, přišla se Severusem na následující poradu profesorského sboru. Dostanete oficiální pozvánky a poznáte nového profesora formulí. Už jsem to říkala Severusovi, ale nevím, jestli Vám to vyřídil. A Severusi, asi by ses měl připravit na jisté stížnosti na Selii.“

Teď už se komentáře zdržet nemohl. A ani nechtěl.

„Na Selii? Provedla něco? Nikdo si mi na ni nestěžoval!“

„Profesorka Frölová na ni má jistou připomínku. Má prý při jejích hodinách nějaké nemístné poznámky.“

Aha, takže Frölová. Ta ženská prostě nedá pokoj. Když už nemůže na něho ani na Hermionu, začne špínu házet na jeho dceru. Podle toho, jak se Hermiona při jejím jméně ošila, pochopil, že na pomluvy, které nějakou bodu Frölová šířila o něm, ale následně i o ní, jen tak nezapomene. Ostatně on také ne.

Doposud nepochopil, proč ji tu Minerva pořád drží. Snad jediný kloudný argument viděl ve faktu, že sehnat profesora na věštění z čísel je tvrdý oříšek. Kruval se s absencí vhodného pedagoga potýká už řadu let. A Frölová, ať už byla mrcha jakkoliv velká, toto umění ovládala na jedničku.

„Nemístné poznámky? Ty má na každého pedagoga. Ani já nejsem výjimkou. Pokud si Frölová neumí sjednat pořádek, ať si nestěžuje. A pokud si chce stěžovat, ať si to vyřídí přímo se mnou,“ zastával se své dcery.

„Severusi, víte moc dobře, že proti Selii nic nemám. Mám ji moc ráda. Je to milá dívka. Jen jsem Vás na tuto skutečnost chtěla upozornit předem. Je možné, že se vás pokusí profesorka Frölová konfrontovat před ostatními profesory právě na poradě. Bylo by proto dobré promluvit si se Selií, aby ji slečna profesorka nemohla nařknout z něčeho, co neprovedla.“

„To samozřejmě uděláme. Nenechám nikoho, aby na moji dceru házel špínu.“

„Tak to už je opravdu všechno, co jsem potřebovala. Příjemný večer Hermiono, Severusi.“

Ředitelka oběma pokynula a aniž by čekala, že ji Severus půjde vyprovodit z jejich komnat, odešla.

Oba mlčeli. Ani jeden nevěděl co říct. Posvátná chvilka v ložnici byla nenávratně pryč. Nakonec se ozval první Severus.

„Ve Velké síni se podává večeře. Půjdeš se najíst? Nebo bychom si mohli něco nechat přinést sem.“

Hermiona odmítavě zavrtěla hlavou.

„Klidně běž. Já nemám hlad. A navíc mám ještě práci.“

Čekal snad jinou odpověď?

„Dobrá, stavím se pak ještě v knihovně, nechceš něco přinést?“

„Ne, díky,“ odvětila stručně a přesunula se ke svému stolu.

Severus už neměl pochyb, že ten vzácný moment před několik minutami byl zapomenut. Oblékl si hábit a odešel na večeři.

Vrátil se za delší dobu než čekal. Nejprve se zapovídal v knihovně s madam Pinceovou, se kterou konzultoval objednávku nových knih vhodných pro studenty (ne že by snad předpokládal, že by je ty duté hlavy někdy četly, ale normy jsou normy). Když se pak vracel do sklepení, musel řešit ještě několik přestupků se studenty nejen své koleje. Naštěstí mezi nimi nebyla Selie, takže doufal, že se přece jen vrhla na učení.

Do komnat dorazil až po deváté hodině. Když otevřel dveře, přivítala ho tma. Zběžně nakoukl do své pracovny, jestli není Hermiona tam. Sice měli každý svůj stůl ve velké místnosti, která plnila funkci obývacího pokoje, ale i pracovního místa, mimo to měl i on sám pracovnu, která byla spíše laboratoří. Zavíral se tam jen v případech, kdy pracoval na svém výzkumu, nebo když Hermiona nebyla doma.

Hermioně tam nijak přístup neomezil, ale ona tam příliš nechodila. Jen když ho sháněla, nebo když si chtěla vzít nějakou knihu, kterou tu měl.

Jak předpokládal, místnost byla prázdná. Potichu tedy nahlédl do ložnice.

Hermiona zřejmě usnula, když si četla. Nasvědčovala tomu tlumeným světlem svítící lampička a rozevřená kniha, jenž jí spočívala pod rukou na břiše.

Když tak Hermionu sledoval, usoudil, že nebude od věci jít jednou brzy spát. Rychle se osprchoval, převlékl do lehkých kalhot na spaní a vrátil se do ložnice.

Chvíli svou ženu jen tak pozoroval. Vypadala jak anděl. Světlo z lampičky, které ji dopadalo do vlasů, vytvářelo zajímavou hru barev a stínů a on od ní nemohl odtrhnout oči. Uvědomil si, tak jako již mnohokrát za jejich společný život, že ji nikdy nechce ztratit. Zbláznil by se, kdyby ho tohle stvoření jednou chtělo opustit.

Tušil, že by to Hermiona nikdy neudělala. Nesčetněkrát mu řekla, jak ho miluje, ale jeho podvědomí to stále připouštělo.

Během těch šestnácti let manželství s ní si kolikrát říkal, že ho jednou opustí. Není možné, aby vydržela s takovým mrzoutem, jako je on, tak dlouhou dobu. Jednou se najde někdo, kdo mu ji bude chtít vzít a pokud s tím bude Hermiona souhlasit, on s tím nic nezmůže.

A to byl v podstatě i důvod, proč nenosil snubní prsten. Až se jednou najde člověk, který mu Hermionu odvede, bude jednodušší si opět zvykat na samotu, aniž by ho před tím nosil. Nechtěl se v budoucnu smiřovat s tím, že jeho snubní prsten neplní význam, pro který byl stvořen.

Svůj pravý důvod Hermioně nikdy neřekl. Přestože ona zpočátku naléhala, postupně to vzdávala. Styděl se za tuhle svoji slabost, kterou mu ona a jejich dcera bezpochyby byly, ale nebyl schopen to překonat. Strach z toho, že ho Hermiona jednou opustí a jejich dceru vezme s sebou, byl větší.

Ve svých myšlenkách se vrátil zpátky. Pomalu vytáhl Hermioně knihu z pod ruky. Zaklapl ji a odložil na noční stolek.

Opatrně se k ní sklonil a vtiskl jí letmý polibek na čelo. Ani se nepohnula, odvážil se tedy zajít dál. Jemně ji políbil na rty. V tu chvíli se trochu zavrtěla a něco nesrozumitelného zamumlala.

Pohladil ji po vlasech a lehl si na druhou stranu postele.

Dnes se mu dobře usínalo.

Rozespale zacvakl budík a rozhlédl se. Hermionino místo v jejich posteli bylo opět prázdné. To se mu snad jenom zdá. Nejen že se mu podařilo spát až do zazvonění budíku, ale Hermiona je zase pryč.

Hned po ránu stáhl obočí do jedné linky. Vzápětí se mu pod nos dostala vůně čerstvé kávy. Že by skřítkové dopravili jeho kávu sem, když nebyl v obvyklou dobu na snídani?

Vylezl z postele a přehodil si přes ramena černý saténový župan. Rukou si prohrábl rozcuchané vlasy a vydal se do kuchyně, odkud se linula známá vůně. Na prahu se zarazil a zůstal nevěřícně sledovat obrázek před sebou, který měl možnost naposledy vidět už hodně dávno.

Hermiona seděla u stolu, oblečená a připravená odejít, jakmile bude čas. Na stole byla uvařená káva, pečivo, máslo a marmeláda. Jeho žena se právě natáhla pro svůj šálek s čajem a následně před sebe složila noviny, které měla do teď rozevřené.

„Dobré ráno,“ pozdravila ho a gestem naznačila, aby se posadil.

„Děje se něco?“ zeptal se ostražitě.

Hermiona se pobaveně usmála. „Ne, proč? Mělo by?“

„Popravdě mě překvapuje, že už nejsi v nemocnici,“ přiznal po chvíli a posadil se naproti ní. Raději ani nekomentoval fakt, že mu naposledy udělala snídani asi před dvěma lety.

„Já už v nemocnici byla, ale vzala jsem si volno.“

„Volno?“ Nebyl si jist jestli dobře slyšel.

„Ano, potřebuji si něco zařídit. Vrátím se asi po obědě.“

„Dobrá, takže se uvidíme až večer. Mám dneska lektvary pro pokročilé. Sedmý ročník, příprava na bystrozorský kurz,“ povzdechl si a dal tím jasně najevo, co si o označení „pro pokročilé“ myslí.

„Fajn, hezký den, Severusi,“ řekla a oblékla si lehké bílé sako. Když kolem něj procházela, vtiskla mu do koutku úst polibek.

„Tobě taky,“ řekl užasle.

To už byla ale Hermiona ve svém londýnském bytě. Sama pro sebe se usmála.

Tou pusou ho asi zaskočila, protože takovéto něžnosti v jejich vztahu byly už dávno minulostí. Dnes ale nemohla jinak. Měla neskutečně dobrou náladu. V noci se jí zdálo, jak ji Severus vyndává zpod rukou knihu a líbá ji na čelo a rty. Když se ráno probudila a všimla si na nočním stolku zavřené knihy, uvědomila si, že to nebyl sen. Musel to udělat. Tedy při nejmenším jí musel vzít tu knihu.

Taky proto si vzala to volno. Chtěla si promluvit s Paulou Becketovou. Tím snem, ať už to bylo jakkoliv, jí došlo, že už nechce dál trpět stereotyp jejich manželství. A protože byly s Paulou dobré kamarádky, neviděla důvod se jí nesvěřit. Navíc byla Paula už šestnáct let vdaná za Tedda, takže i oni mohli mít nějakou „krizi“. Promluví s ní a třeba jí poradí, co dělat.

Severus se mezitím dostával z lehkého šoku. Nejdřív snídaně, a pak polibek na rozloučenou. Marně přemýšlel, co se s Hermionou mohlo stát. Musí sledovat její reakce, aby ji tak někdo uřkl! Tohle nebylo normální!

 

wixie

10.09.2009 22:42:52

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

doxii, znáš Minervu, té to přišlo strašně důležitésmiley Díky mocsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

doxii

10.09.2009 22:22:01

89.103.176.42

Reagovat

Smazat

skvělá kapitolka, sem zvědavá jakými radami vybavená se Hermiona vrátí z návštěvi :-D hehe


a co minerva...to jim vážně chtěla jenom tohle? ááá!!!smiley


jo a doufám že si to Sev s Frölovou pořádně vyřídí...smiley

soraki

09.09.2009 18:47:13

79.127.176.70

Reagovat

Smazat

máš mailík

Vždy říkej, co si myslíš a podlý člověk se ti vyhne William Blake

wixie

09.09.2009 18:42:19

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

no jo, ale z pdf já to do .txt nedostanusmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

soraki

09.09.2009 18:30:09

79.127.176.70

Reagovat

Smazat

a překlepy jsou zpětsmiley

Vždy říkej, co si myslíš a podlý člověk se ti vyhne William Blake

soraki

09.09.2009 18:29:58

79.127.176.70

Reagovat

Smazat

jso na ulož to ke stažení v pdfku

Vždy říkej, co si myslíš a podlý člověk se ti vyhne William Blake

wixie

09.09.2009 18:29:13

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Soraki, mám na tebe prosbičku. Nemáš náhodou KM a PKM pohromadě v texťáku? Ráda bych si to přečetla, ale časově to doma u pc nezvládám, takhle bych to mohla číst ve volných chvílích v mobilu...Ale jestli nemáš, nevadí, dám si to do kupy samasmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

wixie

09.09.2009 17:54:43

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

tak to je dobře, že víšsmileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

soraki

09.09.2009 17:34:00

79.127.176.70

Reagovat

Smazat

no, to jako vím jaksmileysmileysmiley

Vždy říkej, co si myslíš a podlý člověk se ti vyhne William Blake

wixie

09.09.2009 17:14:33

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

No, tak jako snažím se, ale víš jaksmileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain


soraki

09.09.2009 17:06:45

79.127.176.70

Reagovat

Smazat

ač bych ti mileráda poskytla násadu od čehokoliv by sis přála, nemohu sloužit - násady zabavil manžel, nervy dcera a já stojím někde uprostřed - chápeš to? Ne? Nevadí, já taky ne smileysmileysmiley

Vždy říkej, co si myslíš a podlý člověk se ti vyhne William Blake

wixie

09.09.2009 14:54:45

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

víš, že ty překlepy jsou nakažlivěsmileysmiley chjo, nemůžeš mi poslat kus toho koštěte???smiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

soraki

09.09.2009 14:43:10

79.127.176.70

Reagovat

Smazat

Jsem se inspirovala, co inspirovala, já jsem se učila od Mistra smiley

Vždy říkej, co si myslíš a podlý člověk se ti vyhne William Blake

wixie

09.09.2009 14:34:33

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

soraki, já z tebe vážně nemůžu, ty mě chceš zabítsmileysmiley ty jsi na tom s tou paranoiou ještě líp než Sevie koukámsmileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

soraki

09.09.2009 14:23:08

79.127.176.70

Reagovat

Smazat

sakra, oni mně pronásledují, zachraňte mně někdo... *její postavička mizí v dáli*

Vždy říkej, co si myslíš a podlý člověk se ti vyhne William Blake

soraki

09.09.2009 14:22:35

79.127.176.70

Reagovat

Smazat

ha, počet překlepů = nula - *skáče až do stropu* oprava, už neskáže, rozbila lustr smiley

Vždy říkej, co si myslíš a podlý člověk se ti vyhne William Blake

soraki

09.09.2009 14:21:15

79.127.176.70

Reagovat

Smazat

Poslušně hlásím, že násada od koštěte je už zlomená, podrobnosti u Sisi v komentech pod ukázkou z páté kapitolysmiley

Vždy říkej, co si myslíš a podlý člověk se ti vyhne William Blake

wixie

09.09.2009 14:02:02

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

soraki, zastav se, vrať se a opovaž se jít pro koště!!!smiley já z tebe nemůžu, krásně mi to tu oživuješ, díkysmileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

soraki

09.09.2009 13:45:55

79.127.176.70

Reagovat

Smazat

další překlep - *definitivně se rozhodla a odchází pro koště*smileysmiley

Vždy říkej, co si myslíš a podlý člověk se ti vyhne William Blake

soraki

09.09.2009 13:45:12

79.127.176.70

Reagovat

Smazat

Merline, ty překlepy... *tříská se dlaní do palice* a *přemýšlí, že třeba násada od koštěte by mohla mít lepší a hlavně viditělnější účinky* smiley

Vždy říkej, co si myslíš a podlý člověk se ti vyhne William Blake



soraki

09.09.2009 13:43:16

79.127.176.70

Reagovat

Smazat

no, to nemáš zaš, wixie, já mám dlouhou chvíli, tak obcházím oblíbené stránečky a kde nic, tu nic smiley, tak si tady aspoň vyliju dušičku a tak, no, vždyť to znáš smiley

Vždy říkej, co si myslíš a podlý člověk se ti vyhne William Blake

wixie

09.09.2009 13:26:25

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Soraki, to je od tebe moc hezké, že na tom netrváš, ale já anosmiley nebo takhle, ani tak na tom netrvám, ale momentálně se mi to dostalo do fáze, kdy to musím dodržet, jinak by to už nebylo ono, snad chápešsmiley a můžu říct, že Herm z toho taky bude pěkně na větvi až si ho Sevi vezme, ale to ještě potrvásmiley Děkuji za komnetíksmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

soraki

09.09.2009 13:19:58

79.127.176.70

Reagovat

Smazat

héééj, já ten koment nedopsala smiley, to je dneska ale den...




jsem chtěla říct, že klidně můžeš přidat tu napsanou přítomnost, že mi to vůůůbec nebude vadit smiley

Vždy říkej, co si myslíš a podlý člověk se ti vyhne William Blake

soraki

09.09.2009 13:18:54

79.127.176.70

Reagovat

Smazat

Teď mě tak napadlo, že manžel taky nenosí prstýnek... hmmmsmiley, pravda, když di ho pak vezme, jsem z toho úplně na větvi a neustále se ho doptávám, čím je ta či ta událost tak významná, že si ho vzal... smiley


A ještě, wixie, já naprosto netrvám na nutnosti střídat minulost s přítomností smiley

Vždy říkej, co si myslíš a podlý člověk se ti vyhne William Blake

wixie

09.09.2009 13:10:25

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Elzo, děkuji za teorii. S tím prstenem to musel být tento důvod, protože to pak bude hrát v dalším (ale vzdáleném) ději velkou roli. Vím, že se Seví chová dost pasivně, ale to je pro děj taky podstatné. V další kapitle z minulosti se ještě podstatnou část vztahu (jak se vlastně dali dohromady) ještě nedozvíte, ale hodně velký náznak bude bude v následující kapitole z přítomnosti a pak to už bude vysvětleno úplně. Děkuji za komentářsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Elza

09.09.2009 13:02:32

89.203.192.194

Reagovat

Smazat

teorie prstenu: no, myslela jsem, že má nějaké špatné zážitky z minulosti (třeba z dětství nebo let špehování), a proto ho nechce nosit. Tohle mě nenapadlo...


Jsem velice zvědavá na další "záblesk minulosti", tj. kdy konečně SS Hermionu najde. Kolik je v Anglii mudlovských nemocnic se specializovaným očním oddělením - při jejím jedinečném jméně by přeci neměl být problém ji najít. A udolat. Třeba růží zasílanou každý den na pracovní stůl... Čímž nechci naznačovat další děj, čekám, vymyslí autorka!


Jen bokem: v těhotenství by měla být Hermiona (jako každá) veeelice nakloněna návrhům na budování společného hnízda. Tak snad Severuse nevyhodí...

Elza

09.09.2009 12:49:06

89.203.192.194

Reagovat

Smazat

teorie prstenu: no, myslela jsem, že má nějaké špatné zážitky z minulosti (třeba z dětství nebo let špehování), a proto ho nechce nosit. Tohle mě nenapadlo...


Jsem velice zvědavá na další "záblesk minulosti", tj. kdy konečně SS Hermionu najde. Kolik je v Anglii mudlovských nemocnic se specializovaným očním oddělením - při jejím jedinečném jméně by přeci neměl být problém ji najít. A udolat. Třeba růží zasílanou každý den na pracovní stůl... Čímž nechci naznačovat další děj, čekám, vymyslí autorka!


Jen bokem: v těhotenství by měla být Hermiona (jako každá) veeelice nakloněna návrhům na budování společného hnízda. Tak snad Severuse nevyhodí...

wixie

09.09.2009 12:26:56

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Jiki, já taky děkujismiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Jikita

08.09.2009 23:19:51

87.249.148.28

Reagovat

Smazat

Wow, díky za další krásnou kapitolku! Vypadá to, že se máme na co těšit :)

wixie

08.09.2009 20:35:51

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Beruško, díky. No, já nevím, kolik jí je, ale když jsem přičetla těch 16 let, tak se mi ta stovka zdála v pohoděsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain


Beruška

08.09.2009 19:57:39

90.180.13.7

Reagovat

Smazat

pěkné, opravvdu... Minerva si ale najde pravou chvíli na vyrušení. Pometlo jedno, myslela jsem si že je starší.


No Mia se snaží, sevík taky, ale tím že jí někdo uřknul si mě dostala

wixie

08.09.2009 18:37:51

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

SISI, nevím jestli chápeme, ale snažíme sesmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

ASISI

08.09.2009 18:03:26

213.220.198.211

Reagovat

Smazat

Ale kuš, ty pitomé děcko!smileyJá to četla včera před spaním, to znamená někdy před půlnocí (a jak se mi klížily oči, koment jsem radši odložila) a dneska jsem byla v práci, tudíž jsem se k pc. dostala až odpoledne. smileyUž chápeme? Je to prosté...smileysmiley

elulinek

08.09.2009 17:15:00

88.81.88.2

Reagovat

Smazat

gwen, to není špatný nápad.pozeptám se v km, to by mě docela i bavilo. jen najít někoho, kdo půjde smileysmiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

wixie

08.09.2009 15:33:20

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

No, vidíš to? Ne po půl páté, ale třetí. Magorka, nosmileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

wixie

08.09.2009 15:32:28

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

SISI, před spaním? Ať koukám na hodiny jak koukám, pořád vidím něco po půl páté a ty už se chystáš k spánku?smiley Ale tak proč nesmiley Zajímalo by mě, jestli jsi ohledně prstenu měla nějakou vlastní teorii? Jinak děkuji, Minerva nemohla chybět, jen mi dělá starosti dárek od manželů Snapeovýchsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

ASISI

08.09.2009 15:29:22

213.220.198.211

Reagovat

Smazat

Ha! Takže konečně víme, proč Severus nechce nosit prsten. No, tenhle důvod jsem vážně nehádala, ale líbí se mi, jak z něj děláš vpodstatě citlivého tvora, který se něčeho bojí, i když by to nahlas nikdy nepřiznal, samozřejmě. smiley


Jinak - mrcho. smileysmiley Minerva rušící s oslavou narozenin... kam na ty surreálnosti chodíš?! smileyAle líbí se mi Hermiona - jen ať se poradí s kamarádkou (ale pro Merlina! Ta jí musí poradit něco moudrého a rafinovaného smiley) a pak... muahaha. smiley


Přeju ti, ať tě múza navštíví a popřípadě poradí.


Díky za hezká kousek před spaním. smiley

wixie

08.09.2009 15:00:51

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Jitu, vím že nesmiley Co se týče pokráčka, tak to mě moc těší, víc mě netěší fakt, že jěště není napsanésmileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Jituš

08.09.2009 14:37:04

93.91.145.202

Reagovat

Smazat

To nebyla u asisi kritika, jenom že ideální by bylo nastartovat večer počítač a přečíst si denní dávku a to prostě nejde. No a konce, až na ten poslední někdo vždycky ťuká, nebo to končí napínavě - tak si snad můžeme zakritizovat. Mělo by tě těšit, že se nemůžeme dočkat pokráčka. smiley

wixie

07.09.2009 22:14:17

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Gwen, to zní zajímavě, ale nějak si nedokážu představit, že by se mi to podařilo popsat, aniž by z toho vznikl paskvil. Ale je to zajímavé, pokud to jen trochu půjde, ráda bych to použila. Ale na sváděcí akci už mám připraveného něco jinéhosmileysmileyMoc děkuji, další nápady uvítám ráda.Pokud se do toho pustím, určitě se ozvu.




Janko, vrhat se na sebe budou, ale to si chvíli počkátesmiley




nadin, gwen, obě tanečnice, co já se o vás holky nedozvímsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain



nadin

07.09.2009 21:28:10

78.99.42.197

Reagovat

Smazat

Gwen, to sme dve, hovoríš mi z duše. Ja chodím na brušné tance tiež(relaxačne), niečo vyše roka. Na vystúpenie(pred kýmkoľvek) to nie je, ale na chrbát to pomáha.


smileysmileysmiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

Janka

07.09.2009 21:23:24

82.100.5.125

Reagovat

Smazat

Ježíši, to je nádherná kapitolka. Opravdu moc se povedlasmiley... i když jsem čekala, že se Sevík s Hermionou na sebe vrhnou. smiley Ale takový zázrak možná přijde snad v nějaké jiné kapitolce. Žejo? Prosíím. smileysmiley ...ehm pardon moje druhé já je poslední dobou nějak nedočkavésmileysmiley

elulinek

07.09.2009 21:08:22

88.81.88.2

Reagovat

Smazat

taky si myslím, jsem na to patřičně hrdá =oDsmileysmiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

GwenLoguir

07.09.2009 21:01:23

88.212.37.73

Reagovat

Smazat

Kevby ťa zaujímali podrobnosti, zbežný popis tanca alebo tak... buď napíš, alebo skús na youtube - ale tam sú väčšinou také profesionálky, že mne idú oči krížom...hlavne ako s brušnými svalmi niektoré...huuu... A brušné tance sa môžu rôzne orinetoovať.

GwenLoguir

07.09.2009 20:59:35

88.212.37.73

Reagovat

Smazat

Och, to je božské! Sevie je tak rozkošný, že by som mu dala poriadny bozk, nie len pusu.... Ou... Slintám.... Ja chcem Sevieho.. takéhoto... rozkošného.... Mimochodom, nápad:


Neviem, koľko si toho počula o brušných tancoch. Sama som raz chcela s nimi niečo napísať, ale už nemám pocit, že sa k tomu dokopem. Chodím na brušné tance a je to skvelé pre telo... Ale predpokladám, že by sa to dalo použiť aj ako.. zvádzacia metóda, nie len rozcvička a uvoľňovanie boľavého chrbta zo školskej tašky. Niečo vhodné na seba.... a Sev nebude mať šancu, aj klopanie by mali v trúbke. Prúšvih by bol, keby sa objavila na scéne dcéra... ale tá môže sa učiť s mamou - len keby to Sev vedel, skolaboval by... :D


Fakt... po dvojmesačnom trénengu, jedna hodina týždenne a človek vie základy, ktoré by už mohli stačiť na očarovanei manžela.

wixie

07.09.2009 20:11:38

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Doreo, já děkuji tobě. Moc děkuji za připomenutí daru. Já úplně zapomněla přemýšlet, co jí ti dva dajísmiley Ale už to mám, a za rámeček si to nedásmiley




elu, Severák je parádní oslovenísmiley




Nadi, tolik rozčilených smajlíků, že jsem se skoro leklasmiley V další kapitole z přítomnosti se strategii dozvíš, ale myslím, že jsem se dokonce zmiňovala, že sexy prádýlko nezabíralosmiley Ale Paula Herm poradí, to slíbit můžusmiley A prsten taky bude, ale až za dýl... Díky za komentáříksmiley




eve, to už je asi Minervin údělsmiley Díky

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Eve

07.09.2009 19:31:38

88.103.150.155

Reagovat

Smazat

Nádherná kapitola! Ta McGonagallová musí vážně vždycky rušit v tu nejnevhodnější chvíli smiley


Doufám, že už brzy bude manželský stereotyp minulostí smiley

nadin

07.09.2009 19:26:15

78.99.42.197

Reagovat

Smazat

Tak Minerva im do toho vtrhla... baba jedna!!smiley


Chudáčik Severusík, ani veľký Blb Voldík, mu nenahnal toľko strachu, koľko si dokázal vyrobiť sám, zbytočnými obavami o Hermioninej láske. A keď do toho zatiahol aj dcéru, ...no bolo mi smutno.


Napriek tomu, ľúbi ich obe(ako sa zastal Seliesmiley)


Potešila ma Hermiona, že sa pekne pustila do riešenia krízy. Ale načo ide takou okľukou?? To už zabudla na ženské zbrane?? Košieľôčka čipkovaná (čierna) a bolo by po kríze!!smileysmiley


Tak som zvedavá, čo vykumá s kamarátkou, akú stratégiu...smiley


Zhrnutie: Bolo to kráááásne, plné lásky, len keby si o tom povedali.


PS: Sevík! Navleč si ten prsteň!!!!smileysmileyOkamžite!

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

elulinek

07.09.2009 19:23:23

88.81.88.2

Reagovat

Smazat

jsem ráda, že se ti moje oslovení líbí =oD nezabijou tě moje komentáře, takou sodu bych ti nedala, neboj se smileysmiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

Dorea

07.09.2009 18:09:15

62.204.249.155

Reagovat

Smazat

děkuji za další kapitolu...po šetnácti letech manželství, to je opravdu už dost a je jasné, že stereotypu se ani kouzelník nevyhnesmiley...budu jen držet pěsti, aby ho Hermiona se Severusem s tímhle problémem vypořádali a to co nejúspěšněji...no a myslím, že Minerva od nich dvou asi příliš hodnotný dar očekávat nemůžesmiley...já bych jí teda za takovéhle vyrušení nedala nic moc..ano, jsem zlá


.....................................


http://decka-nad-kotlikama.blog.cz/


wixie

07.09.2009 17:03:02

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

elu, ty tvoje komentáře mě jednou zabijou a žádný pokračování nebudesmiley prý schoval příslušnou část tělasmileylibí se mi to tvoje "Severáku", zo toho nemůžusmiley Díky mocsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

elulinek

07.09.2009 16:35:03

88.81.88.2

Reagovat

Smazat

no jistě, kdo jinej mohl otravovat že? než sladká citronová babka- babka tutovka- tutově má u sebe něco citronovýho =oD


"doufám, že ne ruším? - ne, ředitelko" odpověděl severus zatímco si schovával příslušnou část těla do spodní prádla


to víte, tísíc slavíte jen jednou za tisíc let


frölová, není to tam slizká žába co se nám plazila po severákovi?


dobrý večer oběma, severusi, můžete opět vytáhnout nádobíčko


pokročilí na lektvary- pokročilí šílenci =oD


aby ji taky někdo uřkl- svatá prostato, takže aby hermiona byla milá tak ji někdo vočaroval. severáku, mám pro tebe message, tys ji vočaroval už hodně dávno.


skvělé. žoviální. nemám slov.


smiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

wixie

07.09.2009 15:30:34

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

lufi, díky. K budoucnosti nevim, musim to pořádně promyslet, aby se z toho nestal nějaký paskvilsmiley


Mari, díkysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

lufiiinka

07.09.2009 15:16:32

90.178.126.40

Reagovat

Smazat

wow...téda...takhle na mě vybafnout...to se nedělá:D...hmmmm...tak jako...omlouvám se...četla jsem to dnes ráno... a úplně boží začátek dne... jsem ve škole zářila jako sluníčko:D...děkuji...


Lůfa...


PS: kdy bude další dílek k "Budoucnost začíná"???smileysmileysmiley

Mariana088

07.09.2009 15:15:21

85.207.84.198

Reagovat

Smazat

Jsem moc natěšená.smileysmiley


Pozdrav vyřídím.smiley (Myslím, že chytrá volba.smiley)

wixie

07.09.2009 14:58:13

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Neboj, nebudu si brát příklad. Už mám na našeho mistra vymyšlenou jinou láhůdkusmiley A že ho pozdravuju, kdybys s ním mluvilasmileysmiley (chtěla jsem ještě přidat políbení na líčko, ale to by nemusel rozdýchyt, tak to radši nee)smiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Mariana088

07.09.2009 14:54:01

85.207.84.198

Reagovat

Smazat

Fajn, to jsem ráda.smiley


Teda...smiley Tak ti děkuji, i za něj. Bude mít jistě radost.smiley


Rozhodně si z toho neber příklad, prosím.smiley

wixie

07.09.2009 14:05:37

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Saro, ten stereotip je se Severus asi vážně nemožnýsmiley díky za komentářsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

sarapolanska

07.09.2009 14:00:40

84.42.172.204

Reagovat

Smazat

Já se tak hrozně těším až se konečně stane něco na co všichni čekáme :-D ale tak nějak nevěřím, že by se Severusem někdy nastal stereotyp :-D příjemná kapitolka, těším se na další!

wixie

07.09.2009 13:56:09

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Mari, já nejsem.smiley Nějaká zápletka být musí, jinak by to už nebylo ono. Ale nevím nevím, jestli s tím pokažením bude mít na toho tvého Sevika, protože ten to zvoral grandiózněsmileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain


Mariana088

07.09.2009 13:34:47

85.207.84.198

Reagovat

Smazat

Wixie, nebuď smutná, já jen zkrátka podvědomě očekávám, že se zase něco pokazí, resp. že to pokazí Sev.smiley Vždyť je to pro něj tak typické.smiley Ale určitě budu překvapená, jakým způsobem to pokazí.smiley To si totiž představit nedokážu.

wixie

07.09.2009 13:18:12

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Ty to očekáváš? To mi kazí moment překvapenísmileysmileysmiley A legrace s profesorem možná bude, ale Sevíkovi do smíchu nebudesmileysmiley (jsem já to škodolibá, já vím)

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Mariana088

07.09.2009 12:32:49

85.207.84.198

Reagovat

Smazat

Že to zvoře? To očekávám.smileysmiley Snad to ale pak zase napraví...smiley Jé, zase ten profesor. To zase moje vnitřní oko mi naznačovalo, že s ním bude legrace.smiley Těším se na něj. A těším se na flashback!smiley Jj, vymýšlet, záslužná činnost.smiley

wixie

07.09.2009 12:24:14

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Mari, začnu odpovědí od konce. Je to na dobré cestě, ale moje vnitřní oko mi říká, že se to Sevimu povede skvěle zvoratsmiley A pokud všechno dobře půjde, tak v tom bude i profesor formulí - nevědomkysmileysmiley


Severus po ránu, co bych za ten pohled dala, to máš pravdusmiley Dostala mě poznámka, že by je otravovala, kdyby došly Brumlovi bonbonysmiley Díky, že sis dala práci s tak pěkným komentem, a já jdu vymýšlet další (respektive flashback, přítomnost bych mělasmiley)

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

wixie

07.09.2009 12:15:50

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

soraki, díky. Přece nemůže Severus seřvat Minervu jak malou holkusmiley ale třeba ještě bude mít příležitostsmiley




evi, děkuju. pokud se mi daří vykreslit manželství po 16 letech, tak jsem vážně ráda. je to místy oříšeksmiley




Sam, já a zákeřná autorka?smiley ale máš skoro pravdu, Sevímu se něco zvorat podaří, otázkou zůstává, jak mocsmileyDíky

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Mariana088

07.09.2009 12:13:28

85.207.84.198

Reagovat

Smazat

Jupí! Tak takhle brzy jsem kapitolu vážně nečekala… Já myslela, že teprve začneš psát.


Takže Minerva. Ta potvoraaa! Kdyby jen věděla, čeho se to dopustila… Měla by si za trest minimálně na týden odepřít cokoli, co zavání citrónem.


„Doufám, že jsem vás od něčeho nevyrušila?“ - Néé, nic důležitého, jen zachraňování vztahu.


Ano, Sevi si to pomyslel zcela přesně. Ta by je otravovala i kvůli tomu, že Brumbálovi na obraze došly bonbony.


Jé, bude oslava! A budou citróny! (Snad… :-) Oslava je fajn příležitost k navazování, ale i upevňování vztahů, že? :-) Hmm…


S tím učitelem formulí mě napínáš, Wixie. Oba ho znají… To může být ještě zajímavé…


Téda, to je ale hezké, jak se Severus zastává své dcery. *zasněný pohled* Je to pěkně kontrastní s tím, jak se k ní chová ve vyučování. To se mi líbí :-)


„…ne že by snad předpokládal, že by je ty duté hlavy někdy četly, ale normy jsou normy“ – senzační věta :-)


Chudáček Sevi, on se bojí, aby ho Hermiona neopustila…


„Není možné, aby vydržela s takovým mrzoutem, jako je on, tak dlouhou dobu.“ – Sevi, neboj, když tě opustí, já se hlásíííííím! (A možné to fakt je, to bys nevěřil…:-)


A s tím snubním prstenem… to je skoro k pláči.


„Rukou si prohrábl rozcuchané vlasy…“ - jej, chtěla bych vidět Seviho po ránu… :-)


Tak Miona dostala rozum, jo? Bylo na čase… Já mít Seva, tak se sakra snažím.


Co všechno zmůže takový malý polibek ve spánku… :-) *mne si ruce* Výborně, Wixie, je to na dobré cestě.

samantha.c

07.09.2009 11:10:53

83.208.4.173

Reagovat

Smazat

Wixie, díky za další kapitolku. Po jejím přečtení se mi na tváři usadil spokojený úsměv, tohle bylo dokonalé vykreslení rodinné idylky. Myslím, že Severus by se v tom, co se děje, neměl moc šťourat, aby náhodou (ty jedna zákeřná autorkosmiley) něco nezvoral. Měl by s díky přijímat všechny příjemné věci, kterých se mu dostává, a neptat se proč. Ale to asi nepůjde, co?smiley

evi111

07.09.2009 10:26:29

193.85.188.148

Reagovat

Smazat

Severus se zatvářil naprosto nesouhlasně, protože si byl velmi dobře vědom toho, že by je obtěžovala klidně i kvůli naprosté stupiditě. Raději ale stále mlčel. - to mě dostalosmiley - obzvlášť když pak následovala pozvánka na oslavu Minerviných narozeninsmiley A ten závěr - to bylo moc pěkné - líbí se mi, jak oba uvažují o tomtéž a na tom druhém jim i po těch letech záleží, i když to dávají najevo tak... neobratně a hlavně nejistě. A Severuse je mi líto, že si pořád myslí, že ho jednou Hermiona opustí s někým jiným. Snad ho děvče (žena, teď už) dokáže přesvědčit o opaku!smiley

soraki

07.09.2009 08:39:54

79.127.176.70

Reagovat

Smazat

Jasně, Seve, je uřknutá... jak jinak by s tebou vydržela šestnáct let? Merline, ten člověk vidí spiknutí ve lžičce vody smiley. Skvělá kapitola, wixie, díky ti za ni. Moc se těším na další... btw. Myslela jsem, že si to Minerva víc odskáče, škoda smileysmiley

Vždy říkej, co si myslíš a podlý člověk se ti vyhne William Blake

wixie

06.09.2009 23:54:52

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Jane, děkuji. Jj, romantika je taky třeba. Když už jí je málo v osobním životě, tak si to alespoň můžu vynahradit takhlesmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain


Jane

06.09.2009 23:52:27

213.29.146.242

Reagovat

Smazat

Než půjdu do hajen, rozhodnu se ještě obejít oblíbené stránky a co nevidím. Nová kapitolka. Šťastná jak blecha se vrhám do čtení. No a musím říct, mě vyrušit Minerva od představy strávit se Sevíkem noc, asi vraždím smiley. Jinak to byla pěkná romantická kapitolka. Takové něžnosti od Sevíkasmiley. Teď jsem jenom zvědavá, jak to bude pokračovat




Žádné komentáře:

Okomentovat