neděle 3. března 2024

28. Padá hvězda

A je to tu. Definitivní konec povídky Člověk míní, život mění. Někteří z Vás si jistě oddychnou (autorka se řadí do této skupiny), někteří třeba zamáčknou slzu dojetí.

Děkuji všem, kteří se jakýmkoliv způsobem podíleli na tvorbě této povídky. Ať už to jsou komentující, kteří mi občas vnukli nějaké nápady a motivovali mě ke psaní, nebo betareadři, kteří se u této povídky vystřídali.


Děkuji všem, kteří dočetli až sem!

Probudil se sotva několik minut po tom, co se mu podařilo usnout. V krku cítil začínající bolest a ústa měl vyprahlá. Něco na něj lezlo a klidně oddechující Hermiona vedle něj to nebyla. Potichu, aby ženu nevzbudil, se zvedl, popadl župan přehozený přes okraj postele a tiše se vykradl z ložnice. Bylo mu jasné, že to odpolední válení ve sněhu není zrovna zdraví prospěšná věc, ale když s ním byla Hermiona, házel zdravý rozum za hlavu. Proto teď bylo víc než nutné, aby do sebe vpravil lektvar proti nachlazení, pokud tedy neměl v úmyslu celý zbytek volna promarodit. Což vskutku neměl.

Ledabyle si přehodil župan přes nahá ramena a ani se nesnažil obě jeho strany svázat páskem dohromady. Obezřetně se vyhnul místu na pátém schodě, které po sešlápnutí nepříjemně vrzalo, a vydal se do laboratoře. Vzal si odtud dvě dávky lektvaru a vyrazil do kuchyně. Natočil si plnou sklenici vody a zapil jí první dávku lektvaru. Druhý flakónek položil vedle na kuchyňskou linku, aby na něj ráno nezapomněl. Znovu naplnil sklenici vodou a za pomoci bodových světel, které Hermiona nechala nainstalovat na schody, se vydal opět nahoru do ložnice. Zrovna se vyhýbal pátému schodu, když zaslechl neznatelné vrznutí dveří.

Zbystřil. Uslyšel tiché kroky, jejichž původce vyšel zcela jistě z pokoje pro hosty. Ani si nemusel dávat jedna a jedna dohromady. Vyběhl těch posledních několik schodů a ležérně se postavil doprostřed chodby. Nic netušící David k němu stál zády a neomylně našlapoval směrem k Seliinu pokoji.

„Ehm, ehm,“ odkašlal si Severus teatrálně a ledabyle upil ze sklenice, jako by bylo na denním pořádku, že se uprostřed noci prochází po domě a upíjí vodu z vodovodu.

David zamrzl v půli pohybu a Severus si vychutnával svůj okamžik.

„Hledáte nějaké konkrétní dveře, nebo jen chcete vědět, jak bydlím?“ otázal se zkoprnělého chlapce.

„No... já...“ David horečnatě přemýšlel nad vhodnou odpovědí a jen velmi pomalu a neochotně se otáčel na svého profesora, „...jsem hledal koupelnu,“ vyblekotal posléze a oddychl si.

„Jistě, chápu. Ta koupelna, která přísluší k vašemu pokoji, nestojí za nic,“ pokýval Severus chápavě hlavou a užíval si chlapcovy rozpaky. „Jsem rád, že jste mi to vysvětlil, téměř jsem nabyl dojmu, že se plížíte do pokoje mé dcery,“ zakončil Severus s nadhledem a nepatrně pokrčil rameny.

„Ne... ne... pane,“ drmolil zoufalý mladík, kterému celá situace přišla o dost horší tím, že tu rozmlouvá se svým profesorem a oba jsou v pyžamu.

„Tak to je pak vše v nejlepším pořádku, nerad bych na vás měnil svůj názor,“ pokýval Severus hlavou. Nejprve měl v plánu chlapce pořádně podusit, ale pak došel k závěru, že mu ukáže svou důvěru. A pokud se v něm při svém dnešním celodenním zkoumání nespletl, tak ho mladík nebude chtít zklamat. Zdálo se mu to jako mnohem lepší varianta, než ho zastrašovat. To si schová pro prváky. „Snad mi jen dovolíte poznámku,“ zadíval se na Davida tak pronikavě, jak jen mu to tma panující kolem dovolovala, „koupelna je tímhle směrem,“ naznačil chlapci na opačný konec chodby a zmizel v ložnici.

Tiché vrznutí dveří pokoje pro hosty, které se vzápětí ozvalo, mu dalo na vědomí, že pan Evans vážně nebude tak tupý, jak předpokládal. Znovu upil trochu vody a spokojeně se přitiskl ke své ženě.

Ráno se probudil první. Rozespale se protáhl a otočil se na stále spící Hermionu. Ležela čelem k němu, na tváři jí pohrával mírný úsměv. Nevydržel se jen tak koukat, sklonil se a políbil jí na rty. Něco zamumlala a v polospánku si jeho hlavu přitáhla blíž k sobě, jako by to byl nějaký plyšák.

„Umačkáš mě,“ prohodil a jemně ji kousl do krku. „Dobré ráno,“ dodal ještě, když na něj příliš nereagovala.

„Já ještě nechci vstávat,“ opáčila. Odstrčila ho od sebe a schovala hlavu pod deku.

Ušklíbl se a vytrhl jí přikrývku z ruky. „A kdo říká, že já ano?“ protáhl smyslně a překulil se na ni. Jeho ruce se v tu chvíli rozeběhly po jejím těle a vyloudily tak z Hermiony očekávanou reakci. Vzdychla a zabořila mu ruce do vlasů. Žádostivě si přitáhla jeho obličej k polibku.

„Jsem ráda, že jsi mi dal dnes přednost před Falcem,“ poškádlila ho trochu a s pobaveným výrazem sledovala kyselý škleb svého muže.

„To nebylo vtipné,“ ujistil ji o svém názoru a znovu přisál své rty k jejímu hrdlu. Záklonem hlavy mu umožnila lepší přístup.

„V noci... jsem chytil Evanse … jak se plíží k Selii … do pokoje,“ sděloval své ženě čerstvé novinky mezi jednotlivými polibky.

„Hmm,“ splynulo Hermioně ze rtů, když jí polaskal naběhlou cévu na krku. „A ty se divíš?“

„Popravdě ano,“ odtušil a jazykem polaskal ušní lalůček. „Bude jim sedmnáct,“ sdělil ženě svůj objev a dál se nerušeně zabýval její pokožkou.

„Ach,“ vydechla omámeně, ale snažila se nepřerušit konverzaci. „Jestli čekáš, že si až do dvaceti budou hrát s kotlíky, asi tě zklamu. Takhle už to u dnešních mladých nechodí,“ dokončila s vypětím všech sil souvislou větu a tlakem drobných dlaní donutila Severuse, aby se otočil na záda. Nedočkavě se vydala na průzkum jeho hrudi.

„No ale...“ pokusil se o souvislé pokračování dialogu, ale nebyl toho příliš schopen. Hodil to za hlavu, o tom si mohou promluvit později. Instinktivně vyhledal spodní lem Hermioniny noční košilky a jazykem vklouzl do žádostivých úst své ženy.

„Mamííí, tatííí, snídaně!“ ozvalo se v tu chvíli za dveřmi ložnice.

Severus frustrovaně odfrkl a Hermiona utlumila povzdech na jeho prsou. „Já to dítě jednou uškrtím,“ konstatoval otráveně.

„Mám lepší nápad,“ mrkla na něj žena a s jiskřičkami v očích pohlédla na svého muže.

Zvědavě pozvedl obočí.

„Co kdybychom ji pustili na Silvestra k Evansovým? Chtěla bych být pár dní jen s tebou,“ zapředla mu smyslně do ucha a on bez dalších rozmyslů okamžitě svolil.

Nakonec pobyl David u Snapeů jen tři dny a devětadvacátého se zase Selie stěhovala k němu. Nadšeně se vyvalila jako velká voda ze svého pokoje a s taškou přes rameno se řítila ke krbu, kde na ni čekal David i její rodiče.

„Budeš Evansovi poslouchat a nebudeš zlobit,“ poučoval ji otec.

Selie protočila očima. „Tati, není mi deset, jsem už velká!“ upozornila na očividné otce.

Severus se zamračil. Nejradši by vzal svá slova zpět, ale už nemohl. Slíbil to Hermioně a na druhou stranu už se nesmírně těšil na těch pár nerušených dní v její společnosti. Ale teď musel udělat ještě jednu věc.

„Ještě než oba odejdete... Pane Evansi, vezměte si, prosím, k srdci má slova z nočního dialogu,“ věnoval chlapci významný pohled, pod jehož tíhou mladíkovi zčervenaly tváře. „A rád bych vás oba,“ položil na poslední slovo zvláštní důraz, „upozornil na to, že se ani já, ani má žena, ještě necítíme na to, stát se prarodiči.“

Po těchto slovech znachověly tváře i Selii. To ale očividně nebylo vše, co měl Severus v plánu, protože vnořil ruce do kapes a vzápětí z nich vytáhl neprůhledný flakónek a drobnou krabičku. Hermiona ho obdivně sledovala. Vždycky si myslela, že on se od obdobných věcí bude distancovat a bude chtít po ní, aby je řešila.

„Tohle je pro vás, pane Evansi,“ podal Severus mladíkovi krabičku kondomů. David zavrávoral a Severus nabyl dojmu, že je mladík rudý až na patách. „A tohle pro tebe, mladá dámo,“ vtiskl dceři do dlaně lektvar. „Za nás všechny doufám, že ani jedno nebudete nuceni použít,“ pronesl spíše už jen pro sebe a zhluboka si oddychl. Ani pro něj tohle nebylo nejjednodušší. Ne, nešlo o Evanse, ten mladík se mu zamlouval a jeho dceru měl opravdově rád, to jako otec vycítil. Jen pro něj bylo těžké připustit si, že jeho malá holčička už je velkou slečnou, která brzy bude patřit někomu jinému...

Selie jako by vycítila otcovy obavy, rozešla se k němu a silně ho objala. Tušila, jak moc se musí přemáhat a nesmírně si toho, co udělal, vážila. „Díky, tati. Mám tě moc ráda,“ ujistila ho a líbla na tvář. Pak přešla k Hermioně, která jen zpovzdálí přihlížela. „Mami, díky, že jsi taťku přemluvila, aby mi dovolil jet k Davidovi,“ šeptla jí tiše do ucha, aby to nikdy jiný nezaslechl.

„Nemáš zač, miláčku. A snaž se nás nezklamat,“ požádala ji a láskyplně pohladila po vlasech.

Selie přikývla, chytila Davida za ruku a spolu s ním zmizela v zelených plamenech.

„Nejsem si jistý, že jsem udělal dobře,“ zapochyboval o svém rozhodnutí Severus, když se plameny uklidnily.

„Zachoval ses báječně,“ ujistila ho žena a políbila jej na rty. „Mají se rádi a nebudou chtít nic uspěchat. Věř mi,“ pohladila ho po tváři a úsměvem ho ujistila o svých slovech.

*****     *****     *****

„Severusi! Hermiono! Nezdržujte a pojďte, za chvíli je to tu!“ zavolal na své přátele Tedd, který rozlil do čtyř skleniček na vysoké stopce šampaňské a teď spokojeně objímal svou ženu.

Stejně jako každý rok čekaly tyto dvě rodiny na příchod nového roku společně. Dnes s tím rozdílem, že malý Tedd Becket zůstal u prarodičů v Londýně a Selie byla u Evansových. Byli tu jen oni čtyři dospělý.

„Už jsme tu,“ oznámila přátelům rozesmátá Hermiona a vzala si od Pauly obě sklenky. Jednu podala muži.

„Já nechápu, že si s tím ocucáváním nedáte aspoň na chvíli pokoj,“ komentoval jejich pozdní příchod Tedd, kterému neušlo mírné zadýchání obou příchozích.

„Mohl by ses jimi inspirovat,“ plácla ho do hrudi Paula.

„Chceš mi snad něco naznačit, drahá?“ obrátil se lékař na ženu, ale odpovědět ji nenechal. Náruživě ji před příchozími políbil, aby snad nenabyla dojmu, že si jí málo všímá. Paula se ho se smíchem pokoušela odstrčit. Přeci jen, příchod nového roku je jen jednou za tři sta šedesát pět dní.

„A pak kdo tady zdržuje,“ rýpl si i Severus, ale také si přitáhl Hermionu blíž k sobě.

„Tak ale dost už,“ rozhodl Tedd a postavil na stůl obrovský budík, aby mohli odpočítat poslední vteřiny.

„Tři! Dva! Jednááá!“ spustili všichni naráz, načež se začali objímat a přát si vše nejlepší. Svá přání stvrdili velkolepým přípitkem. Severus a Hermiona se mohli konečně vyřádit, chopili se svých hůlek a v tom okamžení byl na nebi ohňostroj hýřící všemi barvami. Dokud slavili v Londýně, nebylo možné, aby na sebe mudly přehnaně upozorňovali, ale teď, ve sněhové pustině, si mohli dovolit popustit uzdu svým fantaziím. Tedd s Paulou jen užasle sledovali exkluzivní představení.

Po několika minutách sklonili manželé Snapeovi své hůlky a nechali z oblohy zmizet poslední známky oslavy. Nový rok byl tu a s ním mnoho otazníků, co s sebou přinese.

Severus vzal ženu něžně za ruku a odvedl ji o pár kroků dál. Stoupl si za její záda a přivinul si ji do náruče. Svou tvář zabořil do jejích vlasů.

„Krásný nový rok, miláčku,“ zašeptal jí láskyplně do ucha.

„Krásný nový rok i tobě, Severusi,“ oplatila mu žena a spokojeně se opřela o jeho hruď.

Bez hnutí sledovali tmavě modrou oblohu posetou nekonečným množstvím hvězd, které tvořily nejrozmanitější souhvězdí a rozprostíraly se v širé galaxii. Užívali si klid, jenž naplňoval jejich nitra a spokojenost, která z nich přímo sálala.

„Je jasné nebe. Mohly by padat hvězdy. Přál by sis něco, Severusi?“ oslovila Hermiona svého muže znenadání. Sama nevěděla, proč ji napadla zrovna tahle myšlenka.

Usmál se proti jejím vlasům.

„Myslím, že ano.“

Zarazila se. Čekala, že jeho odpověď bude negativní. Domnívala se, že mu snad už nic nechybí. Měli spokojené manželství, krásnou dceru a společně překonali mnohé překážky...

Severus vycítil její obavy. Nechtěl ji trápit. Dvěma kroky ji obešel a vzal její obličej do dlaní. Palci vymazal objevivší se vrásky a zlehka ji políbil na rty.

„Miluji tě a přál bych si mít s tebou ještě jedno dítě,“ promluvil do ticha.

„To myslíš vážně?“ zeptala se Hermiona užasle.

„Naprosto, lásko. Chci být s tebou každý okamžik tvého těhotenství. Chci prožívat to, co jsem nemohl, když jsi mi zmizela. Chci, abys byla šťastná,“ zašeptal do ztemnělé noci své přání.

Hermioně se svezla po tváři osamělá slza dojetí. Sehnul se k ní, a něžně slíbal slanou cestičku, kterou si při svém krátkém putování vytvořila. Jeho rty našly své útočiště na těch jejích. Okamžik před tím, než mohl polibek prohloubit, ujistila ho svými slovy o tom, že neudělal chybu.

„Miluju tě, Severusi a chci ti dát druhé dítě,“ vydechla očarovaně a nechala ho, aby spálil případné pochyby horoucím polibkem.

Už jen z dálky k nim dolehl křik Pauly Becketové:

„Podívejte, padá hvězda!“

ZAZVONIL ZVONEC A POHÁDKY JE KONEC




MagicLady

16.06.2020 00:24:06

84.42.167.131

Reagovat

Smazat

Nádherné, obě části smiley

gabi

31.03.2014 17:57:59

37.221.248.247

Reagovat

Smazat

Woow úžasná kapitolova povídkasmiley

wixie

24.10.2013 12:59:10

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Děkuji smiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Juraj

22.10.2013 18:42:20

95.105.208.61

Reagovat

Smazat

Vďaka za krásnu poviedku, myšlienky a postrehy sú super. Zasmial som sa, tŕpol ako to celé dopadne ... proste super.

wixie

22.07.2012 18:03:33

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Vinko, děkuji! Ano, hg/ss je moje srdeční záležitost, nedám na ně dopustit smiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Vinka

22.07.2012 02:42:22

89.24.49.173

Reagovat

Smazat

Budu se opakovat. Opravdu se ti ta povídka povedla, vidím, že máš velmi v oblibě Severuse v páru s Hermionou. Tato povídka mě nadchla, bylo to jako bych četla po dlouhé době opravdu něco jiného. To že Harry zemřel není až v tolika povídkách. Za to jak se zachovala Hermiona v první části.


Myslím tím, že odešla z kouzelnického světa a stala se opět mudlou. Dokonce doktorkou. To i jak ho léčila, jak utěšovala a nebo podporovala.


Hlavně se mi líbila ta část, kdy Severus tomu amíkovi přerazil nos. A potom i ta scénka s ním v nemocnici jak Hermiona utekla a popis jeho křivého nosu. No prostě fantastické. Ale taky jsem si hodně všimla, že ty asi vážně nebudeš nějaký laik, ale že máš něco s medicínou hodně společného.


Ta druhá část, hlavně to ze začátku, jak jsi se v několika kapitolách vracela zpětně a nastinovala tka vše co se za jejich šestnáct let soužití dělo. Nevím co víc napsat, snad jen klobouk dolů. Moc se ti ta povídka povedla, ano opakujuse a jistě se k ní ráda někdy vrátím...smileysmileysmileysmiley

sevy192132

15.05.2011 00:45:09

78.80.40.83

Reagovat

Smazat

smiley ... krása! přidávám to do šuplíku s názvem- k této se budu s potěšením vracet! smiley nápad byl nevšední, moc se mi líbil... seve byl fantastický, ale kdy není, že? smiley hermiona se mi taky moc líbila a tedd mě bavil... smiley začátek této druhé části jsem z počátku četla s trochou zasmušilosti... čekala jsem navázání na porod, najednou tu byl skok a dospělé dítko, a zprvu jsem nebyla příliš nadšená, že jsi přeskočila jejich sblížení a současně, jsem netušila, co mám očekávat od pokračování, kde byla jejich dcera tak velká, ale po velmi krátké chvíli mě veškeré pochybnosti přešly a stejně jako společnici jsem si zamilovala povídku celou- I. i II. ... takže ještě jednou krása... píšeš dost dobře! smiley




PS: četla jsem to na fanfiction a mám takový dojem, že máš chybku v těch bodech u testu selií, jestli to chceš opravit smiley- hermy to napsala na 96 a selií měla získat min 97, jestli se nepletu uvedeno někde kolem cca 10 kap, a pak dostala 97 a bylo to najednou málo, že mělo být 98 smiley (moje profesionální deformace jakožto bety smileysmiley)- jestli už někdo upozorňoval, omlouvám se, nečtu komenty...

Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějaký blbec, který neví, že to nejde a udělá to! A Alan Rickman je rozhodně nedoceněný herec! (http://www.sevy.estranky.sk/)

Koketka

28.12.2010 21:52:55

81.90.169.3

Reagovat

Smazat

Wixie, gratuluji - tohle je tak nádherná povídka a konec ještě úžasnější. Moc ti děkuji hodně jsem si to užila.

Janka

23.12.2010 19:05:50

82.100.5.125

Reagovat

Smazat

Tak tohle byl opravdu dokonale otevřený konec. I když jsem z toho trošku smutná, že tenhle celý příběh skončil.


Tvoje povídka byla mým oblíbeným čtením při osamělých večerech. A určitě se k ní nejdenou vrátím. Tak ti za celou povídku chci z celého srdce poděkovat, že jsi vytrvala až do konce a že jsi s tím nesekla v půlce.


A jestli se mohu zeptat, budeš teď pokračovat s povídkou Budoucnost? nebo budeš mít teď nějakou dobu oddech od psaní?




Jinak ti také chci popřát krásné Vánoce a mnoho štěstíčka do nového roku.smileysmileysmileysmiley

Miriabar

23.12.2010 00:02:58

213.151.217.147

Reagovat

Smazat

No tak ja rozhodne patrím do tej skupiny, ktorá musela premôcť nejakú tú slzičku...proste ten záver...to bol teda záver!smiley Aaaach...moje strdiečko má teraz takú malú oslavu...smiley Wixie, ďakujem strašne strašne moc... tvoja tvorba je proste naozaj dokonalásmileysmileysmiley



Chavelierka

22.12.2010 21:24:05

188.75.133.226

Reagovat

Smazat

Padá hvězda do tvých vlasůůůů… no nic popojedem :D


Zamáčknou slzu? A co mi co tu roníme želví slzy asi tak na kyble? ;(


Nebo třeba rejpalové, kritici a jiní protivové :D


Nemáš zač, hurá na povídku ;)




Nene to Chave se mu vkrádá do snů :D muhehehe


Postel zaskuhrala, Hermi se otočila a zachrápala :D


popadl župan přehozený přes okraj postele a uškrtil ji na opasku :D ale Hermi máme jinak rádi :D


tiše se vykradl z ložnice. Neměl by se vkrádat do? Já ty romantický filmy asi blbě pochopila :D


Nezná otužilce?


když s ním byla Hermiona, házel zdravý rozum za hlavu. Já si říkala proč jí dal přednost, přede mnou a tady je rozřešení :D


Nejlíp se potí na cizím těle, to nezná? :D


Ledabyle si přehodil župan přes nahá ramena a pokles v kolenou, zapomněl, že si do kapsy pro vyvážení vrazil cihlu :D


Nesnažil se obě jeho strany svázat páskem dohromady. Uch doufám, že spí bez :D


Obezřetně se vyhnul místu na pátém schodě, kde nachystal medvědí pasti :D


Mistr a zapomenout? Neslýchané :D


za pomoci bodových světel, které Hermiona nechala nainstalovat na schody, se mu vypálila sítnice :D


To budou myši, toho si nevšímej :D


Nic netušící David do něj vrazil a sesunul ho tak o pár schodů níž :D


„Ehm, ehm,“ odkašlal si Severus zas mu nešlo naladit to proklaté cis :D


David zamrzl v půli pohybu a Severus si vychutnával svůj okamžik. Tak si nejsem jistá, jestli stále chci aby Sev spal bez :D


„Hledáte nějaké konkrétní dveře, nebo jen chcete vědět, jak bydlím?“ No nejprve se mrknu, kde máš sejf a pak snad ta ložnice? :D


Nejprve měl v plánu chlapce pořádně podusit, ale pak došel k závěru, že smažená kotletka bude chutnější :D


Pošt neříkejte mu, že jsem vyhodila Hermi a lehla si místo ní :D


jemně ji kousl do krku až ji prokousl tepnu :D


vyloudily tak z Hermiony očekávanou reakci udusila ho polštářem, aby mohla dál spát. :D


„Jsem ráda, že jsi mi dal dnes přednost před Falcem,“ :D:D:D a má to holka spočítané :D


můžu jí uškrtit sama?


Sev jim to geniálně vysvětlil :D


Vydrž, jen poslední čtvrcení, aby se mi vešla do pytle :D


Severus a ohňostroj zajímavá myšlenka :D


Neposlouchali, tak jim ten meteor spadl na hlavu :D




Užila jsem si povídku od prvního písmenka až po to poslední. Gratuluju k další dokonalé a ukončené povídce. Chjo to je škoda, že už je konec, ale když něco končí tak něco dalšího začíná. Tudíž, co nám nabídneš nyní za laskominku? ;)


---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ach, svět mi připomíná čokoládu, hořký a tvrdý v lákavém balení. Když budu trpělivá, na patře vzadu mne sladkou chutí po čase odmění. - Strašlivá podívaná, Čokoláda

sarapolanska

22.12.2010 18:33:53

84.42.140.10

Reagovat

Smazat

Poslední kapitola a ona to tu ani nevypíše jmenovitě? :-D






JO! Já to říkala, že bude marod z toho sněhu .-D


Že by zase pes? :-D


Ale puťu. Nemocný Severus to je tak roztomiloučké, dávat mu mokrou žíněčku na čelíčko, lít do něj čajíček… ovocný, aby měl vitamínky… :-D Jau jau Severusi nech mě! Ne! NE! Polož tu hůlku vždyť se přeci můžeme…..




O dva dny později:


Takže kde jsem to skončila?


Jo u rajcovního přehazování županu.


Vrže mu schod a raději se mu bude vyhýbat než by to opravil. Typický chlap :-D :-D to ani není možný, jak jsi to skvěle vystihla :-D


A hele černý pasažér. :-D


David zamrzl a Severus hořel… :-D


Jo on hledal koupelnu.. vsadím se, že jí má spojenou s pokojem :-D


Joooooo Severusi, já tebe a wixie moc dobře znám totiž :-D


Hehehe. Já chci taky Severuse potkat uprostřed noci a nechat si ukazovat…. Koupelnu třeba.. :-D


Upil trochu vody a chrstnul do Hermě do očí. :-D


Zase bude sex? Po tolika letech bych taky chtěla být při chuti jako oni :-D


Ty jo mě by zajímalo, kolik je jim? :-D To je děs tohle sexuální harašení, ale asi to bude tím, že jí toho Severuse v peřinách závidím. :-D A fakt nenosí noční košili? Severus…jau jau už mlčím, už mlčím…


No a je to tu. Zase se bude harašit. A jak na Nový rok tak po celý rok :-D


Kondomy a lubrikant? :-D Jo jo kdo maže, ten jede :-D a Severus to dobře ví :-D


Sexuální harašení i ze strany dorostenců… kruci, ty si podej ruku s elu a chave :-D


Hele už padaj hvězdy!


Tedde, já taky nevím, že si nedaj pokoj. Souhlasím s tebou :-D


Soukromý ohňostroj alá Snape .-D


Ach jo, asi taky budu brečet. A my se toho druhého těhotenství nedočkáme. To by Severus rychle změnil názor neb těhotné ženy jsou na dobu 9 měsíců uneseny do neznámé galaxie a místo nich jsou sem nasazeny jejich věrné kopie s tím, že jsou věčně podrážděné, nepříjemné, arogantní a kolikrát i zlé. Do toho zvrací a když nezvrací tak jedí. Jj skutečně zábava pro někoho, jako je Severus. :-D Ale držím palce :-d




Závěr povídky mi přišel hodně dobrý. Možná bych opravdu snesla nějaký ten epilog po 10 letech, kdy už třeba bude Sélie taky maminkou, ale zakončení se mi zdá víc než povedené a člověku po člověku zůstane příjemná vzpomínka a úsměv.


Wixínko, gratuluji k úspěšnému završení druhého dílu a doufám, že časem chytneš chuť nás ještě něčím překvapit.




Intruitus

22.12.2010 10:26:44

90.176.180.75

Reagovat

Smazat

Vážně úchvatnééé!!! K tomu není moc co dodat. Byla to nádherná povídka - obě. A přeji ti, aby v novém roce byla tvá múza stejně naladěná, jako v roce letošním a ty jsi mohla psát tak krásné povídky. Dikuje za, jsi pro mě velkou inspirací.smiley

Elza

22.12.2010 07:57:37

90.179.151.250

Reagovat

Smazat

Ty mě chceš zabít hned na úvod!!! *:DDDDD Něco na něj lezlo a klidně oddechující Hermiona vedle něj to nebyla.


Chudáček David - ale může si za to sám, nutno dodat. Takže vlastně chudáček Severus - otcové dospívajících dcer to nemají lehké... Chápu. Ta koupelna, která přísluší k vašemu pokoji, nestojí za nic.


Tak takhle se Mistr přemlouvá! Co kdybychom ji pustili na Silvestra k Evansovým? Houby výsledkem lektvarového testu... *;-)


Takhle mladé hromadně instruovat, chůďata. Hem... tak si tak říkám, že ze Severuse mluví zkušenosti. Jak že si to tu Sélii vlastně pořídili?


oni čtyři dospělý - dospělí


Mňau! Tak se konečně domluvili... A teď si pořídí malého uličníka a budou ho dávat mladým hlídat, aby tušili, zač je toho loket a nikam nespěchali. Jojo, takové mrně je docela účinná antikoncepce!


Díky za... za vše. Od začátku až do konce. DÍKY!!!

Zuzana

21.12.2010 23:50:44

178.41.55.25

Reagovat

Smazat

Chudák David ešteže má silné srdce a nedostal tam v noci infarkt, keď stretol Severusa :D Musel byť naňho krásny pohľad ako preskakuje piaty schod :D Sev sa zachoval nádherne keď daroval mládeži antikoncepciu :D Oslava bola krásna, a ja by som si to ich tehotenstvo strašne rada vychutnala spolu s nimi. Kľudne by som prijala ešte jednu sériu, alebo aspoň taký dlhší epilóg. Ďakujem za nádhernú poviedku. Je mi smutno, že končí, ale som rada, že končí tak pekne.

ZJTrane

Michelle_Flamelova

21.12.2010 23:26:38

83.240.107.196

Reagovat

Smazat

Nádherné zakončení.. Sevík se zachoval jako kabrňák smiley ale jinak se taky řadím k nespokojeným čtenářkám a doufám, že by se mohl objevit alespoň nějaký malý epilog O:-)

<:3 )~~~

Míša

21.12.2010 21:43:22

78.80.24.163

Reagovat

Smazat

To bylo kouzelnésmiley


Severus s Davidem na chodbě mě pobavilsmiley


a Davida mi bylo občas skoro lítosmiley


Jen škoda, že je konec...zrovna tuhle povídku bych dokázala číst až do nekonečnasmiley

linda

21.12.2010 20:45:35

78.99.196.18

Reagovat

Smazat

wixie, takto pred sviatkami, asi najkrajsi darcek, bolo to nadherne musim suhlasit so Sorakinym komentarom, pretoze ma uplnu pravdu, bolo take nadherne, ta slza ktora sa sklzla po Hermioninom lici, sa sklzla skoro aj po mojom nadherne


A este chcem popriat vsetkym peknne sviatky smiley

soraki

21.12.2010 17:44:52

46.33.112.70

Reagovat

Smazat

Hele, wixie, na férovku,jo? Já jsem nespokojený čtenář - z několika důvodů, mám pocit, že je ani nemusím jmenovat, ale aby snad nedošlo k nějakému šumu:


1/kapitola bezvadná! Severus dokonalý, jako vždy


2/konec povídky, chápu, jde o normální výávoj, žeanojaksi


3/ale že už jako nikdy nic??? to nemůžeš myslet vážně! Hele, já potřebuju vědět, jestli Severus bude mít těhotenské příznaky místo Hermiony a jak to dopadne se Selií a ty si klíďo píďo napíšeš, že jako konec... prosím, alespˇoň nějaké doprovodné povídky - jako po pěti letech apod. *psí očička*




jinak děkuji za dvě skvělé série a doufám, že by snad časem mohla být i třetí, přeci jen, máš k ní skvěle nakročeno *dělá, jako že nic*smiley

Vždy říkej, co si myslíš a podlý člověk se ti vyhne William Blake

katie1

21.12.2010 16:21:47

193.86.3.142

Reagovat

Smazat

nádehrná kapitola moc se mi líbí. Vůbec nemohu uvěřit, že opravdu nastal konac povídky. Moc jsem se vždy na další kapitolu těšila a těším se na tvoje další dílo:)smiley

láska je mocná čarodějka



kaja

21.12.2010 15:48:54

212.80.67.131

Reagovat

Smazat

nádherneeee

Blesk

21.12.2010 15:23:50

89.103.247.184

Reagovat

Smazat

Teda, když jsem tam viděla to ošklivé slovíčko "poslední", tak se mi to ani trochu nelíbilo smiley Ale rozhodně to nezklamalo... Severus s Davidem na chodbě byli úžasní, Hermionina taktika, jak poslat Selii pryč ještě prohnanější smiley A konec taky úžasný. Vůbec celá povídka byla naprosto špicová a já za ni moc děkuju. A přeju hodně inspirace do dalšího čtení smiley

GwenLoguir

21.12.2010 15:05:51

88.212.37.120

Reagovat

Smazat

Ďakujeme... Ach, strašne mi to bude chýbať...fňuk - ja som tá druhá skupina. Budeš sa aspoň tej druhej poviedke venovať?

zuzule

21.12.2010 10:05:49

90.178.30.52

Reagovat

Smazat

Severus to s Davidem zvládl na jedničku. smiley Krásný konec. Díky za celou tuhle úžasnou povídku!

Jituš

21.12.2010 07:54:40

93.91.145.202

Reagovat

Smazat

A já se divila že včera u té kapitolky dceruška (Lia) trochu popotahovala. Kecá šok, slzičky.


Moc pěkná kapitolka, možná by to chtělo ještě nějaký kraťoučký nebo delší epilog???smileysmiley


Co se týče dárečků - ani čoklík, ani náhrdelník se nekoná.


No a abych nezpomněla přeji krásné a pohodové vánoce a hodně můzy, pohody, zdraví do nového roku.

kapi

20.12.2010 23:42:17

91.219.132.9

Reagovat

Smazat

fajn kapča a pekný záver smiley

PattyK

20.12.2010 22:34:11

213.220.200.93

Reagovat

Smazat

nádhera ... smileysmiley




já vím, že píšeš, že je to definitivní konec povídky ... co třeba ještě třetí řadu nebo alespoň bonus, když jsou ty Vánoce ... smiley

nika

20.12.2010 21:33:35

178.41.233.253

Reagovat

Smazat

nádherná kapitola...krásny koniec jednej skvelej poviedky, díky za nu wixie

Lia

20.12.2010 21:04:06

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

Ano už je to lepšísmiley


noo...já začala náhrdelníkem pak jsem zmínila hafíka (později i slevila na čičinku) a nakonec ty kotlíky (ona už se ta platina nějak využijesmiley)

Lia

20.12.2010 20:49:20

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

zdar! Navracím se do rodných lovišť! Ale bohužel nejsem schopna komentovat tuto kapitolu, protože mé srdce stále svírá ruka šoku (!!!!) z toho konce!!!smiley Já nechci konecsmiley!


Nejen tahle kapitolka ale všechny a celá povídka byla nádherná a pokaždé když jsem ji četla tak mi na tváři vyloudila úsměch (a často i záchvaty úsměvůsmileysmiley). A takhle milý konec už jsem d louho nečetla. Miluji tyhle dávky romantiky...


A že budou ty Vánoce, nedavno sem četla Vánoční kapitolku a nenápadně sem do domácího éteru vyslala zprávičku, že by se mi taky líbily takový Vánoce (hlavně dárečky smileysmiley)No nic nevyšlo to...


A wixie - děkuji



wixie

20.12.2010 20:48:17

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Lio, docela by mě zajímalo, zda jsi navrhovala Ježíškovi toho hafana nebo platinové kotlíky smiley nebo snad ten náhrdelník?smiley


Jsem ráda, že tě tu zase vidím, doufám, že ruka šoku povolila stisk a můžeš zase volně dýchat smiley a díky za komentík!!!smiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

wixie

20.12.2010 20:46:48

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

nadin, mám pocit, že jsi první, ale taky poslední smiley moc děkuji za komentíky, kterými jsi mi po každé kapitole dělala moc velkou radost!smiley já děkuji tobě!!!smiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

nadin

20.12.2010 20:13:15

95.103.113.253

Reagovat

Smazat

„Hledáte nějaké konkrétní dveře, nebo jen chcete vědět, jak bydlím?“


skvelé, práve táto veta ma v úvode zložila pod stôl a donútila požuť pár káblov.


Chudák David, ale ustál to a rovnako i Severus. Má u mňa bod, za zdržanie sa ostrých poznámok.


Hermiona je žena činu. Vie kedy chlapa prinúti súhlasiť s hocičím smileysmileysmileysmileysmileysmiley


Severusova trojminútovka sexuálnej výchovy ma položila totálne. Waúúúúúú!!!!


Moja smola bola, že som si to živo predstavila. Nechcite vedieť podrobnosti .......smiley


Wixinka, ďakujem za krásne ukončenie príbehu! A zároveň si trieskam hlavu o (čo ja viem čo to bolo?), prečo už KONIEC?????


Čo už?


Jedno veľké ÁCH a ešte väčšie ĎAKUJEM!!!!!!!!!!

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

nadin

20.12.2010 19:39:29

95.103.113.253

Reagovat

Smazat

PRVÁÁ!!!!!


Ok, ok a teraz idem čítaťsmileysmileysmiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.





Žádné komentáře:

Okomentovat