sobota 2. března 2024

3. Reálný (?) plán

Jak to vypadá, když se ve třídě sejde otec v pozici učitele a dcera v pozici studenta?

A/N: O konci nehodlám diskutovat!!!


Kapitolku věnuji Nadin. Ona doufám ví za co.

This is the tomorrow you worried about yesterday. And now you know why.

(Tohle je ten zítřek, kterého ses včera bál. A teď už víš proč.)

Probudil se jako vždy dříve, než zazvonil budík. Mudlovská věcička, bez které Hermiona odmítala chodit spát. Ještě rozespale se rozhlédl kolem sebe. Jako už pár dní zpátky, byl v posteli ráno sám.

Nebyl tak natvrdlý, aby si nevšiml, že se sami sobě navzájem začínají s Hermionou odcizovat. Usínal sám, protože ona ještě pracovala. A probouzel se – překvapivě sám, jelikož Hermiona byla tou dobou zřejmě již v nemocnici.

Začínal mít pochybnosti. Zatím ještě neměly přesné tvary, ale byly tu. Rozhodně si byl vědom, že tohle není normální. A když už se konečně sníží natolik, že jí dá očividně najevo svůj zájem o ni, odmítne ho. A navíc by snad chtěla povolit jejich dceři ten šílený nápad!

Cestou na snídani potkal Selii. Mračila se na něj jako deset čertů. Zamračil se na ni taky a umínil si, že jí bude muset v hodině srazit trochu hřebínek. Měl vážné pochybnosti, že se včera, i přes jeho doporučení, na lektvary ani nepodívala.

Posadil se na své místo a s pohledem upřeným ke zmijozelskému stolu, začal upíjet ze své ranní kávy. Znechuceně se ušlíbl. Skřítkové mu ji zase osladili. Tento týden již po druhé.

Nezdržoval se déle než bylo nutné. Jakmile dojedl, zvedl se a s posledním pohledem upřeným na zmijozelské, odešel.

„Sel, dá tvůj táta dneska ten test?“ ptal se zvědavě mladý Nebelvír, který se k ní mírně naklonil, jakmile zahlédl zmizet černotu Snapeova hábitu.

Nikdo ze zmijozelských to nebral na vědomí. Ač se to zdá býti nemožné, tyto dvě koleje se začaly tolerovat. Někdo by dokonce mohl říci, že mezi jejich příslušníky vznikala i mnohá přátelství. A nejen ta kamarádská.

A byla to zásluha právě Selie. Její bezprostřednost ji už v prvním ročníku zavedla ve Velké síni k nebelvírskému stolu. Nedostalo se jí tenkrát zrovna přívětivého přijetí, ale její vytrvalost přinesla do Vánoc plody. Jistojistě byly počátky rozpačité a nejisté ze strany Nebelvírů z důvodu jejího příbuzenského vztahu s obávaným profesorem lektvarů. Dokonce i její kolejní spolužáci se zprvu domnívali, že bude rozmazlenou protekční dceruškou hlavy jejich koleje.

Tyto domněnky však byly velmi brzy vyvráceny. A to v momentě, když zjistili, že na ni je profesor tvrdší než na ostatní. Selie si to nijak nebrala. Naopak, tresty za své prohřešky přijímala bez mrknutí oka.

Byla si plně vědoma toho, že je drzá. Někdy dokonce až příliš. Ale nesnažila se být jiná. Byla sama sebou. Zmijozelka, která se nebojí a neostýchá říci ani svému otci v hodinách, co si myslí. Neměla ráda přetvářku a byla vychována tak, aby se nebála říci svůj názor veřejně. Ať už by byl jakýkoliv.

Selie Snapeová byla právem označovaná za člověka, který spřátelil dvě koleje, jenž byly donedávna v rivalitě. Dnes už komunikace mezi příslušníky těchto dvou kolejí nikomu divná nepřišla.

„Jacku, nevím. Znáš ho. Je nevyzpytatelnej. Ale asi jo, včera mi neopomněl připomenout, abych se učila.“

„Hmm, tak to je v pytli. Já se na to ani nepodíval.“

Selie se ušklíbla v gestu podobném tomu otcovu.

„Klid, Jacku, já taky ne,“ mrkla na něj, zvedla se od snídaně a zamířila v hloučku kamarádů na hodinu lektvarů.

Jakmile se přibližovala ke dveřím učebny, zahlédla Davida Evanse. Věnovala mu široký úsměv.

„Ahoj Sel, tak jak?“ ptal se mladík zvědavě.

„Hádej!“ odpověděla nakvašeně. „Řekl jsem to dost jasně na to, aby to pochopila i akromantule. Naposledy, a o to důrazněji, říkám NE!“ parodovala svého otce.

David se zatvářil smutně.

„To se dalo čekat.“

„Deve, kdo říká, že se jeho rozhodnutí nemůže změnit? Zkusím to s mamkou. Ta se netvářila tak rezolutně proti, když jsem s ní mluvila. Jenže je teď pořád v práci,“ povzdychla si dívka.

„Takže by to ještě mohlo vyjít?“

„Si piš!“ řekla rozhodně.

Mladík se mile usmál a vztáhl ruku k jejím vlasům. Lehce vlnitým a černým jako noc.

„Máš něco ve vlasech,“ prohodil a neviditelné smítko jí začal z vln vyplétat.

Dívka se tvářila navýsost spokojeně. Ovšem jen do chvíle, kdy se přímo před nimi vynořil její otec a profesor opředený mnoha historkami v jednom.

Ostřížím zrakem zrentgenoval ruku toho tupce ve vlasech své dcery. David pod tíhou toho pohledu bleskurychle ruku stáhl zpět.

Následně sjel pohledem Selii. Ta mu s obočím nadzvednutým v otázce pohled odhodlaně vracela.

„Do třídy,“ zasyčel vztekle a nechal ty rádoby studenty vejít do třídy.

„Dnes vám bude stačit jen brk a pergamen. Náplní této hodiny bude písemný test. Na závěr pak proběhne ještě ústní zkoušení. Jakýkoliv pohled stranou a odečítám vám padesát bodů. Nějaké otázky?“

Selie si beze slova vytáhla pomůcky. Snažila se svého otce dnes zbytečně neprovokovat, protože si byla více než jistá, že konfrontaci na téma: „Jak je možné, že nejste připravená na hodinu?“ neunikne.

A taky že ne.

Jakmile dostala test, bylo jí jasné, že i kdyby byla sebechytřejší, tak si odpovědi na otázky, které vidí poprvé v životě z prstu prostě nevycucá.

Přemýšlela. Má raději psát blbosti, ale aspoň dělat, že ví, a dostat kázání až v jejich soukromých komnatách? Nebo to má risknout a nepsat radši vůbec? Když už, tak už, řekla si v duchu odvážně a odložila brk.

Severus ji nenápadně pozoroval. Uvažoval v podstatě nad tím samým jako jeho dcera. Pokusí se vymyslet nesmysly, nebo to vzdá hned?

Jakmile zpozoroval, že odložila brk, bylo mu jasné pro jakou možnost se rozhodla. A mám tě, pomyslel si spokojeně.

Založil si ruce na hrudi a zády se opřel o katedru.

„Bude se něco dít, slečno Snapeová?“ otázal se potěšeně z očekávaného vítězství.

Selie k němu zvedla zrak.

„To bylo na mě, pane?“ zeptala se sladce.

„Domníváte se, že kdybych toužil oslovit pana Frastela, oslovil bych ho vaším jménem?“

„To asi vskutku ne, pane,“ zatvářila se chápavě.

„Ptám se znovu. Bude se něco dít, slečno?“

„Pane profesore, věštění budeme mít až zítra. Nejsem si tedy aktuálních informací o počasí, umístění Kanonýrů v tabulce, ani o pohyblivosti kurzu galeonu momentálně vědoma.“

Severus začínal pěnit, protože pochopil, že jeho dcera rozehrává další ze svých her. A nebyl jediný. Šum ve třídě nepatrně vzrostl a ozývalo se tlumené chichotání.

„Neptal jsem se, co vidí vaše vnitřní oko, ale jestli budete dál civět před sebe se založenýma rukama, aniž byste se ujala vyplňování testu.“

„Pane profesore, já bych ráda civěla se založenýma rukama někam jinam, ale dal jste nám jasně najevo, že nesnesete pohled stranou. Proto raději civím před sebe,“ usmála se a mile na něj pohlédla.

Nemusela ani aktivovat svoje vnitřní oko, aby pochopila, že její otec zuří. A hodně. Že by to přehnala? Prolétlo jí hlavou.

Severus začínal vidět rudě.

„Překvapujete mě, slečno. Učebnici jste očividně neviděla ani z rychlíku a přesto si dovolujete být drzá. Odečítám tedy dvacet bodů Zmijozelu, vám píši T a příští hodinu si napíšete test nový. A teď vypadněte!“ zařval nečekaně.

Selie podobný výbuch čekala. Její spolužáci už méně. Několik jich převrhlo inkoust a zbytek si zakaňkal pergameny.

Bez řečí si uklidila své věci a středem uličky prošla se zdviženou hlavou. Neopomněla prásknout dveřmi.

Byla naštvaná. Ani nevěděla na koho víc. To bylo poprvé, kdy ji otec vyhodil z hodiny. Sice je pravda, že to bylo taky poprvé, kdy se rozhodla zcela ignorovat test, ale stejně ji to naštvalo.

Dneska už neměla náladu na nic. Stejně mají po lektvarech jen bylinkářství a tam být nemusí. Zašla si k madam Pomfreyové pro lektvar, nakukala jí, že ji bolí hlava a zamířila do sklepení. Mohla sice jít do společenské místnosti, ale neměla náladu na řeči typu: „Tys mu to teda dala!“, které by po skončení vyučování přišly.

Vydala se do jejich obytných prostor. Věděla, že tam otec přijde nejdřív navečer a to ona už tam dávno být nemusí. Teď tam ale může v klidu zůstat a třeba si číst. A nebo se učit, došlo jí vzápětí. Další lektvary mají pozítří.

I s učebnicemi se přemístila na pohovku před krb a zabrala se do učení. Byla natolik zaměstnaná rozdílem mezi vrbenkou náměsíčkovou a vrbníkem srpkovým, že leknutím nadskočila, když plameny v krbu zezelenaly a vyšlehly vzhůru.

„Mami, nehorázně jsem se tě lekla,“ přiznala upřímně a uvolnila matce místo na pohovce.

„Sel, co ty tady? To už nemáte žádné hodiny?“

„No víš, já...“

Selie Hermioně všechno řekla. Nevynechala ani průběh hodiny lektvarů a zdůraznila i to, že ji to mrzí.

„Ty jsi dobrá,“ usmívala se Hermiona. „Takže nejdřív vyprovokuješ otce k nepříčetnosti, a pak čekáš, že to vyžehlím a zařídím, abys mohla jet k Davidovi.“

„Jasně mami. Chápeš rychle,“ smála se Selie.

Hermiona ji jemně šťouchla.

„S tvým otcem to nebude zrovna jednoduché,“ povzdychla si. „Pojď se mnou, převléknu se a můžeme pokračovat v rozhovoru.“

Obě se zvedly a zamířily do ložnice. Selie se uvelebila v posteli svých rodičů a Hermiona se převlékla do pohodlných kalhot a jednoduché košile. Jakmile si stáhla vlasy do prostého uzlu, přisedla si k dceři.

„Jak to chceš udělat, mami?“ ptala se Selie zvědavě.

„Udělat co?“

„No, přece přemluvit tátu. Chtělo by to něco, co by ho zaměstnalo, protože nevím, jak to dělá, ale vždycky, když už se David rozhoupe k akci, tak se táta někde objeví. David už je z něj na prášky.“

„Hlídá tě. Nediv se. Nechce, aby ti někdo ublížil.“

„Mami, všichni už z něj mají žaludeční vředy. Vážně, potřebuju, abys ho nějak zabavila. Ale dlouhodobě. Co ty na to?“

„Dlouhodobě zaměstnat tvého otce? A máš nějaký reálný, zdůrazňuji reálný, nápad, jak to provést?“

„Jo, ale nevím, jestli s tím budeš souhlasit.“

„Tak to vyklop. Horší než kdybys mi řekla, že chceš sourozence, to už být nemůže,“ povzbudila Hermiona svou dceru.

Selie se zarazila a s provinilým výrazem se na svou matku podívala. Hermiona chápala neuvěřitelně rychle.

„Ty chceš, abych otce zaměstnala svým těhotenstvím? Zbláznila jsi se?!“

„Mami, kdo mi ještě o prázdninách na dovolené říkal, že by chtěl další dítě?!“

„Selie, mám tebe. To za prvé. Za druhé, by s tím otec nesouhlasil. A za třetí, jsem už na další dítě stará.“ Hermiona raději pomlčela o tom, že by Severuse musela přinejmenším opít, aby s ní strávil noc.

„Tak za prvé, mami,“ parodovala Selie Hermionu. „Já jsem sourozence chtěla vždycky, to víš. Za další, otec o tom přece vůbec nemusí vědět, ne? A nakonec. Ty a stará? Mami, je ti čtyřicet dva let. A jsi kouzelnice. U mudlů už by to byl rizikový věk, ale protože se kouzelníci dožívají v průměru o třicet pět let víc než mudlové, je to přímo ideální věk na další dítě. A navíc byste teď s tátou měli mít oba sexuálně nejčinnější období.“

„Selie! A na tohle jsi přišla jak?“ ptala se Hermiona se špatně zadržovaným smíchem.

„Učili jsme se to. Na teorii mudlovského a kouzelnického vývoje,“ pravila chytře její dcera.

„Koukám, že už to máš všechno pěkně vymyšlené. Ale nenapadlo tě náhodou, jak to mám provést?“

„Mami, ty chceš ode mě, abych ti vysvětlovala, jak se dělají děti?“

To už Hermiona nevydržela a začala se smát nahlas. Selie se k ní přidala a obě se za chvíli svíjely na posteli smíchy.

Jejich výbuch veselí byl však nečekaně přerušen.

„Hýkáte tu jak dvě splašené kobyly!“ sdělil jim Severus stojící v otevřených dveřích.

Při pohledu na něj se obě rozesmály ještě víc.

„Nevím, co je tu k smíchu, ale jestli jste si toho nevšimly, blíží se večeře. Proto bych tobě,“ ukázal na Selii, „doporučoval přidat se ke svojí koleji.“

Selie si rychle posbírala svoje učebnice a s neskrývaným smíchem za sebou zavřela dveře.

„Neříkala jsi náhodou, že budeš dnes přes noc v Londýně?“ zeptal se své ženy, když si věšel hábit na věšák.

„Ano, ale nakonec to vyšlo takhle. Tedd se vrátil s Paulou z dovolené dřív a já nemusela být na pohotovosti. Vadí ti to snad?“

Pohlédl na ni s jasně čitelnou odpovědí ve tváři, jak se vůbec může tak hloupě ptát.

„Jestli pak se ti tvá dcera pochlubila se svým dnešním výstupem v hodině?“ zeptal se místo odpovědi.

„Budeš se divit, ale ano, pochlubila. A navíc, není to jenom moje dcera. Pokud se nepletu, tak jsi u toho byl tenkrát taky,“ odsekla mu a zlostně se na posteli posadila. Ani si neuvědomila, že se jí košile, kterou zapnula nedbale na dva knoflíčky, poněkud rozhalila. Severusovi zajiskřilo v očích.

Nespouštěl zrak z odhalených míst, ale přitom plynule pokračoval.

„Ano, to je zjevné. Nevím o nikom, kromě sebe, po kom by mohla zdědit takové nadání na lektvary. Když pominu ten její dnešní-. Jak jen to říkají mudlové? Úlet!“

I přes svá slova plná rozhořčení, se začal pomalu přibližovat k Hermioně.

Teď nebo nikdy, pomyslela si mladá žena sedící na posteli.

Pokud se na ni teď vrhne, snad by se jejich vztah mohl zase urovnat. Všechno by bylo jako dřív. A možná i to dítě by mohlo být.

S přimhouřenýma očima ho sledovala. Zastavil se od ní na délku paže a pomalu začal zvedat ruku k jejímu obličeji.

Téměř se dotkl jejich rtů, ale vyrušilo ho hlasité klepání.

Neznatelně si povzdychl, nechal ruku sklouznout a šel otevřít.

Hermiona se překotně nadechla, protože se jí nedostávalo kyslíku, o který ji připravilo zadržení dechu a vydala se za ním.



wixie

30.08.2009 11:54:08

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

doxii, Severus a žvatlání?smiley To vážně nejde dohromady. Jedno další Sevíče možná, ale pět, to by asi radši platil alimentysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

doxii

30.08.2009 01:00:54

89.103.176.42

Reagovat

Smazat

já nwm co by s tim dělali...některý lidi to krmí, oblíká a žvatlá na to ujetý slova...ale co já vim...Severus by nežvatlal...a možná že by měl pro ně je dvě slova: Avada .... mno popojedem, třeba by byl Severus rád...vždyť má tak moooc rád děti :-D

wixie

30.08.2009 00:31:45

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

doxii, paterčata? Co by s tím proboha dělali?! To by Sevík asi nepřežilsmileysmiley Ale trápení Severuse, pravda, to mě bavísmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

doxii

29.08.2009 23:42:54

89.103.176.42

Reagovat

Smazat

nechat se překvapit s malým sevíčkem?...mno u tebe lze předpokládat všechno, aby se z toho malýho sevíčka nevyklubyli nejmíň paterčata...začínám si myslet že jsi v tomhle směru (trápení Severuse) všehoschopná...smileysmiley

wixie

29.08.2009 15:09:32

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

ze zanechaného odkazu je tvůj nick asi sessllik, viď? tak ti moc děkuju za komentík a s mimčem (malým Sevíčem) se nechte překvapitsmileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Anonym

29.08.2009 15:03:15

88.101.19.99

Reagovat

Smazat

vixie,kapitolka jako vždy úžasná,ale ten konec...nesnáším takhle utnuté konce a už se těším na další.Další mimčo by bylo prima,alespoň by tatínek na chvíli omezil ten přísný dohled nad Seliísmiley


http://sessllik.blog.cz

wixie

28.08.2009 22:56:39

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

snapeova, díky. já se zase těším na další vaše komentíky a doufám, že nezklamusmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

snapeova

28.08.2009 22:52:57

90.177.189.4

Reagovat

Smazat

uáá. avadu na toho kdo zaklepal smileyuž se neuvěřitelně těším na další. smiley

http://pisupovidky.blog.cz

wixie

28.08.2009 19:43:18

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

doxii, odhalila jsi měsmiley máš pravdu, trochu mě to baví trápit Sevíkasmiley a jinak reklamy přijímám, takže se příště neostýchejsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

doxii

28.08.2009 19:28:51

89.103.176.42

Reagovat

Smazat

mno trošku potrápit, to jo...ale až tak? navíc si říkám, že ho tu stále netrápí manželka ale přímo autorka...že ty se tim bavíš?!.


ehm...mno já se tedy omlouvám, ale nějak sem si nechtěla dělat nějakou okatou reklamu...mmch díky že sis mě dala do odkazů...moc si toho cením



wixie

28.08.2009 19:19:25

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Saro, díky za komentíksmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

sarapolanska

28.08.2009 18:57:54

89.102.77.178

Reagovat

Smazat

Tak na další kapitolu se nehorázně těším, tohle se fakt četlo skvěle a lehce. Jen tak dál!

wixie

28.08.2009 16:55:31

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

doxii, myslíš? ono Severusovi neuškodí, když ho manželka trochu potrápísmiley Díky za koment. A mimochodem, jakto že jsi mě neupozornila na svoje stránky? pro takového závisláka jako jsem já to byl přímo poklad, když jsem je dnes objevilasmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

doxii

28.08.2009 12:23:48

89.103.176.42

Reagovat

Smazat

tak tohle bylo nehorázně krutý...chudák Severus. ten už by asi nejradši mlátil hlavou o stěnu :-)


Jinak skvělá kapitola.

wixie

27.08.2009 22:08:28

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Jiki, teda Sevíče je perfektomondosmileysmiley moc se mi to slovo líbí a hned si ho zanamenám a jestli bude mimčo, tak už vím, jak pojmenuju příslušnou kapitolusmiley Díky mocsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Jikita

27.08.2009 20:33:59

87.249.148.28

Reagovat

Smazat

Že by přeci jen ještě byla šance na další Sevíče?? Ten název "Sevíče" jsem teď někde četla a úplně mě dostal smiley

wixie

27.08.2009 16:41:49

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Ketrinn, uškrtit? mě? to snad neesmiley A nebudeš mi věřit, utínalo se to docela dobřesmiley Díky

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Ketrinn

27.08.2009 07:09:58

85.70.210.180

Reagovat

Smazat

Uškrtit....jinak to nevidím....jak si to mohla takhle utít???? smiley

wixie

26.08.2009 23:51:53

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

evi, já vímsmiley moc děkuju, snad to bude povedené i příštěsmiley




Jituš - máš pekný vzorek na tapetysmileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Jituš

26.08.2009 22:32:16

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

Určitě né ťukání. A po síti se blbě vraždísmileysmiley



evi111

26.08.2009 21:40:58

89.176.77.95

Reagovat

Smazat

Klepání na dveře??!!! Wixie, ty jsi vážně... neskutečná... smileysmileysmileysmiley Výstup Selie v hodině byl úžasný a následný rozhovor s Hermionou taky, vážně moc povedenésmileysmileysmiley

nadin

26.08.2009 20:36:14

91.127.254.187

Reagovat

Smazat

Ešteže tak...(prudko oddychuje úľavou)

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

wixie

26.08.2009 20:26:26

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

No ale nebylo řečeno na kterýsmiley jestli ty naše, nebo ty v příběhusmiley


A taky koukám, že má Jituš stále stejný koment, pěkná tapetka, holky já vás žerusmileysmileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

nadin

26.08.2009 20:21:48

91.127.254.187

Reagovat

Smazat

Jituš sa nám zacyklilasmiley


Wixie!!! Na Vianoce???smileysmileysmiley


A vraj, že ja som tyran! Pche!!!

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

Jituš

26.08.2009 20:17:05

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

Určitě né ťukání. A po síti se blbě vraždísmileysmiley

wixie

26.08.2009 20:15:36

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Nadin, indiánské tanečky budou a slibuju, že budou originální, ale musíš chviličku vydržet (počítám že tak o Vánocích by to mohlo být...smileysmiley) A pravda, Sevi by neměl tolik zatínat ty svoje zubiskasmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

nadin

26.08.2009 19:55:03

91.127.254.187

Reagovat

Smazat

Bezzubý?? Ak bude stále zatínať zuby, veď oni mu vypadajúsmileysmiley


Lenže, ak by mala by´t kopa vnúčat..atď...


Malo by byť viac detí, chudák Selia by musela rodiť ako čerešňa!!!smiley


No a o tom to bolo! Deti sa neobjednávajú po internete(aj keď v dnešnej dobe...),no ale kde som to... deti sú zatiaľ ešte stále svojpomocná, domáca výroba, no a to by sme tu chceli mať...


Indiánske tanečky plodnosti okolo domácej výroby a také to hrkútanie (no dobre aj sarkazmus môže byť), popri tomsmileysmileysmileysmiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

Jituš

26.08.2009 19:55:01

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

Určitě né ťukání. A po síti se blbě vraždísmileysmiley

wixie

26.08.2009 19:32:54

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Jituš, pokusím se to napravit příštěsmileysmiley


Nadin, to bych klidně napsat mohla, ale pokud to chcete do víc kapitol, tak si asi na vnoučata budete muset počkatsmiley A mimochodem, ty máš ve své povídce taky pěkně nakročeno k debatám, které jsi popsala nížesmileysmileysmiley Ale nějak si nedokážu představit Severuse s bezzubými ústysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

nadin

26.08.2009 19:26:20

91.127.254.187

Reagovat

Smazat

Také ľahké nevieš??


A žili šťastne, s kopou vnúčat, pravnúčat a prapravnúčat, v pokoji domova dôchodcov, kde ich tá malá uškriekaná háveď nemohla otravovať a svoje dni trávili rozkošnými debatami typu,:


"Drahá Hermi, ty si si zas dala moju zubnú protézu!"


"Nie Sevi, mám svoju, s tvojou sa hrá náš bernardín..." smileysmiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.



Jituš

26.08.2009 19:25:00

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

Určitě né ťukání. A po síti se blbě vraždísmileysmiley

wixie

26.08.2009 19:11:25

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Děti, vážně by mě zajímalo, jaký konec byste si představovaly?




eve, díky. Taky držím Herm pěstismiley




Jituš, vraždou? Doufám, že ne vraždou autorkysmiley Díky za komentsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Jituš

26.08.2009 18:01:42

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

Můžeme upravit přísloví - celé huj, konec fuj. Je mi jedno od koho kdo odkoukal klepání, ale ten konec zavání vraždou. Jinak kapitolka moc pěkná a vtipná a nápaditá. Dcerunka se vyvedla a Sevík se musí polepšit. A ten konec dělám že jsem neviděla - to bude asi nejlepší.smiley

Eve

26.08.2009 16:18:44

88.103.150.155

Reagovat

Smazat

Selie je úžasná, skvěle dovádí Severuse k šílenství smiley


Doufám, že to Hermioně s dalším dítětem vyjde. Škoda, že je někdo vyrušil smiley

wixie

26.08.2009 16:14:19

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Sisi, já se obávám, že je to nákaza virového původu a šíří se velmi rychlesmileysmiley A ty a pěkné veci? No zrovna mě nic nenapadá, ale budižsmileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

ASISI

26.08.2009 15:25:43

213.220.198.211

Reagovat

Smazat

Merline, wixie, chceš mi tvrdit, že jsi to klepání pochytala... ne, to není možné. Když už, tak já bych tě zcela určitě učila jen samé pěkné věci. smileysmiley

wixie

26.08.2009 14:40:10

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

soraki, právě že tím extra super tajným projektem se asi odstartovala moje klepací mániesmiley flashback bych do programu zařadila ráda, ale musím ho nejdřív napsat a protože nemám žádný originální nápad tak to bude asi chvíli trvatsmiley děkuju za koment a doufám, že jsi to své mlácení o vše kolem přežilasmiley




Lio, ano Selie své rodiče rozhodně nezapře ani kdyby chtělasmiley A dítě by opravdu být mohlo, tak uvidíme, jak to Herm vymyslí. díky za komentsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Lia

26.08.2009 11:10:56

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

Přestože se mi včera povedlo přesvědčit bráchu abych si mohla přečíst kapitolu od Sisi tak na tohle už moje síly nestačily a byla jsem sprostě vyhozena.smiley


Kapitola je nádherná. Musela jsem se smát zmínce o budíčku - nevim proč ale je to ftipnýsmiley


a pak to dohadování s tatínkem v hodině nemělo chybusmiley. Seli má úžasné vlastnosti - jen to nejlepší z každého z rodičů. A náhodou další dítě by mohlo být. Sevika by to zaměstnalo...smiley


Jinak k tomu konci je snad lepší nevyjadřovat se. Já být na jejich místě tak se klepači stane brzo něco mooc ošklivýho, ale chápu že si nechtějí zaneřádit koberrecsmileysmiley


Tak rychle další!!!

soraki

26.08.2009 09:08:02

79.127.176.70

Reagovat

Smazat

Ne, ne, NE!!! Další klepání už prostě NE! Wixie, copak toho ještě nemáš dost z toho našeho tajného projektusmiley *soraki úpí a tříská hlavou střídavě do klávesníce, stolu, hrnku s kávou...* Tohle byl naprosto nepřijatelný konec smiley *už se zoufale svezla pod stůl a mlátí čelem do podlahy, nody od stolu, židle* kapitola byla super, Selia se ti vyvedla skvěle, koneckonců jiná ani být nemůže, vezmeme-li do úvahy kod jsou její rodiče... ale ten konec!!! Nevím, kdo by si tu avadu/polibek zasloužil víc, jestli ten ubožák, co klepe, nebo ty... smiley ale asi ten blbec za dveřmi, protože tebe potřebuju, abys urychleně napsala pokráčko. Jenže, tipuju, že teď je na řadě flahback, že?smileyTo budou nervy, než se dostaneme zpět do přítomnosti... chjosmiley

Vždy říkej, co si myslíš a podlý člověk se ti vyhne William Blake

wixie

26.08.2009 00:40:58

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Doree se omlouvám za zkomolení nicku




kapi - to raději nééésmiley Díky mocsmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain



kapi

25.08.2009 23:56:09

87.244.204.228

Reagovat

Smazat

avadu na toho blbca čo zaklopal smiley


inak kapča supr

wixie

25.08.2009 23:29:00

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Doero, ten kdo je vyruší bude mít opravdu namálesmiley Jinak super, že se dcerunka líbísmiley Co se týče Hermionina přání... to záleží jen a jen na nísmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

Dorea

25.08.2009 23:23:06

213.19.5.66

Reagovat

Smazat

ale takový infarktový kapitoly by se měli zakázatsmiley, no Hermiona přeci říkala v jedničce, že chce dvě děti, takže doufám, že jí přání splníšsmiley...dcerunka se vydařila, geny z otcovi i matčiny strany, jak tak čtu..no a ten kdo je vyruší, doufám neujde bez trestu..protože za tohle bych dávala polibek od mozkomorasmiley


.........................


http://decka-nad-kotlikama.blog.cz/

wixie

25.08.2009 23:21:18

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Sam, zlá nejsem, užiješ si příště (příště tím myslím jindy, ne přímo v příští kapitolesmiley) A jsem ráda, že je ti Sel sympatická. Díkysmiley




lufi, fajn, že tě to zase baví. A díky za kometn.




Mari, kapitola takhle brzy je práce Nadin. Na tu další si ale opravdu počkáte (ikdyž asi bude proložena "budoucností" (chybí mi tu smajlík s protáčejícíma očima, ani jeden se nedá použítsmiley)) Pochybnosti Sevika budou a budou ještě hodně velké, ale to až pozdějismiley. Co se týče "reálnosti" tak s tím mám své plánysmiley Díky za komentsmiley




Goddy, budou, neboj.




SISI, díky. Ano, snažila jsem se ukázat, že má geny jistého profesora lektvarůsmiley Snad se to povedlo. A konec? A zrovna ty chceš diskutovat?smiley Od koho jsem to asi odkoukala ty dveře, co myslíš???smileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

ASISI

25.08.2009 22:21:41

213.220.198.211

Reagovat

Smazat

Teda.... tohle byla dokonalá kapitola, wixie. Ty jejich hlášky! Skutečně je vidět, koho že ta holka je. smiley Vážně... moc, moc povedené. Rozhovor matka-dcera - taktéž. Mají krásný vztah. smiley Abych tvého otce nějak zabavila... smiley


Ale ten... jo! Já diskutovat hodlám - ten konec! smiley Vrrrrrrrrrr. Ale řeknu ti, že další dítě by pro děj nemuselo být vůbec špatné. smiley A děkuju za kapitolu.

Goddy

25.08.2009 22:05:35

82.209.34.18

Reagovat

Smazat

á- chcu indiánské tance! :D

Mariana088

25.08.2009 21:43:45

85.207.84.198

Reagovat

Smazat

Fakt to vypadá jako Vánoce… :-) Asi jsme byly hodné… Další kapitola tak brzy? Krásně nás rozmazluješ, Wixie! Jé, bude konfrontace na hodině, juchů!


No výborně, Sevi začíná mít pochybnosti :-) Je na dobré cestě si uvědomit, že je třeba něco dělat, chlapec. Držím mu pěsti.


Oslazená káva? No pěkný hnus, soucítím se Severusem. A za tohle si ty malé potvůrky uši do trouby nepřivřou, že? Měly by.


Takže Selie se začíná projevovat, jak tak koukám… Mám tušení, že jsi stvořila velmi osobitou a nekonvenční postavu. Skutečně je poznat, kdo jsou její rodiče :-) A taky už plně chápu, proč je ve Zmijozelu. Tedy… jejich rozhovor během testu se ti moc povedl. Jak vidno, je mu v pronášení sarkastických poznámek zdatnou konkurentkou. (Kdybych nebyla lehce mimo z kapitoly od Sis, mlátila bych se smíchy.)


Takže reálný nápad, ano? No, ten otazník za tím sedí :-) Nevím, jak dalece reálný (fandím mu moc), ale každopádně geniální.


Já ti dám „za tím koncem si stojím“! To je týrání už tohle! Uklidňuje mě pouze, že přidáváš tak rychle. Snad to vydržím… Děkuji, Wixie.

lufiiinka

25.08.2009 21:40:04

90.178.126.40

Reagovat

Smazat

ooooooooooooou...fíha...překvapuješ mě...čím dál víc:D...


jsem fakt napnutá...hm...krásná kapitolka...ten konec...no...to je u mě normální...takhle taky většibpou končím:d...já nic, já andílek:)


no nic..prostě úplně božííííííííííííííííí kapitolka a doufám, že bude brzy další...


paaaaaaa L.


P.S....jestli si vzpomínáš na naši depatu na icq o téhle povídce...tak na to můžeš rovnou zapomenout...je to božžžžžžžíííííííííííí povídka:D


smileysmileysmileysmileysmileysmiley

samantha.c

25.08.2009 20:54:32

83.208.4.173

Reagovat

Smazat

Ale nééé! Ty jsi tedy zlá. Nebudu s tebou diskutovat o konci, ale vyčítat ti ho tedy budu. Já doufala, že si trochu užijeme, a ty takhle!smiley


Osobu klepající na dveře bych pověsila za uši do průvanu, jak říkala moje babička.


Ale drzost Selie mě opravdu fascinuje. Já mluvit takhle se svým otcem, tak už bych jednu držela. Otázkou je, jestli by ten pohlavek přišel od táty nebo od mámy, každopádně přilétl by. smiley


Ale Selie se mi líbí, vytvořila jsi zajímavou osobnost.smiley

nadin

25.08.2009 20:22:57

91.127.254.187

Reagovat

Smazat

Písať komentáre k takejto poviedočke, je radosť sama. Kedykoľveksmileysmileysmiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.



wixie

25.08.2009 20:20:37

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Nadin, tak třeba za komentáře, protože tento byl nádhernýsmileysmileysmiley. Jsem ráda, že se ti Selie zamlouvá, snad si získá i ostatní čtenáře. Klepání bylo nutné, ještě není ta vhodná doba na indiánské tancesmileysmiley Díky!smiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

nadin

25.08.2009 20:14:26

91.127.254.187

Reagovat

Smazat

Nikdy ma nenapadlo uvažovať, aké vlastnosti by mohlo zdediť potencionálne dieťa Hermiony a Severusa! Teraz to mám vyriešené. Tvoja Selia je ohromná! Drzá, inteligentná, živelná a nebojí sa profesora elixírov!!!


Wixie, smiala som sa, od zmienky o osladenej káve(to plne chápem, ja sama kávu nesladím a čo len zrnko cukru by ma vytočilo!), jasná provokácia Selie na písomnom teste, no a ten záver, ako navrhovala vlastnej matke, zviesť otca, aby mala súrodenca!!! (EŠte teraz mám odtlačený na čele medzerník z klávesnice)


Klopanie na dvere bolo absolútne nevhodné, ale to už som si asi aj zvykla, že klopania takto nevhodne zasahujú do intímneho života kadekoho.


Sevík chudák už v duchu precvičoval indiánsky tanec plodnosti a v tom, klopi- klopi!


No, dúfam, že maličká avadička to vyrieši...


Nie? Tak sa nechám prekvapiť.


A ešte jedno ĎAKUJEM za venovanie, ale ja vážne netuším za čosmileysmiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.



Žádné komentáře:

Okomentovat