sobota 2. března 2024

6. Myšlenky (flashback)

Omlouvám se za naprosto podprůměrnou a vcelku i krátkou kapitolu. Předem vás varuji - bude maximálně nudná. Žel Merlinovi, je však nutná, aby nebyla narušena chronologie příběhu. Slibuji, že další bude snad o chlup zajímavější.

„Všechno vypadá dobře. Oba jste zdraví,“ zhodnotil Thomas výsledky, které mu Hermiona půjčila k nahlédnutí.

Uplynulo už několik měsíců od chvíle, kdy Hermiona začala pracovat v Plymouthu. Od doby jejího přijetí se nic výrazně nezměnilo, až na obvod jejího pasu. Byla už na začátku devátého měsíce a svoji pracovní aktivitu omezila na minimum. Její jedinou činností teď bylo pomáhat lidem s výběrem brýlí a zjišťování dioptrií. Byla s tím vcelku spokojená, protože sama uznala, že s tak obrovským břichem už nemůže jen tak pobíhat po nemocnici. Zároveň ale byla ráda, že ji Thomas pracovat dovolil, protože netoužila trávit v blízkosti své milé bytné víc času, než bylo nevyhnutelně nutné.

Už teď se děsila porodu, respektive toho, co bude následovat. Přestože si vcelku aktivně již nějakou dobu sháněla byt, nebylo jí přáno. Buď si majitel nepřál v domě dítě, nebo naopak prostory nebyly vhodné pro novorozence. Jedinou možnou alternativu viděla v delším setrvání v nemocnici. Kdyby pak miminko bylo alespoň čtrnáctidenní, už by cestu vydrželo. V autobuse by to rozhodně možné nebylo, ale Thomas jí nabídl odvoz autem až do Londýna, o čemž začínala uvažovat.

„Posloucháš mě?“ zeptal se a zamával jí papíry před očima.

„Jo, jasně. Jen jsem se zamyslela,“ podotkla a vzala si výsledky.

„Říkal jsem, že to vypadá dobře,“ zopakoval s úsměvem.

„Slyšela jsem tě. A překvapivě to vím. Pokud jsi nezapomněl, jsem doktorka, vím co ty latinský škrábance tvých zaměstnanců znamenají.“

„Dobře. A příští týden chci vidět další výsledky. Je ti to jasné?“

Hermiona se jen pobaveně usmála nad starostlivostí svého šéfa a zároveň dobrého přítele. Pokynula mu na pozdrav a zmizela za masivními dveřmi jeho kanceláře.

Když se vracela do své ordinace, minula na schodech jednoho ze svých kolegů. Při pohledu na něj se neubránila úsměvu. Naopak muž procházející okolo dělal, že si jí nevšiml. Hermiona to tak trochu chápala. Asi se ještě úplně nevzpamatoval z jejího těhotenství, pomyslela si a vzpomněla si na událost, která se odehrála někdy koncem jejího třetího měsíce těhotenství.

Zrovna stála v knihkupectví a vybírala si nějakou novou čtivou knihu, když se jí za zády ozval podmanivý hlas: „Kolegyně, co vy tady?“

Rychle se otočila a zírala na muže, který mohl být ještě o pár let mladší než ona. Zběžně ho znala z nemocnice, ale nikdy se spolu nebavili. Ona ho neměla nikdy potřebu déle zkoumat, ale možná že kdyby to udělala dříve, mohla se v tuto chvíli vyvarovat trapné situace.

„Ehm, dobrý den. Promiňte, ale asi mi vypadlo jméno,“ usmála se nesměle.

„Richard. Jsem Richard. Na příjmení nezáleží, co říkáš, Hermiono?“

Hermiona byla trochu zaskočená.

„Očividně o mně víte víc, než o vás vím já,“ odvětila mu.

„To si nemyslím. Ale mohli bychom to změnit, co říkáš. A přestaň mi vykat.“

Hermiona začínala tušit, kam tenhle rozhovor směřuje a o co muži zřejmě jde. Rozhodla se, že čím dřív ho odbude, tím líp pro něj. Nechtěla mu dávat plané naděje.

„Richarde, nemyslím si, že je to nejlepší nápad.“

„Proč? Nejsem vhodná partie? Jsem lékař jako ty, nevidím důvod, proč bychom-“

Nebylo mu dovoleno dopovědět, protože mu Hermiona skočila do řeči.

„Tak se, prosím tě, podívej líp, ano? Za prvé jsi asi o pět let mladší než já. Nic proti tobě, ale nejsem na zajíčky.“

Ve chvíli, kdy to dořekla, se v duchu naplno rozesmála a měla co dělat, aby udržela vážnou tvář. Došlo jí totiž, že nejen, že není na zajíčky, očividně nebude ani na stejně staré partnery, když se musela zamilovat zrovna do toho bídáka Snapea. Raději ale zklidnila svoje myšlenky a znovu promluvila:

„A za druhé, jsem těhotná.“

Mladý muž naproti ní jen nevěřícně pootevřel ústa.

„Takže pokud nechceš na večeři pozvat i toho nenarozeného špunta, bylo by lepší, kdybys mě ušetřil podobných návrhů, ano?“

„J-jo, jasně,“ vykoktal doktor a rudý až za ušima se začal pozpátku dostávat z její blízkosti.

„A zavři pusu, ať ti tam něco nevletí,“ řekla ještě na půl úst a dál se věnovala výběru knihy.

*****      *****     *****

Severus se zničeně sesunul do křesla před krbem. Byl rád, že už je dnešek za ním a on se nebude muset už ani jednou (alespoň dnes) vystavit tak trapným situacím, jako je návštěva zlatnictví.

Byl pátek a on se jako vždy po celou tu dobu, co byla Hermiona neznámo kde, zastavil odpoledne u Tedda. Už dávno se přestal přetvařovat a tvrdit, že „šel kolem“. Už proto, že to bylo pod jeho úrovní, ale druhý a asi větší důvod byl v tom, že mu to Tedd nevěřil a asi při páté návštěvě mu to vpálil přímo do očí.

Řekl mu tehdy, že nevidí důvod, proč by se měl stydět za své city. Neopomenul mu sdělit, že Hermiona se ještě neozvala, ale že se určitě ozve a on by měl být připravený vyznat jí právě ty city, za které se stydí. Alespoň tedy nepřímo, když už není schopen říct miluji tě.

Severus se tenkrát naštval a než by mu stihl nějak nevratně ublížit, raději volil cestu úniku. Neopomněl tenkrát pořádně praštit dveřmi, aby vyjádřil svůj nesouhlas. A když se vrátil do Bradavic, umínil si, že toho mudlu už nevyhledá.

Ale týden se s týdnem sešel a Severus lehce před pátou opět klepal na jeho dveře. A tentokrát s jasnou otázkou. Už žádné výmluvy.

Teď si ale spokojeně hověl v křesle. V jeho útrobách ho hřála doznívající skotská a na prsou krabička se šperkem umístěném na černém sametu.

Prsten pro Hermionu měl zakoupený a připravený již delší dobu. Mohlo to být tak půl roku, kdy se zařekl, že do zlatnictví ho už nikdo nedostane ani pod Imperiem. A za necelý půlrok se tam vydal znovu. A dokonce dobrovolně.

Důvod byl vcelku snadný.

Čím delší byla doba Hermioniny nepřítomnosti, tím častěji a jasněji si představoval, jaké bude jeho dítě. Bude mít hodně vlastností po něm? Bude stejně paličaté a ironické? Nebo bude naopak po Hermioně? Tyhle a další otázky si kladl stále častěji. Pokaždé to ale skončilo vtíravou, ale přesto i reálnou otázkou: „A co když tě Hermiona nebude chtít?“

A když už byl většinu času v té „přemýšlecí“ náladě, došlo mu, že by nebylo od věci, pořídit dítěti nějaký šperk. V tu chvíli, kdy dostal tento nápad, vážně začal pochybovat o svém zdraví, ale nakonec se přeci jen vydal o pár dní později do zlatnictví.

Už předem mu bylo jasné, že tohle bude ještě horší než koupě prstenu. Už proto, že miminu se běžně prsteny nekupují. Musel vymyslet tedy něco jiného, pokud možno originálního. Ať už si to přiznal nebo ne, chtěl udělat dojem, protože tušil, že by to mohlo být naposledy.

Proto lítal s naprosto nejasnou představou od jednoho zlatnictví ke druhém, až nakonec konečně objevil to, co hledal.

A ve skrytu duše doufal, že to byla na hodně dlouhou dobu poslední návštěva klenotnictví.

O několik dní později

Probudil se s divným pocitem, který zcela prosytil jeho nitro. Přesně takovým pocitem, který přepadne kouzelníka chvíli před tím, než si uvědomí, že mu na záda dýchá norský trnoocasý.

Neměl nejmenší tušení, co by to mohlo znamenat. Naposledy ho podobný pocit přepadl těsně před OVCEmi. A ještě ke všemu ne jeho vlastními.

Od té doby se naučil podobné stavy nevnímat nebo raději úplně blokovat. Dnes si ale nemohl pomoci, nepříjemný pocit ne a ne odehnat. Když si tak zběžně v mysli promítl svůj dnešní rozvrh, usoudil, že by nebylo od věci trochu se nad stavem, který ho zaplavil, zamyslet.

Měl dnes hodiny s prvními, třetími a čtvrtými ročníky. A jako bonus při pátku mu Minerva umožnila věnovat se v podvečer tři hodiny jedincům, kteří se hlásí do bystrozorského kurzu. No není to k vzteku? A aby nezapomněl, ve volné chvilce ho čekala ještě již obligátní návštěva Tedda Becketa.

Nepříjemné tušení mu dnes ale vcelku ostentativně dávalo najevo, že by se dnes mohlo něco nepříjemného stát. A strávit sobotu papírováním a vysvětlováním rodičů postiženého žáka, že jejich dítko nepřišlo k otravě jeho přičiněním opravdu neměl v úmyslu. Rozhodl se tedy věnovat těm dutým palicím dnes o něco více pozornosti, než bylo obvyklé.

Když o několik minut později vycházel již osprchovaný, oholený a oblečený do svého učitelského hábitu ze svých komnat, ani ve snu by ho nenapadlo, že mu nepříjemné chvění kolem žaludku ani omylem nenaznačovalo problémy v jeho hodinách. A už vůbec by ho nenapadlo, že to má něco společného s Hermionou Grangerovou.

Ve stejnou dobu, jen o několik stovek kilometrů dál probudilo Hermionu silné kopnutí. Jemně pohladila bříško, ve snaze uklidnit tvorečka uvnitř. V tu chvíli se jí však obličej stáhl do bolestné grimasy a ona pochopila, že to není klasické zlobení jejího miminka.

S námahou se překulila tak, aby dosáhla na telefon a během několika vteřin vytočila známé číslo.

„Hermiono, děje se něco?“

„Ano, Thomasi, potřebuji sanitku. Začínám rodit,“ vyhrkla rychle a následně mírně zasténala pod náporem dalších bolestí.

„Vydrž, už si pro tebe jedu. Během pěti minut jsem tam.“

„Díky,“ vydechla ještě Hermiona a zavěsila.

Věděla, že teď už o ni bude postaráno. Tašku s nezbytnými věcmi do nemocnice měla již delší dobu přichystanou a Thomasovi před několika týdny dala kopii klíče právě pro tento případ.

Teď se jen pohodlně opřela o pelest postele a snažila se nevnímat návaly bolesti. Jak tam tak polo-seděla a polo-ležela, uvědomila si, že jí právě v tuhle chvíli schází mužská opora. Tak moc by si přála, aby u ní teď Severus byl.

Bezděčně hladila své dosud nenarozené dítě, které začínalo chtít čím dál více na svět a ani si neuvědomovala, jak moc intenzivně myslí na jeho otce.



wixie

30.09.2009 20:26:40

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

A_jo, moc děkuji. Snad si najdeš čas i na další kapitolkysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

A_ja

30.09.2009 11:42:22

78.102.215.240

Reagovat

Smazat

Tak jsem dnes měla krásné dopoledne s šesti kapitolkama zhltanýma najednou smiley. Pokračování se mi moc líbí. Hlavně se mi líbí temperamentí dcerka smiley. Jo holčičky s tatínkama umí mávat.

A_ja

wixie

28.09.2009 20:40:28

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

SISI, neomlouvej se, to přece vůbec nevadí. Já myslím, že se zlatnictvím si teĎ dá určitě pauzu, ale nevylučuji, že ho tam ještě někdy nezatáhnusmiley




sesslliku, děkuji. No jo, hormony s ní mlátísmiley však ona si to už brzo ujasnísmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

sessllik

28.09.2009 09:52:24

88.101.19.99

Reagovat

Smazat

kapitola je hezká.Zlom u Hermiony je ...zvláštní.Nejdříve ho nechce,nechá ho odejít a pak nemyslí na nikoho jiného než-li na nějsmiley?To jí to přesvědčení o tom,že tohohle chlapa už nechce vidět dlouho nevydrželosmileysmileyale asi to tak má byt.Pěkná kapitolasmiley

ASISI

27.09.2009 20:49:03

213.220.198.211

Reagovat

Smazat

Omlouvám se za pozdní komentář - děkuji za kapitolu, wixie. Severus je... no prostě Severus, ale to chození do zlatnictví ho ctí. smiley Jinak hádám, že o narození dcery přijde, ale nechám se překvapit. Ať se Hermiona moc dlouho netrápí....


Ještě jednou díky. smiley

wixie

25.09.2009 23:24:40

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

lufi, nevím jestli dýl, ale ve středu tu budesmiley a děkuji




eve, ano, Severus se myslím bude odteď vyhýbat zlatnictví jako čert křížismiley ale třeba tam ještě někdy zavításmiley také děkuji za komentík




Janko, to je dobře, kapitola bude ve středu, ale mám školu do šesti, takže bude přidaná nejdříve kolem osmésmiley dřív nestíhám, rozvrh mi opravdu udělal čáru přes rozpočet...




Gwen, díky, pokud se hudba líbí a doplňuje četbu jsem rádasmiley




Evi, vyříkají? myslíš?smiley no uvidíme... díky za tvoji lásku k flashbackům, vážně mě to těšísmiley A děkuji za komentář

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

evi111

25.09.2009 17:21:49

193.85.188.148

Reagovat

Smazat

Kapitolka úplně v pohodě, řekla bych. Už se nemůžu dočkat, až se tam Severus objeví a leccos si asi vyříkají. Tyhle flashbacky milujusmileysmiley

GwenLoguir

25.09.2009 17:18:31

88.212.37.73

Reagovat

Smazat

A ten nápad s hudbou ej dobrý

GwenLoguir

25.09.2009 17:18:14

88.212.37.73

Reagovat

Smazat

Hermiona je kozliatko na druhú. Toto nepochopím...

Janka

24.09.2009 20:21:01

82.100.5.125

Reagovat

Smazat

Wixie, tak na gotiku jsem přeci jen myslela vícsmiley. Ale na víbornou jsem to asi nedalasmileysmiley. Doufám, že přidáš další kapču brzy, už nějak zase na internetu nemám co čístsmileysmiley.



Eve

24.09.2009 19:20:08

88.103.150.155

Reagovat

Smazat

Moc hezká kapitolka :) Severus očividně si užívajíc další návštěvu zlatnictví smiley, Hermiona začínajíc rodit... Hrozně se těším na pokračování smiley

lufiiinka

24.09.2009 16:48:27

90.178.126.40

Reagovat

Smazat

omlovám se...ale až teď jsem zjistila, že tady je další kapitolka...a naprosto skvělá:D...


smála jsem se u toho "kolegy", který se ji jen tak náhodou snažil sbalit...chudáčik...


Tentokrát jsi to ukončila...ehmmm...přijatelně:D...Bereš?...tentokrát se mi ale vážně líbilo...takže na další kapitolku si asi budeme muset počkat dýl, že???


no nic...paaaaaaaaaa


wixie

24.09.2009 13:43:58

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Janko, doufám, že jsi při písemnce přeci jen myslela na tu gotiku - špatná známka by mě mrzelasmiley Děkuji za komentsmiley




pro anonym: děkuji, ale myslím, že těch flashbacků bude víc - bylo to vaše počáteční přání, že chcete vědět, co se v té obrovské časové propasti dělo, takže mám v plánu vás s tím v průběhu seznámit, proto prosím nečekejte, že flashbacky setkáním v nemocnici, nebo kdekoliv jinde skončí, zatím to v plánu nemámsmiley




Saro, to bylo nevhodné ukončení? To nee, bylo to tak akorátsmiley A asi tě zklamu, tohle bylo z porodu maximum, co jsem ochotná vám zprostředkovat, protože napsat porod si vážně netroufám - to už spíš můžete čekat otevřenější milostnou scénku, která zruší stereotip milostného života našich hrdinůsmiley A neboj, Severus tam opravdu hodně brzy dorazí skoro na bílém konismiley




elzo, díky - no, přiznám se, že jsem zatím nerodila, takže tohle byla absolutní improvizace, ale pokud se nepletu, počáteční kontrakce jsou ve větších intervalech, proto si troufám tvrdit, že jsem to snad zase tak špatně nenapsalasmiley a máš pravdu, nášničky to opravdu nejsou - ale příští týden se to z kapitoly dozvíte :)




Sam, přísahám, že kvůli tomu jsem to tam nepsala, i když by to byla zajímavá strategie :) Ale opravdu jsem z téhle kapitoly neměla dobrý pocit, proto mě dvojnásob těší, že se líbí :) A Severus u porodu? U toho prvního nebude určitě, ale třeba bude druhý...smiley




dixii, co vybral mimi? v následují kapitolce příští středu se to dozvíš, a myslím, že vybral dobře smiley Děkuji za komentík :)

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

doxii

24.09.2009 10:44:00

89.103.176.42

Reagovat

Smazat

jůůů, paráda, super jak odpálkovala toho mladýho. A prej zavři pusu ať ti tam něco nevletí. :-D


pěkná kapitola, mmch cože to Sev vybral tomu mimi? smiley

samantha.c

24.09.2009 10:31:13

83.208.4.173

Reagovat

Smazat

Nemyslím, že by tahle kapitola byla nepovedená, natož nudná smiley. Přiznej se, že jsi to tam napsala jenom proto, aby ti to věrní čtenáři a čtenářky vyvrátili. smiley


Doufám, že se Severus k tomu porodu přece jen nějak přimotá. Sice nevím, jak to uděláš, ale myslím, že by tak vychytal tu správnou dobu. Vyslechne si sice pár nadávek na mužské pohlaví, ale zase to bude mít všechno v přímém přenosusmiley.

Elza

24.09.2009 10:30:18

89.203.192.194

Reagovat

Smazat

pěkné, pěkné, pěkné... Hele, ona si s porodními bolestmi sedolehla?!? smiley Takovou nečinnost bych teda nevydržela...


Ještě že víme, že porodila, ona i holka v pohodě: jinak by to bylo značně nevhodné ukončení kapitola... ;)


Copak to Severus pořídil? Náušničky to asi nebudou...

sarapolanska

24.09.2009 10:24:18

84.42.172.204

Reagovat

Smazat

Kriste pane kdo tě učil takhle nevhodně usekávat konce? Mě ta kapitola přišla náramně zajímavá, těším se na porod :-D a hlavně už jí toho Severuse pošli nebo si budu myslet, že nemáš Hermionu chudinku ráda :-D

Anonym

23.09.2009 23:20:36

88.146.9.199

Reagovat

Smazat

Kapča mi přijde povedená, ale podle předčasného ukončení nás čeká ještě jeden flashback, než se budeš věnovat pokračování děje, tak nás prosím dlouho nenapínej.

Janka

23.09.2009 22:33:25

82.100.5.125

Reagovat

Smazat

Krátká, ale pěkná kapčasmiley.Myslím, že při zítřejším testu z dějin umění asi nebudu myslet na Gotiku, ale na to jak bude kapitolka pokračovatsmileysmileysmileysmiley

elulinek

23.09.2009 21:12:54

88.81.88.2

Reagovat

Smazat

nedělej že nevíš, ty potvoro smileysmiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...



wixie

23.09.2009 21:12:06

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

wixínela? co to je za paskvil?smileysmileysmiley jj, příští týden, je na tom snad nco špatněsmileysmileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

elulinek

23.09.2009 21:10:19

88.81.88.2

Reagovat

Smazat

tak wixínela má npsanou další kapitolu a přidá až další týden jo? ts !


nosovku když mluví, ona se mu ztrácí, když zpívá. ano, zpívá pěkně.


jenom obrazně? špatný smileysmiley


nemusíš myslet, stačí psát.


ráda tě potěším smileysmiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

wixie

23.09.2009 21:05:32

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Jituš, je krátká, autorka si je toho vědoma a příště slibuje delší (2467 slov - už jí má napsanou)smiley Díky za komentík

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

wixie

23.09.2009 21:03:20

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

elu, příšernou nosovku? vždyť tak krásně zpívásmileysmiley zahrát na flétnu? elu, já tě miluju (obrazně řečeno)smiley elu, já po tvých komentářích nejsem schopná souvisle myslet, natož psátsmiley moc děkujismiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

elulinek

23.09.2009 21:00:32

88.81.88.2

Reagovat

Smazat

nadinm ty jsi mi taky accio smiley jen ho na něj pošli :D


pocem pocem pocem, jak slovo pre elu, co to jako je todlete to je interní informace smileysmileykterou elu nechápe, ale to je vedlejší smileysmiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

Jituš

23.09.2009 20:59:29

217.117.215.163

Reagovat

Smazat

Jo jo moc pěkná a hlavně včas přesně jak bylo slíbeno. Jinak se přidávám k názoru že je moc krátká.smiley

wixie

23.09.2009 20:59:19

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Nadin, ano "porodní bolesti" jsem Sevovi odepřít nemohlasmiley Accio? No nevím, třeba to ještě ani nezkoušelismiley plža blanokrídleho nechcem, toho si nechej a hlavně pořádně zavří klíckusmiley ať to nemáš ve vlasech ty nebo tvůj kouzelníksmiley Děkujismiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

elulinek

23.09.2009 20:58:39

88.81.88.2

Reagovat

Smazat

elu kouká, zase měla guttalax smileysmiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

elulinek

23.09.2009 20:58:00

88.81.88.2

Reagovat

Smazat

Žel Merlinovi- elu hlásí odvaření smiley


elu netušila, že elton má tak příšernou nosovku, to se mělo hlásit předem smiley


bytná nezklamala, otravuje furt smiley


to je jak u nás doma: posloucháš mě? - *vždyŤ víš že ne, proč se tak blbě ptáš?* jasně, že poslouchám


no to mě po... ehm, polechtej na palci u nohy. ona ví, co znamenají ty latinský názvy a ještě k tomu je i přečte, jo ? to je fakt dobrá, to jí gratuluju. to sem si měla nechat naočkovat ve svém mixu po porodu, zatracená práce... smiley


richard na to jde hopem, chlapec. ten bude chtít za... ehm, zahrát na flétnu ? smiley


ona JE na zajíčky, na ty, co byli zajíčci už před dvaceti lety, takže ? smiley


a zavři pusu, nebo ti ji zavřu já a to budeš koukat, jak dobře umím silencio =D


ale týden se s týdnem sešel a severus se s teddem taky sešel smiley


nedejmerlin malý severáček, oj oj oj, to by elu asi nedala smiley


doufal... no jo, hochu. myslím, že albus ti nejednou opakoval, že naděje umírá poslední smiley


A ještě ke všemu ne jeho vlastním- jo jo, severáku, tenhle pocit má elu od osmé třídy, kdy si uvědomila, že bude dělat příjmačky a pak maturovat smiley blbý, co ?


bonus při pátku smiley


obligátní návštěva smiley


a opravdu to nebylo jeho přičiněním? smiley


dutým palicím smiley


síla telepatie, elu vždycky tvrdila, že něco takovýho existuje.


wixie je trdlo, když říká, že to je nic moc. elu jásá-krása.


skvělé. úchvatné, soží. jako vždysmiley

maliny v čokoládě... otevírám se na konci...

wixie

23.09.2009 20:57:13

85.70.88.152

Reagovat

Smazat

Jane, dáreček pro mimčo už je připravený a příští středu bude odtajněnýsmiley Děkuji za komentářsmiley




Doreo, díky, moc - jsem ráda, že na té kapitole není poznat, že byla psaná dnes ve škole na přednášcesmileysmiley

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain



nadin

23.09.2009 20:47:14

78.99.233.149

Reagovat

Smazat

To bolo krásne, nervózny Severusík. On si prežíval predpôrodné bolestismiley(Svojím spôsobom).


A ten mladý zajačik!!! No že sa nehanbí, baliť nám Hermionu, to by mu Severák dal!!!


Žiadne nuda! Celkom logická kapitolka! Nejako tú dcéru dostať von musela. Accio by na ňu asi nefungovalo, že??smiley


A otecka aspom trochu potrápili magické prepojeniasmiley


Wixie, si trdlo!! (slovo pre elu), píšeš krásne a ak budeš tvrdiť opak, tak ti pošlem plža blanokrídleho, (počula som, že sa dá posielať cez skype), aby ti posliznil vlasy!!!smileysmileysmileysmileysmiley

*Neboj sa robiť to čo nevieš - pamätaj, Archu postavil amatér a Titanic profesionáli.

Dorea

23.09.2009 20:46:04

62.204.249.155

Reagovat

Smazat

nemyslím si, že by tahle kapitola byla nudná nebo nezajímavé, nebo jak jsi jí nazvalasmiley...líbí se mi tvůj styl psaní a vypravování, možná se v ní nestalo nic přelomového, to ale neznamená, že bysis na ní dala méně záležet, alspon dle mého názorusmiley


............................


http://decka-nad-kotlikama.blog.cz/


mohla bych o něco poprosit, pokud by byl čas a chuť na zde uvedeném blogu, bych chtěla znát váš názor na Bellatrix, tak se prosím vyjádřete, doufám, že mi pomůžete...děkuji

Jane

23.09.2009 20:39:31

213.29.146.242

Reagovat

Smazat

První smiley

Jane

23.09.2009 20:38:58

213.29.146.242

Reagovat

Smazat

Vůbec nebyla nudná, no možná jenom krátká, ale hlavně že byla. Líbilo se mi, jak ji balil ten její kolega a jak ho poslala do háje smiley. Taky jsem zvědavá, co tomu děťátku Severus koupí.



Žádné komentáře:

Okomentovat