pondělí 4. března 2024

Epilog

Povídka je u konce, tak nezbývá než poděkovat Elze a Claire - betám, které na povídce vystřídaly a staraly se o správnost mnou napsaného. Samozřejmě také děkuji komentujícím čtenářům, kteří vydrželi až do konce a ještě si našli nějaký ten čas na přidání názoru. Díky!

Beta: Claire


Hermiona získala v Austrálii titul Mistr lektvarů a společně se Severusem a dětmi se vrátili zpět do Anglie. Severus se rozhodl změnit povolání - začal přednášet na anglické univerzitě, kde dříve studovala Hermiona. Tvrdil, že ho to nestojí tolik sil, protože zde přítomné tupé hlavy nejsou tak tupé jako v Bradavicích. Hermiona, ač zavalena mnoha lukrativními nabídkami, přijala místo po svém příteli - stala se profesorkou lektvarů v Bradavicích. Krátce na to ji Severus po druhé požádal o ruku. Tentokrát neměla důvod odmítnout. Od té doby zdobil její ruku jednoduchý prsten s modrým kamenem, který patřil Severusově matce a do své smrti ho nosila také Anna.

Ačkoliv původně neplánovali mít další děti - Hermiona dvojčata přijala za svá a necítila potřebu mít vlastní potomky - po třech letech manželství přesto náhle otěhotněla, čímž dala Severusovi důvod posmívat se mudlovské antikoncepci. Ten ve snaze přesvědčit ženu o svých lektvarových dovednostech začal pravidelně připravovat podle jeho slov stoprocentně účinný antikoncepční lektvar.

Mathyasi? Kam tak letíš?" křikla Hermiona na mladíka, který kolem ní proběhl jako žíznivá čára a jen něco zamumlal předtím, než se za ním zabouchly vchodové dveře.

Náš Matýsek má randez-vouz," zapitvořila se Sophie, která líně scházela ze schodů do přízemí.

Rande?" ozval se zpoza novin Severus a tisk sklonil, aby mohl pohlédnout na dceru.

Na mě se nedívej, já ho nemám," pokrčila jeho dcera rameny a kousla do jablka.

Vždyť je vám teprve šestnáct!"

Ano, miláčku, je jim už šestnáct, můžou randit, jak je jim libo," usmála se na něj sladce manželka a s dcerou si plácla na znamení jejich malého vítězství.

Severus něco nesouhlasně zamumlal a raději se schoval zase za noviny. Věděl, že když jsou jeho ženy v přesile, nedávají mu moc šancí na argumentaci.

Ale co mě trápí víc, je to, že Mathyas mi slíbil, že vyzvedne Thomase ze školky," postěžovala si Hermiona.

Klid, mami, já pro bráchu dojdu," usmála se Sophie na Hermionu a oblékla si kabát.

Alespoň jedno moje dítě je rozumné, díky, Sofi," mrkla na dívku. Ta jí oplatila stejně a zmizela venku, stejně jako její bratr.

Když je naše domácnost tak náhle prázdná," přikradl se k ní zezadu manžel, a pokračoval, „napadlo mě, že bychom toho měli využít a užít si," zapředl jí do ucha, pažemi ji zezadu objal a přitáhl k sobě.

Vymanila se z jeho sevření a otočila se na něj.

Severusi, obávám se, že ty si budeš od teď užívat spánku v obýváku na gauči," zapředla sladce s nevinným úsměvem.

Zamračil se. „A smím vědět proč?" ohradil se. Nebyl si vědom žádného svého prohřešku. Letos si vzpomněl na všechna výročí, svátky i narozeniny.

Protože," prsty přejela přes knoflíkovou légu jeho košile, „tvé zdivočelé spermie zase úřadovaly," dokončila a přejela i přes poklopec jeho kalhot.

Chvíli mu trvalo, než si spojil její šifru v konečnou informaci. Nedůvěřivě na ni hleděl. „Nemůžeš být těhotná," řekl samolibě. „Ne, pokud správně užíváš lektvar, který ti připravuji. Jsem mistr lektvarů, nezapomínej, ne nějaký mastičkář."

Takže ty mi jednoduše nevěříš?" podivila se, ale úsměv na její tváři nemizel. Kdyby si toho všiml, možná by přibrzdil své argumenty, protože by pochopil, že má jeho žena v rukávu ukryté nějaké to eso.

Ne, myslím si, že ses vrátila k těm svým mudlovským lékům, díky kterým máme Thomase. Můj lektvar je bezchybný."

Ano, díky pilulkám máme Thomase, to se stane, je tam sice mizivé procento možného otěhotnění, ale je tam, zatímco ty jsi sliboval stoprocentní účinnost," připomněla mu. „A když jsme u těch jmen, můžeš vybírat další, miláčku, protože díky tvému bezchybnému lektvaru budu následujících osm měsíců chodícím inkubátorem pro dva uličníky. Kdyby to tak chtěla být alespoň děvčata," povzdychla si.

Dva?!" vypadlo z něj překvapeně. Tohle tedy nečekal.

Jestli mi teď doporučíš, abych šla na potrat nebo redukci, vlastnoručně tě vykastruju, takže važ slova, drahý," usmála se na něj opět sladce.

Konečně se probral z šoku. „Ne, nic takového říct nechci. Jen jsem trochu vyvedený z míry," přiznal.

Věř mi, že to já byla dnes u lékaře taky. A vysvětluj mu, že manžel je lektvarový mistr a není schopný připravit fungující antikoncepční lektvar."

Brzdi," ohradil se, „na lektvar to nesváděj, ten byl dobrý."

Ano, lektvar je tedy ze hry, v tom případě je logické, že spíš na gauči," teď už ho vysloveně provokovala. Věděl to.

Hm, říkáš, že jsi v prvním měsíci? Pokud si dobře vzpomínám, když jsi čekala Thomase, užívali jsme si ještě na začátku osmého. A navíc, není lepší antikoncepce než probíhající těhotenství," zašeptal jí do ucha a něžně pohladil zatím ploché bříško.

Plácla ho přes ruku. „Z tebe se stal přes noc gynekolog, jak tě tak poslouchám," rozesmála se. „Ale teď vážně, měli bychom si o tom promluvit a zvážit, zda-"

Umlčel ji prsty přiloženými na její rty. „Hermiono, zcela vážně prohlašuju, že jsem nikdy neplánoval vlastní famfrpálové družstvo sestavené z mých potomků, ale když to přišlo, tak to nechci měnit. Miluju tebe, miluju naše děti a nic se nezmění, pokud jich bude o dva víc, budu je milovat všechny stejně," řekl upřímně.

Hermiona se na něj láskyplně podívala a nechala ho, aby si ji znovu přitáhl do náruče a svou dlaň položil na místo, kde vznikaly nové životy. Položila svou ruku na jeho. „Miluju tě."

Sophie, Mathyas i Thomas byli Moudrým kloboukem zařazeni do Zmijozelu, což jejich otec náležitě zdůrazňuje, kdykoliv k tomu dostane příležitost. Jeho žena se jen blahosklonně usmívá a myslí si své.

Jean a John Grangerovi se rozhodli po dceřině druhém porodu odejít do důchodu a plně si užívat vnoučat.

Remus a Nymphadora Lupinovi nadále pracují jako bystozoři a vychovávají své dvě děti - Teddyho a Rose. Potom, co Rose zopakovala stejnou scénu s rybím koktejlem, jako dlouho před tím Teddy, si už nikdy akvarijní rybičky nepořídili.

Minerva McGonagallová každoročně posílá Severusovi dopis s prosbou, zda by po ní nepřevzal ředitelskou funkci. Severus doposud nepocítil chuť na cokoliv, co by mělo citrónovou příchuť, a pravidelně s díky odmítá.

Hermioně se splnil sen a porodila zdravá dvojčata - holčičky. Severus už teď spřádá plány, jak zamezí nápadníkům v jejich dobývání a trénuje na nápadnících starší dcery Sophie. V londýnské čtvrti Belgravie se tak vyskytuje poměrně velké procento chlapců, kteří se snaží maskovat prasečí ocásek a jiné defekty.

Žádné komentáře:

Okomentovat